• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 öss tercih formu

ben indirdğim yeri bulamıyorum..yoksa burayada atıcaktım..

Son düzenleme:
arkadaşlar ben anlamadım kusura bakmayın,ilk kez tercih yapıcam da.aöf nerden seçiyoruz..nereye yazıyoruz..açıköğretim 2 yıllık bankacılık istiyoırum mesela ben..
kafam çok karıştı:(

benim bildiğim tercih formu öss sonuç belgesiyle beraber eve geliyor ordan bakıp tecihini yapıp gönderiyorsun,öyle değil mi?

ya arkadaşlar ben verdiğiniz linklere tıklıyorum yüklüyorum dosyaları ama wordde açılıo japonca karakterler türkçe yapıyorum bu seferde kare oluyo hepsi daha öncede indirmiştim burdanda indirdim ama olmdı bi türlü göremedim yaaa ösym nin sitesindede adobe reader yükleyin diyodu onunda son sürümünü yükledim genede açılmadı kafayı yiycem :gitme::(

ösym

bu linkte var kılavuz fisfisfis dreaming_water doğru diyorsun ama adobe reader ile açıyor. son sürümü yüklemeyi bi daha dene istersen fisfisfis

canım sonunda tekrar yükleyip açtım ama bu puanlar geçen seneyle harfi harfi aynı hiç oynamamış:S ya okadar giren sayısı azaldı nasıl geçen seneyle her puan aynı olur anlamadım ya sizede garip gelmedimi

bunlar zaten geçen senenin y-öss puanları fisfisfis ben mi demek istediğini yanlış anladım acaba fisfisfis

benim bildiğim tercih formu öss sonuç belgesiyle beraber eve geliyor ordan bakıp tecihini yapıp gönderiyorsun,öyle değil mi?

bende öyle biliyorum bilen biri varsa yardım etsin :((

tercih form ve klavuzları ewe gelmez,herhangi bir liseden almalısınız..bu seneki taban puanları veremezler dreaming_water cım cünkü bu seneki siz tercih yapınca ortaya cıkacak..

Merhaba arkadaşlar
Bildiklerimi sizle paylaşmak istedim.Umarım yardımcı olurum yazdıklarımla...
Ben sınava girmedim ama meslek lisesi mezunları için sınavsız açıköğretime giricem.
Sınava girmiş olanların sınav sonuçları internetten açıklanıyor. Bu sene evlere kağıt göndermiyorlar bildiğim kadarıyla..
Formlar 3 tl karşılığında liselerden alınabiliyor.açıköğretim tercihi yapmak için kitapçıkta
3A bölümünde 31'inci sayfada ESKİŞEHİR anadolu üniversitesi açıköğretim bölümü diye bi yer var ordan istediğiniz bölümün kodunu tercih formuna yazıyorsunuz. Kitapçıkta 3A bölümünde yazılan bütün okullardaki tercihler yazılabiliniyor. ama ESKİŞEHİR AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ dışında yazılan okullar kazanıldığı taktirde okula gitme zorunluluğu var. Ama yok ben sadece sınavdan sınava gidebilirim derseniz ozaman ESKİŞEHİR ÜNİVERSİTE FAKÜLTESİ'ndeki bölümlerden tercih yapılması gerekiyor. Okula gitme zorunluluğu yok açıköğretimde belli okullarda dersler veriliyor ama herkes isterse gidiyor gidilmeyince kalma falan yok yani. aslında çok basit istediğiniz bölümü bulunca sorun olmuyor. Tercih yaparken ilk başa en çok istediğiniz bölümü yazın zaten açıköğretimde tercih yapılcak pekte bölüm yok ama en az 2-3 tane yapılması iyi olabilir diye düşünüyorum. Bi çok bölümü birleştirmişler. mesela kız meslek lisesi mezunu çocuk gelişimi diye bi bölüm yok ama o bölüm sosyal hizmetler bölümü olarak adlandırılmış. O bölüm seçiliyor...
İnternettende başvuru yapılabiliniyor. Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar, formları internetten veya başvuru merkezleri aracılığıyla ÖSYM'ye gönderebilecek. Tercih formları 3 Ağustos Pazartesi gününe kadar teslim edilebilecek.
2009-ÖSS'de 165 ve üstünde puan alan adaylar, tercihlerini 2009-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndaki Tablo-4, Tablo-3A ve Tablo-3B'den, 145-164.999 arasında puan alan adaylar ise sadece Tablo-3A ve Tablo-3B'den ve Tablo-4'teki Açıköğretim Fakültesi programlarından (İngilizce Öğretmenliği hariç) tercih yapabilecek. ÖSS puanına göre ön lisans programı tercih edecek adayların Tablo-3A'dan tercih yaparken, önceliğin sınavsız geçiş için başvuran adaylara verildiğini göz önünde bulundurmaları isteniyor.
İNTERNETTEN TERCİH: Tercih formunu internet üzerinden göndermek isteyen adayların, bu konuda dikkat etmesi gerekiyor. İnternet üzerinden tercih formu gönderecek adaylar, yine aynı süre içinde ÖSYM'nin web sayfası üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Bu işlem için aday, T.C Kimlik Numarası ve ÖSYS şifresini kullanacak. Bu adayların ekranda 'Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir' uyarısını görmeleri gerekiyor.
TERCİHLERDE BUNLARA DİKKAT!: Adayların, tercih ettikleri programların karşısında belirtilen 'bakınız' uyarısında gösterilen ve o programa giriş için aranan koşulları taşıyıp taşımadıklarını kontrol etmeleri gerekiyor. Adaylar ayrıca, tercih ettikleri programların kodlarını doğru yazmaları konusunda da uyarılıyor.

Engelli adaylara da 'engelleri yüzünden başarılı olamayacakları yükseköğretim programlarını tercih etmemeleri' uyarısı yapılıyor.

2008-2009 eğitim-öğretim yılında okul birincisi olanlar için ayrılan kontenjanlar Tablo 3B ve Tablo 4'ün 6 numaralı sütununda gösteriliyor. Bir programın öngördüğü okul türü, yaş, cinsiyet, sağlık gibi tüm koşullar okul birincileri için de aynen geçerli tutuluyor.

ÖNEMLİ ÖNERİLER: Adayların yapacakları 24 tercihin baştan birkaç tanesini 'puanım yeterli olmayabilir' endişesine kapılmadan, sadece ilgilerini ve en çok istedikleri programları göz önünde bulundurarak belirlemeleri, kazansa bile kaydolmayı istemediği bir programı tercih etmemesi öneriliyor.

Aday, ne olursa olsun bir programa yerleşmek istiyorsa tercihlerine, girebileceğini tahmin ettiği programları da eklemesi tavsiye ediliyor.

Adayın, 24 tercih hakkının tamamını kullanması gerekmiyor. Adaylar sadece 1 tercih yapabilecekleri gibi, 24 tercih de yapabilecek.

ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi
yukardaki sitedende tercih kılavuzu indirebilirsiniz....internetten yapılacaksa bu tercih formu size yardımcı olur. ama liselerdende kılavuzu temin edebilirsinizde....
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana....

Arkadaşlar biraz önce ösym' nin resmi sitesinden tercihlerimi yaptım. Pek ümitli değilim ama hepimizin hakkımızda hayırlısı olur inşallah Yalnız tercihlerinizi bilgisayardan kendiniz yapacaksanız tercihleriniz başarı ile ÖSYM' ye gönderilmiştir yazısını gördükten sonra mutlaka çıktı almanız gerekiyor. Muhakkak tercihlerinizi gözden geçirdikten sonra gönderin. Allah yardımcınız olsun.

tc kimlik şifremi bulamıyorum. nasıl tercih yapıcam internetten.

selam hanımlar ben internetten tecih yapmak istiyorum güvenli midir ilk kez netten yapacağım önerileriniz var mı dikkat etmem gereken bir husus?

Bende internetten yaptım.yaparken yazdığınız okul kodlarına dikkat ettiğiniz sürece başka bir sorunla karşılaşılaşmazsınız.Hata yapmaktan korkuyorsanız tercih yaparken yanınızda biri olsun sizin heyecanlanıp farketmeyeceğiniz bi ayrıntıyı o farkeder:)

üff ya gerizekalı ösym:oklava:
sonuç bugün geldi elime ama tercih süresi dolmuş.dünmüş son günü. boşunamı verdim o parayı ben ne güzel ikinci üniversitemi okuyacaktımmmm:a015:
gitti aldığım 330 puan
tühhhh yaaaaaa
neyse çok şükür işim var :çok üzgünüm:

üff ya gerizekalı ösym:oklava:
sonuç bugün geldi elime ama tercih süresi dolmuş.dünmüş son günü. boşunamı verdim o parayı ben ne güzel ikinci üniversitemi okuyacaktımmmm:a015:
gitti aldığım 330 puan
tühhhh yaaaaaa
neyse çok şükür işim var :çok üzgünüm:

Sonuç. belgesini neden bekledin ki? Cayır cayır her yerde 3 ağustosa kadar başvurunun yapılması gerektiğini yazdık.İlginç olmuş

Back