2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ay özlemişim muhabbeti.ne zaman bilgisayarı açsam anlıyor gibi basıyordu çığlığı bu gün maşallah rahat.

merhaba sheeda nasılsın? ne soğuk ankara yaa.biz hala gezmeye çıkmadık soğuktan korkuyoruz.doktor dışında oğluşum bir yere çıkmadı..bir kere hastalık geçirince korkuyoruz.
 
Aşıkcım benimkinin göbeği de tam 10.gün düştü, o gün bugündür göbeği içeri çökecek diye bekliyorum hiç çökme olmadı, bizde kaç defa doktora gittik başka şeyler için hiçbirşey söyleyen olmadı, birtane doktor metreyle ölçtü göbeği 2 cm tam sınırda, büyüme olursa getirin demişti ama ben anlamadım ne demek istediğini, büyümede olmadı aynen duruyo, aşı için gittiğimde başka bir doktora sordum göbeğinde bir anormallik varmı dedim, göbek fıtığı var dedi. Şaşırdım kaldım, sormadan birşey söylemiyo bu mubarekler valla.

haklısın canım.bende doktor kontor etti diye hiç sormadım.önemli değil anladığım kadarıyla ondan mı demiyorlar acaba.2 cm neresi.göbek deliğini mi ölçtüler anlamadım.
off ya doktora bir şey sormaya korkuyorum zaten.sordukça birşeyler çıkıyor.yok kafasını ölç yok göbeğini ölç.eskiden daha iyiymiş ya kontorole hiç götürmeyesim geliyor bazen.hamilelik bitti testler stres bitti diye seviniyordum.şimdi daha zormuş..
 
ay özlemişim muhabbeti.ne zaman bilgisayarı açsam anlıyor gibi basıyordu çığlığı bu gün maşallah rahat.

merhaba sheeda nasılsın? ne soğuk ankara yaa.biz hala gezmeye çıkmadık soğuktan korkuyoruz.doktor dışında oğluşum bir yere çıkmadı..bir kere hastalık geçirince korkuyoruz.

uykusuzluğu saymazsak iyiyim :)

Evet soğuk ama biz 3 kez real bir kez Armadaya gittik, annenanne bababanne gezmelerini symıyorum. sarıp sarmalayıp çıkıyoruz çok şükür şimdilik hastalanmadı. tek sorunumuz emzirecek yer 2 kez M&S soyunma kabininde emzirdim :)
 
herkese selamlar kıslar hepinze bol sütlü gazssız bir gün diliyorum kahvaltımı yeni yaptım çağanı sallarken bir bakayım dedim benim sıpa emziğe bir alıştı beni emmiyor onu emdiği gibi valla cak cak çekiyor boş emziği
 
Evet göbek deliğini ölçtü 2 cm'miş, bende şimdi internetten araştırdım da biraz, 2 cm'den büyük olanlarda ve 3-4 yaşına gelip geçmeyenlerde cerrahi müdahale gerekebilirmiş, onun haricinde müdahaleye gerek yokmuş, ağrı yapmazmış.
 
selam kızlar...
kuzi aşı için niye geç kaldın :eek:klava:17 martta seninkinin verem aşısı varunutma sakın birde hepatit aşısının markası aynı olmalı ihmal etme ay kız kucağımda yoldu heryerimi
 
marsg söylediğin kremi bende kullandım ama bizimkine allerji yaptı kabardı iyice poposu kullanamadık.ne yapacağımı şaşırdım.bende dermotoloğa bir götüreyim olmazsa.yıkıyorduk annemle sık sık ama oda tam geçirmedi.ne duysak deniyoruz..

geçmiş olsun kuzi.benim kuzumunda göbeği dışarda.ay bizdede olmasın fıtık filan.göbeği erken düşmüştü ama sonra kanama oldu yakmıştı doktorumuz.iki hafta sonra kontrol var sorayım bakalım ben de tabi o kadar bekleyebilirsem içime kurt düştü şimdi..her hafta doktordayız ne zormuş çocuk büyütmek.

kızlar çapaktanda dertliyiz ilk zamanlar bir gözünde olmuştu doktor narmal demişti.şimdi de diğer gözünde olmuş.bu sefer uzun sürdü ya bir haftadır çapaklanıyor.sizde de oldu mu çapak..normal doğum sonrası olabiliyormuş ama bizimki fazla sanki...



valla götür güzelim rahat et. boşuna çektirme çocuğada kendinde rahat edersin. nazlı çıktı bizimkiler napalım ugraşıcaz....

çapak için doktor bana göz yaşının yerlerinden çapak yapar gözyaşı akmadığı için demişti.

bol bol masaj yap gözyaşı kanalları açılsın. gözyaşı akınca çapak oluşmaz demişti.

gözünün altını siler gibi masaj yap birde burnunun yanlarına yap güzelim. gözünün ordan burnunun ucuna kadar siler gibi yap.
 
gözyaşı akmaya başlayan varmı kızlar. bizimki gecen gün akıttı ay içim gitti valla ya...
 
Ay ne biliyim 1 aylık olunca yapılacak dediler günü gününe olacağını hiç düşünmedim, aşıyı dün başka biryerde yaptırdım markasını falan bilmiyorum ki:uhm:
 
Ha bu arada ben 6 ay ücretsiz izne de razıyım ama malesef öyle bi şansım yok, ya işyerine resti çekip çıkmam lazım ya paşa paşa çalışmam lazım. çok küçük ve memeye çok düşkün, kayınvalidem bakacak ama her dakika kadın ona meme nerden bulacak anlamadımki
 
Benimkinin gözyaşı tek gözünde doğduğundan beri akıyodu, şimdi iki gözünde de akıyo :)
 
merabalar:))
ben de okurken uyuttum nil'i,ilk defa çift elimi kullanıorum yazarken:))
kızlar ben şaşırıorum bazen yzaıosunuz ya tek başımaydım bugün zor falan die,hem de gururlanıorum valla :))ilk günden beri her işimi ben yaptım hatta aştım artık nil kucaamda kek börek yapıorum:))bence siz de gönderin artık evdekileri,valla o kadar zor diil hem artık büyüdüler..
marsg canım 5-6 yazmıştım ya düzelio die valla düzelmemiş dün bügün bi denedim acıo :KK43:(ama başlayın bi yerden :))
 
bu arada 3-4 gündür özellikle sabahları çok bilinçli bir şekilde konuştuklarıma tepki verip gülüyo, ağzı kulaklarına varıyo, sanki karşılık vermeye çabalıyo dudaklar şekilden şekile giriyo, ayyyy bitiyorum valla, sanki birkaç güne agulamaya başlar gibi, ay asıl güzel günler yeni başlıyo ama ben işe başlıyorum ve bunların çoğunu kaçırıcam ya:çok üzgünüm:
 
nil de bööle ağzını buruşturuo,gözlerini de sıkıca yumuo soona akıtıo yaşları ,ben de ağlıorum onunla genelde hele ilk ağladığında bişi oluo kötü die çok ağladım:))
 
benimki 2 haftalıkken başladı kan alınırken zavallı kızım fışkırıyodu göz yaşlarısenağlama
kuzi sütü biberonla verirse kayınvaliden memeyi bırakır heyer raporu al 45 gün bişey demezler ona heralde-tatlicadiarzu-
dikka etseydin keşke aşı markasına canım ya koruyuculuğu açısından önemlia.s
senin kızın aşıda benimkinden 1 gün önce ben bana yazarım bundan sonra uykusuzluktan kafa kalmıyoki insandakafamçokkarıştı benihastaneden aradılar smir temiz çıkmış 6 ay sonra kontrol:nazar:
 
oğlumun huysuzluğu tuttu valla zar zor uyuttum kıslar bir tanıdığım patik satıyor çok ihtiyacı var resimlerinide akşam yüklücem almak istermisiiz biraz hayır işi olucak çok ihtiyacı var zor durumda
 
Merhaba hanımlar vallaha bir zamanlar neler yazılıyordu bu sayfalara şimdi ise neler. :) Bir bakmışızki okul, arkadaş sorunları Allah sağlık versin ne diyelim. Bende oğluşumu üşüttüm galiba . Bugün balgamlı kusmaya başladı. Sabahtan beri tüm yediğini çıkardı nerdeyse. Oysa dün dr 'a götürmüştük. sanırım gidip gelirken oldu. Bugün yine dr'a gidicez ama bu sefer başka bir dr . Size sorum bu tarz durumlar için dr'a mı götürmek ii yoksa sağlık ocağınamı?
 
bizim burdaki sağlık ocakları çok pis ya
verem aşısıda orda yapılcakmış sizin oralarda nasıl

ben hiç götürmek istemiyorum çocuk pislikten hasta olcak gibi geliyor birde acayip kalabalık
 
ctc ben sadece aşılar için sağlık ocağına gidiyorum diğer tüm problemler için dr a
 
X