2009 Nisan Anneleri

Allah razı olsun tuğbacım..
bizim doğum fotoları bile albüm olmadı daha bende çok korkuyorum hatta pc im tamirde gidip alıcam yedekleri en yakın zamandaa umarım bisey olmamıstır
digital makinalar çıktı mertlik bozuldu valla..eskiden ne güzel poz biterdi giderdik tab ettirirdik yeni film takardıkk..

en iyisi tuğbacım bende aksatmıştım güm elimde patladı
bi virüs sildi süpürdü fotoları kurtarabildiklerimi bastım hemen
bizimde 2 albümümüz var 2011 e girdik gireli basmamışım fotoları hatırlattığın iyi oldu akşam üzeri yaptıracaklarımı ayıklayayım
gülşencim sağol canım okuyorum okuyorum
okumasam halim ne olur Allah muhafaza nazarı çok çekiyorum ben :KK43:(

kızlar kurşuna falan inanmayın bu tür inanışlar bid'at kabul edilir yani efendimizden sonra çıkan din ile alaksı olmayan hatta efendimizin dinden ayağı kaydıracak diye nitelendirdiği inanışlarmış.

bir de çocuk nazar olacak diye geçirmeyin içinizden.bol felak nas okumak tabiki çok iyidir ama devamlı nazarı düşünmemek lazım.

doğumgünü resimlerini fecabooka koyarken annem dedi koyma nazar olur vs. aman dedim herkesin çocuğu kendine güzel senin benim gözümle kimse bakmaz merak etme nazarı asıl biz ediyoruz dedim.çünkü anne baba babanne anaanne dedeler gibi gözle kimse görmüyor bizim dilimizde bol bol maşallah olsun biirşeyini bir hareketini falan beğenince hemen felak nas okuyalım bişicik olmaz.

sakın bana gücenmeyin he şahsi fikrimi mantıklı geleni paylaşıyorum :KK71:

kızlar kurşuna falan inanmayın bu tür inanışlar bid'at kabul edilir yani efendimizden sonra çıkan din ile alaksı olmayan hatta efendimizin dinden ayağı kaydıracak diye nitelendirdiği inanışlarmış.

bir de çocuk nazar olacak diye geçirmeyin içinizden.bol felak nas okumak tabiki çok iyidir ama devamlı nazarı düşünmemek lazım.

doğumgünü resimlerini fecabooka koyarken annem dedi koyma nazar olur vs. aman dedim herkesin çocuğu kendine güzel senin benim gözümle kimse bakmaz merak etme nazarı asıl biz ediyoruz dedim.çünkü anne baba babanne anaanne dedeler gibi gözle kimse görmüyor bizim dilimizde bol bol maşallah olsun biirşeyini bir hareketini falan beğenince hemen felak nas okuyalım bişicik olmaz.

sakın bana gücenmeyin he şahsi fikrimi mantıklı geleni paylaşıyorum :KK71:
aa olurmu niye gücenelimm..tskler bilgilendirdiğin için ayrıca..dini boyutunu bilmiyordum ama kurşun döktürmek bana saçma sapan geliyo filmlerde falan gördüm canlısını hiç görmedim zatenn...
benim annemde kızıyor nazar değer işte üzerine çörek otu tak falan diye ben aklıma getirmiyorum pek okuyorum zaten bol bol..

umut uyanmış çorba yedirmeye çalışıcakmış birazdan ..gidiyim bari bendee kuzumu alıyımm çok yıprandım bu aralarr:KK43:(
görüşürüz kızlarr ...

Geçmiş olsun gülşencim daha gecmemiş hastalıgı kuzunun
of onlar hasta oldumu biz çökürüyoruz
ogluşun ii olsun bol bol gezersınız.................
acil şifalar........

En kısa zamanda hemencecik iyileşsin Umut.Allah şifa versin.

Tuğba dediğin doğru,başkalarının değer mi değmez mi bilmem ama ,benim nazarım çok değiyor Miraya.Bazen yemek yerken içimden diyorum,ohh bugün güzel yiyor.Daha ben düşünür düşünmez,çocuk öbür lokmayı istemiyor.Ya da bu gece uyudu diyorum,ertesi gün uyumuyor falan..

Tuğba,sen geçen temzlik işini 1 günde mi bitrmiştin yaa.Ben de bugün kışlıkları yıkadım,ama daha kurumadılar,yerleştirmesi yarına kaldı.O arada oturma odasının koltuklarıyla halısını sildim.Yerini sildim.Buzdolabının raflarını yıkadım yerleştirdim,bu kadarrr.Benim elim mi çok yavaş:-(

yok elif nerdeee 1 günde bitsin herşey...sanırım 3 gün falan sürdü günde 3 posta makine açmak suretiyle...ama ben hurçlarda giymediklerimizi ıvır zıvır herrşeyi yıkadım.bizim ev en üst kat bitişik binamızın çatısını yaptılar bizimkini mahfetmişler usta çağırdık yatak odasının üstüne denk gelen bi kısım varmış oradaki kiremitleri kırmışlar ve kendi çatılarını biraz yükseltirken bizim o kısım hepten daralmış girilmiyormuş vs. yapılamadı oraya su dolmuş ve tabi hepsi odaya aktı.bana da herşey rutubet kokuyor gibi geliyordu.havalar açınca duvarları sildim sonra herşeyi yıkadım işte

2 uyku setim kalmıştı 1ini yıkadım kurudu bile hava süperdi 2 gündür.şimdi diğerini yıkıcam yarın 24 derece olacakmış o da kurur

bugün babası ecrini parka götürdü.annemi isterim diye tutturmuş.bizde gittik kardeşimle.ordan avm ye gittik basket topu aldılar geldik bizim sitenin basket sahasına baba kız oynadılar :)) gelir gelmez yattı uyuyor şimdi :KK43: 9 gibi kalkar vee yine sabahlarız :KK43:

amma yazdım haa :KK70:

İyi ya,ben sanki 1 günde yapmışsın gibi anlamışım da,kendimi suçlayacaktım:-))Ohh ne güzel tertemiz olmuştur heryer.Ben de yarın yazlık kışlık işini halledebilsem,süper olacak.
Şu 4 gün tatilde kimse gelmeseydi ne güzel herşeyimi bitirirdim.
Miray en başta babasıyla parka ya da dışarı giderken beni de istiyordu,ama artık alıştı.Hatta bana diyor,sen evde kal:-))
Kardeşin geldi dimi,gözünaydın bu arada!

Sen uyku setini makinada mı yıkıyorsun?Ben de yıkadım 1-2 kere ama tam durulanmamıştı.Geçen kurutemizlemeye verdim,o da pek içime sinmiyor ama geçen sefer durulansın diye kaç kere yıkadım makinada,yine bile sabun kalmıştı.Hatta küvette yeniden yıkamaya çalıştım,o zaman da sıkamadım ,rezil etmiştim:-(

evet dün geldi kardeşim sağol elifcim.ecrin hanım pek mutlu sarmaş dolaşlar hep :)

uyku setimi makinede yıkıyorum makinem 8 kg tam bir yorgan alıyor içine.uyku setini yıkarken çok az deterjan bol yumuşatıcı koy bende ilk yıkadığımda normal deterjan koydum durulanmamıştı.zaten lekeleri falan olmuyor maksat üstünden su geçsin güzel koksun.ama makine küçükse de durulanmayabilir.

halı yıkamacılar yorganda yıkıyormuş eşim oraya verelim dedi.ama benimde içime sinmedi nasıl yıkayacaklar bilemedim makinelerle yıkama yapılıyor diyor sitelerinde ama benim gözümde büyük kaplarda yorganları ayaklarıyla çiğneyen adamlar geliyor :KK60:

:-))Makianada yıkanıyordur ama bir makinada sadece senin yorganın yıkanmaz herhalde.Benim ondan içime sinmiyor.1 kere daha deneyeyim bari,ben de çıkarmıştım kuru temizlemeye vermek için.

slm güzeller
öncelikle umuta geçmiş olsun bir an önce iyileşsin ya çocuklar böyle olunca anneler onlardan daha çok üzülüyor:KK43:

nazardan bahsetmişsiniz
kereme nazar boncuğu koymuştum takmayı unuttum sonra aklıma geldi amaaan bişey olmaz dedim olmadı inşallah olmaz buraya ne zaman bişey yazsam tersi oluveriyo yanlış anlamayın sakın ha!sizin için demiyorum

düğün güzel geçiyorduki birden bir telaş bir kalabalık yengenin yakınlarından biri kalkp krizi geçirdi yere yığıldı 55 yaşındaymış malesef ilk yardım bilen biri çıkmadı ambulans hemen geldi kalp masajı falan hemen götürdüler
ama haberi geldi vefat etmiş çok kötü oldu düğünde böyle bişey yaşanması

oynamalı bir düğün değildi ama yinede tanıyan tanımayan herkes çok üzüldü

karagöz oynattılar çocuklar çok eğlendi baya organize bir düğündü

keremde çıldırdı orda çok mutlu oldu çığlıklar koşmalar falan bembeyaz gömleğin kolları simsiyah olmuştu eve geldik hemen onu yıkadım şimdide sallıyorum
bizden bu kadar

he birde saçlarımı yaptırdım daha önce gitmediğim bi kuafördü
beklediğimden de iyi yaptı resim yüklücem face:)

herkese iyi geceler şimdiden iyi pazarlar
yarın hava güzelmiş
çocuklarımızı güneşten bol bol faydalandıralım onşlarda temiz hava alsın koşsun eğlensin enerjilerini atsınlar
bütün kuzuları tek tek öpüyorum :)

yok elif nerdeee 1 günde bitsin herşey...sanırım 3 gün falan sürdü günde 3 posta makine açmak suretiyle...ama ben hurçlarda giymediklerimizi ıvır zıvır herrşeyi yıkadım.bizim ev en üst kat bitişik binamızın çatısını yaptılar bizimkini mahfetmişler usta çağırdık yatak odasının üstüne denk gelen bi kısım varmış oradaki kiremitleri kırmışlar ve kendi çatılarını biraz yükseltirken bizim o kısım hepten daralmış girilmiyormuş vs. yapılamadı oraya su dolmuş ve tabi hepsi odaya aktı.bana da herşey rutubet kokuyor gibi geliyordu.havalar açınca duvarları sildim sonra herşeyi yıkadım işte

2 uyku setim kalmıştı 1ini yıkadım kurudu bile hava süperdi 2 gündür.şimdi diğerini yıkıcam yarın 24 derece olacakmış o da kurur

bugün babası ecrini parka götürdü.annemi isterim diye tutturmuş.bizde gittik kardeşimle.ordan avm ye gittik basket topu aldılar geldik bizim sitenin basket sahasına baba kız oynadılar :)) gelir gelmez yattı uyuyor şimdi :KK43: 9 gibi kalkar vee yine sabahlarız :KK43:

amma yazdım haa :KK70:
kız kardeşin gelmiş gözün aydınnnnnn
zamansız uyumuş kuzuuuuuu

evet dün geldi kardeşim sağol elifcim.ecrin hanım pek mutlu sarmaş dolaşlar hep :)

uyku setimi makinede yıkıyorum makinem 8 kg tam bir yorgan alıyor içine.uyku setini yıkarken çok az deterjan bol yumuşatıcı koy bende ilk yıkadığımda normal deterjan koydum durulanmamıştı.zaten lekeleri falan olmuyor maksat üstünden su geçsin güzel koksun.ama makine küçükse de durulanmayabilir.

halı yıkamacılar yorganda yıkıyormuş eşim oraya verelim dedi.ama benimde içime sinmedi nasıl yıkayacaklar bilemedim makinelerle yıkama yapılıyor diyor sitelerinde ama benim gözümde büyük kaplarda yorganları ayaklarıyla çiğneyen adamlar geliyor :KK60:

büyük makinelerde 3-4 yada daha kişinin yorganlarıyla bırlıkte yıkanıyor tugba:))))))))9

slm güzeller
öncelikle umuta geçmiş olsun bir an önce iyileşsin ya çocuklar böyle olunca anneler onlardan daha çok üzülüyor:KK43:

nazardan bahsetmişsiniz
kereme nazar boncuğu koymuştum takmayı unuttum sonra aklıma geldi amaaan bişey olmaz dedim olmadı inşallah olmaz buraya ne zaman bişey yazsam tersi oluveriyo yanlış anlamayın sakın ha!sizin için demiyorum

düğün güzel geçiyorduki birden bir telaş bir kalabalık yengenin yakınlarından biri kalkp krizi geçirdi yere yığıldı 55 yaşındaymış malesef ilk yardım bilen biri çıkmadı ambulans hemen geldi kalp masajı falan hemen götürdüler
ama haberi geldi vefat etmiş çok kötü oldu düğünde böyle bişey yaşanması

oynamalı bir düğün değildi ama yinede tanıyan tanımayan herkes çok üzüldü

karagöz oynattılar çocuklar çok eğlendi baya organize bir düğündü

keremde çıldırdı orda çok mutlu oldu çığlıklar koşmalar falan bembeyaz gömleğin kolları simsiyah olmuştu eve geldik hemen onu yıkadım şimdide sallıyorum
bizden bu kadar

he birde saçlarımı yaptırdım daha önce gitmediğim bi kuafördü
beklediğimden de iyi yaptı resim yüklücem face:)
cok kötü olmuş allah rahmet eylesin insanların dügünüde kötü bi anıyla kaldı

keremde eglenmiş ii barii.......

herkese iyi geceler şimdiden iyi pazarlar
yarın hava güzelmiş
çocuklarımızı güneşten bol bol faydalandıralım onşlarda temiz hava alsın koşsun eğlensin enerjilerini atsınlar
bütün kuzuları tek tek öpüyorum :)

sultiş bu satte seni cok enerjık gördümmmmmmmmmmm
haydi bakalım hava süperrrrrrrr

herkese güzel pazarlar olsun........

günaydın kızlar

sinemcim iyi olmuş insin çıksın işte öğrensin kuzu
yerede yumuşak minderlerden koy ayağa kalkmıyosa bence güzel bişey
geçmişler olsun cnm
bu babasızlık gerçektende çok zor

demir 1 haftadır delirdi resmen
her kalktığında babasını sayıklıyo bazen anne babam geldi diyo kapıya koşuyo
bende artık 2 gündür gerçekten çok bunaldım
dün çocuğa bağırmaktan kendimi alamadım babam bile yeter müge çok üstüne gittin deedi
o öyle diyince kendime geldim
akşam uyuturken ağlamaktan gözlerim şişti
kendime çok kızdım ona bağırmak istememiştim ama biyerden sonra da insan bunalıyo

sabahta üstünü giymek istemedi bezini değiştirtmedi artk dellendim
bıraktım onu öylece kızdığım kişi eşim ama çocuğa patlıyorum sonrada kendime kızıyorum
offf kusura bakmayın ama bu aralar böyleyim hamilelikte eklenince üstüne
yinede Allaha çok şükür

bende inanmam kurşun döktürmeye fln ama ağzımız alışmış bikere söylüyoruz işte
nazara çok inanırım ki tuğbanında dediği gibi ne kdr düşünürsen o kdr oluyo
mesela demir hiç öyle düşmez fln dimi babası gelince oğlum düşüceksin yok çıkma yok etme derken
bi bakıyosun demir düşmüş bi yerine bişeyler olmuş bile çünkü hep kafasından geçiriyo yapma diyorum
çocuğa negatiflik yüklüyosun ama o da işte baba yüreğiyle hareket ediyo

herkese iyi pazarlar

bu arada gülşencim kendi derdime daldım sana yazmayı unutmuşum
cnm ne yiyebiliyosa ondan verin mesela muz fln ver cnm çubuk kraker ver en azından midesini tutar
hemde vitamin almış olur meyve yesin suuyunu içir
hiçbirini mi yemiyo kuzu inş. tez zmnda iyileşir

Sultan saçın çok güzel olmuş çok beğendim.Keremin çook eğlendiği fotolardan belli zaten,gözü hep bir yerlerde:-)
Nerde oldu düğün,salon da çok güzel,masalar sandalyeler..
O olay da çok kötü olmuş,Allah rahmet eylesin!Düğün sahipleri de telaş yapmıştır.

Müge Demirin her dediğini yaparsan sen de sinirlenmezsin,o da inatlaşmaz.valla ben çareyi böyle buluyorum,öbür türlü zaten onun dediği oluyor en sonunda,bari baştan yapayım diyorum.Eşinin de elinden gelen birşey yok,yanınızda olduğu sürece çok destek oluyor zaten,ama olmayınca napsın.O da sizi düşünüyordur.Emekliliği gelmedi mi daha:-))Bunaldıkça annene babana bırak ,sen dinlen ya da arkadaşlarınla buluş.Tek başına olduğunu düşünüp kendinde fazla sorumluluk hissedip bunalıyorsun.

kız kardeşin gelmiş gözün aydınnnnnn
zamansız uyumuş kuzuuuuuu

büyük makinelerde 3-4 yada daha kişinin yorganlarıyla bırlıkte yıkanıyor tugba:))))))))9
biliyorum kız ben ehehehe milletin yorganlarıyla yıkatamam ıyykk
kardeşim bu akşam dönüyor okulu var teşe gittmee deyip duruyor ecrin :)
günaydın kızlar

sinemcim iyi olmuş insin çıksın işte öğrensin kuzu
yerede yumuşak minderlerden koy ayağa kalkmıyosa bence güzel bişey
geçmişler olsun cnm
bu babasızlık gerçektende çok zor

demir 1 haftadır delirdi resmen
her kalktığında babasını sayıklıyo bazen anne babam geldi diyo kapıya koşuyo
bende artık 2 gündür gerçekten çok bunaldım
dün çocuğa bağırmaktan kendimi alamadım babam bile yeter müge çok üstüne gittin deedi
o öyle diyince kendime geldim
akşam uyuturken ağlamaktan gözlerim şişti
kendime çok kızdım ona bağırmak istememiştim ama biyerden sonra da insan bunalıyo

sabahta üstünü giymek istemedi bezini değiştirtmedi artk dellendim
bıraktım onu öylece kızdığım kişi eşim ama çocuğa patlıyorum sonrada kendime kızıyorum
offf kusura bakmayın ama bu aralar böyleyim hamilelikte eklenince üstüne
yinede Allaha çok şükür

bende inanmam kurşun döktürmeye fln ama ağzımız alışmış bikere söylüyoruz işte
nazara çok inanırım ki tuğbanında dediği gibi ne kdr düşünürsen o kdr oluyo
mesela demir hiç öyle düşmez fln dimi babası gelince oğlum düşüceksin yok çıkma yok etme derken
bi bakıyosun demir düşmüş bi yerine bişeyler olmuş bile çünkü hep kafasından geçiriyo yapma diyorum
çocuğa negatiflik yüklüyosun ama o da işte baba yüreğiyle hareket ediyo

herkese iyi pazarlar

aynen mügecim ben çok inanıyorum bu çekim yasasına.insan ne düşünürse başına geliyor.atalarımız boşuna dememiş ağzını hayıra aç diye.bazı insanlar vardır çok negatiftirler sonrada neden hep benim başıma geliyor diye hayıflanırlar.

iyi akşamlar kızlar

elifcim demirin isteklerini bi görsen sende çıldırırsın
cam kenarlarına çıkıcakmış beyfendi
sandalyenin arka kısmını merdiven olara kullanıp tepesine çıkıyo
in demekten dilimde tüy bitti
düşüp bişey olmasından korkuyorum yoksa oynasın hiçbişey demiyorum
çamaşırları indiriyo bişey demiyorum
bütün oyuncaklarını fırlatıp atıyo yine bişey demiyorum
bide hamile olmasam daha fazla enerji harcayacağım için
belki daha sabırlı olabilirdim ama şimdi öyle olmuyo başına gelmeyen bilemez diyim kısacasıı

anneme bırakma konusunda annem zaten 24 saat bizimle bide bırakıp kaçarsam annemde kafyı yer herhalde:KK51:

neyse bugün babam bizi gezmeye götürdüde biraz açıldm
resmen nefes alamıyodum kötüydüm yani sancımda tuttu sanırım stresten

eşim konusunda haklısın ağzımı açıp hiçbişey demiyorum
belkide demediğim için içime attığım için böyleyim ne biliyim aman boşverin işte arada uğruyolar bana:KK9:

X