2009 Nisan Anneleri

Devrim 210 - 220 miii bu neee?Çok pahalı değil mi yaa?En çok 150-160 duymuştum.

Enginarı nasıl dondurucya koyuyorsun Devrim,biz eskiden yerdik annem yaaprdı,şimdi 2-3 senedir yine yapıyoruz.ama ben daha hiç yapmadım,geçen 2kere aldım annem pişirdi bizde.Dondurucuya atarken pişirip mi atıyorsun,yoksa çiğden mi,haşlayarak mı?

Anneme ayakkabı almak için çıktık çarşıya,Allahtan nerden alacağımızı biliyorduk da,dolaşmadık onun için.Ama sonra bütün çarşıyı dolandık Miray da vardı,yavrum taaa en son yere geldik,yoruldummm dedi.Gerisini kucakta devam ettik.ama üstünde mont falan olunca iyice,kilo basıyor,ve ben taşıyamıyorum artık.Bir arkadaşımın oğlu,2 yaşın da o da,18 kilo.Diyorum maşallah nasıl taşıyorsun.Ben 14,5 u zor taşıyorum.

Seher Miray 90 cm di ve dr.boyu ortalamanın üstünde demişti.Yani diyorsun ya,zayıf diye,boyu uzun old. için kilosunu göstermiyordur.Miray için de dedi,kilosu ortalamanın üstünde,eğer boyu normal olsaydı çok kilolu dururdu,ama boyu uzun old. için çok durmuyor.Ki Selen daha da uzunmuş.

Müge bence Demirin yiyip de kilo almaması iyi birşey,demek ki yakıyor,ve metobolizması iyi çalışıyor.Miray mesela biraz yese göbeği çıkıyor,ve bu bir kız için çok olumlu birşey değil :-))Demirin yediklerini Miray 2-3 günde yiyordur.Boy da çocuk aslında ne kadar uzun olacaksa o kadar uzuyormuş,genetik çok etkiliymiş.Spor da tabi.

Son düzenleme:
Anneme ayakkabı almak için çıktık çarşıya,Allahtan nerden alacağımızı biliyorduk da,dolaşmadık onun için.Ama sonra bütün çarşıyı dolandık Miray da vardı,yavrum taaa en son yere geldik,yoruldummm dedi.Gerisini kucakta devam ettik.ama üstünde mont falan olunca iyice,kilo basıyor,ve ben taşıyamıyorum artık.Bir arkadaşımın oğlu,2 yaşın da o da,18 kilo.Diyorum maşallah nasıl taşıyorsun.Ben 14,5 u zor taşıyorum.
maşallah 18 kiloda olmasın ama 2 yaşında obez o galiba umutta 14-15 arası değişiyo kontrole gitmedik daha ama söylediğin gibi mont falan olunca üstünde zor taşıyorum
prof.muşya söylediği dr.devrimin ondan heralde o kadar pahalı bende acıbademe götürüyorum 35 tl.walla süper dr.umuzda

Ankara dasınız değil mi..hala..bizim dr.şiddetle tavsiye ediyorum.....tabi istersen....

Melek afiyet olsun............geçen sene ilk çıktığında enginarları buzluğa depolamıştım 80 küsur tane....bu sene daha hiç koyamadım dol....her hafta unutup bi dahi ki haftaya diyorum......bi şey çıkmazsa C.tesi pazardan alacam.......çoğu zaman Enes Kaan da yiyo.....kart olmayınca pamuk gibi pişiyo.....ama İzmir enginarı da yeni çıktı heral........
evet canım 1 a anca oldu cıkalı
bizde ailecek sevıyoruzzzzzz
eşimin e cok sevdıgı yemek dıyebılırımmm

bende atıcam dolaba eşim arkadaşaının bahcelerınden ısmarladı gelecek bakalım

Devrim 210 - 220 miii bu neee?Çok pahalı değil mi yaa?En çok 150-160 duymuştum.

Enginarı nasıl dondurucya koyuyorsun Devrim,biz eskiden yerdik annem yaaprdı,şimdi 2-3 senedir yine yapıyoruz.ama ben daha hiç yapmadım,geçen 2kere aldım annem pişirdi bizde.Dondurucuya atarken pişirip mi atıyorsun,yoksa çiğden mi,haşlayarak mı?
limonlu suda haşlıyoruz içine cok azda 1 tatlı kaşıgı kadarda un atıyorum sonra difrizee

maşallah 18 kiloda olmasın ama 2 yaşında obez o galiba umutta 14-15 arası değişiyo kontrole gitmedik daha ama söylediğin gibi mont falan olunca üstünde zor taşıyorum
prof.muşya söylediği dr.devrimin ondan heralde o kadar pahalı bende acıbademe götürüyorum 35 tl.walla süper dr.umuzda

gülşencim sen evdemısın artık buralardasın yaaa
doktor fıyatıda cok uygunmuş

bizim doktorda en son 80 tl idi

merhaba

mügecim allah kavuştursun canım.
herkesin kuzusu ii maşallah hiç takmayın derim çünkü en zayıf ve kısa biziz ben bile takmıyorum.
kayrada bu aralr cailou ya taktı tüm gün cd si açık ablam diyoki geçer bi süre sonra üstüne gitme.bu havalardan o kadar sıkıldım ki anlatamam hep hayal kuruyodum kışın bahar geldiğinde hiç durmucam evde diye ama malesef yok hala eve hapisiz.bende akşama balık kızartcam kayra asla yemez bende çorbasına didikeyip içiricem mecburen.
sultan aynen bende kayranın yeme ,uyku ve kilo sorununan dolayı 2. ye sıcak bakamıyorum.

Melek un beyaz olsun diye herhalde dimi?Haşladığın suya un da atıyorsun öyle mi?Az mı haşlanıyor?

iyi akşamlar kızlar

ütülerimi bitirdim bend ebittim
4 sepet ütü yaptım bi çoğuda çarşaftı belim ağrıyo şuanda
bide indir çıkar bu merdivenler beni çok yoruyo
düz ayak ev istiyoruuuuummmm :)

tşkler kızlar terliklerim henüz daha gelmedi ama inş. gelince ayaklarımda paralicammm :))
demirde sürekli reklamlrda duydukça annecim kutlu olsun diyo günü yok :))

boy ve kilo konusunda inş. babasına çeker çünkü dayısına çekerse çok uzamaz ama eşim maşallah 1.85 cm inş. onun gibi boylu olur

herkese iyi gecelerr

bide kızlar bu ayşe ede kömekçi kim bizim ayşe değil diiimi gerçi resimlreinde kızı var oğlu olmuş ben tanımıyorum ama ekli

biz dr.a hiç para vermiyoruz :)
özel sigortamız var aslında %20 sini ödüyoduk hastanedeyken
ama şimdi bizim dr.umuz kendisine yer açtı ordanda para almıyo
bitek aşı parası veriyoruz o kdr
hastaneyede 16 lira ödüyorum ben kendime demirede öyleydi

slm kızlar bizde bugün çarşıdaydık annemle
elif nasıl karşılaşmamışız hayret :)alt üst ettik çarşıyı:)

sağolun kızlar hepimizin çocukları gayet iyi gelişimleri sağlıklı olsunlarda

müge ayşe 2009 a yazıyordu yani buraya
şimdi 2011 nisan annesi oldu oraya geçti...
bizim ayşe değil yani bizimki erol:KK66:

Son düzenleme:
enginar kerem e daha küçükken çok sık yapardım ben daha hiç yemedim enginar
malesef eşimde bende yemek seçeriz kereme yansıtmamaya çalışıyorum ama illaki yansıyor:KK43:

günün ilk günaydını bendennnnn
aslında doktor ücreti banada pahalı geldi biz sivas da 20- tl veriyordıuk doktorumda harikaydı :KK43:((
ama bakalım araştırıyorum eşimin çalıştığı kurumunda özel sigortası var karşılıyor diye biliyorum özle muayeneyi :))
enginarı bende hiç yemedim , kayraya ilk doğduğu zamanlar brokoli çok yediriyordumnormal yemeğe geçti geçeli onuda yiyemiyor .biz yemeyiz :KK43:(
anneler gününe rahatım kardeşimle baza ve yatak aldık anneme yeni eve taşınıyorlar ihtiyaçlarıda vardı iyi oldu

Günaydın

Elif ben Melekten farklı atıyorum....kaynatmıyorum.....zaten çabuk pişen bi sebze.....pazardan alırken temizlenmiş ve limon karışımlı suyla dolu temiz poşetlere koyduruyorum....eve gelince bi daha poşet geçiriyorum...ne olur ne olmaz diye....sonra direk buzluğa......
çıkarınca da limonu az atsın diye suda bekletip sonra pişiriyorum.......

kızlar valla sizin fiyatlar çok iyiymiş ama bu dr. prof. olduğundan değil yani parasının o kadar olması.....sadece doçent olup ya da vs. bu paranın çok üstünde alanları biliyorum....özellikle İstanbul da....bi de insanların kendini kanıtlamışlığı var tabi ki Türkiye sıralamasında......yoksa her yer muayene açmış dr. dolu......
hastanelerde de öyle oluyo tabii. isteselerde alacakları limit belli....prof. dahil...........

biz her sefer diyoruz her kuruşu helal olsun diye..........aç gözlü değil çünkü.....bakar tlf. yardımcı olunacak gibiyse öyle yardım eder.....vs. vs....

ya ben çok geç kaldım.....oğlum da hastalanınca çıkmadım dün......ama bugün mecbur çıkmalıyım zira yarın çok kalabalık olur avm ler......hoş ne alacağımı bile bilmiyorum ya.....oğlum uyusun kalksın zaten bi arkadaşla buluşacaktık....ordan da gider alırım artık......

ya ben de biliyodum o Ayşe değil ama kayıtlı .....doğum yapmış bi kutlayım dedim dün......: )

Günaydın minecim...
bende dru beğenmiyorum doğdu doğalı aynı hstnenin dru 50 tl muayene şimdi bu ay başka dr götürücem 12 tl sanırım sormadım ama inş.iyidir.

Melek un beyaz olsun diye herhalde dimi?Haşladığın suya un da atıyorsun öyle mi?Az mı haşlanıyor?
evet canım beyaz olsun diye 20 dk falan tutuyorum ocakta şokluyorum atıyorum difrıze

Günaydın

Elif ben Melekten farklı atıyorum....kaynatmıyorum.....zaten çabuk pişen bi sebze.....pazardan alırken temizlenmiş ve limon karışımlı suyla dolu temiz poşetlere koyduruyorum....eve gelince bi daha poşet geçiriyorum...ne olur ne olmaz diye....sonra direk buzluğa......
çıkarınca da limonu az atsın diye suda bekletip sonra pişiriyorum.......

kızlar valla sizin fiyatlar çok iyiymiş ama bu dr. prof. olduğundan değil yani parasının o kadar olması.....sadece doçent olup ya da vs. bu paranın çok üstünde alanları biliyorum....özellikle İstanbul da....bi de insanların kendini kanıtlamışlığı var tabi ki Türkiye sıralamasında......yoksa her yer muayene açmış dr. dolu......
hastanelerde de öyle oluyo tabii. isteselerde alacakları limit belli....prof. dahil...........

biz her sefer diyoruz her kuruşu helal olsun diye..........aç gözlü değil çünkü.....bakar tlf. yardımcı olunacak gibiyse öyle yardım eder.....vs. vs....

devrım buradada var pazarlarda temızlenmiş çanak seklinde ama ben bi kere aldım kendim yapıyorum genellikleee

GÜNAYDINNN HERKESE HAYIRLI CUMALARRRRRR

ben anneler günü için aldım hediyeleri
yarında görümcemın oglunun dogum günü spor ayakkabı aldım onadaaa

dün akşam egeyi ateşten hopalla yaptık ateşler yandııı dolaştık eşimde gec geldi bütün mahallee oturduk dışarda sonra cigdem kola faslı egede dün gündüz uyuyunca gece gec yattı ama sabah 7 civarı saclarımı okşaya okşaya öperek benıde uyandırdı

gunaydın ve hayırlı cumlar kızlar
bende engınaru severım hemde cok ama esım ağzına surmez
bende anneme elektrık suourgesı aldım bozmus ıhtıyacı vardı pazar gunude kaynanam ve annemler hep beraber yemege gıderız tamadır
melek sızın orası benım eskı mahakkem gıbı burda hıc oyle seyler yok komsu bıle yok ya
yanlızım yanlız

tünaydınlaarrr
ben enginarı hayatımda 1 kere yedim yapraklarını daha doğrusu çok güzeldi
kendisini bezeleyeli fln yapıyolar sanırım onu daha denemedim ama yemek lazımmış karaciğer için

oğluşu uyuttum
bende dinleneyim bari
anneler günü için biz hediyemizi alıp verdik bile ama ben başka bişey daha almak istiyorum
bugün çıkıcaz yine alırım artık gerçi anneme pek sürpriz olmuyo hep yanımızda :)))

herkese hayırlı cumalarr

X