2009 Nisan Anneleri buraya

arkadaşlar,
toksoplazma testi varmış, arkadaşımın doktoru yaptırmış ama benim doktorum yaptırmadı 10. haftamın içindeyim 12. haftamda gideceğim bidaha doktoruma;
yaptıran yaptırmayan bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim....

Canım ben ilk konturolümde yaptırdım
Toksoplazma testini
İyi çıktı çok şükür.
Sende bir görüş doktorunla istersen
Ne olur ne olmaz

sevgili joliefr senin adına çok sevimdim.bana konrolde başka nelere dikkat ettiklerini yazarmısın.salı günü doktora gidiyorum.ayrıntılı bir muayene yapmazsa hazırlıklı olmak istiyorum.bu arada bende 12. haftamdayım.şimdiden teşekkürler

pekala toksoplazma çıkınca bir tedavi uygulandımı, ilaç falan alıyormusun ade_merke;
baktırmak gerekiyor demekki. doktorum söylemedi ki;
ona baktırmam gerekiyor teşekkürler....

arkadaşlar merhaba nasıl gidiyor hamişlikler ben herzamanki gibi kötüyüm bulantı ve kusma full time bişey sorcam bileniniz var mı acaba alış veriş merkezlerindeki güvenlik kapılarının bebeğe zarara varmı acaba cevap bekliyorum ......

arkadaşlar merhaba nasıl gidiyor hamişlikler ben herzamanki gibi kötüyüm bulantı ve kusma full time bişey sorcam bileniniz var mı acaba alış veriş merkezlerindeki güvenlik kapılarının bebeğe zarara varmı acaba cevap bekliyorum ......

Merhaba arkadaşlar.Bugün işe geç geldim şimdi girdim daha siteye.Bende merak ettim bu güvenlik kapılarını.Sanki hamileler geçmiyo gibi aklımda kalmış benim.Yani birkaç kez gördüm hamile kadınlar geçmemişti.Ama yinede kesin bilmek lazım zararlımı değilmi?:ecrin_bebek:

bence zararlı çokça karşılaştım hamileler geçmiyor sanırım x ışını kullanılıyor güvenlik kapılarında

ayrıca güvenlik kapılarında çalışan bayanların gebe olmaması gerekiyor ben geçmemeyi tercih ediyorum itiraz eden olursa bir bayan görevliden elle kontrol isteyebiliriz ben internette ilk hamileliğimde araştırmıştım

arkadaşlar benim eşim doktor ona sordum diyoki x ray ışını sadece hava alanlarında ve çantanın içini görebilmek için kullanılıyor dedi ama ikna olmadım doktoruma sorcak ben eşimin çalıştığı hastanedeki kadın doğum uzmanına gidiyorum haber alınca sizede haber ederim

kızlar bende bugün dr gittim bebeğimin kalbi atıyormuş herşeyi için pozitif dedi...ama devlet işde kalp atışını falan dinletmedi:KK43:

belki bakalım hastaneyi değiştirecezz...neyse kalbi atıyor bebişi gördüm kafası yukarda öyle duruyor :))

arkadaşlar benim eşim doktor ona sordum diyoki x ray ışını sadece hava alanlarında ve çantanın içini görebilmek için kullanılıyor dedi ama ikna olmadım doktoruma sorcak ben eşimin çalıştığı hastanedeki kadın doğum uzmanına gidiyorum haber alınca sizede haber ederim

sevındım
canım

nasıl bir sey yaaa 2,5 aylık hamileyiz kafası bile oluştu artık

allahım ne büyüksün

GEBELİKTE KAPI GÜVENLİK KONTROL CİHAZLARI

Günümüzde artık pek çok, alışveriş merkezi, eğlence merkezi, havaalanı, süpermarketler ve kalabalık giriş çıkışların olduğu iş merkezlerinde kapı girişlerinde güvenlik kontrol cihazları ile güvenlikçilerinin elle kullanılan metal arama detektörleri bulunmaktadır.
Kapı güvenlik kontrol cihazları, manyetik alan etkisi ile çalışmakta olup herhangi bir röntgen ışını üretmezler. Ayrıca bu kapılardaki kalış süresi de oldukça kısa olup alınan manyetik etki aynı mekanizma ile çalışan örneğin Manyetik Rezonans (MR) çekimine kıyasla son derecede kısadır. (zira gebelikte MR çekilmesinin dahi olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.)
El detektörlerinin gebe kadınlar ve bebekleri üzerindeki etkileri araştırılmış ve bu cihazların gebelik açısından hiçbir risk oluşturmadığı sonucuna varılmıştır.

kızlar daha öncede sormuştum ama?

ben 6 temmuzda en son hastalanmıştım ama sonra eşimle 24 temuuzdan sonra birlikte olduk

nedeni ise sigillerim yakıldı 14 temmuzda hastalanmmam bittikten hemen sonra

14 den 10 gün yasaktı

yani ben 25 -30 temmuz arası hamile kaldım

ama hesaplama 6 temmuzdan

bi anlam veremıyorum bebegım şimdi kaç haftalık

6 temmuzdan hesaplarsam 10 hafta 5 günlük

bak canım benımde 9+6 ama dr 9+2 dedi yani genelde böyle oluyormuş yakalayacaklar meraklana..genelde böyle oluyormuş....bak dahada küçük demişdi dr büyümüş maşallah benımki yakalıyacakda:)))

Bu haftadan itibaren kendinizi psikolojik olarak gel-gitler içerisinde bulabilirsiniz. Bir gün çok agresif ve her şeyden rahatsız olan yapınız varken ertesi gün her şeyden zevk alan mutlu bir insan olabilirsiniz. Bunlar kesinlikle normal ve hamilelik boyunca devam edebilecek olan duygusal hareketlenmelerdir. Sebebi hamilelikten kaynaklanan yüksek düzeydeki hormonlardır.

Haftanın sonunda fetus 2.5 ile 3 cm’ye ulaşır. Oluşan göz kapakları bu haftada kapanır ve 27.haftaya kadar bir daha açılmaz. El bilekleri gelişmeye devam ederken ayak bilekleri şekillenmeye başlar. El ve ayak parmaklarının şekilleri netleşmiş, kollar daha uzamış ve dirsekler belirmeye başlamıştır. Bu haftanın sonunda kulakların alt kısımları tamamlanmıştır. Bu haftada fetusun cinsiyeti hala belirsizdir ama bu haftada şekillenmeye başlar. Plasenta destek amaçlı en kritik işini yani hormonları üretmeye başlar.

Eğer 35 yaşın üzerinde bir anne adayı iseniz, doktorunuz sizden genetik tarihinizi öğrenmek amacıyla CVS testi yaptırmanızı isteyebilir. Bu test genelde fetus 10 ile 12 haftalık iken istenir. Böylece fetustaki anormallik ya da sakıncalar erken tespit edilebilir.

10 haftalık off kıyamam

herseyi gelişiyorrr

9 haftalık bebek anne karnında

Tebrikler!

Embriyonuz artık “Fetus” diye adlandırılacak. Fetus artık 2 ile 2.5 cm kadardır. Bu hafta bir çok önemli değişiklik olmaktadır. Embriyo iken sahip olduğu kuyruk gider. Organlar, kaslar ve sinirler fonksiyonel hale geçer. El bilekleri şekillenmeye başlar. Göz kapakları oluşmaya ve gözü kapatmaya başlar.

Hamilelik sizin şeklinizde de değişiklikler yapmaya başlar. Artık göğüsleriniz büyümeye başlamıştır. Öyle ki, yeni sutyen almaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Belinizin daha fazla genişlediği de gözünüzden kaçmayacaktır. Artık en sevdiğiniz giysilerinizi bir seneliğine dolaplara kaldırmanız gerekir. Eğer hamileliğinizin bu ilk süreçlerinde yeterince sıvı günde en az 8 bardak, florid, kalsiyum ve fosfor alırsanız bebeğinizin ileride sağlık, diş ve kemik yapısının temellerini atmış olacaksınız.

evet cnm bana yapıldı hemde kaç hafta önce ve malessef bende çıktı.bütün sebzeleri çok iyi yıkamam gerekiyor kedi falan kesinlikle yaklaşılmıycak dışarıdan salata yemek yasak çiğ köfte yasak sucuk sosis gibi yiyeceklerde çok iyi pişmiş olucak.eğer bu mikrop vücuduma girerse babağe çok zararı var dedi dr.20. haftada tekrar bakılacak geçip geçmemişmi diyekafamçokkarıştı

geçmiş olsun güzelim ben anlayamadım toksoplazma çıktı demişsinde nasıl yani bence sen yanlış anlamışsın çünkü toksoplazma çok tehlikeli birşey düşüğe sebeb olur bence vücudun direnç oluşturmamıştır ben 3 sene kedi besledim kedimede kendimede toksoplazma testi yaptırdım kedimde bişey çıkmamıştı ben çok küçük yaştan beri kedi beslediğim için vücudum mikrobu almış ve direnç kazanmış bence iyice öğren ...

11 .hafta anne karnında

Fetus artık 2.5 ila 3.5 cm arasında ve yaklaşık 75-100 gr ağırlığındadır. Artık yutma ve tekme atmaya başlar. Her geçen gün hatta dakika farklı detaylar ortaya çıkar. Örneğin tırnaklar ve şeftali gibi tüyler bu haftada oluşur. Hayati organlar; karaciğer, böbrekler, bağırsaklar, beyin, akciğerler tamamen şekillenmiş ve fonksiyonelleşmiştir. Başı yaklaşık olarak vücudunun yarısı büyüklüğündedir.

Alnı çok geniştir fakat zamanla baş metamorfoza uğrayarak yani değişerek normal insan boyutuna ulaşacaktır.

Bu hafta omurgaya ait sinirler, omurganın üzerinde görülebilir konumdadır. Sizin uterusunuz yaklaşık olarak greyfurt büyüklüğündedir. Bir dobler ya da steteskop yardımıyla fetusun kalp atışını duyabilirsiniz. Bebeğinizin kalbinin atışı, küçük bir tayın koşarken çıkardığı sesler gibi gelecektir.

selam kızlar bende allah nasip ederse nisan sonu annesiyim şuan 8. haftanın içindeyim.halsizlik ve iştahsızlık var bende canım hiç bişey istemiyo

çin takvimine göre benim benim bebeğim kız olacak:teytey: karnım çok acıktı ya ağzımda çok kötü bi tat var metalik :teselli:

çin takvimine göre benim benim bebeğim kız olacak:teytey: karnım çok acıktı ya ağzımda çok kötü bi tat var metalik :teselli:

Aynen canım ne yesem o tat geçmiyo.Bende acıktım şimdi simit yedim.İşyerinde başka olanağımız yok mecburen simit çubuk kreaker falan.cokacimcoook

X