2009 Nisan Anneleri buraya

bende bende ilk bebeğim olucak inşallah 02.09.2008 geçen hafta evlilik yıldönümümüzdü.en güzel hediyemizde geliyo hayırlısıyla

kızlar birazda nasıl besleniyorsunuz ondan bahsedelim...
benim allaha çok şükür hiç bir sıkıntım yok...
mide bulantım falan ilk başlarda 2-3 gün oldu ama hiç istifra etmedim
herşeyi az az sık sık yiyorum...
günde 1 elma yemeye özen gösteriyorum...
günde 3 bardak süt...sabah normal kahvaltı yumurta falan...
farklı bişi yapmıyorum...acaba yememizin sakıncalı olduğu gıdalar var mı???
mesela küflü peynir yememek gerekiyormuş....
sizinde aktarmak istediğiniz bilgileri bekliyorummmmm...................sevgiler!

Tecrübelisin demişsin april 16 cım ama inanki hiçbişey hatırlamıyorum.Ablamın kızı var 3 aylık ağlayınca korkup veriyorum hemen.insanlar çabuk unutuyo.Bu arada ikinci bebeği bekleyen arkadaşlar ilk çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun kıskançlıklar oluyo.benim bir yakınım 9 yaşında kızı vardı geçen ay oğlu oldu ama herşey doğumdan sonra değişmiş.siz oğlunuzu seversiniz zaten gibi laflar söylüyomuş kızı.Valla korkmuyo değilim bende.umarım bi sorun çıkmaz doğumdan sonrada şimdilik kızımda benim gibi çok heyecanlı.

Canım zor tabi. O da okula gidiyo, onunda sana ihtiyacı var. Belki sen ablasın büyüdün, yardımcı ol bana, kardeşine sen bakıcan ..vs.. gibi şeylerle ona sorumluluk yüklemeyi denersen daha az kıskanabilir. Ne bilim o evdeyken genelde bebekle onun ilgilenmesini sağlayabilirsin, bence olgun davranmak ve sorumluluk hoşuna gidecektir. Bide kardeşim doğduğunda o zaman benim çok istedğim bişeyi almışlardı bebekle birlikte hediyeside gelmişti bak sana getirdi kardeşin gibi kandırmışlardı beni kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 Buda onu mutlu edecek birşey. Umarım sorun yaşamazsınız:nazar:

bende bende ilk bebeğim olucak inşallah 02.09.2008 geçen hafta evlilik yıldönümümüzdü.en güzel hediyemizde geliyo hayırlısıyla

Ay ne güzel herkese evlilik yıldönümü hediyesi olmuş bebişlerikaydirigubbakcemile3

Bu arada Şirvan doktora gitmiştir, naptı acaba?

Kızlar Tuğçe8 den haberiniz var mı? bikaç gündür yok??!!!

Önerin için çok teşekkürler canım iyi fikir aslında.denicem bende .
bu arada az önce doktorumu aradım artık dayanamıyorum dedim.bulantılar ve istifra yüzünden midemde bişey durmuyo.artık kendi sağlığım tehlikeye girmeye başladı.emedur al sabah akşam aç karnına dedi.şimdi ilacı aldırıyorum eczaneden bende.umarım faydası olur.

cokacimcoook eski günlerimi özledim arkadaşlar.tıka basa yemek yemeyi ve sancısız ağrısız günlerimi.

artık sabah 7,30 sekizde uyanıyorum çübkü bebişim acıkıyo bende karnımın açlığından uyuyamıyorum neyse kahvaltı 1 bardak süt yumurta reçel bal dövülmüş fındık 2 peynir çeşidi ve kepekli ekmek yiyorum
öğlende mümkün olduğunca yemek yemeye çalışıyorum ve yemekte 1-2 saat sonra meyve atıştırması (bu arada yemekten hemen sonra meyve yemeyin arkadaşlar meyvedeki protein ve vitaminler yediğiniz yemeklerin faydasını engelliyomuş 1-2 saaat sonra yiyin )
akşam
bir akşam sebze yemeği bir akşam et yemeği(tavuk eti,balık eti ve kırmızı et)
bu arada bişey daha sölim mangalda kızarmış et yemeyin bende çok severdim ama hiç yemiyorum

merhaba kızlar benimde bugün doktor konrtolüm vardı herşey olması gereken gibi gidiyor...kocaman olmuşuz yandaki gibi yani:) maşallah barekallah.......kollarımız,bacaklarımız oluşmuş çok şükür......2 hafta sonra 2.li test olucak kısmetse...umarım o aşamalarıda sorunsuz şekilde atlatır bebişlerimizi kucağımıza alırız....

Önerin için çok teşekkürler canım iyi fikir aslında.denicem bende .
bu arada az önce doktorumu aradım artık dayanamıyorum dedim.bulantılar ve istifra yüzünden midemde bişey durmuyo.artık kendi sağlığım tehlikeye girmeye başladı.emedur al sabah akşam aç karnına dedi.şimdi ilacı aldırıyorum eczaneden bende.umarım faydası olur.

Canım o çok iyi bi ilaç iyi gelicektir sana. Patates haşlasana o da tutar mideni. Bide muz süper tok tutuyo ve yararlıda, kokusuda sevimli:)

Bende çok açım kızlar, ama hiçbişey yiyemiyorum:KK43: Hep ıvır zıvır. Çiğ sebze meyve yiyorum, bide patates. Asla et yiyemiyorum, pişiremiyorumda. Kocam sağolsun yapıyo, bişeyler. Gerçi mutfak batıyo ama buna da şükür:)
Bu sabah simit, çay yedim daha doğrusu yiyebildim zorla. O da tuttu midemi.

ya eczanelerde artık emedur satılmıyomuş.doktorum iki ilaç önermişti diğerini aldık Metpamid. hiç ismini duydunuzmu merak ediyorum.

Canım o çok iyi bi ilaç iyi gelicektir sana. Patates haşlasana o da tutar mideni. Bide muz süper tok tutuyo ve yararlıda, kokusuda sevimli:)

Bende çok açım kızlar, ama hiçbişey yiyemiyorum:KK43: Hep ıvır zıvır. Çiğ sebze meyve yiyorum, bide patates. Asla et yiyemiyorum, pişiremiyorumda. Kocam sağolsun yapıyo, bişeyler. Gerçi mutfak batıyo ama buna da şükür:)
Bu sabah simit, çay yedim daha doğrusu yiyebildim zorla. O da tuttu midemi.

Bende kokulara karşı çok duyarlı oldum. Herşeyden midem bulanıyo.. Yemek yiyemiyorum bazen.hayırlısı ile atlatsak bu ayları...

herkese merhaba
foruma yeni katıldım. Ben de 2009 nisan annesi olucam kısmetse. bugün itibariyle 8+5 günlük hamileyim.
sat 3 temmuz. muhtemel doğum tarihi 9 nisan. ama ultrasondaki boyutlarına göre 13 nisan tarihini verdi doktor. 2. muayeneme perşembe günü gitti ve bebişimim kalp atışlarını duydum. anlatılamaz bir duyguydu. Allah isteyen herkese nasip etsin bizede hayırlısıyla kucağımıza almayı kısmet etsin.
bu arada ben bahçelievler medicak park hastanesinde dr tülin gürel kocatepeye gidiyorum. beni de listeye ekleyebilirseniz sevinirim.

ya eczanelerde artık emedur satılmıyomuş.doktorum iki ilaç önermişti diğerini aldık Metpamid. hiç ismini duydunuzmu merak ediyorum.

canım metpamid i biliyorum hamile bir çok arkadasım kardesimde dahil kullandı benim bulantım yok çok a yani ilaç verdi ama içecek kadar olmadım daha sende mecbur kalmadıkça çok kötü olmadıkça içme güzelim

Hoşgeldin canım.. Sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirirsin inşallah:):CüvCüv:

teşekkür ederim cnm.hepimizin Allah yardımcısı olsun.
Benim bugüne kadar neredeyse hiç şikayetim olmadı diyebilirim. Hafif mide bulantısı baş dönmesi falan. Ama yeme düzenimi hiç etkilemedi.
Ben de yediklerimden bahsediyim. Sabah zeytinyağlı domates salatalık bir kaşarlı tost ve peynirle kahvaltı. Arada hafif midem bulanırsa kraker yada çiğ sebze (salatalık, havuç) yada badem yiyorum. Öğlende yemek istemiyo canm. İki tabak çorba içiyorum. Akşam da çorba yemek pilav yiyorum. Aralarda yine yoğurt meyve yiyorum. Ben de süt içemiyorum. Ama bunda sonra bebeğimin daha fazla ihtiyacı olacağından içmeye çalışıcam. Bi de doktor haftada 1 kere balık yiceksin dedi. Onu da hiç yemedim. Bundan sonra düzenli et balık tüketmeye çalışmam lazım sanırım

arkadaşlar allaha şükürler olsun ki bize bu duyguyu yaşattı yerimizde olmak isteyen o kadar çok insan varki bunu 1 yılda bende anladım olmuyor diye çok kafama takmıyordum daha erken diyordum ama artık son aylarda acaba?lı sorular aklıma gelmiyor değildi ya olmazsa düşüncesini kısa yaşamış olsamda çok zor bir durum bu, yıllarca bunu düşünenler ne yapıyolar allahı herkese yaşatsın bu duyguyu mutluluğumuzu bozmasın bi akrabamız vardı çocuğu olmuyordu ama o çocuğum olmadı bari düşük yapsamda içimde bebeğimin varlığını azda olsa hissedebilsem derdi unutmayacağım bi tecrübe psikoloji gerçekten çok önemli çocuk için cinsellik verimsizdir tezi çok doğru ben kist için 3 ay doğ.kont kullandım ve bırakınca 3 ay filan olmazmış zaten diye hiç aklıma bile gelmedi ve bıraktığım ay bebeğimin müjdesini aldım sağlıkla kucağıma alırım inşallah...

kızlar neden hamilelerin son aylarda çok kilo aldıklarını anlamış bulunmakdayım...bende bi arkadaş gibi eski günlerimi özledim yaaaaaaaa..canım hiç bişi istemiyorrr...yiyorum sırf midem ağrıyor acıkıyor diyee...iştah sıfırr...yemessem bu sefer daha kötü fenalaşıyor insanve midesi bulanıyorr...en iyiisi sık sık bişiler atıştırmak kızlarr..2 kilo verdim..kusmuyorum ama iştah yok... ama sanırım iştahımız yerine gelince kilo alacazz hep öyle olmuyormu :))))))

arkadaşlar allaha şükürler olsun ki bize bu duyguyu yaşattı yerimizde olmak isteyen o kadar çok insan varki bunu 1 yılda bende anladım olmuyor diye çok kafama takmıyordum daha erken diyordum ama artık son aylarda acaba?lı sorular aklıma gelmiyor değildi ya olmazsa düşüncesini kısa yaşamış olsamda çok zor bir durum bu, yıllarca bunu düşünenler ne yapıyolar allahı herkese yaşatsın bu duyguyu mutluluğumuzu bozmasın bi akrabamız vardı çocuğu olmuyordu ama o çocuğum olmadı bari düşük yapsamda içimde bebeğimin varlığını azda olsa hissedebilsem derdi unutmayacağım bi tecrübe psikoloji gerçekten çok önemli çocuk için cinsellik verimsizdir tezi çok doğru ben kist için 3 ay doğ.kont kullandım ve bırakınca 3 ay filan olmazmış zaten diye hiç aklıma bile gelmedi ve bıraktığım ay bebeğimin müjdesini aldım sağlıkla kucağıma alırım inşallah...

Haklısın canım. Allah'a binlerce şükürler olsun bu duyguları bize yaşattı. Ben evleneli çok kısa bir süre oldu. Eşim sağlıkçı olduğu için hap kullanmamı istemedi. Bende tercih etmedim. Biraz zaman derken bize bebek müjdesi geldi. Çok şaşkındım. İlk gebelik testini yaptığımda yarım saat ağlamıştım. Evliliğe alışalım derken ailemize bir bebek geliyo. Çok güzel duygular. İnşallah sağlıkla hayırlısı ile kucağımıza alırız bebeklerimizi. :Saruboceq: Darısı isteyen herkese olsun :Saruboceq:

Son düzenleme:
merhaba kızlar benimde bugün doktor konrtolüm vardı herşey olması gereken gibi gidiyor...kocaman olmuşuz yandaki gibi yani:) maşallah barekallah.......kollarımız,bacaklarımız oluşmuş çok şükür......2 hafta sonra 2.li test olucak kısmetse...umarım o aşamalarıda sorunsuz şekilde atlatır bebişlerimizi kucağımıza alırız....

ay maşallah ona yaa..çok şekerler ya daha şimdiden bizi bu kadar mutlu ediyolar birkaç ay sonra hareketlenmeye başlayınca her halde ölücez mutluluktanhihoyyyt
Herkese hayırlı, sağlıklı bebekler versin Allah...:Saruboceq:

bugün doktora gittim.ultrasonda bebeği göremedik :KK43:( alttan baktı dr gördü fakat çok küçük dedi kalbini duyamadık.kan tahlili yapıldı beta hcg 2,5 hafta önce 270lerdeyken bugün 1000lere gelmiş.olumlu yani.çarşamba bir daha gidiyorum.aynı sıkıntıyı yaşayanınız var mı???

al işte benim gibi biri daha bende bu pazartesi değil önceki pazartesi öğrendim hamiş olduğumu sonra doktora gittim hamile olduğumu öğrendim fakat kalp atışlarını duyamadık tabi sonra bu pazartesi tekrar gittim yine duyamadık umudum önümüzdeki pazartesiye kaldı bakalım inşallah hayırlısıyla ilk kalp atışlarını duyarım bebeğimin

X