2009 Nisan Anneleri buraya

Ben 1 kg. almışım bu arada. Dr. süper dedi ama eşim dalga geçiyosenağlama
Dedim doğru düzgün yemek yiyemiyorum. Çocuk gibi çubuk kraker, kek, kofret ıvırzıvır yiyorum. Zeytinyağlı ve salatanın içine düştüm sankisırnaşık şey Bişey olmaz dedi daha 4. aya kadar rahatsın. O senin vücudundan aldıklarıyla büyüyebilir dedi. Yani yemeyenler, üzülmesinler bebişler için. Sorun olmazmış. Bide mideni bulandıracak şeyleri sakın yemeye yada içmeye zorlama kendini dedi. süt denemiştim ama içemedim çok kötü oldum. Şart değil dedi şu aşamadayken.
Biz o kadar gereksiz şeyleri dert ediyoruz ki aslında sonradan düşününce çok komik geliyokaydirigubbakcemile3

selam arkadaşlar.Ben yeni üye oldum ve nisanda doğum yapıcam inşallah.son regl tarihim 25 haziran ama doktorum 15 ağustosta 1 aylık hamile olduğumu söyledi yani nisanın 20 sinden sonra olacak inşallah.bu arada bulantılarım had safhada ama direniyorum.hepiniz sağlıcakla kalın.

Dedim doğru düzgün yemek yiyemiyorum. Çocuk gibi çubuk kraker, kek, kofret ıvırzıvır yiyorum. Zeytinyağlı ve salatanın içine düştüm sankisırnaşık şey Bişey olmaz dedi daha 4. aya kadar rahatsın. O senin vücudundan aldıklarıyla büyüyebilir dedi. Yani yemeyenler, üzülmesinler bebişler için. Sorun olmazmış. Bide mideni bulandıracak şeyleri sakın yemeye yada içmeye zorlama kendini dedi. süt denemiştim ama içemedim çok kötü oldum. Şart değil dedi şu aşamadayken.
Biz o kadar gereksiz şeyleri dert ediyoruz ki aslında sonradan düşününce çok komik geliyokaydirigubbakcemile3

bende tam tersi 1kg vermişim .dünden beri sadece çubuk kraker yiyorum ..yemek düşündüğüm zaman öyyykk gelio yemeden çıkaracam gibi ..birde bendeki mide bulantısı hiç geçmiyo sürekli oluyo bide gaz derdi var ..sanki bu günler hiç geçmeyecek gibi geliyor .12. haftada azalıyormuş ya ozamana asırlar var .noldu su gibi geçen günlere .:sm_confused:

ayy april16 canımya aynı bende senın gıbıyım cubuk kraker ve kekle duruyorum butun gun yıybıldıgım bunlar.Bende uzuluyodum yıyemıyorum dıye.Doktorunun dedıklerı ıcımı öyle rahatlattıkı sevındım ınan :sm_cool:

ayy april16 canımya aynı bende senın gıbıyım cubuk kraker ve kekle duruyorum butun gun yıybıldıgım bunlar.Bende uzuluyodum yıyemıyorum dıye.Doktorunun dedıklerı ıcımı öyle rahatlattıkı sevındım ınan :sm_cool:

bi çubuk krakerci daha kaydirigubbakcemile3
nisanur canım ya çubuk kraker dükkanımı açsak ne baya karlı iş gibi görünüyo ..bizimkilerde beleşe gelir ..hihoyyyt
bebeklerimiz bizden aldıkları için bütün gıdalarını böyle baygın baygın oluyoz valla canım ya .ama bağırsakları çalıştırmak lazım ..zorlada olsa kaysı falan yesek daha iyi olur.. eşime söyledim bu gün kaysı al bana die .. oda hemen canınmı çekti aşeriyonmu diye telefonda tutturdu başka ne istiyosun diye .:roflol::roflol:

bende tam tersi 1kg vermişim .dünden beri sadece çubuk kraker yiyorum ..yemek düşündüğüm zaman öyyykk gelio yemeden çıkaracam gibi ..birde bendeki mide bulantısı hiç geçmiyo sürekli oluyo bide gaz derdi var ..sanki bu günler hiç geçmeyecek gibi geliyor .12. haftada azalıyormuş ya ozamana asırlar var .noldu su gibi geçen günlere .:sm_confused:

gıznurcum bu gaz sorunundada yanlız degılsın ben varım yıne yanında yanı.sabah kalkınca midem taş gıbı uyanıyorum.sayılı gun cabuk gecer dıye kandımı tesellı etmeye calısıyorum.ne yapalım arkadasım her guzel seyın bır bedelı var :emir_bebek:

selam arkadaşlar.Ben yeni üye oldum ve nisanda doğum yapıcam inşallah.son regl tarihim 25 haziran ama doktorum 15 ağustosta 1 aylık hamile olduğumu söyledi yani nisanın 20 sinden sonra olacak inşallah.bu arada bulantılarım had safhada ama direniyorum.hepiniz sağlıcakla kalın.

hoşgeldin canım ..sende çubuk kraker ye mide bulantısına iyi gelio ..
bu arad nasıl oluyo senin hamilelik anlamadım .son reglin 25 haziransa 15 ağustosta nasıl 1 aylık olunur ki bi yanlişlık olmasın ..:uhm:benim son reglim 14 temmuz 15 ağustosta ben 1 aylık hamileydim yani o yüzden kafam karıştı yani regli olmadan tekrarmı yumurtlama olmuş ..sen bence başka bi DR. a daha görün derim ..ama mide bulantına görede sağlıklı olduğu belli ..

Son düzenleme:
bi çubuk krakerci daha kaydirigubbakcemile3
nisanur canım ya çubuk kraker dükkanımı açsak ne baya karlı iş gibi görünüyo ..bizimkilerde beleşe gelir ..hihoyyyt
bebeklerimiz bizden aldıkları için bütün gıdalarını böyle baygın baygın oluyoz valla canım ya .ama bağırsakları çalıştırmak lazım ..zorlada olsa kaysı falan yesek daha iyi olur.. eşime söyledim bu gün kaysı al bana die .. oda hemen canınmı çekti aşeriyonmu diye telefonda tutturdu başka ne istiyosun diye .:roflol::roflol:

evet gıznurum ama bızımde şöööllee güzel meyveler,sebzeler yıyecegımız gunler gelecek bılıyorum :içelim: valla yemek yemeği ozledım artık zaten 43 kıloyum cok zayıf dustum.

canım çok zayıfmışsın ya..:1shok:bende zayıfım diye geçiniyom ..ben 50 kg. mım boy 1.63..kilo alamıyordum zaten ..
senin boyun ne kadar.dikkat et çok zayıf olunca vücut bebeği atabilio .kendini hiç yorma inşallah çabuk geçer şu bulantılar da dediğin gibi bol bol yemek yeriz .cokacimcoook

canım benım sagol zaten ilk bebegımı kaybettım karnımda ölmüştü nasıp olmadı okadar dıkkat etmeme ragmen doktorum spontan bır dusuk demıstı 1,5 aylıktı bu bebısımde cook cook dıkkat edıyorum elımden gelenı yapıyorum haftaya 2 aylık olucak insallah Allahtan hayırlısı..kılo konusundada ben 25 yasındayım ve hıc hayatımda 48 kılo bıle olmadım (olamadım)metobolızma meselesı herhalde...

yasemink canım kişiden kişye değişiyor bulantının başlaması .. ama genelde 6. haftada başlıyo..

nisanur canım bende bu kiloya zor geldim ..günde 3 tane b vitamini içtim bununla kilo aldım ben ..bende 46 kg dım .ama şimdi B vitamini kullanabilirmisin bilemiyorum dr asormak gerek .. 3. aydan sonra belki kullanılabilir .ama şu anda taratojenik etki yapabilir ..bu arada bundan önceki bebeğim benimde spontan düşük oldu benim nerdeyse 2.5 aylık olmuştu 10 haftalıktı işte ..inşallah bu bebeklerimiz sağlıklı olur .. sen kalp atışını görmüştün değilmi .

canım benım sagol zaten ilk bebegımı kaybettım karnımda ölmüştü nasıp olmadı okadar dıkkat etmeme ragmen doktorum spontan bır dusuk demıstı 1,5 aylıktı bu bebısımde cook cook dıkkat edıyorum elımden gelenı yapıyorum haftaya 2 aylık olucak insallah Allahtan hayırlısı..kılo konusundada ben 25 yasındayım ve hıc hayatımda 48 kılo bıle olmadım (olamadım)metobolızma meselesı herhalde...

Canımcım endişe etme, benim boyum 1.73 kilom 48 diiii şu an 49 olmuş bebişten dolayı kaydirigubbakcemile3 ve üstelik akdeniz anemisiyim. Sizlerden 2-3 kat daha güçsüz bünyem Bugün konuştuk dr.la hiçbişey olmaz dedi. Bencede olmaz zayıflıkla falan çok ilgisi yok, rahim ve hormonlarınla ilgili bence bebeğin durup durmaması. Sen içini rahat tut, su bile içsen o içinde büyür. En azından meyva yemeye çalışsan yavaş yavaş mesela muz, hem tok tutuyo hem karbonitrat ve de damarlarını açıyo, kan dolaşımı açısından iyi. Ya da karpuz üzüm gibi şekerli meyvaları yemeğe çalışsan, yada mesela patates de bulantı yapmaz hem nişasta var ve mideye de iyi geliyo. Haşla içine domates salatalık doğra biraz tuz limon yada sade. seni tok tutar. kısa yoldan çözümler bunlar. Ama sonuçta hiç endişe etme kilonla ilgili, Allah korur bebişini, kısmetten öte gidilmiyo, malum:nazar::nazar: 1 ay sonra geçicek bu bulantılar....

hepinizde mide bulantıları var bir bende yok
kızıma hamileyken aynı sizin gibi olmuştum
bu hamileliğimden önce bir düşük yapmıştım(karnımda ölmüştü) ondada hiçbir belirti yoktu
ters giden birşeylermi var acaba demekten kendimi alıkoyamıyorum
zaman bir geçse salı günü kalp atışlarını bir görsem içim çok rahatlayacak

hepinizde mide bulantıları var bir bende yok
kızıma hamileyken aynı sizin gibi olmuştum
bu hamileliğimden önce bir düşük yapmıştım(karnımda ölmüştü) ondada hiçbir belirti yoktu
ters giden birşeylermi var acaba demekten kendimi alıkoyamıyorum
zaman bir geçse salı günü kalp atışlarını bir görsem içim çok rahatlayacak

geçmiş olsun canım ne çok spontan düşük var hayırlısı diyelim elimizden başka şey gelmiyor ... mide bulantısı herkeste aynı başlamıyo canım sıkma canını ne güzel işte bak ben bulantıdan bişey yiyemiyorum .
benimde pazartesi randevum .. inşalah kalp atışlarını duyacağız bu sefer .iyi şeyler düşünelim iyi olsun demi ..kaydirigubbakcemile5

Canımcım endişe etme, benim boyum 1.73 kilom 48 diiii şu an 49 olmuş bebişten dolayı kaydirigubbakcemile3 ve üstelik akdeniz anemisiyim. Sizlerden 2-3 kat daha güçsüz bünyem Bugün konuştuk dr.la hiçbişey olmaz dedi. Bencede olmaz zayıflıkla falan çok ilgisi yok, rahim ve hormonlarınla ilgili bence bebeğin durup durmaması. Sen içini rahat tut, su bile içsen o içinde büyür. En azından meyva yemeye çalışsan yavaş yavaş mesela muz, hem tok tutuyo hem karbonitrat ve de damarlarını açıyo, kan dolaşımı açısından iyi. Ya da karpuz üzüm gibi şekerli meyvaları yemeğe çalışsan, yada mesela patates de bulantı yapmaz hem nişasta var ve mideye de iyi geliyo. Haşla içine domates salatalık doğra biraz tuz limon yada sade. seni tok tutar. kısa yoldan çözümler bunlar. Ama sonuçta hiç endişe etme kilonla ilgili, Allah korur bebişini, kısmetten öte gidilmiyo, malum:nazar::nazar: 1 ay sonra geçicek bu bulantılar....

canım benım sagol yazdıkların ıcın dedıgın gıbı tek ıstahlı yıyebıldıgım muz.yazdıkların bugun öyle ıcımı ferahlattıkı yazılarını okuyunca gozlerım parladı valla.Gıznurcum bebegımın kalp atıslarını duydum evet 6+3 ken duydum cok sukur :nazar:

inşallah giznurcum
bu dönemleri hayırlısıyla bir atlatsak valla çok rahatlıycaz
bu arada benim dr.um açlık kan şekeri tam idrar tahlili hemogram ve HBsAg testlerini istedi sizin dr.larda istedimi

benim daha önceki hamileliğimde yapılmıştı bazı testler ..kan şekeri ve kan sayımı hepatit B falan ..ama bunda hiç bir test istemedi ..

gıznurcum bu gaz sorunundada yanlız degılsın ben varım yıne yanında yanı.sabah kalkınca midem taş gıbı uyanıyorum.sayılı gun cabuk gecer dıye kandımı tesellı etmeye calısıyorum.ne yapalım arkadasım her guzel seyın bır bedelı var :emir_bebek:

kızlar siz gene evinizdesiniz anladığım kadarıyla, ya biz çalışanlar ne yapsın,
gerçi şuan bulantılar başlamadı ama, eli kulağında gibi hissediyorum, bazen kötü oluyor midem, hemen çubuk krakere sarılıyorum.psikolajikmi ne anlamadım.
bende sadece yorgunluk var, kafamı hep bir yerlere koyup uyumak istiyorum, birde karnımda aceyip bir şişlik var, onun dışında bir belirtim yok şuan

X