- 26 Mayıs 2008
- 4.460
- 11
- 45
saol canım bide öyle deneyelim bi ege daha var afacanege:))evt.canım bende farkettim sadece 2 ege var:)
ilk zamanlar bende rendeleyip veriyordum.
dışarı çıktığımızda hazır meyve pürelerine başlayınca ege hazırı tercih etmişti.
artık herşeyi evden hazırlayıp vermek istediğim için denemelere başladım.
dünkü denemem malesef başarısızdı
bugün 1 elma,1 mandalin ve yarım muz rendeledim ve hepsini bitirdi.
kıymalı şehriye çorbasını da içtihihoyyyt
kahvaltıyı sevmeyen bebişlerin annesine bir öneri benden....
bir ara ege kahvaltıyı istemedi ve bende pekmez yerine reçel koymaya başladım ve artık yiyiyor kahvaltısını.
reçel derken suyundan değilde ayvaysa 2 küp ayva,yada 1 kayısı gibi..... ezip karıştırıyorum.
geçmiş olsun cnmnasıl geçiyoo bayramm
1. günü evdeydk hep etle ugraştım tüm etleri küçük küçük dograyıp buzlaga attım
2.günü gezdikk pasoo
3. günü evdeyim misafir bekliyorum yemek yaptımmm birsürüü
4. gün allah kerimm
zeynepp hala diş çıkarmadı ama alttlı üstlü dişetleri hep kabarıkk heralde hepsini birden çıkartcak
ve çook öksürüyoo 2 gündr fitil veriyorummm valla sabaha kadr uyyoo napıyım 1 aydr uyku nedr unutmuştumm
tüm hasta olan bebişlerede geçmiş olsnn
Herkes mutlu olsun insallah bu bayramda
herkes sevdikleriyle olsun
uzuntu hastalik uzaklik dursunnn
aeo opuyorum kocaman
bu arada antepte ollan Kk ci varmi:::)))))
sultan çok geçmiş olsun kereme.inşallah hemen iyileşir.
ben deaz önce annemle konustum bugün yığınla misafir gelmiş iyiki götürdün çocuğu diyor halamın gelini fecii gripmiş bizim gelinimiz yeğenimi uyutayım diye içeri götürmüş korkmuş grip bulaşır diye ama 2 yaşında çocuk uyanıp gelince halamın gelini seveyim derken ağlatmış çocuğu ağzına vuruyor gibi yapıyormuş öyle çocuk severmiş miş gücüne gitmiş çocuğun zor susturmuşlar.gripsen gezme hadi geziyosan milletin çocuklarına elleme dimi ama.annem senin çocuklar niye gelmedi diince grip yüzünden gezdirmiyorum diyormuş.fıkra gibi kadın ya.
ben etlerle hiç uraşmadım adapazarında kesiyoruz biz annemlerle.etler gelince annem hepsini ayarladı kuşbaşı kesti poşetledi kıyma çektirdiler onlarıda yemeklik poşetledi ben sadece getirip buzluğa koydum :)
Esra canim cok iyi olurdu AMA biz yarin Sabah ilk ucakla donuyoruz gelirken annemlerle arabayla geldik 13saat surdu AMA demirin hic zarari olmadi cok uyudu AMA donerken esimle ucakla gidiyoruz o felikende ucakla gelmisti arife calistigi icin neyse Bayram bitti bu arada urfada yaptik hem yrfaya hem antepe bayildim en kisa zamanda dahauzun gelmek istiyorumcanım ben vardım ama mesajını yeni aldım adanaya gitmiştim bende döndüm antep'e
kıslarrr geç oldu ama iyi bayramlar herkesee :)
ya ben bi fikir almak istiomm bn kızıma kaynanamla meselelerden dolayı hala mevlüt yapamadım 2 hafta sonra yapıcam şimdi hazırlıklara başladım heralde 60 kişi falan gelir.pilav-tavuk-sarma-börek-tatlı ve ayran servis edecem.sormak istediğim bu kalabalığa bölmeli köpük tabak mı kullansam yoksa cam tabak mı kararsız kaldım? köpük basit mi olur sizce?[/QUOTE
canm bizim mevlut 3hafta Sonu oldu yaklasik 200kisi falan geldi ben hepsindede kopuk tabak vehazir ayran verdimbasitmasit baska Turlu cok zor olurdu hele artik bebislerde buyudu