2009 mayıs bebeklerinin beslenme sıklığı ve miktarları

olivin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2009
8
0
6 aylık olan bebeklerimizin gün içerisinde nekadar beslendiğini paylaşalım....kaydirigubbakcemile2

kızım25 mayıs doğumlu ve ben onu beslemekte çok güçlük çekiyorum hiçbişey yemiyor

canım benim kız 29 mayıs doğumlu ve sadece emziriyorum. öyle belli bi saati yok. bazen 4 saati buluyor. bazende 1-2 saat geçmeden emmek istiyor. kızımın isteğine bağlı emziriyorum. zorlada emmiyor. zaten kilosu epey bi fazla pek sorun etmiyorum.

benim çocuk biraz obur açlığa tahammülü yok 2-3 saate bir beslemek zorunda kalıyorum ama yediği ögün miktarı onun isteğine göre değişiyor. bazen 200 cc mama yada süt içiyor bazen 50 cc yi zor içiyor sebzeylede aramız yok zaten kavga dövüş yediriyorum resmen ,yapmadığım şebeklik kalmıyor. akşam 8 den sonra ise birşey yemiyor uyku saatimiz, gece kalkarsa sütünü veriyorum oda sabah 8-9 a kadar yetiyor.

Benim kızım 7 aylık. Sabahları biberonla 150 cc kadar kahvaltılığını yiyor. Sonra 125 cc'lik kavanozla meyvesini yiyor. Öğlen çorba içmesi lazım ama ne yaptıysam sebze çorbası içiremedim. Onun yerine mama yiyor. En az 50 en fazla 120 cc yiyor kafasına göre. Akşam 5-6 gibi yoğurt yiyor. 8-9 gibide uyku saati olduğu için yatmadan 180 cc kadar sulu şekilde biberonla muhallebi yiyor. Aralarda sürekli beni emiyor ve gecede 2 yada 3 kere emmek için kalkıyor a.s.

ya cok ılgınc bu veletlerın damak tadı farklı demekkı:jeyyar:benımkıde meyve puresını agzına surmuyo sebze corbasına bayılıyor yogurtta 2 3 kasık okadar
gece 12de bende muhallebı verıyorum 3de kalkıp emıyo 5de kalkıp emıyo 6da kalkıp emıyo 8de kalkıyo emıyo 8,30da ben işe cıkıyorum evden nasıl ama:1shok:

sebze çorbasını biberonla vermeyi denedin mi ?? ben çok canıma yeterse baktım yemiyor hafif sulandırıp biberonla veriyorum o zaman ıkına sıkına içiyor.. doktorumuzada sordum kaşıkla yemiyo arada biberonla veriyorum diye ziyanı olmaz dedi.. sonuçta vitaminleri bir şekilde alması gerek.

bigudi54 sanada maşallah diyeyim o kadar uyanmaya ve akabinde işe gitmeye nasıl dayanıryorsun bilmem ben olsam işe falan gidemezdim..

benım oglum 13 mayıs dogumlu....
2 3 saate bır beslenıyor...
sabahları işte deılsem emzırıyorum ılk uyur uyanıkken..1saat sora kahvaltı yapıorr peynır tereyag yumurta ıhlamur cayı ekmek ayrı ayrı yıyor hepsını....1 saat sorad gerı uyuyor bazen uyurken emıyor..uyanınca acıkma durumuna gore saatı deişiyo 1kase yourtt 1 saat sora tekrar meme ve gerı uyku..
uyanınca corbasını ıcıyor emme ve uyku gene uykusu buaralar yarımsaate dustu 1 saat uyurdu...
uyanınca aksamustu sıralarında meyvasını yıyor muz elma armut tan 1ı içine bıskuvı eklıyorum 2tane...uyanık kalırsa emıyorrrrr
aksamma ıse muhallebı yoyor 1 su bardagı kadar....uykuya gecerken emıyor gece boyuda emıyorrr canım....
uykusuzluktan hala cekıyorummm bırde yemekte sorun olsaydı işim cok cok zor olucaktan rabbıme sukurler olsun herseyı yıyorrr benımkıı

ewde yoksam işteysem vardıyalı calısıoruyz mecbur ya sut sagıyorum vcıkmadıındada bıberon a muhallebıyı cıvık kıvamlı yapıp verıyorum canımmm

pınarcım ömerde sebze çorbasına havuç koyduğum zaman yemıyor hatta öğürüyor ama tarhana vve yogurt çorbasını çok seviyor

pınarcım ömerde sebze çorbasına havuç koyduğum zaman yemıyor hatta öğürüyor ama tarhana vve yogurt çorbasını çok seviyor

Hepsini denedim canım ama nuh dedi peygamber demedi benim kız yemiyor :çok üzgünüm:

Arkadaşlar okuyup yardımcı olursanız sevinirim.Ben okuldan 1 de geliyorum.ozamana kadar kızıma kayınvaldem bakıyor.kızım sabah ben okula gitmeden 7 de emiyor.1 2 saat sonra kahvaltısını veriyorlar.1 yumurta sarısı içine biraz ekmek tereyağ falan yiyor.bir süre sonra mama veriyorlar.uyumazsa ben gelmeden meyve de veriyorlar.yarım elma anca yiyor.ben gelince de emiyor.1 saat sonra falan sebze yediriyorum.sonra zaten 2 3 saat uyuyor.uyanınca yoğurt yediriyorum.30 cc .ama işin kötüsü bazı günler yapmaya üşenip yoğurt yedirmediğim oluyor.sonrasında akşam yatana kadar ara sıra emiyor.yatarken de muhallebi yapıyorum 150 cc falan.benim kızım akşam uyuyunca sabaha kadar hiç uyanmıyor.ben zaten 11 de falan yatıyorum yatarken emziriyorum.uyuya uyuya emiyor.gece de uyanırsam emziriyorum uyanmazsam sabaha kadar emmemiş oluyor.sizce azmı besliyorum.bu durumdan çok rahatsızım.bir türlü beceremedim şu işi.bana ne önerirsiniz

canım az filan beslemiyosun,hatta sen okuldan gelene kadar yediklerini nerdeyse ben oğluma 1 günde veriyorum:)) gece benimki de kalkmıyor. artık büyüdüler,kalkmasa da olur. gönlünü ferah tut.opuyorumnanaktan

benim kuzu sabah 8-9 gibi kahvaltı yapıyor. (150-180 cc mama içine 1 yumurta sarısı, biraz peynir, 1 kaşık ceviz ve biraz kahvaltılık karışım koyuyorum.)
uyuyup uyandıktan sonra, öğlen 1-2 gibi sebzesini veya çorbasını yiyor.
4-5 gibi (öğlenki yeme miktarına göre) yoğurt veriyorum. tabi o çok tutmuyor mideyi. bi süre sonra meyvesini veriyorum.
akşam 8 civarı koca bir kase de muhallebi yiyor. geç uyursa 150-180 cc civarı mama içip uyuyor. o zaman gece hiç kalkmıyor. erken uyursa mama içmeden uyuyor, o zaman da gece 1 kere kalkıp 120-150 cc civarı mama yiyor. artık beni emmiyor malesef,sütüm bitti(

gelelim benim cimcimeye
Ahsen sabah 5 te ve 7 de emiyor 9-10 gibi kahvaltısını yiyiyor (120cc ıhlamur içine yumurta sarısı peynir tereyağ ceviz reçel ve kıvam için kahvaltı muhallebilerinden koyuyorum)
12-1 gibi 125 cc meyve püresi yiyor emziriyorum ve okula gidiyorum
ben okuldayken bir kase sebze çorbası ve 150cc kadar süt bırakıyorum içiyor
ben gelince emiyor ve 8-9 gibi yoğurt yiyiyor gece muhallebizsine vakit kalmıyor çünkü yemeyi reddediyor yatana kadar bei emiyor önceden 5 e kadar uyanmazdı şimdilerde uyanıyor

arkadaşlar benim doktorum ek gıda hakkında bilgi veren bir kitapçık verdi,orda peynir veyumurta birlikte verilmemeli yazıyor.bende o yüzden peyniri sebzesine katıyorum.bir de o kitapçıkta çay ve hiçbir bitki çayı bebeğe verilmemeli yazıyor

maşallah sizin bebekler ne güzel yyo ne güzel uyuyo. yazıyım da acıyın benim halime. oğlum daha kaşığı görünce ağlamaya başlıyo. sabah 8.30 gibi kahvaltıya başlıyorum yaklaşık bir saat boyunca 1yumurta sarısı çok az ekmek içi yumurta sarısı kadar peynir ve ıhlamur karışımını ki bu yaklaşık 100 gr gelir maksimum zarrrr zooorrr yediriyorum. yemediği de oluyo bunun tamamını. sonra12 gibi sebze çorbası ve yoğurdu birlikte vermeye uğraşıyorum toplamda 100 gr falan onu da 1 saatte anca yerse yiyo. çoğunda bitirmiyo. 3 gibi 100 gr yoğurdu allah razı olsun yiyo. 6-7 gibi de maksimum 100 gr muhallebi yiyo.tabi bunu da zarr zor kavga dövüş. sonra 8.30 gibi yatıyor ve sabaha kadar maksimum 1 saate ibir kalkıyor 2 dk emip yatıyo. zorla emzirmeye çalışıyorum ki biraz daha uyusun diye yok. azını açmıyo kafanı çeviriyo uykusunda bile inat ediyo.... şimdi ben bu çocuğ nasıl büyüteceğim bana akıl verin. birkaç gündür de kusuyo. sabah kahvaltıda 3 saat sonra kustu yine. haa gün boyu 2 saat arayla yarımşar saatlik te uyuyo. o kadar.

allah yardımcı olsun canım ya

benim kızım sabah 9.30 da 100cc biberon mamasına biraz bebe bisküvisi biraz kahvaltılık karışım ince çekilmiş ceviz bir yumurta sarısının yarısı bazen tereyağı pekmez 3 günde bir tahin beyaz peynir koyuyorum 2 saat sonra 125cc meyvasını yiyor 12 gibi sebze çorbası yada tarhana çorbası veriyorum 2 saat sonra 100cc biberon maması veriyorum ama kızım biberondan emmeyi redettiği için kaşıkla veriyorum benimde sütümm bitti malesef emzirmiyorum artık akşam bazen muhallebi bazen gece maması veriyorum ve uyuyoruz gece bir defa kalkıp devam sütü içiyor

biberon maması ve devam sütü alıyosa bebişler, kendiniz şanslı sayın kızlar..
çünkü benim kızım biberonu emmeyi bilmiyo..çok büyük bi hata yaptıım ve ilk 6 ay sadece anne sütü vericem diye biberona alıştırmadım..şimdi 8 aylık oldu, sütüm azaldı ve biberonla içmeyi bilmediği için hiç süt içmiyo
bizim programımız da şöyle:
sabah 9 gibi 90cc mama içerisine yumurta sarısı, beyaz peynir, biraz kahvaltılık karışımı
öğlen 12:00 gibi 1 elma püresi, 1 tatlı kaşığı pekmez, 2 bisküvi
Akşamüstü 14:00 civarı 200 cc kıymalı serbze veya tarhana çorbası
akşam 16:00 civarı 150cc yoğurt
yatarken 21:30 civarı 120 cc mama içerisine gece tahıllı kaşık maması
gece beni emmek için 3 kere falan kalkıyo ama sütüm oldukça azaldığı için uyuya kalıyoo..
böyle biberonu eline alıp, bol bol süt içsin istiyorum..
günde en az 500 cc süt içmesi gerekiyomuş ama benimki kaşık mamaları ve kahvaltı dahil 300 cc bile içmiyodur:gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…