2009 Mayıs Anneleri

anladımm canımm aslında en guseli ama ben dayanamıyorum işte yaa ilk defa 15 gunu doldurcak daha önce hep haftada bir gidiyordum çok uzak olduğu için dr umda tepki verdi süreyi uzattı 1 aya ....

sen nerden anladınn erkek olcağını kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile

ne bilem kızzz öle dedim erkek olur diyee anladığım bişey yok yanii salladım

yalan değil önce sağlıklı ve hayırlı olsun ama ikisinide kız istiyorum ama ne gelirsee razıyım ben ..........

hayirli akşamlar hanimlar a.s.

oh ne güzel..herkesin neşesi yerinde hep böyle olun inşaAllahh

bugun ikili testi yaptirdim..ultrason ölçümü normal cikti hamdolsun..1.4mm..kan testide haftaya p.tesi belli olcak..inşaAllah onda da hayirlisiyla saglikli sonuclar aliriz :)

cok heycanlandim ultrasondayken..dua etmekten ekrana bakamadim :)

cinsiyet ögrenenler artiyor maşaAllah :) sanirim şu ana kadar kiz cikti hep :) 1 aya kadar hepimizinki belli olur inşaAllah hepimizinki saglikli mutlu hayirli evlat olsunda gerisi önemli degil :)

oy oy oy maşaAllah subhanAllahhh kizimizaaa kaydirigubbakcemile2 hayirli olsun canim :) inşaAllah tahlil sonuclarida hayirlisiyla normal cikar

iyi akşamlar kızlar
ben biraz tedirginim ve içimde korkum var, bazı arkadaşlarımızın bebeklerin kalbi durması beni çok kötü yaptı
Allahım hepimize sağlıklı ve hayırlı evlat versin!
bu arada 12 haftalık olduk
size güzel bir şey göndermek istiyorum
umarım beğenirsiniz
Rukiyye Rahmet

Kavuşmak İçin Günlerini Sayıyorum
Anneden Yavrusuna:

Rabbimin armağanı, lutfu; karanlık ve korunmuş sığınağından dünyamı aydınlatan yavrucuğum, umudum, âhiret azığım!..

İnsanların hayatlarında hep siyah-beyaz ânları bulunur, ama bildiğim bir şey var ki; Rabbim, anne olarak fakiri seçtiği zamandan beri, renklerin varlığından haberdâr olduğum!... Elbette anne olmak insanın elinde olan bir meziyet değil!.. Tamamıyla Allah’ın takdiri… Kimini evlad vererek şükür edecek mi diye imtihan ediyor, kimini mahrum ederek sabırla!.. Bazen ihsan ettiği hâlde sabırla denedikleri de var şüphesiz!.. Öyle ise madem seçmiş, madem vermiş; şükür gerekli!..

Seçilmiş olmanın şükrü!..

Hani sana sormuştum ya, rüya âleminde:

“-Şın harfinin niye üç noktası var?!” diye…

Sen de demiştin:

“-O nokta değil, şükrün gözyaşları!..”

Şimdi şükrün gözyaşlarının huzûruyla abdest alıyor ruhum; âdetâ bütün âzâlarım kıyâm için ayağa kalkıyor!.. Kalk, ey vücûdum!.. Tenim ve rûhum, artık tek değilsiniz; Allâh’ın bir emânetine hâmîsiniz!.. Üzerinizdeki nice emânetlere, şimdi bir tane daha ve en güzeli eklendi!..
Kalk ve şükür secdesine varsın benliğin…

Yavrum, bütün bu lutuflar sâyende. İyi ki varsın!..

* * *

Yavrudan Annesine:

“-Nîmetler, çilelerle gelir anneciğim! Dayan! Var olmak kolay değil anneciğim, var olunca da “hiç” olmak kolay olmayacak!.. Bu çilelerle ben, var olmanın bedelini çekiyorum; sen ise hiçliğe ulaşabilmenin zorluğunu...

Sabret anneciğim!..

Bak! Her nefesinde, şimdi Rabbim aklına geliyor! Şimdi nefeslerin kıymetini bir kez daha anlıyor ve:

“-Ya Rabbi!..” diyorsun. Yemek yiyemiyorsun. Ben, senin bütün gücünü âdetâ çekiyorum. Böylece hem nîmetin kadrini anlıyor, hem de nimeti verene:

“-Yâ Rabbi!..” diyorsun. “Âcizim Rabbim, âcizim!...” diyorsun.

Namazlarında hep gözyaşı dökmek, Rasûlullâh gibi secdeni yıkamak isterdin. Bak! Rabbimin “er-Rahmân” ismi daha bir gür tecellî ediyor kalbine!... Şimdi bütün ibâdetlerini gözyaşıyla yıkamak istiyorsun…
Ben karanlıklar içinde eğitiliyorum. Sen aydınlıklar içinde terbiye ediliyorsun!... Sen “Allâh!..” dedikçe, salâvat getirdikçe; ben daha bir “var” oluyorum.

Sabret anneciğim!.. Gayret anneciğim, bu karanlıklarda beni yalnız koma!.. Sabır, zikir, şükür ve salâvatla büyüt beni!.. Sevgini esirgeme benden.

Ben varım artık… Senin dünyaya gönderdiğin bir mektubum ben!.. Aynı zamanda istikbâle göndereceğin sadaka-i câriyen olacağım, anneciğim.

Ey Rabbim!.. Ağlamasın anneciğim!

Ey Rabbim!..

Ağlamasın anneler…

Var olmak zor!

Var olana sahib olmak, çok daha zor.

Güç ver Rabbim! Annelere, geleceğin “halife” kullarının hâmîlerine güç ver, şuur ver, uyanıklık ver!.. Çöpe gitmesin emânetlerin. Şeytanın kulları olmasın, ya Rabbi!.. Çileyle veriyorsun emâneti, sâhib olma ve sana lâyık bir şekilde sunma gücünü de ver!..

Unutma anneciğim;

“Her zorluktan sonra kolaylık vardır.”

Niyetin Allah rızâsı olsun, Rabbim kolaylığını verecektir.

Beni bilmiyorsun; kız mıyım, erkek miyim? İyi miyim, kötü müyüm?

Sana acı veriyorum, sen ise karşılıksız seviyorsun. Hep karşılıksız sev anneciğim; Rabbimin kullarını sevdiği gibi. Hep karşılıksız ver anneciğim, Rabbimin kullarından istediği gibi…

Beni, Kur’ân sesiyle okşa!.. Sünneti yaşayarak terbiye et.

Seni seviyorum Rabbim, annemi affet! Babamı affet!

Hayırlı evlat olmam için, sâlih kul olmam için istîdât ve isteğimi arttır. Rûhum üflenirken bana, saidlerden olmamı nasib et!..

Bu âciz kulunu sev Rabbim; sevdir ve sevindir!..”

* * *

Anneden Yavrusuna:

Gül damlası gibisin, yavrum!..
Dünyalar bir yana, sen bir yana
Yağmur gibi, kar gibi cennet kokusuyla
Gel artık bana, gel artık bana!

Anneciğin!..

benimde öyle! bende daha hiç kusmadım ama akşamları bulantım oluyo bikaç zamandır. halamın öyleymiş,4.ayda başlamış bulantıları-tatlicadiarzu-
ayy bende gördüm geçen gün bebeğimi! Allah'ım nası güzel bir duyguydu, eşime anlatırken bile hala yanımda gibiydi. ama şimdi daha çok özlüyorum güzel kızımı gördükten sonrakaydirigubbakcemile3 rüyamda kızdı bu arada minişim,pamuk gibiydi.
günaydınlarrr mayıs anneleri
ben en son 17gün önce gördüm bebeğimi ve kalp atışlarını ama o zaman hareket etmiyordu
şimdi ediyormudur acaba çok merak ettim ama doktora gitmemize daha çok var
bende perşembe günü gidiyorum çok şükür! bebişimin hareketlerini görücem inşallah! 10+3 olucam ozaman. heralde bi daha gittiğinde sende görürsün hareketlerini.
canım,kıpırdamasını görmek çok heyecan verici ama ense kalınlığını ölçmek için kıpırdamaması lazım. ama kıpırdamasıda sağlıklı gelişimi gösteriyor diye biliyorum.

slm kızlar nasılsınız bakalım,bende 2 hafta sonra gidicem dr.a inş erkenden öğreniriz cinsiyetini sanmıyorum dr.un söyleyeceğini ama merak işte,insan tutamıyo kendini.

alsu o neydi öyle ya...çok ilginç ... YA RABBİM çok şükür.Tabiki her zaman şükrediyorum.ama bunu okurken çok içten bir şükür çektim...

pnrhlt senide tebrik ederim canım prensesin oluyormuşş ayy cok heyecan verici bişey yaaa rabbim nazarlardan korusun bebişleriii

Canım çok tşk ederim. Bakalım doktorumuz %90 kız dedi ama değişir belki :) Eli ayağı düzgün olsun, sağlıklı olsun da hiç farketmez. Kızda benim erkekde.. Benim kuzum o :)

Canım çok sevindim. Hadi test sonuçlarını da atlattık mı rahatlarız artık biraz... Sanırım dediğin gibi bir aya kesin sonuçlar gelmeye başlar cinsiyetle ilgili :)

oy oy oy maşaAllah subhanAllahhh kizimizaaa kaydirigubbakcemile2 hayirli olsun canim :) inşaAllah tahlil sonuclarida hayirlisiyla normal cikar

Amin canım sağolasın. Valla bizimki tam oynak çıktı :) Hiç durmadı. Senin nasıl kolay ölçüldü mü hemen?

canım çok güzelmiş bizimlede paylaştyığın için sağol okurken tüylerim diken diken oldu

günaydın güzel mayıs anneleri nasılsınız bakalım biz bugün daha neşeli kalktık bebişimle bulantım ilk defa bu sabah biraz azaldı çok şükür 3 hafta sonrada kontrolümüz var ikili testimizi yaptıracağız
arkadaşlar folik asite devam eden var mı kaçıncı haftada bırakacağız benim ilacım bitmek üzere
herkese sevgilerrrrrrrr

pnrhlt canım senide tebrik ederim bebişinin cinsiyetini öğrenmişsin ayy ne mutlu sana benimde büyük ihtimal kız olucak:)) dr.gitmeme daha çok var ya(

canım benimde az kaldı devam ediyorum ama galiba 3,ayın sonunda bıraktırıyorlar diye biliyorum

selam kızlar
ben geldim ve bişi sorucam
eleviti kaçıncı hafta kullanmaya başladınız
akşam bi programda izledm erken başlanması ve fazla kullanılması down sendromuna yol açıyormuş
vitamin ve multi vitaminler için dedi elevitte girer mi acaba bunlara
çok korktum bugün içmedim

merhaba kızlar
beğendiğiniz için sevindim
bana doktorum folik asiti 14. haftaya, eleviti de 20. haftaya kadar almamı söyledi
her ikisini de sabah aç karna alıyorum birer tane

kızlar ikili teste gün aldınızmı?? benim 5 kasımda randevum var.bu arada bebeğim ultrasyonda 11 haftalık ama sata göre 12 aftalık doktor ben 12 haftalığa göre doğum günü vericem sana dedi...
sağ salim doğururuz inşallah kızlar

herkese günaydın kızlar
bende bu sabah bulantısız ve cok güzel bi kahvaltıyla başladım güne artık hamileliğin balayına giriyoruz galiba Bu arada elevit içen arkadaşlar kilo probleminiz varsa elevite dikkat edin derim ben.Altarnatif olan vitaminler var yerine doktorlarınıza sorun elevit cok kilo yapıyor.Benim doktorum folik asit yerine farklı birşeye başlatyıcak bu hafta eleviti bildiğim için sordum onumu vericeksiniz diye kilom normal olmasına rağmen kullanırsan 1 ayda 5 kilodan fazla alırsın dedi. İşinize karışmak istemem ama paylaşmak istedim sizlerle

Günaydın canım. Hadi gözün aydın. Yavaş yavaş azalıyor demekki bulantılar...

Valla bu hafta gittiğimde 12+1'dik. Doktora sordum folik asiti. Devam dedi. Bende 3. ay sonunda bırakılıyor biliyordum ama belki bir sonraki kontrolde bırak der...

pnrhlt canım senide tebrik ederim bebişinin cinsiyetini öğrenmişsin ayy ne mutlu sana benimde büyük ihtimal kız olucak:)) dr.gitmeme daha çok var ya(

Sağolasın canım. Bakalım %90 dedi doktor :) Zaten ben hariç herkes kız diyordu. Ben erkek diyerek tek kalmıştım :) Hatta 4 kere rüyamda erkek görmüştüm ama yanıldım sanırım :) Sağlıklı olsunlar da hiç farketmez... O çok var dediğin vakit öyle çabuk geçiyor ki. Ben daha cumartesi gittim ama şimdiden bir sonraki randevuya kaç gün var saymaya başladım :)

Benim geçen cumartesiydi. Ölçüm yaptırdık. Test sonuçlarıda cuma çıkacak kısmetse. Ultrasonda öyle gözüküyorsa geç döllenme olmuştur belki canım. Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…