2009 Mayıs Anneleri

kızlar bende iki hafta sonra gidicem doktora hayırlısı olsun ama bende pek sıkıntı yok hamişlik bulantılarından sigaradan kurtulmaya calışıyorum nası yapcaksam

ben yılların sigara tiryakisiyim ve günde bir paket içiyordum. hastalıktan ölsem bile sigaramı elimden düşürmezdim. Amaaaaaa
5+5te bir tiksinti geldi o günden beri televizyonda sigara içen birini bile görsem öğürmeye başlıyorum. arkadaşlarım geldiğinde "öfff leş gibi sigara kokuyosunuz" die söyleniyorum. herkes o kadar şaşırıyor ki. ben de çok şaşkınım ama çok da mutluyum. inşallah hepiniz benim gibi tiksinirsiniz de stres sıkıntı yaşamadan atıverirsiniz..:Saruboceq:
gerçi arada hala canım istiyo ama içtiğimi düşününce çooook kötü oluyorum. bir yandan da düşünüyorum, mide bulantılarım geçince acaba tekrar ister miyim diye. ama istesem bile bağımlılığım kırıldığı için kendime hakim olurum artık heralde. :nazar::nazar:

mutahhara günlük diyetini yazarken iki fincan kahve yazmışsın dikkatimi çekti. benim doktorum kahveyi kesinlikle önermiyorum dedi. gebelikte kafein iyi değilmiş, ama benim dr günde 2 fincan çay, haftada 3 bardak falan kola içebilirsin ama kesinlikle kahve taraftarı değilim dedi. ben yine de çok canım çektiği zaman içerim diye düşünmüştüm ama hamile olduğumu öğrendikten sonra tek bir kez içtim.
hani yiyecekler konusunu paylaşalım demişsin ya, aklında bulunsun istedimyerimseniben

saolasin canim haklisin :KK66: benim doktorumda tavsiye etmiyor..kolayida kahveyide mümkün oldugu kadar az ic dedi..cayida acik iç 3 küçük bardagi geçmesin dedi kaydirigubbakcemile5 ama işte dün nefsime hiç sahip olamadim..normalde kremali kahve asla içmem hafif olsun diye kremali içtim ikisinide :)

boyle aklimiza gelenleri yazalim :) birbirimizin yanlislarini düzeltelim :)

ya kızlar ben bulantılara artık hıc dayanamıyorum hergun bulantı kesıcı ılac alıyorum ama yınede kesmıyor 9 haftaya gırdık hala bulanıyor

mutahhara günlük diyetini yazarken iki fincan kahve yazmışsın dikkatimi çekti. benim doktorum kahveyi kesinlikle önermiyorum dedi. gebelikte kafein iyi değilmiş, ama benim dr günde 2 fincan çay, haftada 3 bardak falan kola içebilirsin ama kesinlikle kahve taraftarı değilim dedi. ben yine de çok canım çektiği zaman içerim diye düşünmüştüm ama hamile olduğumu öğrendikten sonra tek bir kez içtim.
hani yiyecekler konusunu paylaşalım demişsin ya, aklında bulunsun istedimyerimseniben

canım tabii ki kahve ve kola içindeki kafeinden dolayı bebeğin gelişimini gerilettiği için sakıncalı. türk kahvesi içmeyelim mümkün olduğunca ama ben kafeinsiz nescafe aldım. sıcak süte yapıyorum. nefsimi köreltmeye yetiyor. tadı da çok güzel ve çok hafif.:içelim:

arkadaslar 7 haftalık ikizlere hamileyim son 3 gündür çok kusuyorum yiyorum kusuyorum sabah aç karnına safra çıkıyorr.........elim kolum kalkmıyor kafamı kaldıramıyorum yarın hastaneye çağırdı dok.benim gibi olan varmı

kızlar bişi sorucam aranızla tedavilerle hamiş kalan varmı? yoksa hepiniz doğalmı

hayirli olsun canim..ilk bebeginde epey küçükmüş..ama olsun ikiz gibi büyürler..

benim ilk bebegm oldugu için heycanliyim tabi..senin fazla heycanli olmamanda cok normal..40 hafta gebelik yasadin,dogumu yasadin,annelik nasil bir duygu ögrendin,bebek büyüttün vs..bizim henuz yasamadigimiz bircok olayi ve duyguyu yasadin..suanda sadece yeni bir bebegin heycani vardir sende :ecrin_bebek: ikiside hayirli saglikli salih evlatlar olsun inşaAllah :KK66:

tesekkür ederim canim iyi dileklerin icin... bende ikiz gibi büyürler diye düsünmüstüm ama yeni bir bebek karari vermeden önce kizim cok usluydu simdiyse tam bir canavara dönüstü :1rolleyes:bunun icin biraz pismanlik yasiyorum aslinda.heyecanimin olmamasi belkide daha ilk aylarda oldugum icindir elini ayagini bi görsem belki fikrim degisebilir yerimseniben
ben kizima hamileyken cok zor gecmisti dogduktan sonrada cok sorun yasadik ama cok sükür bitti hepsi.simdi herseye yeniden basladik ve yeni bebegimizin gelmesini dört gözle bekliyoruz.cünkü hayat onlarla anlam kazaniyor...Allah hepimize hayirli ve saglikli evlatlar nasip eder insallah

dont panic :) bende öyleyim :) bugun yediklerim say say bitmez ki bugun az yedim geçen günlere nazaran :) bi saymayi deniyim..

sabah öglen sayilirdi..12de kalktim..3-4 dilim ekmekle güzell bir türk kahvaltisi yaptim..

sonra kahve içtim..meyve yedim..kek yedim..fistik yedim..tatli yedim..

saat 18 gibi makarna sosis amerikan salatasi tursu yedim..

sonra tatli yedim..meyve yedim..kahve içtim..meyve sulari içtim..galiba gene kek yedim o arada..ay bu arada 23 gibi gene makarna yedim peynirle..saat 04 suan..geri kalanlari saymiyim yüzüm kizarcak yoksa :roflol: :roflol:

kizlar bu arada hakketen birbirimize yemek hakkinda bilgilerde verelim..şu cok iyimiş bu cok iyimiş diye..hepimiz kalsiyum ve proteinin iyi oldugunu biliyoruz ama onun dişinda kalanlarda var..mesela ceviz..findik..badem..

eşimin teyzesi söyledi de..3.aydan sonra ispanak,ceviz,semizotu,balik cok tuketilmeliymiş..sebeplerinide söylemiştide o kismi hatirlamiyorum..sanirim beyinle alakaliydi..

canım sadece 3. aydan itibaren değil.hamilelik başladıktan sonra (başlamadan önce olsa daha iyi olur) haftada en az 2 kez balık(fosfor,protein açısından),birer kez tavuk ve kırmızı et. ama bunlar ya ızgara ya da haşlama olacak.hergün 1 avuç fındık ceviz karışımı(bebişin beyin gelişimi açısından).cokacimcoook
dışarıdan pek birşey yememeye özen gösterelim kızlar malum katkı maddeleri çok zararlı.özellikle parazit açısından iyi pişmemeiş etler ve çiğ köfteden uzak duralım.
bol süt içelim. en az 1 büyük bardak.kalsiyum lazım bize ve bebişimize. bolca c vitamini alalım. önümüz kış. biliyorsunuz ki c vitaminini hastalanmadan önce alırsak işe yarar.

canım benim ikinci bebişim olacak inşallah. o yüzden tecrübeliyim. :ecrin_bebek::ecrin_bebek:gereksiz kalori almayalım. bizler annelik psikolojisiyle hamileyiz diye bolca yiyoruz. ama biz ne yersek yiyelim ya da yemezsek yemeyelim bebişlerimiz bizden alacaklarını alıyorlar. önemli olan bizdeki depoları boşaltmayacak kadar yememiz lazım.:CüvCüv:

özellikle demire dikkat kızlar. ıspanak ,kırmızı et gibi demirden zengin gıdaları yoğurt ayran gibi süt içeren gıdalarla beraber alırsak demirin barsaklarımızdan emilimi azalır. bunun yerine c vit. içeren portakal suyu gibi besinlerle beraber alırsak emilimi artar ve hem bize hem bebeğimize daha çok faydası olur. demir bebek için çok önemli kızlar. aman dikkat edelim.yerimseniben

bir de ben sodyumu azaltılmış tuz aldım. tuzu mümkün olduğunca kestim ama kesmediğim yerde de bunu kullanıyorum.tansiyonumuza dikkat etmemiz lazım. hem bizim hem bebeğin sağlığı açısından.

şimdilik aklıma gelenler bunlar.sizler de bildiklerinizi yazın da paylaşalım.:içelim:

arkadaslar 7 haftalık ikizlere hamileyim son 3 gündür çok kusuyorum yiyorum kusuyorum sabah aç karnına safra çıkıyorr.........elim kolum kalkmıyor kafamı kaldıramıyorum yarın hastaneye çağırdı dok.benim gibi olan varmı

geçmiş olsun canım. benim daha az bulantım var.mutlaka git doktora sıvı takviyesi falan yapar serumla . a.s.

ya kızlar ben bulantılara artık hıc dayanamıyorum hergun bulantı kesıcı ılac alıyorum ama yınede kesmıyor 9 haftaya gırdık hala bulanıyor

bulanti kesici ilaclar cok ise yaramiyor hic almasan senin icin daha iyi.eger ilk hamileliginse bulanti olmasi normal.benim ilk hamileligimde bulantim 9 ay sürdü ne yaptiysam da ise yaramadi yani yapabilecegin birsey yok gibi ( bende ne güzel moral verdim degilmi :ecrin_bebek:) ne yapayim benim doktorumda bana aynen bunu söylemisti.bazi hanimlarda bu süre 3 ay olabiliyor yani biraz senin bünyene bagli bi durum.umarim cabuk kurtulursun seni anliyorum gercekten kötü bir dönem...

ben yılların sigara tiryakisiyim ve günde bir paket içiyordum. hastalıktan ölsem bile sigaramı elimden düşürmezdim. Amaaaaaa
5+5te bir tiksinti geldi o günden beri televizyonda sigara içen birini bile görsem öğürmeye başlıyorum. arkadaşlarım geldiğinde "öfff leş gibi sigara kokuyosunuz" die söyleniyorum. herkes o kadar şaşırıyor ki. ben de çok şaşkınım ama çok da mutluyum. inşallah hepiniz benim gibi tiksinirsiniz de stres sıkıntı yaşamadan atıverirsiniz..:Saruboceq:
gerçi arada hala canım istiyo ama içtiğimi düşününce çooook kötü oluyorum. bir yandan da düşünüyorum, mide bulantılarım geçince acaba tekrar ister miyim diye. ama istesem bile bağımlılığım kırıldığı için kendime hakim olurum artık heralde. :nazar::nazar:

bende ilk hamileligimde senin gibi olmustum 5. haftada tiksinmistim sigaradan esime bile icirmiyordum ne evde ne balkonda.eski icilenlerin kokusu gitsin diye de evi kirklamistim resmen ama 8. ayimda acaip canim cekti bir daha asla agzima sürmem die düsünürken.ve o gün bu gündür iciyorum.simdi ikinci hamileligim ve hala bir tiksinme belirtisi yok mide bulantilarim yok yalniz azaltabildigim kadar azalttim sigara olayini ama tamamen birakmak zorundayim.sakin icmeyin kizlar bebislerimiz icin cok zararli.ilk hamileligimde icmedigim icin bunun farkini kizimda anliyorum cok direncli ve saglam bir bünyesi var

bende 5 haftalıkken bıraktım şükürler olsun hemde gunde bir pket içerdim..ama şimdi içenleri bile yanıma yaklaştırmıyorum umarım dogumdan sonrada böyle devam eder

arkadaşım çok geçmiş olsun. bende sen gibiyim. 1 defa kustum gerçi ama midem hep ağzımda. devamlı yatıyorum. yeni uyandım şimdi zaten ve bunuda yatarak yazıyorum. kusma sonrası çok açılmıştım tıpkı eski sağlıklı günlerdeki gibi. kendimi dinç halimi özlemişim ama malesef yarım saat sürdü bu:KK43: hepinize çok geçmiş olsun

arkadaşım çok geçmiş olsun. bende sen gibiyim. 1 defa kustum gerçi ama midem hep ağzımda. devamlı yatıyorum. yeni uyandım şimdi zaten ve bunuda yatarak yazıyorum. kusma sonrası çok açılmıştım tıpkı eski sağlıklı günlerdeki gibi. kendimi dinç halimi özlemişim ama malesef yarım saat sürdü bu:KK43: hepinize çok geçmiş olsun

anlamadım cnm şimdi hala sürüyormu ..........ben saat 5 den beri kusmadım halsizim çok
bakalım yarın ne diyecek doktor eşim seyhate gidecek aklım kalmasın illa git dedi iyiki aramışım doktorumda gel dedi....bebeklerime bişey olacak diye korkuyorum

anlamadım cnm şimdi hala sürüyormu ..........ben saat 5 den beri kusmadım halsizim çok
bakalım yarın ne diyecek doktor eşim seyhate gidecek aklım kalmasın illa git dedi iyiki aramışım doktorumda gel dedi....bebeklerime bişey olacak diye korkuyorum

bulanti yüzünden bebeklerine bisey olmaz korkma Allahin izniyle bi bakmissin almissin kucagina iki minigini de.bende 9 ay kusunca korkmustum bisey olacak die ama cok sükür bi sorun yok yeterki baska bir hastalik olmasin üzülme belki kisa sürer ama uzun sürse bile korkma Allah onlari korur merak etme sen onlari birakmadigin sürece onlarda seni birakmayacaktir...dogduktan sonra bu günlerini özleyeceksin tek derdin bulanti olsuna.s

X