Allahım ya, bizde işte geçen hafta aşı olduk sonra ateş yaptı üç gün şimdide vücudu kıpkırmızı döküntü bizde mi geçirdik yani nasıl bişay acaba şu altıncı hastalık, dr a kontrole gittiğimizde de vardı azdı ama geçer onlar bişey değil dedi offf
çok geçmiş olsun esena.s.
herkese iyi akşamlar kızlar
pınarcım bebeğe çok üzüldüm yaa bakamamak ne demek hadi biz dr internet bi şekilde öğreniyoruz eskiler nasıl bakıyorlarmış ben bingölün köylerinde ne kadar bilgisiz insanlar gördüm bebekleri topaçtı maşallah çok üzüldüm bebeğe inşallah düzelir yavrumm
nurtencim canım nabersin,
kızlar iştahsızlık demişsiniz ay benim kızımda da var sadece çorbasını ve gece muhallebisini severek yiyiyor beni bile zorla uykusunda emziriyorum
ama bişeyi keşfettim mama sandalyesinde yemek yemeyi seviyor tatlişkom
ben bugün anneme gittim kuzenlerimde vardı oturduk çene çaldık akşam babam eve bıraktı bizi Ahseni yedirdim uyuttum uykusunda emzirdim şimdi bende banyoya giricem malum yarın okul var
ay daha bilgisayarda işlerim var müfetttiş gelecekmiş yakında çuvallamıyım poffffffffff
akşam akşam çenem düştü
bu arada gülhan tereyağlı falan oh götürmüşsünn bende isteremmmm:))
teşekkürler canım atlattık şükür
tahliller bununla ilgili değil tatlım Ahsenin bıngıldağı bana biraz yumuşak geliyordu dr a sordum tiroidlerine bakalım dedi burdaki laboratuarda tsh biraz düşük çıkmıştı ablamın arkadaşı sonuçları pek uyumlu bulmadı güvenmedi marmara da tekrar yaptırdık şükür normal çıktı yarında diğer sonuçları çıkacak d vitamini kalsiyum falan ona göre konuşacağız kemik yaşına bile bakıldı kuzum 8 aylık çıktı
günaydın herkese nasılsınız kızlar iyi haftalar
esencim sonuçların iyi çıkmasına çok sevindim :)))
kilolar konuşulmuş kızlar ben şuan 60 kiloyum üç kilo fazlam var boyum uzun olduğu için göstermiyorsun deselerde ben biraz rahatsızım
kızlarımla dolu dolu iki gün geçirdik dün soba kurduk klima kurutuyordu odayı buhar makinamız vardı ama duru klimayı açtık mı öksürmeye başlıyordu
duruya kahvaltıda yarı yarıya sulandırılmış keçi sütü içine kıvam vermesi için biraz kahvaltılık mama bir ceviz üç dört bebe bisküvisi peynir ekliyorum yumurta sarısınıda iki günde bir veriyorum bizim cimcime pekmezi çaykaşığıyla içiyor hergün bir çay kaşığı yoğurdunu kendim mayalıyorum iki günde bir balkabağınıda kaynatıyorum püresini veriyorum dün muzu hafif çatalla ezdim zorlanır sandım ama yedi maşallah bizim beslenme düzenimiz böyle sabah bir kere gecede iki kere devam maması içiyor
sibelcim yağız nasıl oldu merak ettim
aysuncum tubacım hülyacım birsencim pınarcım tülaycım nurtencim incihancım tutkuncum atladığım varsa kusura bakmayın sizler nasılsınız bebişler nasıl
Günaydin Kizlar,
Geceden beri uyanigim ve sersem gibiyim resmen. Iki haftadir Doruk cok güzel uyuyordu, dün gece yine tozuttu ve ne beni ne de babasini uyuttu. Babasi gece 03:00'de ise gidecekti, 1 saat uykuyla gitti zavallim. Biz uyumak istedikce o katila katila gülüyor sipa. Birde ögrenmis, yatagina koydugumda "Aba, aba" diye bagiriyor. Bu arada babasina "aba" diyor, acayip bozuluyor bizimki. En sonunda salona göctü ama orada da uyku tutmamis...
Esra'cigim hosgeldin. Seni yeniden görmek gercekten güzel. Türkiz nasil?
Gülhan'cigim gece gece insan o muhabbeti acar mi hic? Gerci ben hayatimda 1 kez, Datca'ya giderken, Bursa'da verdigimiz molada yemistim Iskender. Ama tadi damagimda kaldi resmen.
Bu arada Burcu hic aktif olmamissin canim. Ama aklima ne geldi. Kendi deneyimlerime dayanarak yaziyorum. Simdi Kagan'da Doruk gibi 5. ayina kadar sadece emerek beslendi ya, memeyle arasinda muhakkak duygusal bir bag olusmus olmali! Doruk ara ara emerken memeye pas vermez, mizikcilik yapardi. Ama ek gidaya gectigimizden beri, meme delisi oldu resmen. 1 saat versem, birakmiyor bir türlü. Sen yogunluguna ek gidaya yüklenmissen, sana karsi tepki olarak yemeyi redediyor olabilir. Bence su icirmeyi azalt, bir süre yogunluguna emzir ve ek gidayi azar azar vermeyi dene bu süreci atlatana kadar. Belki ise yarar. Cekincende olmasin, sonucta 6. aydan sonra Anne sütü bebegin vitamin ve mineral ihtiyacinin hala %70'ini karsiliyormus.
kızlar günaydın nasılsınız? pınarcım teyzene ve annene çok geçmiş olsun. bebeğede çok üzüldüm gerçekten bilgili olmak yada yol gösteren biri olması gerekli.iyi yapmışssın bildiklerini yazmakla.inşallah en kısa zamanda düzelir. bu arada kızlar kızımın ilk incisi geldiiiiiiiiiiiiiiiiiii. şimdi ağzına ne verirsem ısırarak yemeye çalışıyor:))
herkese günaydın a.s.
epey zamandır giremiyordum. bayram dönüşü kızımın huyu yine değişti. babaanne, dede ve hala üçgeninde kucaktan kucağa gezdi. şimdi evde de aynısını istiyor. kucağımdan inmiyor yalnız başına oynamıyor. o kadar da dedim alıştırmayın cezasını ben çekicem diye dinletemedim.
pınar, esen 6. hastalık geçirmiş kuzular. geçmiş olsun. hepimizin başından geçecek galiba bu hastalık. siz atlattınız.
iştahsız bebeklerin de inşallah bir an önce dişleri çıkar da rahat ederler yavrular, yeniden yemeye başlarlar.
kızım müsade ettikçe buralarda olucam artık. öpüyorum hepinizi ve tabii ki meleklerinizi...
Gunaydın Kızlar,
Oğluş 6 da uyandı.Kahvaltısını yaptı ve bu saat oldu hala uyumadı.Ve yenı adet kucaktan atıyor kendını bu bu kusurdu napalım.
Banu selam canım.Kız sen 60 gıbı değil daha zayıf gösterıyorsun valla.Boyun bayagı uzun galıba.
Filizcim valla herkesin aklına soktum gece gece.Hepinize 1.5 porsıyon borçluyum.Ay uyku sorunu hortlamış.Bora da 10 gun ıyı uyuyorsa 1 hafta sapıtıyor.Ama duzenleri oturması gerekmıyor mu hala ya.Kı ben Bora nın uykusunu,yemeğini hep saatlı veriyorum ama yıne de alışamadı sısteme.
Tulaycım gunaydın iyi calışmalar...
günaydın kızlar!
Özgü birtrlü hastalığını atamadı. bayramdan beri rahat uyku uyumadı yavrum. öksürük nöbeti bi geldimi hali kalmıyor. ama uyutmuyorda. cuma gecesi yarım saat bile uyumayınca ccumartesi kendi druna götürdük. dr öncesini bildiği için sadece sırtını dinledi ve bronşit (yani 2 yaş altındakilere bonşiyolıit deniyomurmuş) olmuş ciğerleere bulaşmış dedi. antibiyotik verdi çok üzüldüm daha 6 aylıkken antibiyotiğe başlıyacağımıza. eşim netten ilacı araştırırken bronşit olan bebeklerde antibiyotik kullanımına yer olmadığını birkaç yerde okuyunca hcttp çocuk bölümüne götürelim dedik. orda birsürü ölçüm yapıp ciğerlerini dinlediler temiz görünüyor dediler. bronşit olan çocuk bu kadar hareketli ve neşeli olmaz dedi dr bide. zaten öksürük nöbeti gelince çok kötü oluyor. balgamlı öksürdüğü için dışarı attamıyor. ve ardından kusuyor tıkanıyordu. ben sırtındaki hırıltıyı sorunca burnu çok tıkalı olduğu için hırıltı sırtında hissediliyor dedi. burnunu temizleyip bide öyle dinledi. serum fizyolojikle temizledi ama ne temizleme. büyük bir şırıngaya doldurdu serumu sonra burnuna kısa aralıklarla boşalttı hepsini. tabi Özgü bu arada çok ağladı ama sonunda rahatladı. eşimle birbirimize baktık bu işlem yapılırken. çünkü evde 7-8 damla dökünce acaba fazlamı oldu diye endişeleniyorduk. yaptıklarını görünce rahatladık. eve geldik kızım rahatça beni emdi sonrada güzelce uyudu. dünde kontrole çağırdı yine temizledi. hiçbişey kullanmayın sadece burnunu temiz tutun dedi.balgamıda kusaarak atacak endişelenmeyin dedi. ateş ve morarma olursa hemen getirin dedi. 6. ay aşımızı biraz daha erteledik daha tam iyileşmediği için.
kendi drumuzu antibiyotik olayından sonra artık bıraktık. çocuk hastalanınca iyi dr olup olmadığı anaşılıyor. 6 aylık bebeğe nasılda emin bronşit deyip antibiyotiği yazdı.
bütün bebişleri öpüyorusss.
günaydın kızlar biz 10 da kalktık kızımla kahvaltısını yemek istemedi ben bu kıza kahvaltı yediremiyorum:((
uykusu geldi işimdi emzirip uyutayım sonra okula gidicem
herkese hayırlı bir hafta diliyorum
benımkı 3gun ıyı 5 gun mızık paptya aynıyız hemen hemen eskıye gore bıraz daha ıyı ama sukur en azından oyuncaklarıyla oynuyooo bı sure..uykusu aynı ama yarımsaat uyuyo gunsuz gece ayakta 3 e kadar saat bası kalkıoz...napalım saglıı ıyı olsunfda..
ust dişler gelıodur belkı canımyaaa ....bı takıp et bakalım..
ben kuzu etı verıom kıyma olarak koydum ılk simdide kemıklı etı sebzelerle kaynatıp suyunu buz torbasında dondurdum bır ıkı ondan koyuyom kımızaman kımızamanda kıyma..deişik werıom arada...
Selam Kizlar,
Ya Burcu Kagan'in durumuna cok üzüldüm, gecen hafta Doruk'da öyleydi ama azda olsa birsey yiyiyordu en azindan. Yarin doktor ne diyecek bakalim? Yarina kadar yipratma kendini, herseyin vardir bir cözümü. Seni stresli görmesin, bunu anlarsa daha cok inatlasabilir.
Pinar teyzene cok gecmis olsun. Umarim kisa sürede atlatir gribi.
Esen neyseki ucuz atlatmissiniz su 6. hastaligini. Gecmis olsun...
Birsen Ömer'e gecmis olsun, acil sifalar diliyorum kuzucuguna...
Papatya ben öglen menülerine bazen kirmizi, bazen beyaz et koyuyorum. Bazen corba kivamli, bazen püre kivamli veriyorum ve özellikle dana etini cok seviyor Doruk. Sebzeyle birlikte vermek önemli, corbasina ekleyebilirsin. Ben önceleri findik kadar koyuyordum, simdi neredeyse bir ceviz büyüklügünde haslayip püre halinde veriyorum. Cogunlukla patates, havuc, brokoli, rezene ve maydonoz agirlikli besleniyoruz biz. Ispanak'da veriyordum ama kusmustu birkac hafta önce. Kestim, baliga basladigimda balikla verecegim yeniden.
GÜlhan boranın fotolarına bayıldım bu arada kız knk nabersİn[/QUOTE]
Sağol Dünürcüm damat yetıştırıyoruz sana işte.Mama sandalyenızıde gule gule kullanın.Yurutecle ben cok rahat ettım tavsıye ederım.Özellıkle durmayan bebışler için.Rahat rahat wc ye gıdıyorum en azından.kaydirigubbakcemile3
Ben bır aydan berı sebzesıne 1 kuşbası dana etı koyuyorum canım.
Bende 1 kuşbaşı dana eti koydum ilk kez bakalım sevicek mi kızım. Tabi yemeğe başlarsa:çok üzgünüm:
herkese günaydın a.s.
epey zamandır giremiyordum. bayram dönüşü kızımın huyu yine değişti. babaanne, dede ve hala üçgeninde kucaktan kucağa gezdi. şimdi evde de aynısını istiyor. kucağımdan inmiyor yalnız başına oynamıyor. o kadar da dedim alıştırmayın cezasını ben çekicem diye dinletemedim.
pınar, esen 6. hastalık geçirmiş kuzular. geçmiş olsun. hepimizin başından geçecek galiba bu hastalık. siz atlattınız.
iştahsız bebeklerin de inşallah bir an önce dişleri çıkar da rahat ederler yavrular, yeniden yemeye başlarlar.
kızım müsade ettikçe buralarda olucam artık. öpüyorum hepinizi ve tabii ki meleklerinizi...
Ay inşallah eski düzenine döner a.s.Benim kızda bugünlerde bana yapışık geziyokaydirigubbakcemile3
günaydın kızlar!
Özgü birtrlü hastalığını atamadı. bayramdan beri rahat uyku uyumadı yavrum. öksürük nöbeti bi geldimi hali kalmıyor. ama uyutmuyorda. cuma gecesi yarım saat bile uyumayınca ccumartesi kendi druna götürdük. dr öncesini bildiği için sadece sırtını dinledi ve bronşit (yani 2 yaş altındakilere bonşiyolıit deniyomurmuş) olmuş ciğerleere bulaşmış dedi. antibiyotik verdi çok üzüldüm daha 6 aylıkken antibiyotiğe başlıyacağımıza. eşim netten ilacı araştırırken bronşit olan bebeklerde antibiyotik kullanımına yer olmadığını birkaç yerde okuyunca hcttp çocuk bölümüne götürelim dedik. orda birsürü ölçüm yapıp ciğerlerini dinlediler temiz görünüyor dediler. bronşit olan çocuk bu kadar hareketli ve neşeli olmaz dedi dr bide. zaten öksürük nöbeti gelince çok kötü oluyor. balgamlı öksürdüğü için dışarı attamıyor. ve ardından kusuyor tıkanıyordu. ben sırtındaki hırıltıyı sorunca burnu çok tıkalı olduğu için hırıltı sırtında hissediliyor dedi. burnunu temizleyip bide öyle dinledi. serum fizyolojikle temizledi ama ne temizleme. büyük bir şırıngaya doldurdu serumu sonra burnuna kısa aralıklarla boşalttı hepsini. tabi Özgü bu arada çok ağladı ama sonunda rahatladı. eşimle birbirimize baktık bu işlem yapılırken. çünkü evde 7-8 damla dökünce acaba fazlamı oldu diye endişeleniyorduk. yaptıklarını görünce rahatladık. eve geldik kızım rahatça beni emdi sonrada güzelce uyudu. dünde kontrole çağırdı yine temizledi. hiçbişey kullanmayın sadece burnunu temiz tutun dedi.balgamıda kusaarak atacak endişelenmeyin dedi. ateş ve morarma olursa hemen getirin dedi. 6. ay aşımızı biraz daha erteledik daha tam iyileşmediği için.
kendi drumuzu antibiyotik olayından sonra artık bıraktık. çocuk hastalanınca iyi dr olup olmadığı anaşılıyor. 6 aylık bebeğe nasılda emin bronşit deyip antibiyotiği yazdı.
Çok geçmiş olsun a.s.Ya bu daktorlar her biri bi çeşit hemen antibiyotik ha ..
kızlar günaydın nasılsınız? pınarcım teyzene ve annene çok geçmiş olsun. bebeğede çok üzüldüm gerçekten bilgili olmak yada yol gösteren biri olması gerekli.iyi yapmışssın bildiklerini yazmakla.inşallah en kısa zamanda düzelir. bu arada kızlar kızımın ilk incisi geldiiiiiiiiiiiiiiiiiii. şimdi ağzına ne verirsem ısırarak yemeye çalışıyor:))
Dişiniz hayırlı olsun canıma.s.
Kızlar günaydın a.s.
Bizde 8:30'da kalktık bugün. Annem gelmeden evimi toparladım, kahvaltı hazırladım. Defnoş'umda mama sandalyesinde yedi kahvaltısını. Gerçi yine kaşıkla yemeyi reddetti. Bende biberonla verdim. Neyse yedi en azından.
Şimdi de Defnoş'um emerken uyudu. Bende hazır annem burdayken evmi bi silip süpüreyim. Akşama sporum var malum. Gelirim yine a.s.
Günaydın
Kolay gelsina.s.
esen canım merhaba. benim kızda öyle sabah kahvaltısını yaptıramadık((
Bende yaptıramadım :çok üzgünüm:
tunaydın kızlar
oglusuma kahvaltısını yedırdım uyutmaya calısıyorum
hepınızı optum
İyi uykular bebişe..:ecrin_bebek:
herkese günaydın a.s.
Gunaydın Kızlar,
Oğluş 6 da uyandı.Kahvaltısını yaptı ve bu saat oldu hala uyumadı.Ve yenı adet kucaktan atıyor kendını bu bu kusurdu napalım.
Banu selam canım.Kız sen 60 gıbı değil daha zayıf gösterıyorsun valla.Boyun bayagı uzun galıba.
Filizcim valla herkesin aklına soktum gece gece.Hepinize 1.5 porsıyon borçluyum.Ay uyku sorunu hortlamış.Bora da 10 gun ıyı uyuyorsa 1 hafta sapıtıyor.Ama duzenleri oturması gerekmıyor mu hala ya.Kı ben Bora nın uykusunu,yemeğini hep saatlı veriyorum ama yıne de alışamadı sısteme.
Tulaycım gunaydın iyi calışmalar...
günaydın kızlar!
Kızlar günaydın a.s.
Bizde 8:30'da kalktık bugün. Annem gelmeden evimi toparladım, kahvaltı hazırladım. Defnoş'umda mama sandalyesinde yedi kahvaltısını. Gerçi yine kaşıkla yemeyi reddetti. Bende biberonla verdim. Neyse yedi en azından.
Şimdi de Defnoş'um emerken uyudu. Bende hazır annem burdayken evmi bi silip süpüreyim. Akşama sporum var malum. Gelirim yine a.s.
kızlar merhaba ben geldimm gecmıse pek bakamadım yıne işler yıgınla masamda maglum cumada işe gelmedım bırıkmıs valla ızmır maceramız super gectık kocişle cok eglendık düğündee face atarım resımlerı yarın gorursunuz zaten kızımızı cok ozledık 2gun kalıp donduk hemen duru bızı gorunce nasıl keyıflendı bı gorseydınız yuzumuze dokunuyo ellerını kollarını bı cırptıkııı dun butun gunde uyumadı oynadık hep
tulaycım hayırlı olsun dişiniz bızımkıler artık bakınca gozukuyo altta ıkı diş cok tatlı oldu üst dişlerde basladı cıkmaya cok şükürr darısı dıger annelerın basınaa inşallah
burcucum ve tugbacım facede gordum resımlerı bebişlerın cok guzel olmus ellerınıze saglık degısık formatlarını beklıyoruzzz resımlerın marıfetlı hatunlarrr
had ıben az işi yapayım gelırım yıne optum hepınızızemuszemus
Herkese selamlara.s.
Ya kızlar bu bebişler anlaşmalımıdır nedir aynı şeyleri yapıp duruyolar.Kızım yine kahvaltısını 2-3 kaşık yedi ve bıraktı.Ama benim kız tam cadı ya ben ağzına veriyom yutmasını beklerken kendisine baktığımı görünce yutmuyo ya benle inatlaşıyo sanki eğer ilgilenmezsem yutuyo tabi tükürerek de olsa .Ya gerçekten üstüne düşüldüğünü anlıyo sıpakaydirigubbakcemile3
He bide tabi iştahsızlığa bugün uyumama da eklendi gece uyumadı yastıklarla boğuşup durdu yaramaz offfkaydirigubbakcemile2
Allahım ne zaman düzelcekler ya...