2009 Mayıs Anneleri

Ay inşallah.bende sadece mercimek çorbasi içebiliyorum.limonlu ve tuzlu olacak oda.işe gelirken servis tutuyor.başim dönüyor.gün içinde bile baş dönmesi ve bulanti yaşiyorum sürekli.

aynen bende limon ve tuz mutlaka olcak tatlı şeyler yiyemiyorum artık.bide zorla taze sıkılmış havuç ve lelma suyu karışımı içiyorum eşimin zoruyla:)soya sütü mide bulantısına iyi geliyor dediler ama hiç denemedim daha

arkadaşlarr merhabaaa....

Sersoy aramıza hoşgeldin cnm.Paylaşımlarını bekliyoruzza.s.

mutahhara ben de hiç sigara kullanmayanlardanım :smiley-cool:böle bi sorunum yok ama şöle 6.haftalıktan sonra zaten kendi kendine tiksinmeler sonucu sigara bırakanlar çoğunluktaymış.İnş senin için de bu geçerli olur...Hem bebişin için bölesi daha ii.O tombiş olsun sen diil :icecream:

Bu arada benim de tiksinmelerim başladı.Bundan sonra artarak devam edeceğini tahmin ediyorum..Diğer gebeliklerimden tecrübeyle..Sebze çorbası yapmıştım akşam hem kokusu hem karışık gibi görünmesi beni tiksindirdi hemen...Oysaki çok severim kendisini.Artık sulu şeyler yiyemeyeceğim gibi.
Dr um kuru şeyler ye demişti.Tiksinmesi olan arkadaşlara bunu önerebilirim ben de..

Bi de benim ayaklarım çok üşüyooo...Hava da o kadar soğuk diil amaa..Neden acabaCADIARZU

Ay inşallah.bende sadece mercimek çorbasi içebiliyorum.limonlu ve tuzlu olacak oda.işe gelirken servis tutuyor.başim dönüyor.gün içinde bile baş dönmesi ve bulanti yaşiyorum sürekli.

cnm limon seven biriysen fazla tüketmemeni öneririm.Kanı sulandırması açısından.Ben de çayımı hep limon sıkarak içerdim.Düşük olur maazallah dediler.Ben inanmamıştım.Ama etkisi oluyor(benim tam tersi kanımda pıhtılaşma sorunu var bundan dolayı limon suyunun kanı incettiğini biliyorum bana yararlı olabilir ama normal biri için önerilmiyor)

Hoşbuldum kızlar... dilerim hepimiz hayırlısıyla sağsalim bebişlerimizi kucağımıza alırız...
bende sigara kullanıyorum daha doğrusu kullanıyordum geçen ayki hamileliğimde bıraktım, belki biliyorsunuzdur bu benim 6. gebeliğim en son gecen ay düşük yaptım ve yeniden adet görmeden hamile kaldım büyük süpriz oldu. eşimde kullanıyor sigarayı ama şimdilerde daha bi azattı, bence Ramazan bırakmak için çok idal, düne kadar oruç tutuyordum fakat dr um yasakladı bu gebeliğimi riske atmak istemiyorum... bakalım herşeyin hayırlısı olsun :nazar: :nazar: :nazar:

şimdiki belirtilerimse söyle;

Kusturmayan, sadece öğürten bir mide bulantısı ile yaşıyorum. kafamçokkarıştı

Arada halsiz kalıp, hiç uyanmak istemiyorum.mirmirmirmir

İçimde bir "şey" sürekli beni yiyip bitirmeye çalışıyor. Ve bense bitmemek için sürekli yiyorum. akşamları fazla kaçırdığımda reflü oluyor ama maden suyu rahatlattıyor çok şükür :icecream:

Çok alıngan oldum. benneyaptımki

Sulugöz biri olup çıktım.. N'ber dendiğinde bile gözlerim doluyor :a015:

Herkes, her şey kokuyor. Dünyada ne çok koku varmış meğer. :bbo:

Hoşbuldum kızlar... dilerim hepimiz hayırlısıyla sağsalim bebişlerimizi kucağımıza alırız...
bende sigara kullanıyorum daha doğrusu kullanıyordum geçen ayki hamileliğimde bıraktım, belki biliyorsunuzdur bu benim 6. gebeliğim en son gecen ay düşük yaptım ve yeniden adet görmeden hamile kaldım büyük süpriz oldu. eşimde kullanıyor sigarayı ama şimdilerde daha bi azattı, bence Ramazan bırakmak için çok idal, düne kadar oruç tutuyordum fakat dr um yasakladı bu gebeliğimi riske atmak istemiyorum... bakalım herşeyin hayırlısı olsun :nazar: :nazar: :nazar:

şimdiki belirtilerimse söyle;

Kusturmayan, sadece öğürten bir mide bulantısı ile yaşıyorum. kafamçokkarıştı

Arada halsiz kalıp, hiç uyanmak istemiyorum.mirmirmirmir

İçimde bir "şey" sürekli beni yiyip bitirmeye çalışıyor. Ve bense bitmemek için sürekli yiyorum. akşamları fazla kaçırdığımda reflü oluyor ama maden suyu rahatlattıyor çok şükür :icecream:

Çok alıngan oldum. benneyaptımki

Sulugöz biri olup çıktım.. N'ber dendiğinde bile gözlerim doluyor :a015:

Herkes, her şey kokuyor. Dünyada ne çok koku varmış meğer. :bbo:

canım inş.bu sefer herşey yolunda gider.mide bulantıları kötü gerçekten:nazar:

sersoy neredeyse aynı belirtileri yaşıyorum yaa ben dee...

Ne kadar zor dime..Bu belirtiler sayesinde ben de hasta moduna girdim sanki hamişliğin tadını çıkaramıyorum.Halbuki bunları yaşamamız bizi sevndirmeli çünkü bunlar hamişlik belirtileri dime..
inş sağlıkla tamamına erelim de epsini unutacağımızdan eminim benn:))

6 düşük mü yaşadın arkadaşım sen??Sorun neydi??

evet arkadaşım bu belirtiler anlatıdığında kulağa kronik hastalıklar gibi geliyor ama içimde ''yeni bir hayat'' ın can bulması beni rahatlatıyor...

5 düşüğüm oldu doğru, daha doğrusu 5 kayıp... ilkinin kalbi durdu 8. haftada kürtaj olmak zorunda kaldım.. daha sonra dış gebelik geçirdim sonra erken gebelik, kimyasal gebelik ve en son 6. haftada düşük... genetik araştırmalarımız bile yapıldı ama hiçbirinin sebebini bulamadılar. nasip değilmş demek... Rabbim yeniden o acıları yaşatmasın inşallah.

evet arkadaşım bu belirtiler anlatıdığında kulağa kronik hastalıklar gibi geliyor ama içimde ''yeni bir hayat'' ın can bulması beni rahatlatıyor...

5 düşüğüm oldu doğru, daha doğrusu 5 kayıp... ilkinin kalbi durdu 8. haftada kürtaj olmak zorunda kaldım.. daha sonra dış gebelik geçirdim sonra erken gebelik, kimyasal gebelik ve en son 6. haftada düşük... genetik araştırmalarımız bile yapıldı ama hiçbirinin sebebini bulamadılar. nasip değilmş demek... Rabbim yeniden o acıları yaşatmasın inşallah.

amiin cnm...

İnş bu defa sorunsuz bir hamişlik ve sevimli bir bebişle bütün acını unutursun...

arkadaslar yazılarınızı okudum sanslı hıssettım kendımı bıraz.ben sıcakta bıle yuruyemeyen hemen( tansıyonum düser ) bırıydım.Birgün hamıle kalırsam bulantılardan halsizliklerden kendime gelemem diyordum.Benım bugun tam 5 haftam bıttı.Ama hıc bulantım yok halsizliğim yok.Uykuyu cok severdım sabah 7 de hemen uyanıyorum yanı hıcbır belırtı yok hersey yıyorum hıc tıksındiğim bişey koku yok..maşallah diyimde...
Bugun hatta ağladım ya ben hamıle değilmiyim acaba dıye ama sonuc kapı gıbı elımde..
nıye hıc bır belırtı yok

canım ben 3 ay onceden bırakmayı planlıyordum folık asıtte alacaktım.1,5 ay içmedim.sonra yıne basladım.ama öğrendiğim andan beri içmiyorum.evet zor oluyor ben çokta çay severım heraksam 1 demlık içerim o yok sigara yok bazen bunalıyorum.ama bebeğim aklıma gelince oyalanıyorum baska seylerle.hemen gobeğime bakıyorum kötü şeyleri goturuyorum aklımdangamyoncuiremsu
vallahi kendime ben bi program cıkardım net yardımıyla onun dısına cıkmıyorum zaten ngebelık beslenmesi.ama tabı daha acıkmıyorum pek ılerde cok cıkırım heralde daha mıdemde bulanmıyor hıc..bende canım 6. haftaya gırdiğim gün dr a gıdıcem :nazar: :nazar:

ay sorma bende güya önce sigarayi biraip folik asite baslicaktim..sonra birden cocuk isteyesim geldi..aslinda bukadar cabuk hamile kalacagimi dusunmemistim oyuzden biraz rahattim..ama 2.ayimda hamile kalinca bi anda panikledim..bende cay cok severim..hatta bu gece fark ettimki her bardakla bir sigara iciyormusum..simdi cay icerken tuhaf oluyorum :) yavas yavas alisicaz tabi baska caremiz yok :) işin komik tarafi sigaraya bagimliligim yoktu..yani maddi olarak nikotin bagimliligim yok..benimki keyif cikarmak..sanki sigarasiz keyif yapilmaz gibi geliyordu bana :KK70:

gebelik beslenmesiyle en guzelini yapiyorsun tebrik ederim..aslinda benimde öyle bir seye baslamam gerekiyor..cunku ben daha yeni kilo verdim..bundan önce zayiflama gruplarindaydim..10 kusur kilo verdim..ve dogumdan sonra tekrar ayni eziyetleri cekmemem icin dikkatli olmam gerekiyor :) bakalim bi tarafindan baslicaz :) su doktora gidene kadar boyle duse kalka devam edeyim de sonra dusuncem seninki gibi bir beslenme seklini :KK70:

arkadaşlarr merhabaaa....

Sersoy aramıza hoşgeldin cnm.Paylaşımlarını bekliyoruzza.s.

mutahhara ben de hiç sigara kullanmayanlardanım :smiley-cool:böle bi sorunum yok ama şöle 6.haftalıktan sonra zaten kendi kendine tiksinmeler sonucu sigara bırakanlar çoğunluktaymış.İnş senin için de bu geçerli olur...Hem bebişin için bölesi daha ii.O tombiş olsun sen diil :icecream:

Bu arada benim de tiksinmelerim başladı.Bundan sonra artarak devam edeceğini tahmin ediyorum..Diğer gebeliklerimden tecrübeyle..Sebze çorbası yapmıştım akşam hem kokusu hem karışık gibi görünmesi beni tiksindirdi hemen...Oysaki çok severim kendisini.Artık sulu şeyler yiyemeyeceğim gibi.
Dr um kuru şeyler ye demişti.Tiksinmesi olan arkadaşlara bunu önerebilirim ben de..

Bi de benim ayaklarım çok üşüyooo...Hava da o kadar soğuk diil amaa..Neden acabaCADIARZU

geçmiş olsun canim..inşaAllah bende su sigaradan tiksinirim ya..süper olurdu valla fisfisfis

sende dikkat et kendine üşütme ayaklarini :KK66: bebiş üşümesinn :emir_bebek:

aynen bende limon ve tuz mutlaka olcak tatlı şeyler yiyemiyorum artık.bide zorla taze sıkılmış havuç ve lelma suyu karışımı içiyorum eşimin zoruyla:)soya sütü mide bulantısına iyi geliyor dediler ama hiç denemedim daha

ya erken baslamis sizin bulantilar ya..cok gecmis olsun hanimlar a.s. inşaAllah atlatirsiniz su bulantilari yerimseniben

arkadaslar yazılarınızı okudum sanslı hıssettım kendımı bıraz.ben sıcakta bıle yuruyemeyen hemen( tansıyonum düser ) bırıydım.Birgün hamıle kalırsam bulantılardan halsizliklerden kendime gelemem diyordum.Benım bugun tam 5 haftam bıttı.Ama hıc bulantım yok halsizliğim yok.Uykuyu cok severdım sabah 7 de hemen uyanıyorum yanı hıcbır belırtı yok hersey yıyorum hıc tıksındiğim bişey koku yok..maşallah diyimde...
Bugun hatta ağladım ya ben hamıle değilmiyim acaba dıye ama sonuc kapı gıbı elımde..
nıye hıc bır belırtı yok

ee bencede masaAllah de güzelim :) ay bunun için aglanirmi? canina kastinmi va senin :) şükret bence :KK66: benimde henuz bi bulantim tiksintim felan yok..bilmiyorum olurmu olmazmi..

oy oy oy hayirli olsunnn..inşaAllah saglikla mutlulukla hayirla kucagina alirsin bebisiniii :) aminnn dualarin icin :)

kasik bolgesinde agri bende var..normalmiş..enaz 100 kişiye sordum :KK70: bolbol dinlen..özellikle ayaklarina dikkat et..uzat ayaklarini sık sık..benim yatinca bi agrim olmuyor..cok ayakta kaldgimda yada ters hareket yaptigimda yada karnimi cok bastirdigimda vs gibi..[/QUOTE]

teşekkür ederim sağol aydınlattın beni.. bebeğin ne kdarlık senin ve ultrasyonda görünüyormu????..
benimki daha göstermiyor kendini çok üzülüyorum

kızlar bu gün ultrasonda gördük keseyi. yani aslında doktor gördü de o kadar küçüktü ki ben gördüm mü hala emin değilim. fotoğrafını da verdi elimize hala bakıyorum minik bir nokta... 12-13 milimetre dedi. 20 gün sonra gidicem ozaman bebeği de görürmüşüz??

teşekkür ederim sağol aydınlattın beni.. bebeğin ne kdarlık senin ve ultrasyonda görünüyormu????..
benimki daha göstermiyor kendini çok üzülüyorum

rica ederim canimcim..valla nekadarlik tam bilmiyorum ama otomatik hesaplayicilar 5 hafta 2 günlük diyor..henuz doktora gitmedim daha..haftaya gitmeyi düşünüyorum..cünkü bişi görünmüyormus genelde..oyuzde 6.haftamda gidicem inşaAllah :KK66: sende üzülme canim..daha cok küçük..bikaç hafta geçsin görüceksin sende :KK66:

kızlar bu gün ultrasonda gördük keseyi. yani aslında doktor gördü de o kadar küçüktü ki ben gördüm mü hala emin değilim. fotoğrafını da verdi elimize hala bakıyorum minik bir nokta... 12-13 milimetre dedi. 20 gün sonra gidicem ozaman bebeği de görürmüşüz??

ayyy hayirli olsunnnn :) cooooooook küçük yaaaa insan şaşirip kaliyor düşününce..senin için bu 20gün geçmek bilmez kesin :) hadi bakalim darisi basimiza inşaAllah :)

Günaydın kızlar sabah 6 da uyandım, normalde top patlasa duymam o saatte... hemen eşimi uyandırdım, kalk, kalk ! dedim.. git hemen bana kavurma bul getir... ilk aşermemizi yaptık hehehhe cokacimcoook gitti aldı geldi sağolsun, sevdim ben bu işi kaydirigubbakcemile3

ee bencede masaAllah de güzelim :) ay bunun için aglanirmi? canina kastinmi va senin :) şükret bence :KK66: benimde henuz bi bulantim tiksintim felan yok..bilmiyorum olurmu olmazmi..

bak senınde yokmus bizim adet tarıhlerımız aynıydı galibaCADIARZU
nebıleyım daha doktorada gıtmediğimden bulantılar falanda olamyınca noluyo dedım kendi kendime

sana bişi sormak istiyorum canım yaa.2 haftalıkken nasıl öğrendin hamile olduğunu:1rolleyes:

besin zehirlenmesi teşhisiyle hastaneye gitmiştim. Doktor seruma ilaç katacaktı. Bende test istedim. Hem kan hem idrar verdik. O zaman belli oldu canım...

kızlar yer açın bakam, bende geldim... Allah izin verirse 11 Mayısta yavrumu kucağıma alacam. bugun ilk dr rendevuma gittim tabiki keseyi göremedik 1 hafta daha bekleyecez bakalım hayırlısı olsun inşallah. Rabbim hepimizi tamamına erdirsin. amin

Hayırlı uğurlu olsun canım. Keseyi görüyosun bu seferde bebeişi görme heyecanı başlıyo :)

nıye hıc bır belırtı yok

Aynı durum bende de mevcut. Hatta doktorumu aradım :) Bende niye hiç belirti yok dedim. Kadın gülmeye başladı. Daha ne istiyosun işte ne güzel dedi :)

Benimde geçen çarşambadan beri resim elimden düşmüyo :) Bende kısmetse 27 Eylül'de gidip bebişimi görücem :)

Günaydın kızlar sabah 6 da uyandım, normalde top patlasa duymam o saatte... hemen eşimi uyandırdım, kalk, kalk ! dedim.. git hemen bana kavurma bul getir... ilk aşermemizi yaptık hehehhe cokacimcoook gitti aldı geldi sağolsun, sevdim ben bu işi kaydirigubbakcemile3

Oooo sen erken başlamısın aş ermelere :) Naz yapmışsın gibime geliyo :)

X