Koryon Vilus Numunesi - CVS
CVS hamileliğin 16. haftasına kadar tespit edilemeyecek durumları teşhis etmek için kullanılmaktadır. Bu test genellikle sadece bir kadının anormal bir bebek taşıma riski çok büyükse gerçekleştirilir. 10-14. haftalarda veya ikinci ultrasonda bir problem olabileceği görülürse 18-20. haftalarda gerçekleştirilebilir.
Bu testte tahliller için küçük bir parçası çıkarılan plasentanın konumunu göstermek için gene ultrason kullanılır. Sonuçlar nispeten daha hızlı elde edilir - 2-12 gün. İlk üç ayda CVS testi için düşük oranının ne olduğu kesin değildir, gene de amniocentesis’ten çok az daha yüksek olduğu düşünülmektedir. Ancak, CVS 18. hafta aşamasında uygulanırsa, düşük riski yaklaşık olarak amniocentesis ile aynı olur.
canım arsatırdım acaba bırebır yasayan bırebır varmı dıye dusundum allah yasatmasında.ultrason yardımıyla ığneyle gırıp bebeğimin plesantasından doku örneği alacaklar.ankaraya gidecek 1 hafta içindede sonuc gelır dedı dr.
ama ankarayla gorusecek drum.zaten bıze bunu bısey bekleyerek yaptırmayın dedı sadece nedenını oğrenmek için yaptırın dedı.gorüşecek eger oyle oluyorsa once kurtajı yapıp sonra cvs yapacaklar yanı benım tek ıslem gecırmem ıçın.ama havayla temas etmemesı gerekıyo derlerse yıne ıkı işilem gecırıcem hayırlısı dıyorum artık kımse yasamasın bunu