• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mayıs Anneleri ile Farklı Konular

mutahhara

Everything is Fate
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2007
3.234
5
116
41
İstanbul
Selamlar Hatunlar,

Birbirimizi daha iyi tanımak, cocuklar dışındaki farkli konularda düşüncelerimizi, bildiklerimizi paylaşmak, bilmediklerimizi öğrenmek için bu başlığı açmış bulunuyoruz :) hepimizin parmagina kuvvet diyorum :) bol paylaşımlar :) hayirli olsun :) kurdelayi kesiyorum :64: :16:

Konular sizin eklemeleriniz dogrultusunda uzayacaktir muhtemelen :) her hafta 1 konuyu ele alacagiz..

1-Tv programlarinin topluma zararlari ve faydalari sizce nelerdir? Kendiniz,aileniz yada çocugunuz için neler seyrediyor,neler seyretmemeye özen gösteriyorsunuz?

2-Boşanmalar sizce neden artti? Kadinlarin ve erkeklerin boşanmaya giden yolda rolleri ne ölçüde? Siz kendi hayatiniz açısından boşanmaya nasil bakiyorsunuz/ne olurda boşanmayi düşünebilirsiniz? Boşanmanın toplum üzerindeki etkileri nelerdir? Toplumun boşanan ciftlere (özellikle boşanmış kadinlara) bakişindaki dogrular yanlıslar? boşanma sonrası yaşam hakkındaki düşünceleriniz? kisaca boşanma-kari/koca rolleri-toplum :)

3-İşlerinizde programlı mısınızdır? Öyleyseniz nasil programlarsiniz hayatinizi? böyle olmanin avantajlari dezavantajlari nelerdir? Eger programlı biri degilseniz programlı olmak istermiydiniz? programlı olmanizi engelleyen sebepler nelerdir?

4-Boşanmanin sizce cocuk üstünde etkisi nelerdir? bu etkiyi azaltmanin yolu varmidir?kimlere ne görevler düşüyor? çocuk boşanip boşanmamayi ne derece etkiliyor? kisaca cocuk ve boşanma :D

5-Çocuklar ve inanc..Çocuklarinizi inancli bi birey olarakmi yetiştirmek istiyorsunuz? yoksa bu konunun kişisel bir secim oldugunu,ileride kendisinin secmesi gerektiginimi düşünüyorsunuz? yoksa ??? ve nedenleri vs vs :) konu geniş işte istediginz tarafindan tutun :)

6-Kadin ve çalişmak..Zorluklari,avantajlari,dezavantajlari nelerdir? Çalişan anne olmanın zorluklari,güzellikleri nelerdir? çocukta yaparım kariyerde lafi nekadar doğrudur?

7-Bir insanin şiddete başvurmasinin sizce nedeni nedir? kadina uygulanan şiddet ceşitleri? altindaki nedenler nelerdir sizce?

8-kadinin toplumdaki yeri,önemi,rolleri nelerdir sizce? Kadinin hayatini eşine ve çocuklarin adamasi sizce ne ölçüde dogrudur?

9-Mutluluk nedir? insanlar nasil mutlu olur,neden mutsuz olurlar? zamanla (yasanilan zaman 2010 yili yani :D ),yaşla,mekanla vs ile mutluluk arasinda bir ilişki varmi?

10-Erkekler ne ister? erkeklermi yoksa kadinlarmi anlaşilmasi zor varliklar? kadinlar ile erkeklerin anlaşamamasinin altindaki sebepleri neler? erkeklerdeki en cekilmez özellikler,huylar nelerdir? bir erkekteki hangi huyuna karşi toleransiniz cok düşük olur?

11-Takintilariniz-batil inançlariniz varmidir? bunlarin size bir zarari yada faydasi varmi? Hirslimisinizdir? hangi konularda hırslısınızdır?bunun faydasi ve zararlari sizce nelerdir?

12-Evlilikte kadinin ve erkegin rolleri sizce nelerdir? evlilikte mutlu olmanın yollari nelerdir? evliliğin mihenk taşlari nelerdir sizce? cok yakin bir arkadasiniz/kardesiniz evleniyor olsa ona evlilik için vereceginiz ilk ögütler neler olur?

13-Sizce baba olmanin getirileri,kolayliklari,zorluklari,gereklilikleri nelerdir? baba-evlat ilişkisinin nasil olmasi gerekir? baba olmak eşlerımızde neyı degıstırdı?

14-Annelik sizde,hayatinizda,karakterinizde neleri değiştirdi? annelik size neler ögretti? anne olmadan önceki sizle anne olduktan sonraki siz arasinda ne gibi farklar var kisaca..

15-Makyajin,bakimli olmanin önemi bi önemi varmidir? yaptiginiz bakimlar,güzellik sirlariniz nelerdir.. herkes incilerini döksün bakayim :P

16-Çocuklarına ceza vermek adına döven kadınlar...Çocuk-Ceza-Dayak-Terbiye..bunlar size ne anlatiyor?

Konularimiz Sizin Katkılarınızla daha da ilerleyecektir..Fakat konu önerilerimizi diger kisimdan yapalim..Ki burasını kariştirmayalim..Burada sadece cevaplarimiz olsun..
Lütfen herkes haftanın konusu hakkinda fikirlerini yazsin :) Hepimizin fikri hepimiz için önemli :):16:

Son düzenleme:
29-11-2010 / 06-12-2010 haftasi konusu :)

1-Tv programlarinin topluma zararlari ve faydalari sizce nelerdir? Kendiniz,aileniz yada çocugunuz için neler seyrediyor,neler seyretmemeye özen gösteriyorsunuz?

yav konuyu kaynatmış gibi olmayım ama,bu başlık farklı çağrışımlar yapıyor insanın kafasında kuzum:))) ya da benim kafam farklı çalışıyor:))

kimsecikler ypk mu yaw. hani buluşma saati falan değil miydi bugün. ben bile geldiysem size yazıklaaar olsun. zaten site de acayip değişmiş görmeyeli napıcamı şaşırdım valla

kızlar ben bugunkü konuyu cok begendim,,

benim eşim tam bir tv hastası cok nadir kapatıyor, oyun oynuyoruz ayrıca izlediğimiz programlarda genelde güncel programlar cok fazla dizi takip etmiyoruz,
ama defne tam bir baby tv fanatiği gözünü kırpmadan izliyo ve cok eğleniyo.. ayrıcca baby tv izlerken yemeklerini yiyor!!

neysemm konuya gireyim....ben gündüzleri tv.açmıyorum müzik dışında...şuan çocuklarım reklam dışında pek meyilli değiller tv.çizgi filim vs. izlemiyolar..gündüz dönen şu desti izdivaç muhabbetine illet oluyorum...ama malesef rağbet çok onu görüyorum.....bunada üzülüyorum günümüzde evlilikler sanal alem ve tv. den olmaya başladı...bence temelleri bozuk oluyor...bu tarz yerlere gelenlerde kendilerini sanki biraz göstermeye geliyolar..belki ünlü oluruz...biri fark eder gibisinden.sonuçta küçük yaştaki gençleri özwendirdiğini düşünüyorum ve zararlı görüyorum..neysee bence bizim köklerimize uygun olmayan programlar...

sabahları sadece doktorum programını beğeniyorum,bence bana çok şey katıyor...helelki çocuk gelişim uzmanları varssa hiç kaçırmamaya çalışıyorum..bu sayade kafamdaki soru işaretlerinin cvplarınıda buluyorum....diğer doktorlala birlikte beslenmeden ilaç kullanıma kadar neyin doğru olduğunu gösteriyor...yararlı programlar bana çok şey katıyor...

gelelimmm dizilere eskiye nazaran dizilerde etrika,yalan,dolan,aldatma vs. çok fazla var artı hep lüx yaşam tarzı diziler var gençler bu hayatlara özeniyor...yaşanan ilişkileri artık ahlaki olarak normal görmeye başlıyoruz....diyeceksiniz kimi konular gerçekte var evet yaşayan aileler vardır...ama diziler sayesinde çokda ayıp olmadığını modrenleşen zihniyet olduğumuzdan rahat kabullenmeye başlandı...benim görüşlerim bunlar...

kızlar konu hafta boyunca degerlendirilecek konu imiş bu akşam konuşulacak konu degilmiş :)

belirli günlerde asıl sayfada sohpet edicez hadi buyrun oaraya,,,

doğrusu televizyon izlemek için çok fazla vaktim olmuyor... 3'e 4'e kadar okuldayım geliyorum oğlumla ilgileniyorum ... yapacak mutlaka işim oluyor yazılı,performans, proje değerlendir, hazırlık yap derken zaman geçiyor... çok fazla dizi izlemem... 2 dizim var takip ettiğim... yalnız maç özetlerini kaçırmam... zaman zaman haberleri izlerim... eskiden hiç kaçırmazdım şimdi her şeye ağladığım için ve gün ağlanacak olaylar çıktığı için izlemek istemiyorum... Birsen'e katılıyorum ama o doktorlar da insanı paranoyak ediyor yaa:) izdivaç programı hiç izlemem sevmem ve onaylamam da bu tür programları... oğlum ne yazık ki reklam hastası bir de klip... çizgi film izlemez...

ayy aslında çok şey yazacağım da sabit duramıyorum göbeğim rahatsız ediyor :(

Kızlar sohbeti kendi sayfamızda edecegizzzz burda degilll :))))) burda sadece haftanın konusu olan konuyu konusacagiz..boş vakitlerinizde girip yazarsiniz..

Aslında bizim evdede malisef izleniyor tv..Evde olduğum dönemde başladım tv izlemeye zaten çalışırken gündüzleri böyle bi şansı olmuyor insanın..Ama evdeyken ne yapacağımı bilemediğim zamanlarda hep tv açık oluyor.20 gün memleketteydim yüzüne bile bakmadım mesela..Çünkü fırsat bile kalmıyor izlemeye..

Sakıncalı yönleride var faydalı yönleride..Ne izlediğine ne kadar izlediğinede bağlı aslında..Ama sanırım biz herşeyi izler olduk artık...Bazen boşa geçirdiğimi hissediyorum zamanımı tv karşısında bazende iyiki var evde bi ses eğlence diyorumm...

Eşimin elindeyse kumanda ufff yanii bütün spor kanalları kapatılsın istiyorum,bıraksam 24 saat maç izleyebilir,futboldan tut yüzmeye,tenisten tut boksa kadar her türünü...Bu kadar düşkünü varmı bilmem...Akşamları izlediğimiz bir iki dizimiz var,onun haricinde bazı yarışma programlarınıda zaplarken görüp izliyoruz..

Sanırım biz baya düşkünüz Allahtan oğlumuz şimdilik yüzüne bile bakmıyor..Yoksa evde tv açtırmazdım ben 3 yaşına kadarda izletmenin doğru olmadığını duymuştum...Gerçi Nurteninde dediği gibi insan yemek yediremeyyince tek yesin diye herşeyi yaparya heralde bende eğer izleseydi arada açardım...

Back