2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

benimde kociş lstanbula gitti dün hasta hasta bide yolda arabaları bozulmuş nerdeyse 5 saat kırşehirde beklemişler neysekı sağsalim varmışlar
damla canım bende senin gibi hamileyken çok zeytin yedim şimdi batuda bayılıyo zaytine çekirdeğinide kendi çıkartıyor biz çıkartırsak kabul etmiyor sıpam
dün yine banyo krizi yasadık manyo diye tutturdu 10 dakka çıplak gezdi giydiremedim söz verdim bugün yıkanacak
2 gündür anne meni bıyakma diyo sıpam çok üzülüyorum öyle deyimce:KK5:

esmacım yaa benim kocişte yok ptesi bi çıktı yola teeee ctesi gelecek artık onların dönemi açıldı 6 ayda 3 hafta zor dururum evde diyor :KK5:

merhaba mart anneleri canlarım naberler masaallah baya ıyıyız bugunlerde Allah bozmasın hasta bebişler gecmiş olsun benım yiğitte hasta 1 aydır öksürüyo hastaneye göturdum galıba acılden enfeksıyon kaptırmısım ogluma okadar cok yogunkı acil bende gripten kurtulamadım. sizin bebelerı görunce masaallah dedım valla bizim yiğit hiç konusmuyo kızlar hemde hiç anne bıle demıyo bu benı cokkkk üzüyo gelişim zumanına götrdum dıkkat eksıklıgı yok ama calısan annelerın ebbeklerınde görulur dıyo erkek cocugu gec konusur dıyo ama erken konusanları görunce uzuluyorum ılgımı eksık etmıyorum kıtapları oluyorum masallar anlatıyorum offf ama yok yok acilde nöbetlı calısıyorum bır gıdınce 24 saat ayrı kalıyorum oglumda gelıncede her an gıtme korkusuyla benden hiç ayrılmıyo oyuncak bıle oynamıyo hep kucak ıstıyo gezmek ıstıyo burda cocuklu cevremde yok kızlar bu youn grupları ıle ılgılı bılgınız varmı nasıl kac saat bakıyolar olmazsa oraya vermeyı düşünüyorum oglum için cok uzluyom bı anne dese cikolata dagıtcam valla ah ettım 2. bebek konusuna gelınce benım yiğitim zaten 3 yıl olmadı bende ah ettım bıde korunmucam dıye hiçte korunmadım :) ne buyuk cesaret dimi ama olmuyo zaten :KK70::KK70: :emir_bebek:olsa bu yogunlukta naparım onuda bılmıyom :KK70:

deryacım öncelikle hoşgeldin canım
yiğitte de çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
bende arkadaşlara katılıyorum sen sonuçta doktora götürmüşsün çok büyük ihtimalle biranda konuşacak beyfendi merak etme canım konuştumuyduda susmak bilmiyorlar

aman aman bir komsu agırladım tamm 15 kısı:KK70: anladımkı bana ya hıc ya cok ama hepsı cok samımı ıcten ınsanlar galıba yanlızlıktan kurtuldum. Bıde bugun bısey oldu halen soktayım. Komsularla otururken bı ara mutfaga gıdeyım dedım bıtane 8 yasında erkek cocuk bıtane 8 yasında kız cocuk bıtane 3 yasında erkek cocuk bı de kızım oynuyolardı. Buyuk cocuklar bana ufaklıgı gosterip 'ecrin eylulu optu bu dedıler bende onlar arkadas opsun bısey olmaz dedım ama dudagından optu dedıler ufaklık icin o daha kucuk anlamaz dedım. Gecıstırdım. Aradan biraz zaman gecti kızıma bısey yaptırmaya caliştıklarını farkettim gizlice kapidan gozetlemeye basladım komsularda sasırdı noluyo dıye susun ısareti yaptım baktımkı buyukler ufaklıga kızımı dudagından opmesı ıcın akıl verıyolar ufaklık beceremîyo kız oyuncakla kızımı oyalıyo otekı ufaklıgı opsun dıye ıtıyo neye ugradıgımı sasırdım napıyonuz sız utanmıyonuzmu ne ayıp dedım bırbırlerının ustune attılar sucu. Sanırım kızdan kaynaklanıyo ara ara ananesınde ara ara annesınde kalıyo. Sanirım bıraz sorunlu bı tip. Erkek cocugu apartmandan komsunun oglu sevecen bı tıp bıkac kez sokakta konusmuslugum var kız kıskırtmıs sanırım hatta dedıkı cocuk kız ufaklıkları mutfaga tenhaya goturmeye de calısms. Kız gelmeden cok guzel oynuyolardı. O kadar kotu oldumkı kafam durdu. Belkı kucuk bısey ama cok onemlı. Kocaman dunyada kızımı koruyamazsam dıye korktum. Icım sıkıldı kanım sogudu ne zoranne olmak bu devırde evlat yetıstırmek allah yavrularımızı korusun. Iyıkı kızım cok hareketlı ve ben dakka bası kalkıp kızımı kontrol ettım. Ay valla paranoyak oldum kızlar :KK5:

fatmacım komşularının iyi olmasına çok ama çok sevindim en azından görüşeceğin kişiler oldu ama bencede sen o kızla pek görüştürme Eylül'ü

günaydın kızlar nasılsınız
biz hastayız daha antibiyotiğe başlamadık ama şimdiden 3 ilaç kullanıyor öksürüğümüz biraz daha katılaştı umarım daha kötüye gitmez ama kıpır kıpır hala yerinde duramıyor nasıl hasta anlamıyorum ben bu kızı biz olsak yatak döşek yatarız valla hala koşturcam diye uğraşıyor

günaydın esmacım
valla bizim sıpada dün eve gidince anne babayı ara dedi bende aradım direk babasına babası çok ösledimm gel dedi adamın içine oturtturdu valla hiç öyle babasına demezdi sonra babasıda bende anlattım durumu Adaya tamam dedi ikna oldu gelirken çiko getir dedi çikomuzda çikolata oluyor

bide esmacım sizlerdede var mı Ada deftere bişeyler çizmeye bayılıyor pastel boya tükenmez kara kalem boya kalemi hepsiyle ayrı şeyler yapıyor ayrı defterleri var çokta güzel kalem tutuyor bende güzel valla :KK1:

batuhanda karalamaya bayılıyor ilk baslarda boyaları ıssırıyordu bir süre vermedim ama bu aralar kağıda birseyler çiziyor uğrasuyor
kızlar batuhanda bide söyle bi takıntı var karıstırmayı seviyor özellikle parfüm şiselerine hasta alıyor oynuyor yerlne koy dendiğinde aldığı 2. Sıradaysa illa 2. Sıraya konacak
neyi nerden nasıl aldıysa o şekilde koyma hastalığı var tersse ters yamuksa yamuk:KK37:

eşyaları yerine koyması çok güzel bişey Adayada onu aşılamaya çalıştım bi müddet şuanda en azından bi oyuncağını toplamadan diğerine asla geçmiyor ama öyle aldığı eşyaları dediğin gb çokta düzenli koymaz koyar ama birazda kafasına göre
valla esmacım umarım batuşun bu yönü büyüdükçe azcıcık kırılır yoksa bu minik adam ileride eşine çok çektirir :KK1:

valla hiç sorma damla mutfak dolabının 2. çkmecesinde kahve fincanları var tersçevrilmiş şekilde duruyo arada ordan birini alır içiyor gibi yapar hadi batu koy anneciğim dedim ters çevirmek için uğraşır durur tamam öyle bırak dediğimde dinlemez ters çevrilecek illede çok fena valla bunların dışında çok toplu düzenli değil ama bu tip takıntıları var:KK52:

kızlar doğum günleri için geri sayım basladı batuhanın 1 ay sonra doğum günü ben evde yapacağım ama pastasın nasıl olsun felan düşünmeye başladım geçen sene 1 şeklindeydi pastası bu ssene arabalı yaptırmayı düşünüyorum araba hastası oğluma şimdiden heycan yaptımhemde nasıl

selam kızlar. maaşallah sayfalar atlamış bakmayalı. kuzucukların marifetleri saymakla bitmiyo.
hasta bebişlere ve annelerine acil şifalar diliyorum..
biz iyiyiz şimdilik. dilimi ısırıp söyleyim hasta falan olmadık bu kış. inşallah da olmayız. daha soba falan kurmadık. bundan sonrada kurmayız herhalde. arada klima çalıştırıyoruz. şu an evin içi 18 derece Anıl uyuyo. 22 dereceyi geçirmiyoruz hiç. doğduğundan beri de böyle alıştırdım. zaten sıcakkanlı kuzum babasına çekmiş ayaklı soba gibiler :)) gece de yatakodasında yatıyoruz. kıyafetlerinin üstüne uyku tulumunu giydiriyorum,yer döşeğinin üstüne battaniye serdim,Anılın üstüne ince polar örtüyorum birde yorgan sıcacık yatıyor. soğuk odada yatmayda alıştı.
sabaha karşı yanımıza geliyor genelde biraz da keyif uykusu yapıyor koynumuzda :)) tabi çok dönen bi çocuk olduğu için epeyce tekmede yiyorum hemde tam karnıma :))
sabah uyanır uyanmaz "annecim paaaanjuru aç" der. sonra "günaydın annecim" der öper-öptürür. "nasılsın iyimisin oğlum" deyincede "meeende iyiyim sen nasılsın"diye sorar. azıcık koklaştıktan sonra "anneeee hadiiii kalk" diye kaldırır beni. doooğru salona koştururuz hemen kanepeye tırmanır yine "paaanjuru aç-teevizyonu aç-kaayuuu" diye talimatları verir. babası işe giderken "hayırlı isslerr babacımm göyüşüyüzz" diye gönderir.
istemediği şeylere "ıııh istemiyooom" deyişine hastayım.. ne istiyosa zaten söylüyo anlatabildiği kadar.
sabahları kahvaltıda ne yedireceğime bende şaşırıyodum. bazen sütlaç,bazen sütlü bisküvili muzlu karışım yediriyordum. bazen çorba pişiriyordum. çünkü peynir yemez,zeytin yemez.salatalık domates seviyordu ama onlarında mevsimi değil. birkaç gündür "yaaağğlı ekbek" istiyo. bende labneli ekmeği veriyorum. onu bari yiyo. sofradan kalkınca pekmezli ılık suyunu içiyo biberonla. öğlen uykusuna yatarkende sütünü içiyo.

babaannesi konuşan kayuu almış onu çok sevdi.kamyona koyup gezdiriyo, onunla beraber şarkı söylüyo. :KK1:
babası org getirdi müziğe yatkın diye. açıyo,beğendiği ritimlere basıyo, bi tuşlara basışı var,nota bilse çalacak sanki :)) ritimleri açıyo hızlandırıyoo sesini kıs dediğimde kısıyo...içindeki hazır melodilerden doğumgünü olanı çalarken bende sözlerini söyledim. şimdi açınca hep o melodiyi buluyo bide bana bakıyo "anneee muulu yıllaa" anneside eşlik ediyo tabi mutlu yıııllaaar saaana mutlu yıllaaar Aaanıııılll (ee doğumgününe kadar ezberletmem lazım) :KK52:
dedesi ilk laptopum diye oyuncak getirmiş. çok güzel çok eğitici bişey. 0-3 yaş üstü yazıyo güya. harfleri,kelimeleri,heceleri ve ingilizcelerini söylüyo. a'dan z'ye bütün hepsini ezberlemiş. hangi kelimeyi söylersem onun tuşuna basıyo. :KK53:
yazı tahtasını alıp geliyo "anne a yap","anne be yap" "k yap" büyük harflerin hepsini öğrendi. karışık bile sorsam biliyo. şimdi küçük harflere geçtik. yakında okumayı sökersek yandık.
gezdiği-gördüğü her yerde harfleri renkleri söylüyo. hele bir dışarı çıkalım. trafik ışıklarında coşuyo resmen aaa ıbızı yandı,sayı yancak aaa yişil yandı,biyaz minünüs gidiyoo,mavi araba geliyo,bak uuuu bak teee bak yumak geee... hiç çene durmuyo..:KK30:
maaşallah diyim ama bu kadar çabuk öğrenmesi beni hayrete düşürüyo. ama sürekli konuşuyorum bende gezdiğim-gördüğüm herşeyi tane tane anlatıyorum,şarkılar söylüyorum...zaten yeni bişeyse çok dikkatli dinliyo resmen ağzımı takip ediyo. hafızaya alamadıysa alana kadar "bidaaa söyle" diyo. bıkınca da "ıııh söyleme istemiyooom" diyo. parmağında oynatıyo beni sıpa :KK55:
Evlat büyütmek,beslemek,eğitmek,öğretmek çok zevkli... böyle tane tane işliyoruz emek veriyoruz kendimizi resmen adıyoruz. haberleri gördükçe gelecekten korkuyorum.Allahım hepimizin evlatlarını tüm kötülüklerden korusun. Uzuuun sağlıklı mutlu ömürleri olsun yavrularımızın. bizlerde görelim inşallah :18:
:

Son düzenleme:
kankicim hoşgeldin canım benim Anılıma ve iyi olmanıza çok sevindim aferim ona ne güzel vala baya ilerde gidiyor :nazar: yerim ben onu bizimkinde daha harf söyleme gösterme yok laptobu var ama pek ilgilenmiyor genelde rastgele çalıyor :KK1:

slm bende bi mart annesiyim arada konulara katılıyorum ama çok aktif olamıyorum,ama sizi takip ediyorum bir şey sormak istiyorum çocukalrına ne kadar tv izletiyorsunuz ben günde 3 kere yarım saat izletiyroum okadar onun dışında tv açık ama oturup izlemiyor

aman aman bir komsu agırladım tamm 15 kısı:KK70: anladımkı bana ya hıc ya cok ama hepsı cok samımı ıcten ınsanlar galıba yanlızlıktan kurtuldum. Bıde bugun bısey oldu halen soktayım. Komsularla otururken bı ara mutfaga gıdeyım dedım bıtane 8 yasında erkek cocuk bıtane 8 yasında kız cocuk bıtane 3 yasında erkek cocuk bı de kızım oynuyolardı. Buyuk cocuklar bana ufaklıgı gosterip 'ecrin eylulu optu bu dedıler bende onlar arkadas opsun bısey olmaz dedım ama dudagından optu dedıler ufaklık icin o daha kucuk anlamaz dedım. Gecıstırdım. Aradan biraz zaman gecti kızıma bısey yaptırmaya caliştıklarını farkettim gizlice kapidan gozetlemeye basladım komsularda sasırdı noluyo dıye susun ısareti yaptım baktımkı buyukler ufaklıga kızımı dudagından opmesı ıcın akıl verıyolar ufaklık beceremîyo kız oyuncakla kızımı oyalıyo otekı ufaklıgı opsun dıye ıtıyo neye ugradıgımı sasırdım napıyonuz sız utanmıyonuzmu ne ayıp dedım bırbırlerının ustune attılar sucu. Sanırım kızdan kaynaklanıyo ara ara ananesınde ara ara annesınde kalıyo. Sanirım bıraz sorunlu bı tip. Erkek cocugu apartmandan komsunun oglu sevecen bı tıp bıkac kez sokakta konusmuslugum var kız kıskırtmıs sanırım hatta dedıkı cocuk kız ufaklıkları mutfaga tenhaya goturmeye de calısms. Kız gelmeden cok guzel oynuyolardı. O kadar kotu oldumkı kafam durdu. Belkı kucuk bısey ama cok onemlı. Kocaman dunyada kızımı koruyamazsam dıye korktum. Icım sıkıldı kanım sogudu ne zoranne olmak bu devırde evlat yetıstırmek allah yavrularımızı korusun. Iyıkı kızım cok hareketlı ve ben dakka bası kalkıp kızımı kontrol ettım. Ay valla paranoyak oldum kızlar :KK5:
canım benim okurken bile tüylerim ürperdi.annelerine bu durumu anlatsaydın.onlarında haberi olurdu. yinede sen bilirsin. zaman köyü gidiyor allah doğru zamanda doğru insanlarla karşılaştırsın bizide kuzucuklarımızıda.
günaydın güzel annler ve melekleri
fatma canım dikkat et şlmdiki çocuklar çok fenalar
pazar günü irem ablası varsı batunun onunla beraber ders yaptılar onun .antasını takmaya çalışıyordu evdede niveanın sırt çantası vardı batuya onu canta yaptık içinede 3 tane hikaye kltabı dün televizyonda okulla ilgili birsey geçti batuhan anne çanta neyde okula gidecem ben dedi çantayı getirdik taktık bay bay yapıyo okula gidiyo sıpam
ama babasını çok özledi istanbula gitti deyip durdu
sanada tünaydın canım
batuhanda karalamaya bayılıyor ilk baslarda boyaları ıssırıyordu bir süre vermedim ama bu aralar kağıda birseyler çiziyor uğrasuyor
kızlar batuhanda bide söyle bi takıntı var karıstırmayı seviyor özellikle parfüm şiselerine hasta alıyor oynuyor yerlne koy dendiğinde aldığı 2. Sıradaysa illa 2. Sıraya konacak
neyi nerden nasıl aldıysa o şekilde koyma hastalığı var tersse ters yamuksa yamuk:KK37:
mertinde aldığı bişeyi yerine koyma huyu var yerden küçük paspasları sılkeliyorum oda arkanda sırkelenmişleri aynı yerine bırakıyor çekmeden bişey aldıysa yine aynı çekmecesine bırakıyor. oyuncaklarını topluyor.bazen bende hayret ediyorum iyiki babasına çekmemiş bababım biraz düzensizde.:KK1:
kızlar doğum günleri için geri sayım basladı batuhanın 1 ay sonra doğum günü ben evde yapacağım ama pastasın nasıl olsun felan düşünmeye başladım geçen sene 1 şeklindeydi pastası bu ssene arabalı yaptırmayı düşünüyorum araba hastası oğluma şimdiden heycan yaptımhemde nasıl
canım mertin doğum gününe iki ay var bende kendi resminden bi pasta yaptırmayı düşünüyorum geçen sene pek anlamıyordu ve aile arasında yaptık bu sene biraz daha anladığı için değişik bişey yapmak istiyorum bi kaza bela olmazsa inş.
selam kızlar. maaşallah sayfalar atlamış bakmayalı. kuzucukların marifetleri saymakla bitmiyo.
biz iyiyiz şimdilik. dilimi ısırıp söyleyim hasta falan olmadık bu kış. inşallah da olmayız. daha soba falan kurmadık. bundan sonrada kurmayız herhalde. arada klima çalıştırıyoruz. şu an evin içi 18 derece Anıl uyuyo. 22 dereceyi geçirmiyoruz hiç. doğduğundan beri de böyle alıştırdım. zaten sıcakkanlı kuzum babasına çekmiş ayaklı soba gibiler :)) gece de yatakodasında yatıyoruz. kıyafetlerinin üstüne uyku tulumunu giydiriyorum,yer döşeğinin üstüne battaniye serdim,Anılın üstüne ince polar örtüyorum birde yorgan sıcacık yatıyor. soğuk odada yatmayda alıştı.
sabaha karşı yanımıza geliyor genelde biraz da keyif uykusu yapıyor koynumuzda :)) tabi çok dönen bi çocuk olduğu için epeyce tekmede yiyorum hemde tam karnıma :))
sabah uyanır uyanmaz "annecim paaaanjuru aç" der. sonra "günaydın annecim" der öper-öptürür. "nasılsın iyimisin oğlum" deyincede "meeende iyiyim sen nasılsın"diye sorar. azıcık koklaştıktan sonra "anneeee hadiiii kalk" diye kaldırır beni. doooğru salona koştururuz hemen kanepeye tırmanır yine "paaanjuru aç-teevizyonu aç-kaayuuu" diye talimatları verir. babası işe giderken "hayırlı isslerr babacımm göyüşüyüzz" diye gönderir.
istemediği şeylere "ıııh istemiyooom" deyişine hastayım.. ne istiyosa zaten söylüyo anlatabildiği kadar.
sabahları kahvaltıda ne yedireceğime bende şaşırıyodum. bazen sütlaç,bazen sütlü bisküvili muzlu karışım yediriyordum. bazen çorba pişiriyordum. çünkü peynir yemez,zeytin yemez.salatalık domates seviyordu ama onlarında mevsimi değil. birkaç gündür "yaaağğlı ekbek" istiyo. bende labneli ekmeği veriyorum. onu bari yiyo. sofradan kalkınca pekmezli ılık suyunu içiyo biberonla. öğlen uykusuna yatarkende sütünü içiyo.
anıla maşallah ne güzelde konuşuyor mert daha kelimeleri yutarak söylüyor zamanla düzelir inş.
babaannesi konuşan kayuu almış onu çok sevdi.kamyona koyup gezdiriyo, onunla beraber şarkı söylüyo. :KK1:
babası org getirdi müziğe yatkın diye. açıyo,beğendiği ritimlere basıyo, bi tuşlara basışı var,nota bilse çalacak sanki :)) ritimleri açıyo hızlandırıyoo sesini kıs dediğimde kısıyo...içindeki hazır melodilerden doğumgünü olanı çalarken bende sözlerini söyledim. şimdi açınca hep o melodiyi buluyo bide bana bakıyo "anneee muulu yıllaa" anneside eşlik ediyo tabi mutlu yıııllaaar saaana mutlu yıllaaar Aaanıııılll (ee doğumgününe kadar ezberletmem lazım) :KK52:
dedesi ilk laptopum diye oyuncak getirmiş. çok güzel çok eğitici bişey. 0-3 yaş üstü yazıyo güya. harfleri,kelimeleri,heceleri ve ingilizcelerini söylüyo. a'dan z'ye bütün hepsini ezberlemiş. hangi kelimeyi söylersem onun tuşuna basıyo. :KK53:
yazı tahtasını alıp geliyo "anne a yap","anne be yap" "k yap" büyük harflerin hepsini öğrendi. karışık bile sorsam biliyo. şimdi küçük harflere geçtik. yakında okumayı sökersek yandık.
gezdiği-gördüğü her yerde harfleri renkleri söylüyo. hele bir dışarı çıkalım. trafik ışıklarında coşuyo resmen aaa ıbızı yandı,sayı yancak aaa yişil yandı,biyaz minünüs gidiyoo,mavi araba geliyo,bak uuuu bak teee bak yumak geee... hiç çene durmuyo..:KK30:
maaşallah diyim ama bu kadar çabuk öğrenmesi beni hayrete düşürüyo. ama sürekli konuşuyorum bende gezdiğim-gördüğüm herşeyi tane tane anlatıyorum,şarkılar söylüyorum...zaten yeni bişeyse çok dikkatli dinliyo resmen ağzımı takip ediyo. hafızaya alamadıysa alana kadar "bidaaa söyle" diyo. bıkınca da "ıııh söyleme istemiyooom" diyo. parmağında oynatıyo beni sıpa :KK55:
Evlat büyütmek,beslemek,eğitmek,öğretmek çok zevkli... böyle tane tane işliyoruz emek veriyoruz kendimizi resmen adıyoruz. haberleri gördükçe gelecekten korkuyorum.Allahım hepimizin evlatlarını tüm kötülüklerden korusun. Uzuuun sağlıklı mutlu ömürleri olsun yavrularımızın. bizlerde görelim inşallah :18:
:

ay şu kayuu yokmu o hastalık bizdede var sabah kayuyla kalkıyoruz akşam kayuyla yatıyoruz. herşeyimiz kayu oldu.dün bi tane kayunun kumbarasını aldık oğluşum onu bardak sanmış eve geldik koşturdu mutfağa anne kumbarayı bana vermiş anne su dol diyo annecim bu kumbara bardak deil dedim kuzucum üzüldü.bugün bakalım babası eve erken gelirse suluğu varsa ondan alıyım diyorum.bakalım ne zamana kadar bu kayu sevdamız devam edicek.:KK1:

slm bende bi mart annesiyim arada konulara katılıyorum ama çok aktif olamıyorum,ama sizi takip ediyorum bir şey sormak istiyorum çocukalrına ne kadar tv izletiyorsunuz ben günde 3 kere yarım saat izletiyroum okadar onun dışında tv açık ama oturup izlemiyor

canım benim ben sadece belirli cizgi flimler var onları izletiyorum onun dışında televizyon açık kalsada bakmıyor ilgilenmiyor.

damlacım geçmiş olsun mertte kışın başlarında hastalandı çok kötü öksürüyordu bi arkadaşımın dediğini yaptım iyileşti 10 günde tabi doktora götürüp ilaç ta kullandık.bi baş soğanı rendeliyosun daha sonra suyunu süzüp içine bir tatlı kaşığı bal koyup karıştıyorsun bunu günde ikikez yapman yeterli olucak.umarım adayada şifa olur.

buketciğim maşallah anıla batuhan laptopunu küçükken oynamaya başladığı için artık bozuk o ama şimdide eline alıp geliyo açma tuşuna basıyo ama nafile gitti gider yenisini alacağız artık 10a kadar sayıyorduk bir ara bıraktı ama şimdi yene başladı arada bazılarını söylemesede gönlü olunca söylüyor ama anıla maşallah biz yavaş seyrediyoruz açıkcası bende çok zorlamıyorum bahar gelsin oyun grubuna göndereceğim birde memeyi keseceğim bakalım hakkımızda hayırlısı

batuhanın pek çizgi filmle alakası yok sadece hala reklam aşikarlığı var bende bunu yemek yedirirken kullanıyorum ne yalan söyleleyim gerçi 2 gündürkenini izleyerek yiyor kendi videosunu açıyorun telefondan bitince anne batukanı aç diyo hahahahah

fundaaaa elma dersem çık armut dersem çıkma
ELMAAAAAAA
canım burdasın görüyüorum amaslm vermedin bize yoksa sen yine liyayla uyuyormusun

düzenli tertipli oğlum benim :KK69:
ayy evet çok heyecanlı dimi neler yapsak acaba

Evlat büyütmek,beslemek,eğitmek,öğretmek çok zevkli... böyle tane tane işliyoruz emek veriyoruz kendimizi resmen adıyoruz. haberleri gördükçe gelecekten korkuyorum.Allahım hepimizin evlatlarını tüm kötülüklerden korusun. Uzuuun sağlıklı mutlu ömürleri olsun yavrularımızın. bizlerde görelim inşallah :18::
maşallah damadıma akıllı kuzum benim. Bak dünürrr Liyanın adını öğretmezsen bozuşuruz ona göre :KK53:
Benimki toplasan yarım saat izlemiyordur tv yi pek arası yok klipleri daha çok seviyor sevdikleri çıkarsa pür dikkat izliyor favori şarkıları var :KK64:

fundaaaa elma dersem çık armut dersem çıkma
ELMAAAAAAA
canım burdasın görüyüorum amaslm vermedin bize yoksa sen yine liyayla uyuyormusun
çıktımmmm :KK66:
yok canım uyumuyorum Liyayı biraz önce uyuttum o uyanıkken okudum ama bir türlü yazamadıydım şimdi yazabildim ancak
Maşallah diyim topiğimiz hareketlendi :KK62:

Liya da karalama yapmıyor çok ilginç ama hep yuvarlak çiziyor ve yuvarlağın 2 ucunuda birleştiriyor yani baya baya daire çiziyor. Benimkinin kayyuyla pek alakası yok müziğini duyunca kayyu başladı diyor ama seyretmiyor. oyuncakcıda kayyu bebeğini alayımmı kızım sana diyorum istemiyummm diyor sıpa :KK33: o kardanadam meraklısı belkide o yüzden yuvarlak çiziyor. hatta küçük yuvarlak yapıp altına birde büyük yuvarlak yapıyor adamm yaptım diyor :KK60:

Son düzenleme:
hakikaten maşallah kızlar topiğimize :nazar: :nazar: :nazar:

ada da tv çok izlemiyor bazen baby tv bazende akıllı bebek cd lerinin sağ ve sol beyincik çalıştırma cdlerini izliyor onlara bayılıyor
kayuyu biz izlemiyoruz daha doğrusu bikaç defa açtım ama ilgisini pek çekmemişti şimdide ben denkleyemiyorum saatini

X