- 5 Eylül 2008
- 3.036
- 7.122
- 158
valla bende diyete baslasam iyi olacak gören kilo almışın diye artık söyleyeni boğasım geliyor vallaadiyete daha doğrusu yeme şeklimi deiştirmeye başladım dünden itibaren 1.6 kg vermişim şişliğim iniyor sanırım amaaaa eski halime dönüceeeem kararlıyım 58 kg inicem !!!
kızlar yahu benım fırında derece ayarı yok turbolu demişlerdı ben sımdıye kadar hec kullanamdım pasta yapacam akıdısler gelecek netcem acil yardumm lütfennnn sag alt sol var sayı yerıne pervane resmı var sgda altta düz fırın tepsısı gıbı cızgı solda hem pervane hem fırın cizgisi hangısı acacam yaa cahilligimi maruz görünn :icecream:
he okudum ben onu valla kafam karıstı senadaş derya bende yazdım kadsır tugcuya hatta senın yazınıda gördum canım benım oglana mama vermekle ıyı yapmamaıssınd edı sadece anne sutu ve kutu süt dıyo doymazkı anam benım oglan zaten sütüm az
canım geçmiş olsun ist gibi biyerde dışardan lahmacun söylenip yenirmiKızlar benim laptop 15dakka önce çöktü.kafamçokkarıştı. ayrıca bende çökmüş durumdayım... salı gecesinden beri bitiğim...
tembelliğimden hasta oldum...mafoldumben dışardan lahmacun söyledim.. lanet olsun yeşilliklerini de yedim... şimdi mikrop kapmışım. halim harap.
salı gece1 gibi miğdem bulanmaya 3te kusmaya başladım çarşmda sürünüyordum çarşamba gecesi ateşim çıktı... şimdide iç güveysinden halliceyim..
yemek yiyemiyorum.:1shok:. halsizim... kocayı işe yollamadım defnemle bile ilgilenemiyorum ...:sinifsinif:
dr virüs ise diyette iyileşirssin 72 saat sürebilir ama bakteriyse antibiyotik kullanman gerek dedi .. tabi ki antibiyotikte emzirmek yok.... umarim virüsürtür...
kan verdim ama gaita testi yaptıramadım . 2gündür bağırsakları bozuk ben örnek veremedim :kedi:.. neyse.. ben bi iki gün gelemeyebilirim.
özleyin beni... öpüldünüzŞeniz
şahsen karpuz aşıkı bir insan olaraktan menünü çok beğendimHosgeldin saru boceqim.. Yarin sabah doktor termini ardindan eve alisveris ve ardindann misafir varrr delikafadulden
Sebzeli Pilav
TAvuk - patates firinda
ve cikolata soslu irmik tatlisi yapayim diyorm nasil olur boceqimm?
meyvesi karpuzu cabasi ...:)
evet ya bunu görümcemde dedi bana.ama ben çok yapamıyordum taki senin yazını okuyana kadar..Kızlar bısey okudum paylasayım dedım
Gece lambaları çöpe!
Melatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri arasında salgılanan bir hormondur.
Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamak.
Jetlag denilen hadisenin sebebi de bu hormon.
Hormon diğer aktioksidan tesirlerini güçlendiriyor, kanserli hücrelere karşı koruma sağlıyor, üreme sistemiyle bağlantısından tutun da yorgunluk , isteksizlik gibi durumların nedenlenleri oluştur abiliyor.Şu anda bu hormon yaşlanmayı geciktirici etkisinden dolayı da üzerinde önemle durulan bir hormon.
Benim için işin can alıcı noktalarından birisi hormonun cocuklar üzerindeki tesiri idi. Avrupada lösemili ve kanserli çocuk sayılarının artmasından ötürü yapılan araştırmalar sonucunda ailelerden istenen bir hususda cocukların kesinlikle karanlık ortamlarda yatırılmaları.
Çünkü melatoninin güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Ancak bu hormon ışığa duyarlı. Deneylerde uyuyan kişinin hormon salgısı izlenirken ışığın açıldığında hormonun azaldığı , karanlıkta yoğun olarak salgılandığı tesbit edilmiş.
Bilimsel bir gerçek. "Lütfen karanlıkta yatın ve çocuklarınız uyurken ışığı kapatın"...
canım alıntı yapamadım elanın uyuması ne öyle..oturduğum yerden bir kahkaha attım vallahi..sağol mekelcim, ben de bunu biliyorum. 3. ayına kadar hiç yakmadım emzirme dışında. o ay dr. a sorduğumda loş bi ışık yak dedi. sonra babası bir sürü süslü lamba aldı:)))neyse kullanamaylım barim.... bir de kadir beye soralım bunu ya. aklımdaydı. unutmuşum...
selam adaşım, evet senden bihaberiz. neyse az kaldı... sen buluşmaya gidecekmisin?
canım hoşgeldin.Herkese merhaba. Oturup muhabbetlere bende katılamıyorum sadece okumaya vakit ayırabiliyorum. Bizimki çok huysuz mutlaka yanında onunla ilgilenecek birini istiyo. Ne iş yapabiliyorum ne de başka bişey. Şimdi birazcık kestiriyorda yazıyorum anca. Bizimki yüzüstü yatmaktan nefret ediyo bu yüzden emekleme gibi gayretimiz yok. Bu kadar huysuzluktan sonra ben 1 haftadır yürüteç kullanıyorum artık dayanamadım çünkü. Hiçbirşey yapamaz hale geldim sadece 1 er saat oturtuyorum en azından bir iki işimi yapıyorum. Bütün yeğenlerim yürüteçle büyüdü. Ben 2 tane yürüteç eskitmişim hala sapasağlamım Allah'a şükür. Birşey olacağını da sanmıyorum.
geçmiş olsun kuzum ya..sen kadir tuğcuya yazsana bir..bir o adama sor bakalım link istersen ben gönderiyim sana.KaÇ gÜndÜr yazıyım dedİm yazamadım oĞluŞu tıpa gÖtÜrdÜk heeeÇbİŞeyİ yok dedİler İlaÇlardan baĞırsakların florası bozulmuŞ sİndİrİmİ dÜzenleyİcİ toz verdİler İnŞallah dÜzelİr bıktım valla okadar zorkİ gerÇekten.esmacım bİ daha test yaptır canım derİm ben.bİzİm amİp yanlıŞ dozda İlaÇ verdİĞİmİz İÇİn geÇmemİŞ bukadar zamandır dozu eksİk kalmıŞ aynı senİn yaŞadıĞın Şeye benzİyor emel.tabİ ardı ardına natİbİyotİk baĞırsakları bozulmuŞ.eĞer varsa hastalık İlacını kullan esma .bİzde flagylden sonra kusuyorduk ne Çektİm İkİ aydır o İĞrenÇ İlacı İÇİyordu kuzum psİkolojİm bozuldu valla.bu arda deryanınm kuzusunun fİlm sonucu Çıktımı kaÇırdım orayı ben
maşşallah benim oğluma.Allah nazarlardan saklasın inşallahbende cekmıstım ama ellerını bıraktıgımda duserse hemen tutayım dıye korktum cekemedım..
esmacım tosurum benim nasıl da güzel durmuş öyle.
benim korkusuz asker hiç korkmuyo düşermiyim kalkarmıyım keyfi yerinde keşke saatlerce ayakda dursa ağır top askında dönmez yüz üstü durmaz benim oğlan direk yürüyecek
neyseki tahliller iyi çıkmış canım.şükür iyisin..kızlar tşk ederim a.s.
ya üşüttüm yada hamileyim bu secenegi düşünmek nile istemiyorum üfff ama sanki öyleymiş gibi bütün herşey ne yesem midem bulanıyor nane limonda kaynatım içtim ama hala çok kotüuüm
ayşin teyzesi kızm gayet iyi ama biraz yaramaz ve huysuz şimdi uyuyor yatagınadaa
yasemin çok tatlı bebişin
bizim burada gündüz sıcak akşamlarıesiyor artık ince eşofmanlarını giydiriyorum gece ben.ince battaniyesinide seriyorum üzerine.gündüz sereserpeyz amakızlar nasıl giydiriyosunuz bebekleri? özelliklede istanbuldakiler! yaw anlamadım 10 gündür bu ne esintidir serinliktir buz gibi hava ben bile üşüyorum. kızıma çıtçıtlı badinin üzerine kısa kollu penye ve patikli don giydiriyorum. şort giydirince bacakları soguyo hemen. agustosun ortasındayız simdiden böyle olursa nolcak kışın yakafam karıştı. böyle giydirince terlemio ama bide sıcaga alışırda nanemollah olur die korkar oldum
normal canım çok normal.Herkese merhabalar
arkadaşlar lütfen fikirlerinizi söyleyin benim kızım 5ay 6 günlük yattığı yerden kendini kaldırmaya çalışyor başını sırtını kaldırıyor oturtmak istedim sonra yengeme sordum kız çocukları için erken daha dedi sizinkiler oturyormu nasıllar artık yatmak istemiyor bende korkuyorum bişey olur diye oturtsammı acaba.
canım ben detanın direk prize takılanından aldım şükür geçti sivrisinek derdi.aaayy evet Aysın'e bende soyleyecektım bende ılk zamanlar boyle cok yatırdım devamlı kusuyor ters yatırıp genzıne kacmasın dıyordum, boyle yatırıncada nefessız kalacak dıye korkuyordum
kızlar bı yerde okudum sıvrısıneklerle bogusanlar ıcın
bize doktorumuz bebeklerin kullanabildiği bi sinek ilacı tavsiye etti.yeni çıkan biürün olduğu için eczaneler pek bilmiyor ama depolarına sorduklarında getiriyorlar.
eczacıbaşının detan defans sinek ilacı,spreyli bi kutuda 2 ay üstü bebeklerde tüm vücuda uygulanabiliyor.biz rahat ettik valla tatilde bende kullandım.6 saat etkisi var
oyy özge oy..ya bi bebek nasıl bu kadar huzursuz olabilir ay çıldırmak üzereyim
canımm bugün gittin mi doktora ilerleyen sahifelerde görücez:)saol özgecim sanırım bende üşütüp ceyranda kalmısım belkı dedıgın gıbı yorgunluktanda olailir
alyada öyle sanki biri canını yakmış gibi aglıyarak uyanıyor uykusunda biz bile diş cekekrken neler çekiyoruzinş tez zamanda düzelir canım bizimde yarın konturolumuz var bakalım ne kadar olmuşuz öpüyorum kızlar iyi gecelerr
böcüğüm hala ses yok senden çok mu yordular senii yoksa misafirler zemszemus
iyi geceler kizlarrr ...:)
vee simcikteen günaydin..
Ay cumayi bekliyemiyorum artikkk ...
Hem ek gidalara baslayip baslamiyacagimizi anlatacak doktorum ve nasil basliyacagimizi veee kilomuz boyumuzu ögrenicez , asida olucazz bak o asi isi yokmu korkutuyor beni gine((((
kıyamam ben ona ya..
saolun kızlar akşam noooldu biliyomusunuz en son pes ettim gittim yattım uyudum adanın yanında yarım saat sonra can acısıyla ve kaşıntıyla uyandım meğer içerde bi yakarca varmış ama ben hayatımda böyle sinek görmedim ısırdığı yer gerçekten çok acıyo kuzumu da ısırmış kaç yerinden demek ondan ağlıyomuş yavrum gece 12 ye kadar uyuyamadı doğru düzgün.ama çok şükür demekki biyeri ağrımıyor zemuszemus
erken gitsen olmuyo mu? 5 ayı geçmişsiniz nasıl olsa? ek gıdalara başlamak çok zevkli o suratlarının hali.. çok şeker oluyolar kaydirigubbakcemile3
buyrun bana gelin..dünden kalma bende mevcutkaydirigubbakcemile3günaydın arkadaşlarrrrrr sabah öpücüklerii zemuszemus canım börek istiyorrrrrrrrrrrrr esma çaylar senden börekler bendee hadiii :))
gözünüzaydın canım darısı bizeeeeopuyorumnanaktanSımdı gordum Ahu'nun dedıgı gıbı bızde 6*6 lık olmusuzzz
aynen bende bu ay gittikten sonra 2 ayda bir gidicem artık bu kadar incelemeye gerek duymuyorum..kafama bir şey takılırsada arar sorarım diyorum aslıcımgünaydınn kızlarcımmmm
sibelim hayırlı haberle gel termininden :)) biz de yarın gidecez doktorumuxza aylık kontrolümüz var bu aydan sonra bir kere daha gidecem sonra 2 ayda bir gitmeye başlayacam hastalık olmazsa inşallah olmaz her ay 80 vermek zor gelecek :)))
geçmiş olsun canımmerhaba kızlar 4-5 gündür yoktum
ankaradan misafirlerim vardı birtürlü fırsat bulamadım
bir iki kere açtım okuyayım diye o bile mümkün olmadı
ama sizii çoookk özledimm
herkes iyidir umarım
biz de bugün 6. ay aşılarımızı olduk 1 koldan 1 ağızdan 2 bacaktan
inşallah ateş yapmaz
yavruuu gelmeye çalıştım ama pc göçmüş benim virüs girmiş şimdide alt kattaki kuzenin pc cini aldık ordan bağlanıyorum yarın götürücem bilgisayarcıyagülşah canım misafirlerin çokmu yordülar seni hala gelmedinnnnn
hoşgeldin canımselam bende mart annesiyim 10 mart 2009 tarihinde güzel kızım meleknaz aramıza katıldı 8 yıl sonra beni ve kızımıda aranıza alırmısınız .
cetvel yapmaya çaılştım ama yapamadım . yardımcı olurmusunuz
o yokuşu gel bana sor..Yaa ben hiç evden dışarı çıkamıyorum alışveriş bile yapamıyorum eşime sipariş veriyorum o getiriyor. Benim oturduğum yer merkeze o kadar uzak ve yokuş ki kızımı alıp gezemiyorum bile tek başıma
:roflol::roflol::roflol:rüyamda ibo beni aldatıyordu
hemde ne aldatma yanımda
eşşolusu
ben duruken başka kadınlara bakıyor onlarla beraber oluyodu
eee bende ne yapıyorum
topluyorum pılımı pırtımı gidiyorum diyorum
bu bana mal mal bakıyo
oğlum kucağımda
ordan abim geliyo dur esma bi konuşun diye sonna sağolsun batu uyandırdı beni
sabah iboyu uyandırırken kalk diyom kal zaten aldattın beni dedim
esma ne diyo sabah sabah az daha uyyum diyo
ya kalk dedi be dedim
nasıl dürtüyom ama
noldu esma ne var dedi
ya rüyamda beni aldattın dedim
esma rüyaymış işde
diyo
geçende sen beni aldattın benim rüyamda benn sana böle yaptımmı diyo
iyice geçirdim bi kaç kez karnına karnına,
sonna aradım öğlen bana ne dese beğenirsiniz
bende tam seni aldatıyordum tam zanında aradın diyoooo gıcıkklık yapacak eşşek akşam yolacam onu
yerim onu ben..mileet gider mersine bizim oğluş giidyor tersine hayırlısı oladelikafaduldenLÜTFEN DİKKAT
kızlar dünde dedim umursamadınız batunun azı dişi çıkıyor galiba ilk olarak orasa elime sivri bişey değiyooo
sürekli bende de var o düşünce ayşin..berbat durumdayım..selam kızlar, 6. ayını dolduran tüm bebekleri öpüyorum güzel yanaklarından,
sonra ayakta durmaya çalışan Batuhan'ı, Ali Tuna'yı ısırıyorum. çok tatlılar ki yakında olsalar yerdim onları. bir de o hevesle bişey yapmış gibi gözlerimizin içine heveslice bakmıyolar mı bitiyorum. maşallahhh onlara... darısı bizim combişlere...
yasemincim, herne kadar fotolar bükük olsa da bebeğini merak ediyodum. çok tatlıymış maşallah. daha net fotolarını bekliyoruz ona göre. ,
Dİlek cim, önemli bişi olmamasına sevindim. dikkat et kendine emi...
Aslı ihale güzel geçmiş heralde tebrik ederim seni de. nedir bu tıbbi cihaz mı satıyodunuz siz?
Funda bişi rica edebilirmiyim. profil resmin çok soğukkk, her baktığımda hedefteki kurban gibi kötü hissediyorum:) zaten çok da ciddi çıkmışsın orda. sırıtık foto isterimmmm....
Esma canım azı dişlerinin çıktığını hiç duymadım ama umarım değildir. malum şimdilerde çok işine yarayacak birşey değil.hem de daha çok rahatsız eden dişler onlar.
kızlarrrr.. ela kaç ay sonra emzik almaya başladı. sanırım ucu büyük geliyodu hep öğürüyodu. şimdi çok sevdi. gece yine hep mızırdandı. uyanmıyo ama huzursuz işte.
bir de kızlar kendimi çok kötü hisseidyorum. dün eşimle de paylaştım. Ela ya bişey olursa diye aklımdan çıkmıyo. onun yokluğunu düşünmek deli ediyo. bir türlü rahatlayıp yaşayamıyorum. bazen kızımla bakışıyoruz uzun süre sonra gözlerim doluyo. sanki ayrılacakmışız gibi.((
hoşgeldin canım bizimki doğal kara bizde hiç girmedik denize.slm kızlar biz tatilden yeni döndük oğlum ve ben karardık ama kızçem hala beyaz aşıları tam olmadığı için denize giremedi garibim
ben seni kaç kere sordum haa geçmişi okusan görürsün..Selam arkideşler.... Salı günü eltimler geldiler. Sanırım pazartesiye kadar da kalacaklar.. Biri 8 yaşında biri 14 aylık iki kızı var... Ev curcuna...
Ben onlar gidene kadar servis dışıyım anlayacağınız... Görüşmek üzere.
kaç kilosunki özgecim..haydi kolay gelsin diyorum sana bidenemdiyete daha doğrusu yeme şeklimi deiştirmeye başladım dünden itibaren 1.6 kg vermişim şişliğim iniyor sanırım amaaaa eski halime dönüceeeem kararlıyım 58 kg inicem !!!
ben sana başında dedim derya bu adama yaz diye.selAM FISTIKLAR 6. AYININI dolduran bütün bebişleri kutluyorum
esmacım o nasıl rüya öyle bitarafın açıkta kalmış
geçmişi okuyamadım daha
dişler çıkıyor oh oh maşallah
bende dün dişimi çektirdim
o nasıl ağrıyor
oy bide normlde 2 kökü olacak dişin 3 kökü varmış herşeyim elden ayrık ya benim
idlimde iyi şükür
kadir tuğcuya yazdım
kızdı adam anlamdım gitti
çocuğun bişeyi yok dedi
am öyleyse bukız nedne huzursuzdu emmiyordu sürekli ağlıyordu kilo almıyordu kafam karıstı
çok geçmiş olsun kuzum ya..Kızlar benim laptop 15dakka önce çöktü.kafamçokkarıştı. ayrıca bende çökmüş durumdayım... salı gecesinden beri bitiğim...
tembelliğimden hasta oldum...mafoldumben dışardan lahmacun söyledim.. lanet olsun yeşilliklerini de yedim... şimdi mikrop kapmışım. halim harap.
salı gece1 gibi miğdem bulanmaya 3te kusmaya başladım çarşmda sürünüyordum çarşamba gecesi ateşim çıktı... şimdide iç güveysinden halliceyim..
yemek yiyemiyorum.:1shok:. halsizim... kocayı işe yollamadım defnemle bile ilgilenemiyorum ...:sinifsinif:
dr virüs ise diyette iyileşirssin 72 saat sürebilir ama bakteriyse antibiyotik kullanman gerek dedi .. tabi ki antibiyotikte emzirmek yok.... umarim virüsürtür...
kan verdim ama gaita testi yaptıramadım . 2gündür bağırsakları bozuk ben örnek veremedim :kedi:.. neyse.. ben bi iki gün gelemeyebilirim.
özleyin beni... öpüldünüzŞeniz
gece deprem var desenedelikafaduldenalkisalkisalkisselam gençlikk
ben şimdi geldim eve(( yoruldum akşamüstü bir özel hastane açılışı vardı mecburen katıldım kızımı az gördüm (( geldi oynaştıkkkk gülüştükkkkk uyudu :))) gece bülü gelecek:icecream:
ben yardımcı olabilirim dicem ama geç kalmışım:bbo:kızlar yahu benım fırında derece ayarı yok turbolu demişlerdı ben sımdıye kadar hec kullanamdım pasta yapacam akıdısler gelecek netcem acil yardumm lütfennnn sag alt sol var sayı yerıne pervane resmı var sgda altta düz fırın tepsısı gıbı cızgı solda hem pervane hem fırın cizgisi hangısı acacam yaa cahilligimi maruz görünn :icecream:
hoşbulduk hayatım..Hosgeldin saru boceqim.. Yarin sabah doktor termini ardindan eve alisveris ve ardindann misafir varrr delikafadulden
Sebzeli Pilav
TAvuk - patates firinda
ve cikolata soslu irmik tatlisi yapayim diyorm nasil olur boceqimm?
meyvesi karpuzu cabasi ...:)
bence boşuna çektihe okudum ben onu valla kafam karıstı sen
n kızda iye felan yok diyo
ee peki bukız nedne iştahsız nedne memeyi görünce çığlık atıyordu neden sürekli ağllıyordu kafayı yiycem valla eğer doktorun dedikleri doğruysa
benim kızım okadar işkenceyi boşunamı çekti yani
alya uyudu bilezemuszemusidil 1 saatttir yatıyor eğer bu gece uykusuysa ben naneyi yedim saat 5 te uyanır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?