slm arkadaslar biz bugün 4.ayımızı bitirdik ve yaklasık 15 gündür ek gıdalara geçtik geçen ay drumuz 4 ayda geçicez ve yavaş yavaş sen ne yiyorsan ondan yedir demişti tabiki az tuz ve az şekerli olmak kaydıyla.ilk önce şeftali suyu ve püresi ile basladık sonra evde mayaladığım günlük yoğurtla devam ettim.allahtan hepsinide yiyor kızım.artık öğün olarak kahvaltı ,sebze çorbası ,muhallebi ve kaşık mamalarına geçtik.
kahvaltıda zeytin ,peynir ,reçel ve 3-4 adet bebe bisküvisini ezerek süt veya meyve suyu ile karıştırıyorum(peynirin ve zeytinin tuzunu alıyorum suda bekleterek)
öğlende patetes,havuç ve pirinçten çorba yaptım bunlar mevsim sebzelerine göre değişebilir tabi.
muhallebiyide irmikli olarakta yapabiliriz.
aralarda da yoğurt veriyorum bazen meyve püresi ile karıştırarak,meyve suyuda yada püreside aralarda.biberon mamasını ise gece uyanınca yada sabahın erken saatlerinde içiyor kızım.
bide muhallebi yapmadığım günler tahıllı buğdaylı gece maması yediriyorum kızıma.
ayrıca meyve suyunun içine 2 adet bebe bisküvüside koyulunca lezzetli oluyor.
yoğurt yapamadığım günler baby mix in yoğurtunu alıyorum şimdilik elmalısını denedik gayet güzel.
bu arada bunların hepsini silikon yumusak uçlu kasıkla yediriyorum.asla biberona koymuyorum suları.
bide nekadar doğru bilmiyorum ama drum yoğurtu inek sütüyle mayalamamı söyledi muhallebiyide öle.ben 1 yasından önce kullanılmaması gerektiğini sordum ama ishal olursa keseceğimi yoksa herangi bir sakıncası olmadığını belirtti.bu kafamda soru işareti ama yinede şimdiik bu şekilde yapıyorum.zaten kızım mama yediği için mamalarda demir takviyesi var.isteyenler mama le yapabilir süt kullanmak istemiyorsa.
şimdilik bizden bukadar ...