doktor amcamız son kontrolümüzde şunları söledi : beslenmesi üzerine bol bol konuştuk anne sütü almadığı için havuç suyu elma suyu şeftali suyu gibi meyva sularına başlayabileceğimizi alıştıktan sonra püre halinde verebileceğimizi söledi kavanozda hazır satılan meyva pürelerinden ziyade mevsim meyvelerinin kendisini rendeleyrek yapmamızı önerdi .... yine aynı ay içinde yoğurda başlayabileceğimizi yoğurdu günlük mayalamımızı eğer sevmesse meyva püresi ekleyerek yediği mama ölçüsünde vermemizi önerdi..... ay sonuna doğruda sebze çorbasına başlamımızı önerdi tarifini doktorumuz kendisi verdi bu ay zeynep hanım 700 gr almış açıkçası kafama takıldı baya bi doktor önemli olmadığını kilosunun iiy olduğunu(6.600 gr) yazın sıcaklarda olabileceğini söledi iştahsızlığınıda havaların sıcaklığına bağladı bizde son durumlar böleee
sinemsin yoğurt konusunda ..yoğurt makineleri varmış bebekler için günlük yogurt yapıyormuş ...arzumun varmış galiba...günlük mayalamak gerekiyor ya...ablam tavsiye etti bana canım...haberin olsun istedim..opuyorumnanaktan
verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz. aklına geldikçe devamını bekleriz sağol canım.opuyorumnanaktantopiciniz çok güzelmiş hayırlı uğurlu olsun..bende mart annesi olarak ileriki dönemleriniz için bir kaç şey ekleyeyim ozaman..
sürekli kusan,yemesi azalan,sancı girer gibi mızmızlanan ,ateşi sürekli 38 seyirlerinde seyreden bebeğiniz özelliklede kızınız varsa hemen doktorunuza gidip idrar tahlili isteyin.bu kesinlikle idrar yolları enfeksiyonuyla ilgili bir durum..yalnız nitrit negatif ise ve doktorunuz antibiyotik yazarsa bunun nedenini sorun şiddetle.nitrit negatif ise kesinlikle enf yok çünkü..
ben çok uğraştım kızlar siz uğraşmayın bu illetle..mutlaka bebeklerinizin altını sık sık değişin.maksimum 3 saatte bir dedi bizim doktorumuz kız bebeklerinde daha fazla rastlanıyor dedi.ıslak mendil kullanmayın hiç biri gerçekten iyi değil.pamuklu su ile silin sonra kurulayın.kurulamadığınız taktirdede nemde bakteri çabuk ürediği için bakteriye açık hal bırakırmışız.
o bölgesini yıkarken sabunla ve şampuanla hiç bir şekilde yıkamayın bu ph değerini değiştirip mikroba karşı açık hale getirimiş o bölgeyi.
kakadan sonra mutlaka havalar güzel olduğu için gidip akan suda önden arkaya doğru yıkayın..hatta her bez değişmede bile yıkasanız olur.
o fileler benim başıma bela oldu.yıkandığı suda oturur vaziyette kalmasın.akan suda yıkayın.ben yapmadım bunları siz yapın rica ediyorum..2 kere ant kullanımı bir kere de 3 defalık iğne den sonra çok akıllandım..sizede belirtmek istedim..
bizde gittik dr' a bugün 62 cm ve 6.160 gr olmuşuz, denize girebilirmiyiz dedim havuza sokmayın denize sokabilirsiniz dedi, gelecek ay sebze çorbaları ile başlarız dedi, kulağı akıyor dedim kırmızı akıntı normal kulak kirini atıyor dedi,elini emiyormu dedi normal çıktı herşeyimiz....
sağol canımmaşallah kuzumuza aliyecim hangi hst ye gidiyordun ne kadar ayrıntılı anlatmış bizim dr o kadar ayrıntıdan bahsetmiyor. baya faydalı oldu kendi adıma tşk.ederim.
aliye dr ne çok konuşmuş bizimkine ne söylesem suratında tuhaf bi ifade nooormaaal diyor insan bi açıklar ya
hangi hastane dr kim canım