2009 KPSS'ye bölüm mezunları girebiliyor mu?

merhaba ocean,

belediyeler memurluk için hangi puan türü ile alıyor biliyormusun?ben fen edebiyat fizik mezunuyum yüksek lisansım lojistik bölümünde yaptım.ama belediyeye girmek için sınava giricem ama bu senemi yoksa 2010 damı girmeliyim?tek ve çift yıllarda girme olayını ilk defa duydum anlamadım ne olduğunu yardımcı olurmusun?

teşekkürler

sen düz memur olarak yani b grubu kadroya atanmak için mi girmek istiyosun?
eğer öyleyse memurluk için kullanabileceğin sınav puanı çift yıllarda yapılan sınavın puanıdır.
bu konuyu iyi arastır derim

merhaba,

bu tek yıl çift yıl olayı nedir anlayamadım. ben fen-ed mezunuyum belediye veya ptt vs... memurluk için hangi sınava giricem kpss a grubumu yoksa 2010 damı girmeliyim?:1no2:

ya arkadaşlar kpss ye girmek istiyorum fakat hakkında hiç birşey bilmiyorum lise yabancı dil mezunuyum nezaman başvurup nezaman nasıl sınava girmeliyim:KK43:bilgisi olan lütfen yardımcı olurmu?kafamçokkarıştı

canım eğer lise mezunuyusan 2010 yılını beklemen gerekecek..
bu sene Lise mezunları için sınav aypılmayacak..
Lise ve Önlisans mezunları için 2 senede bir yapılıyor ve 2008 yılında yapıldı..
bir dahaki sınav 2010 da kısmetse..

Merhaba Ocean,
Bu sene İşletme fakültesi mezunları girebiliyor mu? A Grubu denen sınav o mu? Bilgi verirseniz sevinirim. KPSS hakkında hiçbir bilgim yok

canım evet, işletme mezunları bu sene sınava girebiliyor..
bunun dışında, iktisat,kamu yönetimi, ekonomi vs gibi bazı bölümler de girebilecek..
A grubu denen sınav da o oluyor canım..

merhaba ocean,

belediyeler memurluk için hangi puan türü ile alıyor biliyormusun?ben fen edebiyat fizik mezunuyum yüksek lisansım lojistik bölümünde yaptım.ama belediyeye girmek için sınava giricem ama bu senemi yoksa 2010 damı girmeliyim?tek ve çift yıllarda girme olayını ilk defa duydum anlamadım ne olduğunu yardımcı olurmusun?

teşekkürler

canım belediyeler, eğer lisans mezunu istiyorsa KPSS P3 puanıyla,lise mezunu istiyorsa KPSS P94 puanı ile alım yapıyor..
şimdi sen fizik mezunu olduğuna göre ancak 2 senede bir yapılan memurluk sınavına girebilirsin..
tek-çift olayı da şurdan geliyor..
memurluk sınavı 2 senede bir yapılıyor, bu da çift yıllara denk geliyor..
bu sınava lisans mezunu olmuş olan herkes girebiliyor..

tek yıllarda, yani bu sene sadece Öğretmenlik ve KPSS A grubu olanlar sınava girebiliyor..
A grubu ise işletme, iktisat, kamu yönetimi, ekonometri vs.. gibi bölüm mezunları olanlar...

kısaca senin durumunu ele alırsak, sen 2010 da yapılan KPSS ye girebilirsin..
fizik bölümünden formasyon aldın mı? aldıysan bu sene öğretmenlik için KPSS ye başvurabilirsin..

umarım hepinize yardımcı olabilmişimdir arkadaşalr..
hepinize başarılar dilerim..
inşallah gönlünüzdekileri elde edersiniz...

canım belediyeler, eğer lisans mezunu istiyorsa KPSS P3 puanıyla,lise mezunu istiyorsa KPSS P94 puanı ile alım yapıyor..
şimdi sen fizik mezunu olduğuna göre ancak 2 senede bir yapılan memurluk sınavına girebilirsin..
tek-çift olayı da şurdan geliyor..
memurluk sınavı 2 senede bir yapılıyor, bu da çift yıllara denk geliyor..
bu sınava lisans mezunu olmuş olan herkes girebiliyor..

tek yıllarda, yani bu sene sadece Öğretmenlik ve KPSS A grubu olanlar sınava girebiliyor..
A grubu ise işletme, iktisat, kamu yönetimi, ekonometri vs.. gibi bölüm mezunları olanlar...

kısaca senin durumunu ele alırsak, sen 2010 da yapılan KPSS ye girebilirsin..
fizik bölümünden formasyon aldın mı? aldıysan bu sene öğretmenlik için KPSS ye başvurabilirsin..

umarım hepinize yardımcı olabilmişimdir arkadaşalr..
hepinize başarılar dilerim..
inşallah gönlünüzdekileri elde edersiniz...
[/QUOTE]

canım verdiğin bilgiler için teşekkürler

benim formasonum yok malum öğretmen olarak atanmak çok zor o yüzden formasyon almadım zaten öğretmenlik bana göre değil.ben belediyeye yada ptt ye girmek istiyorum çünkü lojistik üzerine master yaptım ve 1 yıl özel şirkette çalıştım taşımacılıkla ilgili.

belediye için kpss isterler sınava gir dedi herkes ben 2006 da denemek için girmiştim aama bu kadar ayrıntılı bilmiyodum nasıl olduğunu ders çalışmya başlamıştım artık 2010 da girerim napalım herhalde 2009 da girsemde bi işe yaramayacak:KK43:(((((yaşta geçiyo yaş sınırı varmı belediye için biliyomusun ben seneye 28 olcam sorun olmaz inşallah....

görüşmek üzere

2009 KPSS'ye kimler girmelidir?

1- Öğretmenler

Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavına gireceklerdir.

2- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Hukuk Fakültesi Mezunları

Kaymakamlık, Uzmanlık, Vergi Denetmen Yardımcısı, Gelir Uzmanı, Denetmen Yardımcısı, Uzman Yardımcısı, Müfettiş Yardımcısı kadrolarına başvurabilirler. Bunun için Genel Kültür, Genel Yetenek yanında girmek istekleri alanlara göre yabancı dil, hukuk, maliye, iktisat, işletme, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi, istatistik, ekonometri derslerinden soru çözmeleri gerekiyor.

3- Mühendislik Fakültesi Mezunları

Mühendislik Fakültelerinin Makine, Kimya, İnşaat, Elektrik, Elektronik, Maden, Jeoloji, ****lurji, Kimya, Endüstri, Fizik, Bilgisayar, Tekstil, Petrol, Uçak, Gemi, Çevre Yüksek Mühendisleri başvurabilir.

Genel Kültür, Genel Yetenek ve yabancı dil yanında girmek istedikleri alana göre iktisat, işletme, hukuk ve istatistik derslerinden soru çözmeleri gerekir.

4- Mimarlık, Şehir Plancılığı, Arkeoloji, Sanat Tarihi Mezunları

Bu bölüm mezunları Kültür ve Turizm Bakanlığının stajer kontrolör kadrolarına başvurabilirler. Genel Kültür, Genel Yetenek, Yabancı Dil sınavına girmeleri gerekir.

5-Bankacılık ve Sigortacılık, Sigortacılık ve Finans, İstatistik, Ekonometri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Matematik, İş İdaresi Mezunları

Bu bölüm mezunları Merkez Bankasının Uzman Yardımcısı kadrolarına başvurabilirler. Genel Kültür, Genel Yetenek ve Yabancı Dil sınavına girmeleri gerekir.

6-Tıp Fakültesi Mezunu Olmak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettiş Yardımcısı kadrosuna başvurabilirler. Genel Kültür, Genel Yetenek, hukuk ve Yabancı dil sınavlarına girmeleri gerekir.

7-Fizik, Sosyoloji, Psikoloji Bölümü Mezunları

Türkiye İstatistik kurumu Başkanlığının TUİK Uzman Yardımcısı kadrolarına başvurabilirler. Genel Kültür, Genel Yetenek, Yabancı Dil, İstatistik, Maliye, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Hukuk, Muhasebe, Çalışma Ekonomisi sınavlarına girmeleri gerekir.

merhaba arkadaşlar iktisat fakültesi maliye bölümü mezunuyum belediyelerde memurluk için bu seneki sınava mı girmem gerekir

merhaba arkadaşlar iktisat fakültesi maliye bölümü mezunuyum belediyelerde memurluk için bu seneki sınava mı girmem gerekir

canım bildiğim kadarıyla belediyeler daha çok memurluk sınavı ile alım yapıyor..
yani 2008 KPSS P3 puanı ile..
sen dilersen bu sene KPSS ye girebilirsin, A grubu kadrolar için..
ama belediye istiyorsan 2010 da memurluk sınavına girersin..

arkadaşlar B kadrosunda sadece düz memurluklar yok..A kadrosuda üst düzey memur değil...uzman müfettişlik ayrı..kuruma girip memur olarak başladıktan sonra üst düzey memur sınavını kurum kendisi açıyor...bunlar;amir,başkan,başkan yardımcıları,müdür...bunlara üst düzey memur denir ve kuruma girdikten sonra alınan ünvanlardır...kpss üst düzey adı altında bir atama yapmaz...B kadrosunda mühendislik atamalarıda yapılıyor,ki bir mühendis düz memur değildir..isterse puanı yetmezse düz memurluğa girer kurum müh ünvanı sınavı açar ve ünvanını alır...puanı yetiyorsa mühendis atamasıda olur.... kişi kendi branşı dışında tercih yaparsa düz memur..formasyon alan mühendislerde A dan girip öğretmen olabiliyor...formasyon için bir kaç yıl daha okumak lazım...
polislik için B ye giriceksin yani seneye..sen en iyisi formasyonunu al..o kadar çok öğretmen atanıyor ki..sözleşmeli olanlara bile kadro çıktı..memurlara bir bak canım ya ordan her şey yazii...

Son düzenleme:
X