2009 Kasm Anneleri

aaaa kimsecikler uğramamış.cıx cıxsçok kızdım hepinize:KK47::KK47::KK47:
biz dün yine acildeydik yine ateş,yine boğaz ağrısı,kulak ağrısı vee yine antibiyotik başlangıcıı bıktık artık ateşten filan yeter artık oğlum he ilaçla büyüüdü

slm deryacım kızlar facede takılıyo bizi ihmal ediyo bende kızdım bende :KK1:
çağana çok geçmiş olsun cnm valla huysuz çocuk çok zor cumartesi annemler gitti ama eymen delirdi öğlen uyumadı akşam 18:30 da sızdı resmen eşimle parmak ucunda yürüdük uyanmasın diye Allah'tan sabah 6 buçukta kalktı ama kayınvalide bile diyo ayy bu çocuk huysuz olsa ne yaparmışız diye :KK1: cidden çok zor cumartesi delirdim pazar daha iyiydi normale döndü gibi
önümüzdeki kış için bişeyler yapın cnm ya alınması gerekiyosa alınsın bademcikler hem gelişiminide engelliyomuş sanırım sana da zor çağanada :KK50:

biz dün yine acildeydik yine ateş,yine boğaz ağrısı,kulak ağrısı vee yine antibiyotik başlangıcıı bıktık artık ateşten filan yeter artık oğlum he ilaçla büyüüdü

ben face girmiyorum deryacım fırsat buldukça geliyorum buraya geçmiş olsun ya bu kaçıncı oldu allah kolaylık şifa versin canım

çağana çok geçmiş olsun cnm valla huysuz çocuk çok zor cumartesi annemler gitti ama eymen delirdi öğlen uyumadı akşam 18:30 da sızdı resmen eşimle parmak ucunda yürüdük uyanmasın diye Allah'tan sabah 6 buçukta kalktı ama kayınvalide bile diyo ayy bu çocuk huysuz olsa ne yaparmışız diye :KK1: cidden çok zor cumartesi delirdim pazar daha iyiydi normale döndü gibi
önümüzdeki kış için bişeyler yapın cnm ya alınması gerekiyosa alınsın bademcikler hem gelişiminide engelliyomuş sanırım sana da zor çağanada :KK50:

zor nagiciim denizde bu aralar öğlen uyumamak için direniyo öğlen uykuları biticek mi ne:KK53:

ben face girmiyorum deryacım fırsat buldukça geliyorum buraya geçmiş olsun ya bu kaçıncı oldu allah kolaylık şifa versin canım

zor nagiciim denizde bu aralar öğlen uyumamak için direniyo öğlen uykuları biticek mi ne:KK53:

eymen nazlı dalsada öğlen uyudumu 1,5-2 saat uyuyo bazen geçtiği bile oluyo kolay kolay bırakmaz galiba en azından 3 yaşını doldurana kadar uyusa keşke :44: cumartesi anne annesi gitti diye çok nazlıydı çok ağladı çok :KK50:

off deryacım ya içim gidiyor çağana..kesin çozumsealdırın şu bademciklerinide rahat edin ya...geniz etnei baktırdınız mı hiç o da sorunlu olduğunda ateşe neden oluyormuş...

biz iyıyız geçen hafta çok guzeldı buralar park,bahçe gezdik.bugun evdeyız legolara takmış,anne uzaylı robot yap dıye tuturuyor sık sık...oyun çocuğu oldu tam,saatlerce vakıt geçiriyor çok şukurde biraz rahatladım..

bizdede oğle uykusuna diranme var kızlar,bugun 45 dk uğraştım geceleride bir o kadr uğraşıyoruz zaten.oğlen uyumayınca akşam uykuya hemencecik dalıyor,sabaha kadrda 12 saat uyuyorama daha kuçuk oğlen uykusundan vazgeçmek için diye duşunuyorum.eli kolu dınleniyor hiç olmazsa 1,2 saat..
:KK55:

eymen nazlı dalsada öğlen uyudumu 1,5-2 saat uyuyo bazen geçtiği bile oluyo kolay kolay bırakmaz galiba en azından 3 yaşını doldurana kadar uyusa keşke :44: cumartesi anne annesi gitti diye çok nazlıydı çok ağladı çok :KK50:

denizde uyudumu 2 saatten önce kalkmaz bazen çokmuyudumu ben uyandırıyorum öğlen uykuları iyi oluyor hem onlar hem bizim için
off deryacım ya içim gidiyor çağana..kesin çozumsealdırın şu bademciklerinide rahat edin ya...geniz etnei baktırdınız mı hiç o da sorunlu olduğunda ateşe neden oluyormuş...

biz iyıyız geçen hafta çok guzeldı buralar park,bahçe gezdik.bugun evdeyız legolara takmış,anne uzaylı robot yap dıye tuturuyor sık sık...oyun çocuğu oldu tam,saatlerce vakıt geçiriyor çok şukurde biraz rahatladım..

bizdede oğle uykusuna diranme var kızlar,bugun 45 dk uğraştım geceleride bir o kadr uğraşıyoruz zaten.oğlen uyumayınca akşam uykuya hemencecik dalıyor,sabaha kadrda 12 saat uyuyorama daha kuçuk oğlen uykusundan vazgeçmek için diye duşunuyorum.eli kolu dınleniyor hiç olmazsa 1,2 saat..

bizimde havalar güzeldi bizde gezdik ama bu hafta yağmurlu başladı şu kış bitsin artık ya
bende ayağımda salladım normalde sallamıyorum yarım saatte anca uyudu bide bana deniz uyumak istemez mömet tutcam diyo gülermisin ağlarmısın

slm canım ohh takılsınlar gelsinlerde alalım ifadelerini şekerim.:KK1::KK1::KK1::KK1:
sağol canım evet çok zor huysuz çocuk ben doğduğundan bu yana çekiyorum inşallah ilerde düzelir umuduyla..annenler gitmiş canım ALLAH kavuştursun .vallaha canım muhakkak yapıcaz zaten böyle olmuyo bakalım doktor ne diyecek bi götürcez şu dikişlerden sonra tabikii

hımm sana kızmayalım o zaman sende bendensin:KK1::KK1:gel tabi canım fırsat buldukçada gel herzamanda gel ben hep buralardayım nasıl olsa.sağol şekerim sayısını biz bile bilmiyoruz ama bi kış boyu hasta geçirdikk

vallaha meralcim hiç sorma eşimle bende kafayı yemek üzereyiz.geniz etine baktırmadık ama ne zaman dra gitsek dr bademcik diyor ama tabiki kbb ye götürdüğüm zaman onuda söyleyeceğim baksınlar.
iyi olmanıza sevindim canım havalar iyiyken değerlendirmek lazım ama burda havalar daha pek iyi değil iyi olsada kesin çağan hastalanıyo biraz önce haberler söyledi kar,kış geri geliyomuşş offf kii off.
kızlar uykudan bahsetmişsiniz çok şükür şimdilik öğlen uykumuzda pek bi sıkıntı yok direnmesine direniyo ama ben yinede ondan inatçı çıkıp uyutuyorum ama azalttı uyku saatini 1 saat uyuyo genelde olsun onada şükür diyorum .bırakmasınlar ya daha çok küçükler hem daha sakin oluyo çağan uyuduğu zaman hemde gelişimleri için çok iyi inş bırakmazlarr hatta mümkünse ilkokula başlayana kadar öğlen uykumuz devam etsinn

selam kızlar nasılsınız deryaaa çok geçmiş olsun bu çocuk nazara mı geliyo ne sürekli ya...benim bulantılarım çok canlarımmm kusura bakmayın nete fazla oturamıyorum...benim kızım öğle uykusuna düşkün biraz uyumazsa akşamüstü kendiliğinden sızar 4gibi bende vaktini geçirmeden uyutuyorum ayağımda sallanıyo gece sallanmayıda bıraksak iyi olucak çünkü oturma odasından sallıyorum kucağımda yatağına alırken zorlanıyorum geçse bugüner ii olcak...

gunaydınnnnnnn,,,,,,,

nagişim allahkavuştırsun canım..

deryacım,burayada dun ıtıbarıyle kış geri geldi.buyuk kuçuk tepelere kar yağmış.karşımız bembeyaz..amamerkezde birsey yok,soğuğu dışında tabi...

bircancım,inş biraz once ayakda sallamakdan kurtulursun.hamiş hamiş zor olur aylar geçtıkçe...

oğluşum uyuyor,maşallah dıyeyım delıksız uyudu bu gece....

günaydınnnn meral dün itibariyle brda da kara kış var sabah işe zor geldim kar fırtınası gibi oysaki haftasonu nasıl güzeldi artık bahar gelsin yaaa :KK51:
sabah sabah eymen yine ağladı anne pijamalarını giy işe gitme :KK43:
ama annecim para kazanamayız
o zaman sen gitme ben gidip para kazanayım :KK50: ahh yavrum ya insanın içi gidiyo bu yaşında söylediğine bakın ya :KK43:

günaydın hanımlarrrr nasılsınızzz vallhi bakıyorum kaçıyorum yazan yok die bendede face yok hep buralardayım yani evde olduğum müddetçe bizde misafir ağırladık ve kalan günlerde sürekli gezdik oğluşumla havaların tadını çıkardık dünden ihibaren yine evdeyiz perşembe annanemize gidiyoruz eşim izinli pazar dönücez tuğkan iyi gezmek oldumu çok mutlu bize4 birileri geldimi süper ama oyuncak paylaşmaya gelmedimi işimiz var sürekli o benim, bu benim alma ,ben bincem bisiklete ,benim arabam benim topum offff beni delirtiyo sanırım hiç öğrenemiycek bu paylaşma olayını

bizimde çabuk dalıyor uykuya tabi sallayarak ama ben şikayetçi değilim gündüz sallıyorum ama çok çabuk uyyor çok şükür ama 1 saat 1,5 saat kadar hemen ama yetiyor keyifli kalkıyor
şu uyku konusunda bir yazı okumuştum sizinlede paylaşıcam

Gündüz uykusu kaç yaşa dek sürmeli?
Aslında çoğu konuda olduğu gibi bunda da tek bir yanıt yok. Çocuğun işaretlerini dinlemek her zamanki gibi esastır. Uzmanlar ortalama 3 yaştan sonra gunduz uykusunu bırakabilirsiniz dese de daha erken/geç yaşta bırakan çocuklar da var. Çocuğunuz eğer;
- Gece ortalama 10,30-11,30 saat deliksiz uyuyorsa
- Gündüz uyutmak çok uzun sürüyorsa
- Gündüz uykusu çok geç saate sarkıp gece uykusunu da olumsuz etkiliyorsa (Gece geç yatmasına ve sabah da fazla erken kalmasına sebep oluyorsa)
- Gün içinde uykusuzluktan halsiz düşüp huysuzlanmıyorsa
- Dışarda arabada, pusette akşamüstü sızıp kalmıyorsa gündüz uykusunu bırakma zamanı gelmiştir.

Ancak;
- Hala çok erken kalkıyorsa
- Sık sık hastalanıp bedenen halsiz düşüyorsa
- Gün içinde dışardayken pusette ya da otomobilde sızıyorsa
- Daha öğlen saatlerinde bile uykusuzluk emareleri gösteriyor ve fazlaca huysuzlanıyorsa gündüz hala uykuya ihtiyacı vardır.

selam kızlar nasılsınız deryaaa çok geçmiş olsun bu çocuk nazara mı geliyo ne sürekli ya...benim bulantılarım çok canlarımmm kusura bakmayın nete fazla oturamıyorum...benim kızım öğle uykusuna düşkün biraz uyumazsa akşamüstü kendiliğinden sızar 4gibi bende vaktini geçirmeden uyutuyorum ayağımda sallanıyo gece sallanmayıda bıraksak iyi olucak çünkü oturma odasından sallıyorum kucağımda yatağına alırken zorlanıyorum geçse bugüner ii olcak...

slm bircancım sağol canım evet canım nazarada geliyo ,şımarıkta,bünyeside zayıff öyle işte..inş çabuk geçer bulantıların canım çok zor iyi idare ediyosun maşallah.

gunaydınnnnnnn,,,,,,,

nagişim allahkavuştırsun canım..

deryacım,burayada dun ıtıbarıyle kış geri geldi.buyuk kuçuk tepelere kar yağmış.karşımız bembeyaz..amamerkezde birsey yok,soğuğu dışında tabi...

bircancım,inş biraz once ayakda sallamakdan kurtulursun.hamiş hamiş zor olur aylar geçtıkçe...

oğluşum uyuyor,maşallah dıyeyım delıksız uyudu bu gece....[/QUOTE

anammm burayada bi kış geldi hiç sormayın kar,fırtına felaket yollar eşim yolda kalmış gelemiyormuş.vee eşim 2 gün izinliydi bu hafta alışverişe gitmem lazımdı,çağanın dikişleride vardı ne yapıcaz bilmiyorum..
maşallah merte meralcim ..çağan bu aralar akşamları uykuya yatıyo ama 1 saat saonra ağlayarak geri uyanıyo ve gece yarısına kadar oturuyoruz.

günaydınnnn meral dün itibariyle brda da kara kış var sabah işe zor geldim kar fırtınası gibi oysaki haftasonu nasıl güzeldi artık bahar gelsin yaaa :KK51:
sabah sabah eymen yine ağladı anne pijamalarını giy işe gitme :KK43:
ama annecim para kazanamayız
o zaman sen gitme ben gidip para kazanayım :KK50: ahh yavrum ya insanın içi gidiyo bu yaşında söylediğine bakın ya :KK43:

canım ya kıyamam yavrum benim ne çok özlüyordur seni ki öyle bi laf diyo benimde burda içim gitti canım benim yaa.

günaydın hanımlarrrr nasılsınızzz vallhi bakıyorum kaçıyorum yazan yok die bendede face yok hep buralardayım yani evde olduğum müddetçe bizde misafir ağırladık ve kalan günlerde sürekli gezdik oğluşumla havaların tadını çıkardık dünden ihibaren yine evdeyiz perşembe annanemize gidiyoruz eşim izinli pazar dönücez tuğkan iyi gezmek oldumu çok mutlu bize4 birileri geldimi süper ama oyuncak paylaşmaya gelmedimi işimiz var sürekli o benim, bu benim alma ,ben bincem bisiklete ,benim arabam benim topum offff beni delirtiyo sanırım hiç öğrenemiycek bu paylaşma olayını

olsun canım sen yaz o sırada birisi gelir yazar herkes öyle düşündüğü için yazmıyo çünkü.gidin tabi canım değişiklik olur.aa o paylaşamama bizdede var hatta çağan çocukları dövüyo almasınlar diye ama sanırım bize gelen misafir çocukları çağanın arabalarını alıp götürüyolar annem her gittiği yerde oğlumun arabalarını görmüş çok bozuldum açıkçası ben ne çağan ne kadar huysuz olsada asla gittiğim hiç biryerden bişey alıp getirmem.ama yapan yapıyo işte

bizimde çabuk dalıyor uykuya tabi sallayarak ama ben şikayetçi değilim gündüz sallıyorum ama çok çabuk uyyor çok şükür ama 1 saat 1,5 saat kadar hemen ama yetiyor keyifli kalkıyor
şu uyku konusunda bir yazı okumuştum sizinlede paylaşıcam

Gündüz uykusu kaç yaşa dek sürmeli?
Aslında çoğu konuda olduğu gibi bunda da tek bir yanıt yok. Çocuğun işaretlerini dinlemek her zamanki gibi esastır. Uzmanlar ortalama 3 yaştan sonra gunduz uykusunu bırakabilirsiniz dese de daha erken/geç yaşta bırakan çocuklar da var. Çocuğunuz eğer;
- Gece ortalama 10,30-11,30 saat deliksiz uyuyorsa
- Gündüz uyutmak çok uzun sürüyorsa
- Gündüz uykusu çok geç saate sarkıp gece uykusunu da olumsuz etkiliyorsa (Gece geç yatmasına ve sabah da fazla erken kalmasına sebep oluyorsa)
- Gün içinde uykusuzluktan halsiz düşüp huysuzlanmıyorsa
- Dışarda arabada, pusette akşamüstü sızıp kalmıyorsa gündüz uykusunu bırakma zamanı gelmiştir.

Ancak;
- Hala çok erken kalkıyorsa
- Sık sık hastalanıp bedenen halsiz düşüyorsa
- Gün içinde dışardayken pusette ya da otomobilde sızıyorsa
- Daha öğlen saatlerinde bile uykusuzluk emareleri gösteriyor ve fazlaca huysuzlanıyorsa gündüz hala uykuya ihtiyacı vardır.

bunların hepsi bizde mevcut canım o zaman bizim uykuya daha çok ihtiyacımız varrrrrrrr

X