2009 Kasm Anneleri

singulair pediyatrik 4 mg oral gamze cigim hergun icir dedi ama nartan muza bile karistirdim icmedi svmedi yani zorla da vermedim su an icin iyi masallah ama grip olacak gibi babadan bana benden cocuklara birazcik burnu akiyor bakalim bir ihlamur cayi yapayim mandalina da yedi sabah....

meralcigim sen nasilsin? nartan in ishali de gecti mert kuzusu nasil? bu arada nartan gecen sene severek yedigi sebze yemeklerini mesela ispanak pirasa yemez oldu yada ugrasirsak bin\bir oyunla ancak o zaman yiyior borek vardi ondan yemek istedi ama pirasa yemek istemedi hic sizin cocuklarda sebzeyle aralar nasil? ben kucukken cok sebze yedirdim halbuki alissin tadlarina diye ama yokkkk

teşekkur ederim,ıyıyım canım.mert'in de geçtı,çok şiddetlı değildi 1gun surdu sonra 3 gun normaldı sonra 1 gun daha ishaldı.geçen cumadan beride normal gidiyor.iştahıda fena değil..pırasayı kendimize yaptığımız anlamda yaparsam yemiyor ama sebze çorbasının içinde falan yiyor.diğer sebzeler sorun yok.bir sure ara ver,sonra tekrar denerien o sebzeleri....ıspanağıda çorba olarak yapsan yer mı acaba?kıymayı kavuruyorum .sonra içine ıspanak,havuç,pırasa,patates,pirinç koyuyorum.su eklıyorum pişiriyorum.suyu fazla koymuyorum koyu kıvamda tanelı oluyor.boyle desenen birde belkı severler..

gunaydın dilek,gece sık uyanması emdiği için aslında..mert de oğleydi hiç abartısız soyluyorum 10 kere kalktığımız oluyordu,2 memeden çekip uyuyup kalıyordu ama yat kalk insan salak gibi oluyor.şimdi deliksiz uyuduğunu soyleyemeyeceğim ama bunada şukur..

ahh canım şu emzirmeyi nasıl kescem bi fikir yaaa.en son aktardan sabır taşımı ne olndan aldım ama biraz hasta yavrum düzelsin deneyecem darısı başıma artık meme deyince çıldırıyorum artık:KK43:(
emen çocuklar öyle oluyormuş cnm biz 6 ay emdik sonra 1 yıl gece beslendi 1 yaşaından sonra gecede beslemedim hiç belkide oyüzden uykuya alıştı
ben hayırlısıyla bi kessem memeden herkes memeden diyo
slm kızlar naber?
ayy hemen başlayım anlatmaya :KK52: dün dr gittik sonunda. bilen bilir denizin konuşamamsı için....
psikiyatrist gözlemledi, sorular filan sordu. çok normal, gayet zeki bir bebek dedi ve gelişim testi yapılması için psikoloğa gönderdi...
gelişim testi de normal çoktı. hatta kadın bu tür konuşma gecikmelerinde bu tür gelişimlerde geriden gelir ama denizde bu sorun yok maşallah dedi:nazar:
bide KBB ciye gittik oda kulağına ağzına filan baktı. anotomik bir sorun yok dedi. ve en son test sonuçlarını psikiyatriste götürdüğümüzde,, sonuç: bekliceksiniz ve bol bol konuşacaksınız dedi. bir de kreşe vermenizde yarar var dedi.
ohh rahatladım şükür biraz daha....

gözün aydın çok sevindim biliyosun benimkide öyle çok konuşmuyo çok üzülüyodum doktora sordum algılaması iyiyse problem yok demişti de rahatlamıştım şimdi yavaş yavaş anlatıyo bişeyler

ahh canım şu emzirmeyi nasıl kescem bi fikir yaaa.en son aktardan sabır taşımı ne olndan aldım ama biraz hasta yavrum düzelsin deneyecem darısı başıma artık meme deyince çıldırıyorum artık:KK43:(

gözün aydın çok sevindim biliyosun benimkide öyle çok konuşmuyo çok üzülüyodum doktora sordum algılaması iyiyse problem yok demişti de rahatlamıştım şimdi yavaş yavaş anlatıyo bişeyler

canım bizde "anne" den başka birşeyi pek demiyo desem yeridir. ama ben, ver,mama,gel kelimelerini bildiği halde söylemiyo. :KK43:(

mesela uzunu kısayı biliyo mu? renkleri tanıyor mu? çizgi çiz diyince çizebiliyomu. bunlar gelişim testindeki bazı kıstaslar...

ben size küstüm hiçç beni soran olmamış yaneeee :KK43: şaka şaka maşallah ne çok konuşmuşsunuz oku oku bitmedi darksea gözün aydın biz sana demiştik ama bu arada deniz pek yakışıklı fotoda :nazar:
nurancım eymende sebze yemeği yemiyo kaldıki ilk andan beri her yemekten verdim ayırmadan ama daha çok etçi,balık,makarna,pilavda favorisi bide bu ara salatalık mandalina portakal yeniyo zarından dolayı sıkarsam içiyo ,süt kaymağıda yemiyo dün ki pudingin üstüne bağlayan kabuğu bile öğürdü sayılıdır eymenin bir yemeği öğürmesi şaşırdım hergün yeni bir huyu çıkyo :KK76:

canım bizde "anne" den başka birşeyi pek demiyo desem yeridir. ama ben, ver,mama,gel kelimelerini bildiği halde söylemiyo. :KK43:(

yağızda öyleydi sadece anne diyodu sonra açılıyolar biraz inatçıdır o zaman yağız anne diyodu başka bişey yok şimdi kelimelerle anlatıyo iki kelimelik cümlelerde tamam gerisi gelir artık sende sabret şükür bişey yokmuş nasılsa

dilek bende 22.ayda bıraktım.oncesinde hep anlattım ona artık meme yok,sen buyudun artık bardakdan içeceksin,sen abisin.meme acıyor,uf oldu falan.o ısrarla ıstedi,benısrarla anlattım falan.once gunduz vermemeye başladım,meme istediğinde başka seyler tutuşturdum elinegunduz bir sekılde hallediliyorda gece ne yapcam diye kara kara duşunuyordum.tamda bayrama denk getırdim 3,4 gece geceleri eşim ilgilendi ben salonda uyudum.ilk iki gece çok ağladı meme diye.su verdik her istediğinde.ara ara hep istemeye devam ettı,10 gun sonrada unuttu gitti.yazıldığı kadr kolay olmuyor tabi..ama en once senin beyninde bitırmen lazım...

mesela uzunu kısayı biliyo mu? renkleri tanıyor mu? çizgi çiz diyince çizebiliyomu. bunlar gelişim testindeki bazı kıstaslar...

aaa ben deneyeyim bunları hemen ama bişey aradığında arkanda yerde masada gibi şeyleri söyleyince gidip buluyo çekmeceyi aç bana kaşık ver deyince yapıyo böcek yap ev yap falan deyince yapıyo bişeyler ama renkleri tanıyomu yani kırmızı yeşil falan onu denemedim hiç

dilek bende 22.ayda bıraktım.oncesinde hep anlattım ona artık meme yok,sen buyudun artık bardakdan içeceksin,sen abisin.meme acıyor,uf oldu falan.o ısrarla ıstedi,benısrarla anlattım falan.once gunduz vermemeye başladım,meme istediğinde başka seyler tutuşturdum elinegunduz bir sekılde hallediliyorda gece ne yapcam diye kara kara duşunuyordum.tamda bayrama denk getırdim 3,4 gece geceleri eşim ilgilendi ben salonda uyudum.ilk iki gece çok ağladı meme diye.su verdik her istediğinde.ara ara hep istemeye devam ettı,10 gun sonrada unuttu gitti.yazıldığı kadr kolay olmuyor tabi..ama en once senin beyninde bitırmen lazım...

canım gündüzleri vermem pek ama memede uyuyo uykusu gelince meme diye ağlıyo hadi uyumayada sallanarak hallederim bu kezde biyere gidince felaket oluyo uyumuyo bi türlü ağlayıp duruyo ama artık yoruldum ben senin söylediklerini deneyecem mutlaka sağol canım

ben size küstüm hiçç beni soran olmamış yaneeee :KK43: şaka şaka maşallah ne çok konuşmuşsunuz oku oku bitmedi darksea gözün aydın biz sana demiştik ama bu arada deniz pek yakışıklı fotoda :nazar:
nurancım eymende sebze yemeği yemiyo kaldıki ilk andan beri her yemekten verdim ayırmadan ama daha çok etçi,balık,makarna,pilavda favorisi bide bu ara salatalık mandalina portakal yeniyo zarından dolayı sıkarsam içiyo ,süt kaymağıda yemiyo dün ki pudingin üstüne bağlayan kabuğu bile öğürdü sayılıdır eymenin bir yemeği öğürmesi şaşırdım hergün yeni bir huyu çıkyo :KK76:

nagiş bende portakalla mandalını hepsıkıyordum.2 gundur mandalını dilim dilim veriyorum yıyor..

ya sebze yemeği yemiyorsa,sık sık şoyle kıymalı,kapkarışık,içinde ıspanağı,kerevizi,havucu olan çorbalar yapın kuzulara..

canım gündüzleri vermem pek ama memede uyuyo uykusu gelince meme diye ağlıyo hadi uyumayada sallanarak hallederim bu kezde biyere gidince felaket oluyo uyumuyo bi türlü ağlayıp duruyo ama artık yoruldum ben senin söylediklerini deneyecem mutlaka sağol canım

hım memede uyuması kotuymuş,once ona çozum bulmak lazım..

sağol canım. çok can yakacak bu kuzular. hadi bir kız yapta dünür olalım bare :KK66:)

yağızda öyleydi sadece anne diyodu sonra açılıyolar biraz inatçıdır o zaman yağız anne diyodu başka bişey yok şimdi kelimelerle anlatıyo iki kelimelik cümlelerde tamam gerisi gelir artık sende sabret şükür bişey yokmuş nasılsa

evet canım.çoook şükür. bakıcısıylada konuştum. deniz bağırıp "susun artıııık" diyene kadar konuşup kafasını şişirelim dedim :KK1:

nagiş bende portakalla mandalını hepsıkıyordum.2 gundur mandalını dilim dilim veriyorum yıyor..

ya sebze yemeği yemiyorsa,sık sık şoyle kıymalı,kapkarışık,içinde ıspanağı,kerevizi,havucu olan çorbalar yapın kuzulara..

ya benim oğlan tavuklu şehriye çorbasından başka çorba içmez ki :KK50:

haa bide ben ona artık özel hiiç bir yemek yapmıyorum. bıktım valla artık. evde ne varsa onu yer. yada yemez aç kalır. :KK9:

haa bide ben ona artık özel hiiç bir yemek yapmıyorum. bıktım valla artık. evde ne varsa onu yer. yada yemez aç kalır. :KK9:

ben an azından bir oğununde çorba içmesini istıyorum.kendimize hergun çorba yapmıyorum,eşim çok aramaz çorbayı çunku.o yuzden mert için boyle kapkarışık çorbalar yapıyorum.

mertin de favorısi şehriye çorbası,tum çocuklar seviyor bu çorbayı herhalde..

sağol canım. çok can yakacak bu kuzular. hadi bir kız yapta dünür olalım bare :KK66:)

evet canım.çoook şükür. bakıcısıylada konuştum. deniz bağırıp "susun artıııık" diyene kadar konuşup kafasını şişirelim dedim :KK1:

darkseacim cnmsın ama kızım olursa inşallah aminnnn diyorum büyük konuşmayayım ama uzaklara vermem çok zor gurbetlik insan gidip içini dökecek birini arıyo :KK43:

darkseacim cnmsın ama kızım olursa inşallah aminnnn diyorum büyük konuşmayayım ama uzaklara vermem çok zor gurbetlik insan gidip içini dökecek birini arıyo :KK43:

canımm benim. haklısın. bende çoook uzaktayım ailemden. ben oğlumu iç güveysi vereyim en iyisi. kızlarımıza yazık. erkekeler bir şekilde gelir üstesinden :KK43::KK43:

kızlar eşim bügün eşinden erken geldi arkadaşı ardı bişey almak için buraya geliyormuş buluşalım dedi eşimde mustafa peşimden aglar diye onuda götürdü bakalım nasıl gezecekler ...kızlar ben mustafaya ek gıdaya gecincede ne verdiysem yedi ama eti meyveyi sebzeyi yogurtu cok seviyordu bu yıl cok şey seciyo etci oldu cıktı sebze yaptım zaman yemek istemez ama ac bırakınca mecburen yiyo ben bide sık sık ona ciger püresi yapıyorum

ayyyy bennn hiç veremem yaaa iç güveysi falanda diil kocayada vermem bu gün asansörle aağı iniyoruz hanfendi ne yapsa beğenirsiniz bandanısı düzeltiyo kulaklarını kapatıyo montunu düzeltti pantolunanua baktıı arkasını döndü baktıı bide gülümsedii aynaya çok güzel dedii eşim diyoki allahım sen bana yardım ett başım çok ağrıcakkk galibaaa

X