2009 Kasm Anneleri

ben zaten çocuğuma kendim bakmıyorum ki. ne bililm kresşin artıları eksileride olacak tabi ama. bu konuşma olayı başka türlü nasıl çözülür bilmiyorum

biliyorum hayatım kendinin bakmadığını bence bakıcımı kreşmi dersen daha çok paylaşımcı olsun daha çok konusmasını geliştirsin diye kreş derdim ki sen zaten sende biranönce konussun istiyosun

ben seneye düşünüyorum canımm biraz daha gözü açılsın diye çünkü ordaki çocuklarr genelikle çok erken yaşta başlayanlar olduğu için kıdemli olurlarrezilmesin zillim bid evc eğitimin verdikten sonra istiyorumm bu arada oturduğumuz evi alma planlarımız varr yazın eğer alırsakta maddi yönden sıkışacağımız için belki hiç göndermeyebilirmdee zaten ayrı kalmaya dayanamıyorumm ben bu zilliye bu durumdan dolayıı doğuda gönderbilirim gibi geliyoo maaşımız orda daha fazlaa

kreş konusu benimde çok kafamı karıştırıyor.çalışıyor olsaydım ne yapardım diye duşunuyorum.yarım gun yada haftada birkaçgun verirdim sankı.tabii o zamanda gunun diğer yarısında kım bakacak,kim alacak gibi sorunlar var.bazen diyorum arkadaş çevresi olur,sosyalleşir çocuklar falan,bazende diyorum kı daha 2 yaşındalar biz kreş yuzu gormedik asosyalmıyız?kıyamiyorumda aynı zamanda o kadr kuçuk çocukların erkenden kaldırılmasına..yanlış anlaşılmasın zorunlu olan,bakacak başka kimsesi olmayanlar için gereklı tabiki.ama bakıcı imkanı varsa ev daha iyi ya..

Son düzenleme:
ama paylaşması konuşması açısındann çok yararlı olacağını düşünüyorum diyarbakırdaki komşumun kızı 3.5 yaşındaydı konuşmuyorduu sırf bu yüzden kreşe verdiler konuşamadığı için içinede kapanıktı birazz kreşe verdiler bu yüzden iki üç ay içinde dili pabuç kadar olmuştuu kızının sosyalleşsin bencee ...

bence kafana boş yere takıyorsun kreş fikri çok iyi hiç düşünme derim.. oğuz haziranda mecburen başlamıştı ama iyikide başlamış diyorum tek kelimelerden 2'li 3'lü kelimelere geçti ve istediği her şeyi çok güzel anlatabiliyor maşallah.. Kreşin etkisi baya büyük bu konuda bizimde bakıcımızda iyiydi sürekli konuşuyordu onunla ama yanında bıcır bıcır konuşan bir yaşıtı daha çok hırslandırıyor akşama kadar evde olmasından sa kreşi tercih ederim.. için rahat etmeyecekse günlük 2-3 saat oyun gruplarına yolla onun bile büyük etkisi olur.. az önce bir bayan geldi çocuğu vardı yanında sordum 4 yaşındaymış çocuk, çocukla muhabbet etmeye çalıştım annesi daha yeni başladı cümle kurmaya dedi hiç konuşmuyormuş ama sorduğum sorulara cevap verdi yawru bu çok normal ama analık işte kafaya takacak bişey bulduruyor adama birde herkes anlatıyor burda çocuğum onu söledi bunu söledi diye tabiki anlatacağız hepimiz birbirimizle paylaşıyoruz ama sanırım buda seni etkiliyor neden onlar konuşurken benim çocuğum böyle değil diyorsun mutlaka ben olsam bende derdim ama inan ki sorun yapılacak bişey yok doktorda söyleyecek muhakakkak git yinede için rahat etsin ben çevremde geç konuşan çook çocuk gördüm ama hiç konuşamayan hiç görmedim bu yüzden endişelenme içini ferah tut..

darksea,her zaman bahsettiğim bir arkadaşım var onun mertden tam bir yıl buyuk oğlu var.18 ay civarında olmasına rağmen bu çocuk hiç birsey soyleyemediği ve içinede çok kapanık olduğu için doktorlarının yonlendirmesiyle.pedegoga gıttıler.orda eğitim aldı çocuk haftada 2 saat gıttıler.2 yaşadoğru kelımeleri soylemeye başladı.2,5 yaşındada basit cumlelere başladı.şimdi 3 yaşında şarkı bile soyluyorum,hiç durmadan konuşuyor.arkadaşım çok panikledi sonrasında haftada 150 tl verip 6 ay gonderdiler eğitime.gerçekden eğitimin mı katkısı oldu yoksa zamanı geldidemi konuştu bilinmez amakreş yerine boyle birseyı duşunebilirsin..

cevap veren arkadaşlarımm hepinze ayrı ayrı teşekkür ediyorum. gerçekten beni anlayıp çok güzel yorumlar yapmışsınız.
bide dr görsün bakalım o ne diyecek:26:

serap,oğuz nasıl oldu?

oğuz hala balgamlı balgamlı öksürüyor dün akşam kivi yedirdim dediğiniz yöntemle yumurta gibi başını kestim çay kaşığıyla yedirdim belki diyorum kivi etki eder de geçer :) inş. yarını bekliyorum doktoru aramak için bakalım ne diyecek ilaç bitince 3 gün bekle demişti yarın doluyor süre..

nesli bu keki çokkkk sevdiii

MALZEMELER:
3 Yumurta,
3 kahve fincanı şeker,
4-5 kahve fincanı un(yumurtaların büyüklüğüne göre),
1 kahve fincan süt,
1 kahve fincanı sıvı yağ,
1 Limon kabuğu rendesi,
1 Paket kabartma tozu,
1 Paket Vanilin,
1/2 Bardak ceviz,
1 Tatlı kaşığı tarçın,
1-2 tane tatlı yeşil elma

HAZIRLANIŞI:
Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Süt ve yağı ekleyin. Kuru malzemeleri kendi içlerine karıştırın, sıvı karışıma ekleyip 1,2 dakika daha çırpın. En son ceviz ve küp şeker boyutunda doğranmıp una bulanmış elmaları ekleyip yağlanmış kek kalıbına dökün. 170 derecelik fırında kontröllü bir şekilde kek kızarana dek pişirin.
Not: Kek hamurunuz akışkan ama koyu bir kıvamda olmalı. Un miktarını ona göre ayarlamanızı öneririm. Çünkü yumurtanın ve elmaların boyutuna göre alacağı un miktarı değişebilir...Ayrıca elmaları una bulamanın sebebi elmaların dibe çökmesini engellemektir...

nesli bu keki çokkkk sevdiii

ben dün akşam yapamadım bu akşam inş. yapıcam ama kayınvalideme gidebiliriz muhtemelen yarına kalacak :) ben dün akşamlık bebe bisküisi muz bal pekmez kattım sütüne afiyetle içti maşallah bi ara kilo almak için bende bu yöntemi uyguladım bana fayda etmedi akneciklerim bayram etti ama belki yawru toparlar biraz çok hareketli her görende zayıflamış diyor moralim bozuluyor.. ama bu kek işi kafama çok yattı bakalım inş. en kısa zamanda yaparım ben ölçüleri biraz daha artırıp aylık yapmayı düşünüyorum bu hızla anca yapıp yedirebileceğim sanırımm

ben kıviyle elmayı,yada kiviyle muzu rendelıp veriyorum,boylede deneyebilirsin..

aylık yapmakda ıyıymiş...beni,m tarifim arada kaynamasıniama çok leziz oluyor...

Son düzenleme:
eveeeet nesli bu gün öğle uykusuna uyumadııı anne uyumucamm bebek uyusun dedi uykum yok dedi durduuakşam nasıl olur bilmem pufff

bu kıza bayılıyorum ben yaakşama kadr dayanabilirse erkenden uyur,sende rahat rahat ali kaptanı izlersin şekerim..
mertde hala uyuyor o gecenin kaçında uyuyacak acaba bende meraktayım

bugun acayıp bir ruh halı içersindeyım.kısır dediniz kalktım yaptım,kek dediniz hem yapıyorum hem size laf yetiştiriyorum.aş mı eriyorum desem değilim,reglıyım.allah sonumu hayır etsinbugun menunuzu falan yazayım demeyın,kalkıp onlarıda yapmayayım

nagihan nerdesin,ozledim seni...

ayyy halimi görr gelmişş anneee bbeğim uyumuyo napcam benn diyooo:)))akşam 6 tı gibi sıkışır uykuya o zamn sorunnn benim içinn

eveeeet nesli bu gün öğle uykusuna uyumadııı anne uyumucamm bebek uyusun dedi uykum yok dedi durduuakşam nasıl olur bilmem pufff

oğuzu bayramda yoğunluktan bir kez öğle uykusuna yatırmadım daha doğrusu saat 4 te fırsat bulabildim sallarken gülüp oynamaya başladı bende zaten bu saat olmuş bari uyutmayım erken yatırırım dedim en son saat 8 de kafasını duvarlara vurmaya çalışıyodu sıpa alışkın olmayınca uykusuzluğa çok kötü oluyor keşkem zorlada olsa uyutsaydın :)

ben kıviyle elmayı,yada kiviyle muzu rendelıp veriyorum,boylede deneyebilirsin..

buda iyi fikir bu akşamda muzla karıştırayım bakalım kafam karışıyor ya çocuğa ne yedircemi şaşırdım çocuğu alır almaz başlıyorum düşünmeye aslında eve gidene kadar eline bişiler vereyim oyalansın diyorum sonrada ya boğazına kaçırırsa ne yaparım diyorum.. E-5 ten gidiyoruz Allah korusun durup bakamam bile oooyy.. Allah'ım sen koru yarabbim.. Şimdi bu düşünce nerden geldi aklına diceksiniz bir kez eline oynasın diye limon vermiştim oda ısırıp boğazına kaçırmış allahtan sokaktaydık hemen inip elimi sokup çıkarttım ama aklımda başımdan gitti.. o günden sonra tövbeliyim.. ama bazen süt falan veriyorum dua ederek yoksa evdeki zaman yetmiyor..
akşamımın özeti 5 te oğuzu al, yolda market fırın toplaya toplaya 6 da eve git 6,30-7,00 de oğuzu yedir yarım saat geçmeden meyvesini 8 gibi sütünü 8,15-8,30 oğuzun uyku saati bu arada 8,30 yatıyorsak 9,00 u buluyor uyumamız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…