2009 Kasm Anneleri

İngiltere'nin Londra şehrindeki Guy's Hospital hastanesinde, çocuk psikiyatri servisinde yatmakta olan Kevin Hickey(15) adlı bir çocuk, doktorlarına göre anne ve babasının kendisini eğitememeleri(!) sonucu bunalım geçirerek hastaneye düşmüştü... Yapılan zeka ve kültür testleri Kevin'in aslında son derece aklı başında bir çocuk olduğunu ortaya koyuyordu. Kevin bir gün hasta yatağında kağıdı kalemi eline aldı, kendi durumunu, anne ve babasını düşünerek, tüm anne babalara hitaben 13 altın öğüt yazdı...

Küçük Kevin'in yazdığı bu öğütler, şimdi İngiltere'de doktorların bir numaralı rehberi;

1- Beni şımartmayın! Her istediğimi elde edemeyeceğimi biliyorum. Sadece sizi deniyorum.

2- Bana tatlı-sert davranmaktan çekinmeyin. Bunu tercih ederim. Kendimi daha güvende hissetmemi sağlar.

3- Benim kötü huylar edinmemi engelleyin. Bunların erkenden ortaya çıkartılmasında ve önlenmesinde size güveniyorum.

4- Benim yanlışlarımı başkalarının önünde söylemeyin. Benimle yalnız konuşursanız söylediklerinizi daha iyi anlarım.

5- Sizden nefret ettiğimi söylediğimde üzülmeyin, aslında sizden değil, beni engelleme gücünüzden nefret ediyorum.

6- Herhangi bir şeyin sonucunda beni kurtarmayın, bazen acı verse de bu yolla öğrenirim.

7- Benim küçük hastalıklarımı büyütmeyin. Bunları yenebilecek güçteyim.

8- Düşüncesizce, yerine getiremeyeceğiniz şeyleri yapacağınıza söz vermeyin. Bunlar yerine gelmediğinde çok kırıldığımı unutmayın.

9- Kendimi istediğim kadar iyi anlatamadığımı unutmayın. Bunun için araada sırada yanlışlarım çıkar.

10- Dürüstlüğümü çok fazla zorlamayın. Kolayca korkup yalan söyleyebilirim.

11- Tutarsız olmayın. Kafamı karıştırır ve size olan güvenimi sarsar.

12- Özür dileyemeyecek kadar gururlu olmayın. Bazen içten bir özür beni size çok yakınlaştırabilir.

13- Unutmayın ki, büyümek için sizin çok ve anlayışlı sevginize muhtacım, ama bunu size söylemem gerekmez, değil mi?

şimdilerde okuduğun kıtap var mı,tavsiyelere açığım.bitince hemen başlayacasğım yenisine yoksa ara verince başlamak daha zor oluyor..

canım bu yaz okuduğum bi sürü kitap var mesela ahmet ümit in istanbul hatırası var çok sürükleyici bi kitaptır polisiya aynı zamanda,cinayetle falan ama istanbulun tarihini baya anlatıyo çok beğendim,canan tandan var yüreğim seni çok sevdi buda çok güzel,canan tan en son yürekler ölür,elif şafak aşk var oda çok güzel mevlana ve şems i anlatıyor.ayy uzun oldu canım ama daha istersen var bir sürü tavsiyem şimdide italyanca aşk başkadır ı okuyorum buda güzelmiş maeve binchy nin kitabı.

sağol dilek'cim;aşk'ı ve italyanca aşk başkadırı okudum.ah ahmet ümit'i de severim ama istanbul hatırasını okumadım onu alayım listeme:)

sen dunyaya gelmeden diye bir kıtap var,onu pek bi methediyor arkadaşlar onuda alacağım..

ama bu istanbul hatırası acayipti ben geceleri deli gibi okuyodum çok uykusuz kaldım onun yüzünden:))))
sen dünyaya gelmeden neymiş acaba konusu bende bunu bitirince bakayım olmazsa

ama bu istanbul hatırası acayipti ben geceleri deli gibi okuyodum çok uykusuz kaldım onun yüzünden:))))
sen dünyaya gelmeden neymiş acaba konusu bende bunu bitirince bakayım olmazsa

işte bana bugunlerde elimden bırakamayacağım surukleyıci kitaplar lazım.aldım gıttı o zaman istanbul hatırasını:))

bak biraz bilgi buldum kıtap hakkında:

Sen Dünyaya Gelmeden aşk ve savaş, şiddet ve aile sırları üzerine etkileyici bir roman, annelikten mahrum kalmış bir kadın ile vicdanının sesinden kaçamayan bir adamın hikâyesi...
Tıpkı gerçek aşklar gibi, tutkulu ve kusurlu...

Yazar:Margaret Mazzantini

bu yazarın sakın kımıldama dıye harika bir kıtabı var okurken hıçkıra hıçkıra ağladığımı bilirim o da bir referans benim için,bu yeni kıtabını almamda...

slm meralcim iyiyim ben iş yapıyodum acıktım yemek molası verdimm çağan uyuyo canım ama birazdan uyanır sanırım
sen napıyosun?mertte uyuyo sanırım

afiyet olsun,ben mertle yedşim sonra onu uyuttum.evi süpurdum.akşama ne yapsan diye duşunurken nete bakayım dedim sonra bir baktım kı kk dayım.

karnıbahar var evde kızartma ve salata dışında ne yapabilirim diye bakıyorum.

sağol canım ahanda çağan uyandı geldiiiiiiii
bende akşama nohut,pilav,çorba,salata yapıcammm
çorba yapp sende kızartmanın yanına yadaa kızartmanın vazgeçilmezi çayy

sağol canım ahanda çağan uyandı geldiiiiiiii
bende akşama nohut,pilav,çorba,salata yapıcammm
çorba yapp sende kızartmanın yanına yadaa kızartmanın vazgeçilmezi çayy

yok canım yanlış anladın.karnıbahar kızartması dışında ne yapabilirim dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…