2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

aynen şimdi ben de yazıcaktım ki editörümüz yazmış
ama sen evde pirinç unuyla yapıp içine devam sütü katınca o oluyor işte

kızlar sütünüz yetmediği için mi ek gıdaya başladınız. ben de bir iki deneme yaptım gayet iyi yiyor maşallah ama sütümü az emmeye başladı bende ek gıdayı öğün olarak vermiyorum artık. 6 ayı doldurup 7 ye girince öğün olarak başmalayı düşünüyorum. sizce geç mi? dr da birşey demedi..

bizim dok et suyuyla çorba yapmaya başla dedi

ya benim doktor dün gittik daha ek gıdaya başlamıyosunuz 20 günde 500 gr almış dedi 15 gün sonra tekrar çağırdı herhalde o zaman başlayın diycek

Son düzenleme:
devam sütü aldım
2 noludan milupa
yoğurt yapıyorum 2 gündür ama tutmuyo
nerde yanlış yapıyorum acaba????

alt komşum aralık annesi
sütü hiç yok emzirmiyo yani
arı mama yapmış bebeğine
benim oğluşta arı mamayı yalana yalana yedi...
tatlı o dimi şekerli yani

bizde daha et,tavuk,balık gibi besinlere başlamadık, tavuk suyu için 6 ayı bekliyorum,
bir patates,bir havuç,birde but koyup tencere iyice piştikten sonra püre haline getirip verilebilinir, ama butu çıkartıp püre haline getirilmeli suyu yeterli bence

alt komşum aralık annesi
sütü hiç yok emzirmiyo yani
arı mama yapmış bebeğine
benim oğluşta arı mamayı yalana yalana yedi...
tatlı o dimi şekerli yani
arı mama sütlü şekerli vanilya aromalı pirinç unu,ben de bebeğime yediriyorum gece muhallebisi olarak ama sizinkiler daha çok küçük bence uygun değil arı mama henüz

arı mamdansa gece muhallebisi aptamil yada beblacın yada sütlü pirinçli vermek uygun bence veya tahıllı olanlardan ayına uygun işte ben sütlü pirinçli veriyorum uyutmadan önce içine 1 kaşıkta tahıllısından atıyorum

kızlar ben de elmayı dilimledim bir dilimi rendeledim bir dilimin de suyunu çıkardım karıştırdım püresi ile daha kıvamlı kavanoz maması tipinde bişi oldu hem azcık pütüre de alışmış olur didim diğer meyve sebzeler için de artık böyle vericem direk suyunu vermicem

bizde drun önerisiyle artık ek gıdaya başlıyoruz zaten elma ve havuç püresi yiyiyorduk dün sebze çorbası yaptım (patates havuç pirinç kabak ) hiç sevmedi ilk kaşıkta öğürdü ve kustu patatesi sevmedi sanırım sütlü pirinçli muhallebiyide pek sevmedi ama tahıllı pekmezliyi bu sabah severek yedi artık yavaş yavaş öğrenicez neyi sevip sevmediğini bugünde aptamille yoğurt mayalamayı denicem

şekercik ben de ilk başladığımda meyve vermeye sularını vermiştim.ondan sonra cam rendede rendeleyip verdim hep bir aydır oyle veriyorum.hapur hupur yutuyorsende oyle verirsen daha çabuk alışır putürlu gıdalara bebişincokacimcoook

Son düzenleme:
ben hiç suyunu vermedim kızlar direk rendeden verdim şimdide maşallah pütürlü herşeyi yiyor alıştırmak cidden çok önemli çorbalarına hiç blendır sokmuyorum hep çatalla eziyorum kırıklı pirinç te işte yarı çatala takılanlar eziliyor diğerlerinide alıştı yutuyor kuzum
biazim bir yakının kızı 2 yaşına kadar yutamadı az pütür olsun kusardı hep blendıra alıştırmıştı annesi

cnm ben de rende verdim ama çıkardı ben de henüz hazır değil herhalde dedim ben tülbentle sıkıyorum suyunu bi kez de ezdim çatalla patates ve havucu onu çıkardı işte elmayı pütürlü verdim yutamadı boğazına yapıştı ama şimdi ekmek filan kemiriyor bilmem ki bi daha denesem mi yer mi pütürlü?

çıkardıysa yavaş yavaş alıştırman daha iyi tabi,bir hafta kadar daha yaptıgın gibi verirsin ,sonra alışır zaten direk rendelerde verirsin.

bugun oğluma mevsimi geçmeden enginar çorbası yapayım dedim.(ilk defa yaptım bu arada,tadıda guzel oldu)bir enginarın gobeğini,bir havucu,küçük bir kabağı,1 tatlı kaşığı pirinci,5 adet bezelyenin içini bir bardak suda haşladım.ben clipso kullanıyorum15 dakkada oluyor.pişincede içine 1 çay kaşığı kadar tereyağ koydum ve tel süzgeçte süzdüm.demir damlasınıda içine damlattımalkisalkisalkissevdi bebeğim yedi hepsini

demir damlasını hiç içmiyor,püskürtüyordu,çorbalarının içinde veriyorum ayır edemiyor yavrum:roflol:

bende çatalla eziyordum şimdi bezelye ve enginar koyunca süzdüm bezelyenın dış kabuğu var enginarda da lifler daha iyi oldu bu çorbada süzmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…