2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

olmaz canım ya, niye olsun ki.
oturtup saatlerce öyle bırakmıyoruzki.
zaten kucağımızda da çoğu zaman oturur pozisyonda olmuyolar mı?

ilk yoğurt denemem fiyaskoyla sonuçlandı böööööööööö ayran olmuş

kız unii ananem içinde koyun yada keçi sütü olunca uzar yoğurt der neylen yaptındısırnaşık şey

yahu şişe sütle yapıyodum hep bunu pınarla yaptım...bence uzaması sütün sıcaklığıyla alakalı biraz soğuktu...

geç kaldın kızım.
benim yaptığım her yoğurt sakız gibim uzuyo.kaydirigubbakcemile3
patenti benim ona göre.
benimki wanino yoğurdu.delikafadulden

niye sölemedin şimdiye kadar ben kaptım patenti :roflol::roflol:

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

selam kızlaaar ben de artık bu topice daha sık gelcem galibaa
başladık ek gıdaya sayılır
elma püresiyle aramız iyi ama malesef yoğurttan pek hazetmedik zorla veriyom biraz yiyo :S
silikon mama kaşığı aldım nukun tıkması daha kolay oluyo aklinialirimsmile
bizim yoğurtları mı sevmedi diye elmalı sütaş babymx aldım ona da bayılmadı yaani

ne kusura bakıcam canım.
ama oturtup saatlerce kalmıyoki öyle.
böyle resimlik falan işte. o kadardan bişey olmaz.kaydirigubbakcemile3

ayy oturtma muhabbeti geçmiş dee ben de oturtuyom
elinden tut zaten pat kalkıyo kucakta da oturuyo bişe olarmıkii
mama sandalyemiz de 3 kademeli kullanmaya başladık 1 haftadır

canım soğuk mayalarsan sakız gibi olur. benim kocada öle seviyo
katılıyorum oyunlada yedirmemek gerekiyormuşvereliniortak
ilk yoğurt denemem fiyaskoyla sonuçlandı böööööööööö ayran olmuş

ya ben yapıyom hep tutuyo sizinkiler niye olmuyofisfisfis

bir neskafe fincanı sütü ısıtıyom böle parmağını sokunca yakacak elini yani ılık olmayacak içine 2 tatlı kaşığı yoğurt atıyom 2-3 sefer karıştırıyom. sonra havluya sarıyom 7-8 saat bekletiyom oluyo

Benim doktor bi şey demeyince bende kısmi kafama göre başladım.bi kaç gün önce havuç suyu vereyim dedim içmediı döktürdü her yerine bende dün ilk defa yoğurt verdim.1-2 kaşık.Benim ilk yoğurt denemem de başarılı oldu.Gurbet aynen senin dediğin gibi yapıyorum bende tam kıvamında olmuş yoğurt...Daha sonra da meyve suyu + püreye başlıcam...

benim kaçıncı, hala hep ayran oluyo.kaydirigubbakcemile3
bende ayran niyetine içiriyorum.
şimdi yine içircem.delikafadulden

kızlar yoğurdun uzamasının sebebi paztörize süt olduğu için ben burda süt alıyom mayalıyom artık güzel oluyo birde gurbetin dedği gibi çok ılık olmayacak artık kendimizede mayalıyom

kızlar selam ben de yoğurtu bu defa tutturdummm:)) şok tan pastörize sek süt aldık ondan bir çay bardağını ısıttım dün akşam, parmağımı soktum sıcakken mayalayacağım minik cam şişeye döktüm ama azını bıraktım bir çay tabağına iki çay kaşığı yoğurt koydum (hazır yoğurttu) onu kalan sıcak sütle karıştırdım şişeye döktüm bir iki kez karıştırdım şişe bu arada kaloriferin üstündeydi bi de onu üç dört kat havluya sardım ve orda unutmuşum:))) sabah bi hatırladım can havliyle gittim açtım baktım pütürlüydü buzdolabına koydum ikindiden önce çıkardım ısınınca da bi kaşık verdim baya baya tutmuştuj:)))

ayy oturtma muhabbeti geçmiş dee ben de oturtuyom
elinden tut zaten pat kalkıyo kucakta da oturuyo bişe olarmıkii
mama sandalyemiz de 3 kademeli kullanmaya başladık 1 haftadır

bizim mama sandalyesinde kademe falan yok.
oturdumu kazık gibi oturmak zorunda.
taa 10 sene öncesinden olunca öylesine almışız işte.kaydirigubbakcemile3

wanna bende ikeadan aldım görmüşsündür onları aynen benimkide kazık gibin oyüzden daha oturtmayım diyorum bende kucağımda sürekli oturtuyorum vallhi artık kucağa geldimi ya dikilecek yada oturup sallanıcak artık asla yatmıyor emmek harici mama sandalyesine diyorum daha 1 ay oturtmayayım dimi çok dik bişey yerken hemen 5-10 dk nezaman başlasam acep oturtmaya

bizim mama sandalyesinde kademe falan yok.
oturdumu kazık gibi oturmak zorunda.
taa 10 sene öncesinden olunca öylesine almışız işte.kaydirigubbakcemile3

valla bizimki 3. kademeye yapsam bile kafayı kaldırıyo eyvahedigeldismile
bi de bişi sorcam yaaa şimdi ek gıda vermeye başladık ya
kakası çok katılaştı delikafadulden arada su da veriyom ama nasıl olcak anlamadımm bilmiyorumkismile
dün patatesle havuç püresi verdim az biraz yoğurt ve elma püresi yedi şimdiye kadar. Bebelacın pirinçli mamalarından aldım bakalım beğencekmi
favorisi elma püresi bizim hatunun patatesi de yedi ama yoğurttan pek hazetmiyor
sanırım sütüm gidiyo benim yaa napcaam mafoldumben 7.30da emzirdim 10.30da iki memeden 40 cc anca çıktı mafoldumben adet oldum o yüzdenmii acabaa

becerdi valla, hemde onluk bile takmadim. damla damlamadi.kaydirigubbakcemile3
siseden su bilem icirdim ben.kaydirigubbakcemile3

ben deeeeeee ben deeeeee :lepi:
koca bardaktan ve şişeden su içmeye bayılıyoo

wannaaa yaa benim kız su içmeyi seviyo elif facete bi yazı paylaşmış tok çocuk sudan iğrenir içmezmiş püfff gene aklım karıştı açmı yaa benimkii bilmiyorumkismile

ee benimkide çok su içiyo doymuyor mu şimdi ama ben yemekten sonra veriyom içiyo:uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…