• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

MUREDA

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2009
7.154
0
156
Almanya
Selamlar 2009 kasım anneleri a.s.
bizlerde artık yavaş yavaş ek gıdalara başladık.Bu başlıktan takip edelim istedim neler veriyoruz yavrularımıza :uhm:

Suan 4 ay 3 haftadayız ben geçen hafta elmanın suyu ile başladım 2 gün sonra pütürleri ile verdim sonra içine armut ve havuç ekledim.
Bu haftada patates,havuç,soğan ve domates ten püre yapıp veriyorum.
Pazar günü kahvaltı vericem nasipse.
Daha sonraki hafta pirinç unu vericem.biz kaşık mama yiyemiyoruz laktoz alerjimizden dolayı az az pirinç unu yapıcam bende.
En sonda bunların hepsine alışınca gün içne yayarak hepsini menü olarak vermeye başlayacağım işte..

Son düzenleme:
cnm hayırlı olsun yeni topik neyle sıktın elmayııı ben normal limon sıkacağıyla sıktım olmadı cam rende de daha alamadım havanın tokmağıyla ezeyim dedi ezilmedi suyunu çıkaramıyorum bi türlü şu elmanın? bi de ilk kez dün akşam yoğurt mayaladım:)

cnm pirinç unu yerine: annem pirinci haşlar ezer az sulandırıp veya sütle karıştırıp öyle verirdi onu dene istersen

oleyyyy, ek gida topigi acilmis.hihoyyyt

ben elma suyu vermedim. dogrudan pure olarak veriyorum.zemuszemus

şekercik bende cam rendeden geçiyorum cnm en iyi yolu o en kısa zamanda al bence :kedi:
wannam ne bilem valla dr.verdiği listede var domates benimde kafamda şöle bi soru var zaten domatesin mevsimi değilki en iyisi koymamak sanırım olumunekankayizsmile

şekercik bende cam rendeden geçiyorum cnm en iyi yolu o en kısa zamanda al bence :kedi:
wannam ne bilem valla dr.verdiği listede var domates benimde kafamda şöle bi soru var zaten domatesin mevsimi değilki en iyisi koymamak sanırım olumunekankayizsmile

bu mevsimde domates verme edoşum zati besleyici, özellği yok pek:1no2::1no2::1no2:

Selamlar 2009 kasım anneleri a.s.
bizlerde artık yavaş yavaş ek gıdalara başladık.Bu başlıktan takip edelim istedim neler veriyoruz yavrularımıza :uhm:

Suan 4 ay 3 haftadayız ben geçen hafta elmanın suyu ile başladım 2 gün sonra pütürleri ile verdim sonra içine armut ve havuç ekledim.
Bu haftada patates,havuç,soğan ve domates ten püre yapıp veriyorum.
Pazar günü kahvaltı vericem nasipse.
Daha sonraki hafta pirinç unu vericem.biz kaşık mama yiyemiyoruz laktoz alerjimizden dolayı az az pirinç unu yapıcam bende.
En sonda bunların hepsine alışınca gün içne yayarak hepsini menü olarak vermeye başlayacağım işte..

canım benim çok güzel konu açmışsın benim bebişte 26 ekim doğumlu bende yavaş yavaş başladım ama çekiniyorum açıkcası anne sütünü bırakır diye seninki emiyormu?
ben ekmek içi ve peyniri denedim çok sevdi ama elma püresini pek sevmiyo alışır inş
bide geçen hafta yoğurt yaptım onuda sevdi ama dediğim gibi düzenli
vermiyorum arada tatlara alışsın diye.

canim , gecen bi programda prof. dedi yasina kadar domates vermeyin diye.
bende cok sasirdim cunku oglusa veriyodum ben.
belki asidik oldugu icindir, hani pisik falan yapar diye.
ama dedigin gibi yaza kadar vermemek lazim ki biz yazinda guzel domates bulamiyoruz. sen orlarda buluyosundur.

canım benim çok güzel konu açmışsın benim bebişte 26 ekim doğumlu bende yavaş yavaş başladım ama çekiniyorum açıkcası anne sütünü bırakır diye seninki emiyormu?
ben ekmek içi ve peyniri denedim çok sevdi ama elma püresini pek sevmiyo alışır inş

canim hicbirimiz tam olarak vermiyoruz daha, sadece herseyden azar azar tattiriyoruz.

benim oğlumun zaten memeyle pek işi yok sağarak veriyorum sütümü onuda isterse içiyo :sinifsinif:
cnm ben süt ürünleri veremiyorum alerjimiz var çünkü :sinifsinif:
bizde sadece tadımlık devam ediyoruz şimdilik alışma asamasındayız yani olumunekankayizsmile

canim , gecen bi programda prof. dedi yasina kadar domates vermeyin diye.
bende cok sasirdim cunku oglusa veriyodum ben.
belki asidik oldugu icindir, hani pisik falan yapar diye.
ama dedigin gibi yaza kadar vermemek lazim ki biz yazinda guzel domates bulamiyoruz. sen orlarda buluyosundur.

aynen o sebeptendir herhalde wannam vermiycem bende.bizim burda organik oluyo pazarda zaten hep köylüler var sabha toplayıp geliyolarr :lepi:

çok güzel bir topik olmuş ellerinize sağlık...ben yoğurt havuç elma püresi kavanoz ama çünkü evde rendeledim elmayı yemedi bide hero babyynin pirinçli maması var bebein kendi mamasıyla hazırlanıyo günde 2 öğün ondan veriorum...geceleride sütlü pirinçli mısırlı mama aldım onu veriorum aralardada sütümü sağıyorum ama zorla bunlar tabi benim kızım çok iştahsız uyanık hiçbişi yemez uykusunda anca...dr umuz sebze çorbasına başlayın dedi...

bu topik çok güzel olmuş benim gibi ne vereceğini bilmeyen anneler buradan bilgilenir,
ben henüz başka gıdalara başvuramadım halen aptamil veriyorum benide azda olsa emiyor,
pazartesi dr.randevumuz var pazartesine kadar bekleyeceğim ondan sonra nasipse bizde başlarız ek gıdalara
bu topiğe yapışıp kalıcam gibi geliyorr

benim bebişinde geçen ay kilo alımı düştü 500gr almış bu ay 26 sında götüreceğiz kontrole bakalım ne diyecek boyu iyi ama kilo az alıyo sanki zaten sütümde pek yok gibi

zeynep canım sanırım bundan sonra kilo alımları düşecek,bu arada sadece anne sütümü alıyor bebeğin

kızlar benim dr ek gıda başlamayın anne sütüne devam dedi kısmetse 2 ay sonra bende aranıza katılıcam ama şimdiden takip etmeye başladım o zaman şaşkın şaşkın bakınmaktansa sizlerin tecrübelerinizden yararlanıyım dimi ama

slm kızlar hayırlı olsun yeni topic daha benim bebişe var gerçi dr 25 marttan sonra başla dedi 4 bitio o zaman erken deil demi?
bide ek gıdaya geçince emmeleri azaldı mı

Back