2009 kasım anneleri, nasıl besleniyoruz ?

nan çatlak karı o kaaa yediğin senin nerene gidiyo anlamadım ben yoksam zulamı yapıyon kııı senin o yedklerinle tüm kasım anaları bebeleri doyar nan anaaaammm bide ben muredaya dedim çüüüşşş yani ççüüşşşşş sen hele kilolu bi bebek doğurmada göreyim seni:mymeka::mymeka:

valla bende bilmiyorum her öğle yemeğinden sonra tartılıyorum dün en son 69 olmuştum sevinç çığlıkları attım düşün artık yani valla kesin kararım ben doğumdan sonra bu kiloları koruyacam

abbowww :1shok: karakızım naptın sen yaavv :1shok: bide bana diyodu bu çıtırtı gacısı şimdi seni okusundaa görsün bakalım kaydirigubbakcemile3 yarasın canım pamuk prensesineee :Saruboceq:

yarasın tebi pamuk şekerime teyzesi kaydirigubbakcemile3

ya sizeeeeeeeeeeeeeeee yuhhhhhhhhhhhhhhhhhh diyesim varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ya sizeeeeeeeeeeeeeeee yuhhhhhhhhhhhhhhhhhh diyesim varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

bana mı yuh dedin canım
ben bu kadar yemek yiyorum anam kardeşlerim maaile hala bana sen kesin bişi yemiyosun diye dert yanıyo annem gunde 10 defa yemeğini yedinmi ne yedin şunuda ye bunuda ye der

kızlar ben içinde katkı maddesi olan ürünleri yememeye çalışıyorum. benim beslenmem de işte böyle:)

sabah aç karnına demir ilacını alıyorum (bazen sabaha karşı tuvalete kalkınca içiyorum)
sonra kahvaltıda lor, peynir, iki dilim ekmek, tereyağ bal sürüp üstüne ceviz koyun (ceviz yiyemeyenler bayılacaksınız ben böyle çözüm buldum valla) zeytin reçel yumurta... yanında asla çay içmiyorum çay yediklerimizin vitaminini alıyormuş ya meyve suyu ya sadece su ya da karpuz yiyorum:)

sonra öğlene dek iki tabak kadar meyve atıştırıyorum koyuyorum bilg. yanına hem yiyip hem kadınlar kulübüne takılıyorum:)

öğlenleri ya akşamdan kalan bi yemek varsa ondan yiyorum ya da bazen akıtma (krep) yapıyorum ya da sabah yumurta yemediysem yumurta pişiriyorum peynirli- menemen- canım nası isterse... bazen salata yapıyorum marul- domates- salatalık- peynir çeşitleri- elma sirkesi kekik nane zeytin katıp ... ekmeği çok az yiyorum.

akşama kadar bol bol su, bir-iki bardak süt, bazen bir kase de yoğurt tüketiyorum.

dondurma çok yemiyorum çünkü aldıklarım hazır dondurmalar doğalını bulamıyorum burda; çok cnm çekerse yiyorum bir de bu aralar hoşaf kaynttım dondurmaya ihtiyç duymuyorum. maksat serin bir şey...

sonra akşamları ya sebze- ya et- ya da balık yiyorum balığı mutlaka haftada bir yiyorum. (eşim yapıyor sağolsun)

gün aşırı da olsa maden suyu içiyorum (nefret ederim ama çarem yok)

bazen çok cnm çekiyorsa çikolata kaçamağım da oluyor tabii ama asla abartmıyorum.

çok yazdım gibi ama ben cnm ne isterse onu yiyorum tek bir şeye dikkat ediyorum: doğal olmasına. he doğal değilse de cnm istiyorsa az da olsa yiyorum:)

he öğğlen tok karnına vitamin akşamları da gün aşırı ama magnezyum içiyorum unutmuşum yazmayı:)

canım kuru üzüm dediğin bu siyah minink minik olanlardan değil mi???
yaaa onları ben içine yaa bişey varsa diyeee gönül rahatlığıyla yiyemiyorum yaaa...

canım kuru üzüm çekirdekli siyah üzüm . keçimen de deniliyor. iri zaten içinde bişey çıkmıyor canım. dr tavsiye etti bana çekirdeklerinide çiğneyerek aç karnına sabahları birer avuç ye dedi. kansızlık için birebir. lohusalık döneminde canlı kanlı olurmuşuz. dene istersen kuruyemişcilerde tertemizi satılıyor..

Kızlar öncelikle ne yerseniz yiyin, bilinçli olarak yiyin. Yedikleriniz ne kadar doğal, ne kadar katkısız ne kadar organik olursa olsun, bilinçsiz yediğiniz sürece ya kilo yapacaktır, yada girdiği gibi çıkacaktır hiç bir faydası olmadan.

Sizlere güzel bir kitap önerebilirim.
NaturaTürk, Yayınlar, Yayınlar, Hayy Kitap, Anne Adayları Nasıl Beslenmeli?

Kitapta çok güzel bir söz var. İnsan ne yerse odur. Karnınızda taşıdığınız bebek "sizden" beslendiği için, siz ne yerseniz bebeğiniz o olur.

Ben hamile kalmadan önce ve hamileliğim boyunca mümkün mertebe organik beslenmeye gayret ettim. Tabi bu demek değildir ki, organik değilse yemeyeceksin. Canın karpuz çekti kavun çekti, ha diyince nereden bulacaksın :) :)

bende çalışan bi hamiş olduğumdan sabah 7.30 da kahvaltı yapıyorum.peynir,domates,salatalık,tahin-pekmez,zeytin ve 1ya da 2 dilim ekmekle kahvaltı yapıyorum.hazır meyve sularını içmiyorum bazen çok çok açok çay içerim. öğlene doğru 1 muz ya da 1 kase meyve yiyorum.

öğlen akşamdan kalan sebze yemeklerinden yoksa güzel bi salata yapıyorum ve çorba içiyorum.

akşama doğru saat 5 gibi yine biraz meyve akşam yemeğinde sebze ya da et yemeği ,çorba, salata; yemeğim yoksa kahvaltı gibi şeyler yiyorum.ama mutlaka besin değerlerine dikkat ediyorum kalsiyum,protein vb gibi. allahtan ekmekle aram yok pek yemem.

yatmadan öncede mutlaka 1 kase yoğurt yerim. süt çok gaz yapıp midemi rahatsız ettiğinden hiç içemiyorum.

ay 2 kez balık yiyorum sezondakilerden ama tavsiyem somon çünkü omega yönünden çok zengin kızlar.
bende epey yiyomuşum yaa

dün yediklerimi yazayım hemen
sabah yine klasik kahvaltı
peynir,domates,biber,reçel,pekmez,omlet 2.3 dilim ekmek 1 çok açık çay...
ara 1.bardak süt
öğlen sandvic,ara meyveee
ara badem
akşam patates çorbası,zeytinyağlı semizotu salatası,zeytinyağlı dolma..
gece 1 kase puding ara 3-5 badem

bugün yediklerimi ve yiyeceklerimi de yazayım
sabah sandvic geç kalktım bu sabah o yüzden böyle oldu
ara bi kase puding
ara antep fıstığı
birazdan semizotu salatası yiyecem
akşama da tavuk ızgara,fırında baharatlı patates, erişteee ve yanın da yoğurt...
gece de sütümü içerim
meyve veya karpuz yada kavun yemeği düşünüyorum

tabi aralar da demir hapım ve vitaminim de var....

kızlar yesıl mercımek ve cevızı bol bol tuketın hamılelıgınızde. hem bebıslerınız hem sızler ıcın cok faydalı