• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım anneleri işe başladınız mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi setu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
işyerinde sağdığım miktar toplam 350 cc civarı gece kalkıp 100 cc daha sağıyorum sabah çıkmadan 100 cc daha sağıyorum genelde 550 cc bırakıyorum bazen 600. ama kızım ben gelene kadar 600 cc süt içiyor 550 bıraktığım zaman bir kere 60 cc mama içiyor

Maaşallah kızına 600 cc içiyor demek. Peki kaç defada veriyorlar yani doktor bize 9 da 150 12 de 150 3 de 150 şeklinde 3 defa da içer demişti. Ama ben o kadar içebileceğini sanmıyorum. Benim daha süt stoklamam lazım.Yoksa yetiştiremem hayatta her gece üşenirim sağmaya wallaa.Bİrde iş yerinde kaç saat te bir sağıyorsun?

Maaşallah kızına 600 cc içiyor demek. Peki kaç defada veriyorlar yani doktor bize 9 da 150 12 de 150 3 de 150 şeklinde 3 defa da içer demişti. Ama ben o kadar içebileceğini sanmıyorum. Benim daha süt stoklamam lazım.Yoksa yetiştiremem hayatta her gece üşenirim sağmaya wallaa.Bİrde iş yerinde kaç saat te bir sağıyorsun?

canım benim kızım birkaç hafta öncesine kadar çok iştrahsızdı. çok zor emiyordu mama hiç içmiyordu. vücudu alerjik olmuştu. doktorumuz alerji için damla vermişti d vitamini uzun süre kullancağız dedi. bu vitamin aynı zamanda iştah açıyormuş yani iştahı bu seferde çok açılmış olabilir. 600 cc içiyor ben eve geldiğimde aç oluyor. annem bakıyor çocuğa istediği zaman veriyormuş ama genelde 100 cc olarak 5-6 kere içiyormuş. bu arada kızım akşam sekizde uyuyor gece iki buçuk gibi kalkıyor birde sabah beşte uyanıyor sabah uyanması emmekten ziyade bizim yatağa gelmek için :). emdikten sonra bizim yatağımızda dokuza kadar uyuyor. doktor gündüz alması gereken miktarı içtiği için gece uyuyor demişti. doğal olarak gündüz gelen süt yetmiyor bende gecede kalkıp sağıyorum. gece süt daha bol geliyor.

Aslında gece emmiyor olması iyi. Bizimki gece en az iki defa emiyor şu anda. Ama çalışmaya başlayınca ne olur bilmiyorum. Bizimkide sekizde yatıyor akşam sabaha kadar uyuyor ama ben yine kalıp emziriyorum. Ben kalkmazsam o uyanıyor 1 saat falan sonra. O zamanda uyut uyutabilirsen. Ben diyorum dondurucuya stoklayabildiğim kadar stok yapayım yetmediği yerde ordan kullansınlar. Yoksa çok sıkıntı yaşarız iş yerim karşıda benim. Mama vermek istemiyorum en azından 6 ay dolana kadar. Sen kaç aylıkken başladın çalışmaya ?

Aslında gece emmiyor olması iyi. Bizimki gece en az iki defa emiyor şu anda. Ama çalışmaya başlayınca ne olur bilmiyorum. Bizimkide sekizde yatıyor akşam sabaha kadar uyuyor ama ben yine kalıp emziriyorum. Ben kalkmazsam o uyanıyor 1 saat falan sonra. O zamanda uyut uyutabilirsen. Ben diyorum dondurucuya stoklayabildiğim kadar stok yapayım yetmediği yerde ordan kullansınlar. Yoksa çok sıkıntı yaşarız iş yerim karşıda benim. Mama vermek istemiyorum en azından 6 ay dolana kadar. Sen kaç aylıkken başladın çalışmaya ?

ben bir haftadır çalışıyorum

medela pompaya ben nukun cam biberonunu takıyorum zaten dar ağızlı biberonlar tüm pompalara uyumlu. ben süt sağarken birgün 300 cc sağıyorum bir gün 350 hiç belli olmuyor sizinde değişken oluyormu. sağmakla süt biter diyorlar.

çok iyi o zaman cam biberon kullanırım saklama kabı olarak ben daha işe başlamadığım için hiç sağmadım bi aç gün zorluk çekeriz ondan sonra rayına girer heralde

bende bakayım oraya. ben hepsiburda dan bakmıştım bir tane 25 tl ye campingaz diye bir marka içinde 2 tane buz kaseti var onunda.En çok aklıma o yatmıştı birde buna bakiim. Ben 29 martta başlıyorum artık almam gerek.Gittim nuk un bir 125 birde 240 lık cam biberonunu aldım oldu walla pompaya. bi kaç tane daha alırım yeter heralde.

senin az kalmış işe başlamana

Toplamda mı o kadar sağıyorsun tek defada mı? Bende süt kesilir diye korkuyorum ama akşam eve gelip emziriyorsan kesilmez sürekli sağarsan kesilebilir.Şimdi sağabildiğim kadar yedek bırakıcam buzluğu yetmediği yerde verirler doktor 450-500ml den bahsediyor ben yokken içeceği miktar için. sen ne kadar veriyorsun? mama ya da ek gıda veriyormusunuz?

buzluğa poşettemi koyacaksın

sizin bebişler iyi uyuyor benimki 10 10:30 gibi anca uyuyor geceede 2 kez emmeye kalkıyor

çok iyi o zaman cam biberon kullanırım saklama kabı olarak ben daha işe başlamadığım için hiç sağmadım bi aç gün zorluk çekeriz ondan sonra rayına girer heralde

buzluğa poşettemi koyacaksın

Buzluk dediğim derin dondurucu yani. Evet süt saklama poşetleri aldım lansınoh un onlarla koyudum şimdilik 300 cc falan var yedek ama daha yedeklemem lazım bugünden itibaren 200 er cc koymam lazım hergün ancak yeter.

o kızlar bayağı hesaplar yapıyosunuz bakıyorum bende geçen ay böyleydim ben poşet kullanmadı saklama kaplarına koydum işe başlamadan önce 15 tane 180 cc lik kap doldurdum ve iştede sağmaya devam ediyorum daha hiç eksilmesi sayı olarak ama üzerlerine tarih yazıyorum bu gün sağdıklarımı dondurucuya koyuyorum eski tarihlilerden çıkarıyorum. böylece hep tazeliyorum dondurucudakileri.

Kızlar ben geçen pazartesi başladım işe. Ama oğlum evde bıraktığım sütü emmiyor. Direniyormuş sürekli annem uyutup içiriyormuş. Ben iki gün evde kaldım beni de ilk başta istemedi ama sonradan emdi. Ayrıca doktorun söylediği hava oldu nerdee tek defada 150 cc falan içecek çocuk. 120 cc yi bile içmiyor iki ye bölüyormuş annem öyle emiyormuş.. Napcaz böyle bilmiyorum.. Acaba sütün tadımı farklı geliyor ki?? Sizde de oldumu böyle bi durum?? Ek gıdaya geçmedik daha kilo vermesinden korkuyorum.

Back
X