2009 Kasım anneleri emzirme bebeğinizi emzirebiliyormusunuz?

setu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
954
6
mrb geçen hafta pazartesi günü akşam epidural sezeryanla doğum yaptım. akşam odaya çıkınca hemşireler göğsümü sıktılar ilk sütüm gelmişti ve kızımı emzirmeye başladım. yanlız sütüm az geldiği için nerdeyse saatte bir emziriyordum. eve geldiğimizde ise sütüm az geldiği için kızım geceleri hiç uyumuyordu. emziriyordum ama yeterli gelmiyordu. hastaneye kontrole gittiğimizde göğüslerim çok şiş olduğu için sütümü pompayla sıkıp kızıma verdiler. ilk defa kızımın bu kadar karnı doymuştu. ertesi gün sütüm iyice azaldı ve gece hiç gelmedi açlıktan ağlamasına dayanamayıp biraz mama verdik. ertesi gün doktora tekrar götürdük. sütüm az olduğu için destek olarak mama verdiler. birde eve elektrikli süt pompası kiraladık. çünkü göğsümdeki az oluşan sütü kızım ememiyor. süt oluşunca sağıp veriyorum süt gelmeyince mama takviye ediyoruz. moralim çok bozuk dün kızım açlıktan ağladıkça bende oturup saatlerce ağladım o gece sütüm tamamen kesildi.

merhaba tatlım
öncelikle evladını hayırlısıyla sağlıkla büyütmeni diliyorum
yazını okuyunca bir anda bir sene evveline döndüm
bende 2008 kasım annesiyim ve senin yaşadığın sorunu ben de yaşadım
hatta kızımı doyuramadıgım için nerdeyse açlık sarılığını yükseltiyorduk.
ama benden sana ufak bir tavsiye ne olur kafana sütüm mü bitiyor emziremiyorum sütüm az diye takma cc hesapları yapma
gerçekten öle yaptıkça sütün iyice azalıyor herşeyi akışına bırak
sütün yoksa yok dert etme
tabiki her anne bebeğini emzirmek ister ama olmuyorsa olmuyor
benim bebeğim de mama ile büyüdü ben de emziremedim ama çocuğum gelişmedi mi sağlıksız mı hayır tam tersine çokşükür .
bir yandan mama takviyesi yaparken sen de dert etmeden sütünü arttırıcı yolları dene
bir öğün mama veriyorsan bir öğün emzir bu arada bol bol su iç leblebi ye ve en önemlisi bunu kafana takma

tatlım hayırlı olsun bebişin , ne güzel kokuyodur o şimdi misler gibi :))

bende 2008 kasım annesiyim , süt problemi yaşamadık çok şükür ama süt psikolajik bir konu , lelalimin de dediği gibi bunu kafana takmayacaksın , düşünmeyeceksin , ben şunu ye bunu ye kısmına inanmıyorum hiç geliyorsa geliyodur zaten ama kendini üzmemen , stres olmaman gerekiyor , sadece emzir bebeğini yada sütünü sağ ama buna üzülerek kendini yıpratma ..

bide lelalim demiş ya kızım mamayla büyüdü gayet sağlıklı diye , maşallahı var kızının , gelişimi ,boyu posu kilosu önde bir bebek , tam bir canavar , o yüzden anne sütü ne kadar yararlıysa da anne sütü almayan bebek de geri kalacak diye birşey yok , iyi bakıldıktan sonra her bebek gelişimini tamamlıyor tatlım , sen bugünlerin tadını çıkar , üzme kendini sakın..

canım bebeğinin sağlıkla doğumu hayırlı olsun

lelalciğim gibi ben de aynı sorunları yaşadım

sezeryan sonrası sütüm gelmedi ilk 15 gün sadece emzirmek için direndim 15 günün sonunda ise kuzucuğumun doğum sonrası kaybettiği kiloları geri bile geri alamadığını gördüm doktorumuz hemen mama takviyesine başlamamızı istedi

15 gün boyunca açlıktan neredeyse baygın gibi olan oğlum mama takviyesi sonrası tabiri caizse canlandı, ilave olarak bir de emziğe başladık emzik ile emme refleksi kuvvetlendi ve daha çok emmeye başladı bu şekilde günde bir kere mama verdik geri kalan zamanlarda ise emzirdim bu da 3 ay sürdü işe başlayınca sütüm hemen kesildi

şu bir gerçek ki bazılarının sütü gelmiyorsa ne kadar uğraşırsanız, ne yer ne içerseniz de gelmiyor o yüzden kafaya takıp en güzel zamanlarınızı benim sütüm niye gelmiyor, ben yetersiz miyim, bebeğim sağlıklı beslenemeyecek mi gibi endişelerle yiyip bitirmeyin

çevreden de sütü gelmiyor bebeğini besleyemiyor, bir kere biberona alıştı artık emmez gibi eleştiriler olursa tıkayın kulaklarınızı

biberona alıştırma lafını çok söylerler emecek bebek biberon verseniz de emiyor vermeseniz de emiyor

genelde sezeryan sonrası sütün randımanlı gelmesi 15 günü alır diyorlar
bu süre zarfında bebeğinizi bir kere emzirirseniz bir kere de pompa ile sütünüzü sağın bu arada mama da vererek bebeğinizin eksiksiz beslenmesini sağlayın minimum 3 litre su için, rezene çayı malt içeceği v.b. sütü arttırıcı ilaveleri kullanın

eğer sütünüz az gelirse de mama ile devam edersiniz dünyanın sonu değil öyle böyle büyüyorlar
bizim bebişler bir yaşını geçti maşallah koşturup duruyorlar darısı sizin de başınıza

pediatri doktoru dün moralimi bozmamı söyledi. vita malt adlı içecekle süt arttırıcı çaylar verdi. birde yine süt arttıcı ilaç yazdı. sağdığım sütü biberonla vermenin hiçbir sakıncası olmadığını söyledi memeyi bıraktırma sebebi değil dedi. kayınvalidem nerdeyse hergün gelip şakayla karışık moralimi bozup gidiyor. emzirirken tepemde dikiliyor acayip geriliyorum. emzirirken süt geliyormu diye soruyor bende boğazından geçeni görmüyorum dedim. kızımı kucağını annenin sütü yokmu kızım ben süt istiyorum anne diye seviyor zaten sütüm az diye moralim bozuk. kızım 3400 gr olarak dünyaya geldi yani zayıf bir bebek değil ortalama bir bebek. kayınvalidem altını değiştirirken et yok but yok diyor. birgün dayanamayıp bağırıcam diye korkuyorum.

denizcim mümkün mertebe kayınvalideni uzak tut tatlım , ben anlayamıyorum bu insanları , bu kadın anne değil mi , ne hakkı var seni böyle üzmeye , nasıl insanlar bunlar.. gerekirse eşinle de konuş , beni olumsuz etkiliyor de..

daha önce de söylediğim gibi süt tamamen psikolojik birşey , senin üzülmemen , yetersiz miyim diye düşünmemen gerkiyor..

bak benim oğlumun geçen hafta 1. doğum gününü kutladık , sütüm azaldığı için günde 1 kere sağıyorum ancak , çok uzun zamandır sütüm akmıyordu göğsümden ancak işte sağınca az bişey çıkıyordu.. doğum günü sabahı o kadar duygulandım ki anlatamam , 1 sene öncesini yaşadım kafamda , oğlumu ilk görüşüm , emzirmem , koklamam , eve gelişimiz , kucağımda onu hiseettiğim an , bi anda göğsümden şarıl şarıl süt akmaya başladı şaştım kaldım neye uğradığımı anlamadım , hatta bunu bizim kızlara da anlatmıştım nasıl bişey bu diye , ama tamamen beyinle alakalı , sen mutluysan , sıkıntın yoksa , kafan ahatsa sütün gelir... haa gelmiyo mu o da sorun değil verirsin mamayı kuzunun karnı doyar , kendini üzme lütfen , kaynanan da dahil olmak üzere kimseleri takma kafana..

alıntıdır..

Anne sütünün faydaları abartılıyor mu?

Kanada'da yapılan bir araştırmaya göre, doğumdan itibaren 6 ay boyunca sadece anne sütüyle beslenmek, bebeklerin sağlığı ve annelerinin kilo kontrolü için yararlı olsa bile çocuk sağlığını mamaya oranla uzun vadede çok fazla olumlu yönde etkilemiyor.

6 ay boyunca sadece anne sütüyle beslenmiş çocuklar ile 3 ay anne sütü, 3 ay da çeşitli mamalarla beslenmiş iki farklı gruptaki pek çok çocuğu incelemeye alan uzmanlara göre, sadece anne sütüyle beslenmiş çocukların;, obezite, alerji, astım gibi rahatsızlıklara yakalanma oranları hem anne sütü hem de mamayla beslenmiş çocuklardan daha düşük değil.

Kanadalı araştırmacılar ayrıca, iki farklı beslenme grubundaki bu çocukların, zeka, davranış biçimi ve kan basınçlarında da bir farklılık olmadığını iddia ediyorlar.

Bu, şimdilik sadece bir iddia… Sakın ola ki “ilk 6 ay sadece anne sütü” ile bebeğinizi beslemekten vazgeçmeyin. Ama her türlü gayretinize karşın mama desteği aldıysanız bu iddia içinizi biraz rahatlatabilir. Bu araştırma sonucunun da her an değişebileceğini unutmadan bunu da aklınızın bir köşesine not edin :)

Denizcim hiç üzülme tatlım.Kimseyi dinleme doktorundan başka.Arkadaşlarımın dediği gibi bu iş tamamen moralle alakalı.O bunu söylemiş, o aç demiş, o sütün gelmiyo demiş bunlar boş laf.Varsın gelmesin.Bak benimle birlikte üst kat komşumda doğum yaptı iki gün var aramızda onunda sütü gelmedi,üstelik bebeği emmeyi reddetti.Ama şimdi maşallah tosun gibi.Maşallah subanallah bir kere hastalanmadı.Benim oğlum emdi hala emiyor ama bir türlü hastalıktan kurtulamıyoruz.Yani emmiyo diye sağlıksız bebek olacak diye birşey yok.Sen sadece onunla geçireceğin zamana,onun mis kokusuna odaklan.

Andişim ya ne güzel yazmışsın sabah sabah iyi ağladım salya sümük

denizciğim kulaklarını tıka dediğim eleştiriler derken işte senin bahsettiğin kaynaktan gelen eleştirileri kibarca kastetmiştim

kayınvalidelerin bir kısmı oğullarının çocuğunu kendi doğurmuşlar gibi bir havaya girip bebeği sadece kendi ailelerinin bir parçası görüp, bebeği doğuran ve annesi olan gelinlerini bilinç altında ya da bilinçli olarak dışlıyorlar

ben olsaydım sütüm gelirdi ben bebeği beslerdim onu aç bırakıyorlar gibi hissedip bunu dışarı vuruyorlar

senin yapacağın ilk şey eşinle konuşup kendi annen bile yapmış olsa dahi bu tarz eleştirilerin seni tamamen negatif etkilediğini söyleyip seninle bu şekilde konuşmamaları gerektiğini hatırlatmasını söylersin baktın olmuyor kayınvalidenin her sözüne şakayla karışık cevap ver ben obez bebek istemiyorum o yüzden az emziriyorum, bilerek aç bırakıyorum v.b. şeklinde bak o zaman devam edebiliyorlar mı

arkadaşlar gerekeni söylemişler ,bende onların söylediğine katılıyorum ,şöylede bişey var ,sakın unutma ,sütüm yok ,bitti ,azaldı artık emzirmiyim deme sakın ,sağmaya devam et .

.arkadaşımın bebeği doğduktan sonra uzun bir süre sütü gelmedi ,o da yok demekki sütüm deyip mecburen mamaya başladı ..
hatta anne sütüne önem veren biriydi ve süt anne arayışına girmişti ,bana bile teklif etti kabul etmedim ..daha sonra bebek 3 aylıkken pompa kiraladı ve inat etti .3 aydan sonra artık sağdığı sütleri buzdolabı almıyordu ,heryer süt poşetiyle doldu ,aynı zmanda da bebeği de içiyordu ..yani kafanın pozitif olması ve buna inanman gerekli ,
yanındaki olumsuz insanları uzaklaştır ,kayınvalidem birgün bana süt geliyomu bir bakayım dedi ,bir sıktım kadın 1 metre ilerdeydi yüzüne fışkırdı ,al sana süt dedim sülalene yeter :)) yani sende ya cevabını ver yada uzaklaştır..canını da hiç sıkma ..sen sağmaya emzirmeye devam et ,mama takviyesini de yap muhakkak ..

eylül ne alemsin sen ya , kadının yüzüne süt mü sıktın , ay koptum gülmekten , valla sandalyeden düşecem manyakkk

kızlar çok teşekkür ederim biraz olsun içimi rahatlattınız elimden geleni yinede yapacağım ama olmazsa mamaya devam yapacak bişey yok. kayınvalidemin durumunu da eşimle konuşmayı düşünüyorum ama bana ters tepki olarak geri dönecektir. eşim ailesine laf söyletmez. bir akşam kızımın ilk günleri kayınvalidemler varken emiyordu ama aç kalıyordu bende oturup ağlamaya başladım eşimede herkes bir laf söylüyor diye kızdım. az çok anlamıştır ama yinede konuşmayı deneyeceğim

Benimde buna benzer bir sıkıntım oldu 35 gün önce doğum yaptım ve ilk 3-4 günde annemin, kayınvalidemin ve eşimin ağzından "bu çocuk aç" lafından başka hiçbir kelime cıkmadı neredeyse. Her yarım saatte bir mememe yapıstırdılar çocugu, mama alıp 2-3 kere zorla mama verdirdiler. Sonuc olarak tam 30 gündür iki tane parçalanmış göğüs ucum ve meme emen bir bebeğim var. Neredeyse her emişinde bende ağlıyorum. Kayınvalidem annem ve eşimden bana hediye diye düşünüyorum
Gittiğim dr lar emzirmekten vazgecmediğim sürece göğüslerimin iyileşmeyeceğini söylüyorlar ama bunun yanısıra bebeğimin dr uda emzirmeye devam etmemi söyledi. Simdi kendikendime kızıp duruyorum neden o 1 haftada kendi bildiğimi okumadım ve beni üzmelerine izin verdim diye. Benden sana bir tavsiye bebeğinin dr u mamaya başlamanı söyleyene kadar, onun bunun kararıyla öyle bir iş yapma, ve kandini hiç üzme. Bu arada ilk hafta 2 kutu humana çay içtim, çok işe yaradığını düşünüyorum. Şu an ise ekstra hiçbirsey yapmıyorum ama kendi sınırlarımın üstünde su içmeye çalışıyorum...

Benımde ıkızlerım var
gunde 240 cc anca sut sagabılıyorum cocuklar emmıyorlar
240 ccsutte 2 ye bolundugunde cocuklara gunde 120 cc kadar cıkıyor
acıkcası cok uzuluyorm ama sutumyok işte bebeklerım %70 mamayla beslenıyorlarr
banada dıyorlar 2 gun ac bırak bak nasıl emıyorlarr dıee
ama duymuyorum onları dedıklerınııı
bende ısterım bebeklerımı % 70-80 hatta mumkunse %100 anne sutuyle emzırmeyı
nıye gıdıp mamaya dunya kadar para bayılayım bu dar zamanda
ama hersey onlar ıcın.saglıklı olsunlarr varsın mamyla buyusunler
mılletı duymuyalım kızlarr.kafamıza takmıyalım bu cok onemlıı

valla andina sıktım ,napim habire akbaba gibi tepemde varmı süt varmı süt diyip duruyodu bende suratına sıktım :)) dahada soramadı ..

ay eylül hiç gülcem yoktu alemsin valla senin yanındaki insanlar çok şanslı ömürlerine ömür katılır:)

biraz önce banyodan çıkınca kızım uyurken sütümü sağdım bir göğsümden 40 cc süt çıktı ama bir göğsümden hiç süt gelmedi ve süt gelmeyen göğsümde garip bir ağrı var.

denizcim elektrikli pompa ile sağıyorsun değilmi ? bence bir dr a gitsen ,mastist filan olmayasın ,yani göğsün tıkanmış olabilir ve süt birikmiş olabilir ..

denizcim elektrikli pompa ile sağıyorsun değilmi ? bence bir dr a gitsen ,mastist filan olmayasın ,yani göğsün tıkanmış olabilir ve süt birikmiş olabilir ..

evet canım eve bir aylığına elektrikli pompa kiraladım çünkü kızım tam olarak ememiyor. emerken uyuya kalıyor. emerken ağzına süt gelmeyince kıyameti koparıyor. hastaneye kızımı kontorle götürdüğümde hemşire senin göğüslerin hep böyle sertmi diye sordu evet dedim o zaman çocuk ememiş dedi ve pompayla çektiler çok iyi süt çıkmıştı ve hemşire sütün çok iyi demişti. ertesi gün sütüm kesildi. şimdi göğsümün birinden geliyor diğerinde hiçbirşey yok

canim, emzirebildigin kadar emzir. olmadi takviye yap ama kendini uzup sikintiya sokma. hem kendine hem bebegine cok daha zarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…