2009 Kasım anneleri emzirme bebeğinizi emzirebiliyormusunuz?

canım benim üzme kendini..bendede aynı sorun oldu.daha 27günlük bebeğim.hastanede aza olsa geldi emzirdim istedikçe.evdede devam ettik ama az geliyodu doymuyodu.yara olmuştu gğüs uçlarım kanıyodu.hem ağlıyo hem emziriyodum.sonra sarılk olduğunu ğrendim acaip üzüldüm ogün.pat diye sütüm azaldı.kesilir gibi oldu.kendi kendime dedim toparla kendini yoksa sütün gidecek.sütüm azalınca doymadı tabii ağladı sürekli bende senin gibi ağladım oturup bebeğim aç kalıyo diye.süt arttırıcı çayımda habire içtim.sütümü sağdım zorla.tabii bide ek mama başladım.doktor memeden kesilr dedi.ama maşallah kesilmedi.mama yesede meme istedi.sağıp verdikçe çayıda içtikçe.moralimide yüksek tuttukça sütüm gelmeye başladı şükür.ama gelmeseydi yapacak bişey yoktu mama devam edilecekti sürekli.kızımda öyle oldu mesela.hep mama verdik memden kesild.sütüm az geliyodu.ama gayetde sağlıklı tosuncuk bie bebek olmuştu.inanılmaz çabuk toparlandı.veçok talı bir bebek oldu kızım.mamadada bebeğini besleyecek şeyler var.canını sıkma.tabii insan emzirmek isitiyo bebeğini haklı olarak ama sütünde yoksa üzülme arık.mamayla devam et canım..
süt arttırıcı çaylardan iç genede.bi dene bakalım.belkide işe yarar.humananın still tea adında çayı var.acaip süt yaptı bana o.bide milupanın var oda süt yapıyo.ama humana süper bence.tadıda güzel.günde 3-4 kez içiyosun süt doluyo göğsün.fiyatıda 20tl civarı .bayağı bir süre gidiyo.aklında olsuncanım.

Denizcim bak ben deli oluyodum sütüm az diye.Kayınvalidem de baskı yaptı, yemiyosun yemiyosun. ışin aslı psikolojik gerçekten.Günde 6 lt su içiyodum ama kafamda hep süt, uyanıyodum göğüslerime dokunuyodum acaba birikmiş mi diye.Anıl da hep göğsümdeydi.Sabahlara kadar karanlıkta onu emzirdim. Sütüm yok yok dedim, ilk ay bebek 1500 gr almış.Doktor kızdı etle kemik beraber gelişsin dedi.Bak ne diyorum ben:Kafana takma relax ol.ılk 3,5 ay zor geçer .Bebeğini tam yatırma göğsünde.Biraz daha dik tut.Çünkü yatınca bebekler uyku pozisyonunu alırlar hemen.Dik tut biraz. Diyelimki yine emmiyo , eve pompa almışsın ya sağ canım.3-3,5 satte bir .Ben 4 aydan sonra sağarak tam bir yaşına kadar sütümü verdim.Ha birde bebeğin gazlıysa 2 saatte bir emzir.Sen süt verdikçe gazı artar ve uyumaz.Nasıl olsa ağlayacak bırak hem acıksın, hem barsakları rahatlasın.Bunlarda olmadıysa mama ver canım.Kafayı sıyırmaya gerek yok.Mama + meme olsun ne olur yani.Bu günler geçecek, ağlama...

canım desteğin için sağol aynı durum habire göğüslerime dokunuyorum süt oluştumu diye kayınvalidem çok baskı yapıyor aslında herşeyi yola koymuştum. hep sağıp veriyordum kızımında gün geçtikçe kilo aldığını fark ediyordum kafam rahattı sonuçta bebeğimin karnı doyuyordu ve o aralarda sütüm artmaya başlamıştı artık mamaya bile ihtiyacım kalmamıştı. kayınvalidem geldi iki gün kaldı emzirmiyorum diye tepki gösterdi hatta kayınpederim işin kolayına kaçma dedi düşünebiliyormusun moralim çok bozuldu. makine ile sağıp vermek sanki çok kolaymış gibi. geceleri bebeğim uyanmadan saatimi kurup kalkıyorum sütü sağıp hazırlıyorum. benim kolayıma gelmezmiydi bebeğim uyandıkça açıp göğsümü vermek. kayınvalidem kaldığı iki gün boyunca makineyle hiç çektirmedi 5 dakikada bir kızımı dayadı göğsüme ve iki göğsümünde uçları kıpkırmızı olmuş durumda. kızım emmeye çok istekli mememi açtığımda heyecanlanışını bir görsen benim içim gidiyor sütüm bol olsaydı diye. göğsümden yeterli süt gelmeyince çok hırçınlaşıyor ve emmeyi kısa bir süre sonra bırakıyor uğraşıyorum ama bu seferde meme ucumu ısırır gibi damağıyla sıkıştırıyor. kayınvalidem makineyle çektiğim süre sütümün kısa bir süre sonra biteceğini söylüyor yani açıkcası moralimi bozup gitti. iki gündür sütüm yine az geliyor aslında bu süt olayı tamamen psikolojik ama iinsanın elinde değil kafaya takmamak.

deniz diğer yorumları okumadım sadece bu son sayfaya baktım ama bişey sölicem belki ağır olacak belki alınacaksın belki kızacaksın ama bu senin bebeiği bu çocuğa senden iyi hiç kimse bakamaz onun tırnağının ucuna zarar gelse en çok sen üzüleceksin onun için aç uykusuz sen kalacaksın kayınvalidene ne oluyor ya .. karıştırma ve alınsada darılsada açık açık söle bu durumu anlat .. ya sen zaten lohusa bir kadınsın bu dönemde bu kadar üzerine gelinilmez anlamıyor bu insanlar sen de anlat ..ranızın bozulmasını istemiyorsan da ilerde lohusa depresyonuna girmiştim ne dediği bilmiyrdum dersin geçiştirirsin ama bir müddet bu şekilde davran ve ne olursa olsun al bebeğini git başka odada emzir başka odada besle onların yanında kalma yoksa sen kafayı yersin benden sölemesi..
ay o kadar sinirlendim ki kayınvalidene kayınpederine ne yazdığımı bile bilmiyorum gerçekten .

deniz bu arada aklıma bişey daha geldi
bunu bana doktorum söylemişti
asıl süt uyarımı ve arttırımöı gece yarısı emzirmeleri ile sağlanırmış
yani gece saat 02 den sabah 5 e kadar olan süreçte mutlaka emzirmek veya süt sağmak gerekir
bu sütünün arttırımına yardımcı olurmuş.aklında olsun senin ve diğer kızların da .

canım en azından senin bebeğin emmek istiyor benim sütüm var ama bebeğim memeye 5 cm yaklaştığında dahi kıyamati kopartıyor. mememin ucu hiç yok, hiç ememedi bebeğim. hergün deniyorum ama nafile bu sabah çok üzüldüm ağladım sağark veriyorum sürekli 2 aylık oldu oğluşum günde 8 kez sağıyorum. çok zooor çok çeken bilir.

denizciğim daha önce de söyledim allaha şükür sağlıkla bebeğini dünyaya getirmişsin bunun mutluluğunu yaşayıp sevineceğine en güzel zamanlarını stres ve üzüntü içinde geçiriyorsun yazık değil mi

herşeyden önce emzirmeye ve sağmaya ve gerekirse mamaya devam

kim olursa olsun evde misafir varsa kendi odana geç kapını kapa ben böyle rahat ediyorum kusura bakmayın de ve orada ister emzir ister sağ sütünü bebeğinin altını bile başkalarının yanında değiştirme

kayınvaliden çok ısrar ederse ben annesiyim benden iyi kimse bilemez kendi çocuğuma nasıl bakacağımı dersin

senin annenler geliyor mu yanına yardıma, geliyorsa onlar tampon bölge oluştursun arada annen kayınvalideni meşgul ederken sen kendi odanda beslersin bebeğini

canım bende 2008 kasım annesiyim arkadaşlarım gerekn herşeyi anlatmışlar zaten öncelikle kafandan bu sorunu atacaksın hiç düşünme sütünün yetmediği zamanlarda ver mamayı ama sen sütünü sağmaya devm et ne içerse kar yinede ama olduğu kadar sen bol bol sıvı tüket bende kuru incir çok süt yapmıştı gerçi öyle yiyeceklerin çok süt yaptığına inanmam ama nedense incir yiyince sütüm fışkırıyrodu oğlum şimdi 13 aylık sanırım artık bırkacak pek emmek istemiyorum bu zamana kadar emizirdi şkür ama emzirmeyen arkadaşlarımda var çocukları üsper gelişimleri harika o yüzden kafana takma kimseyi bu işe karıştırma söylenenleri duymazdan gel

çok sağolun kızlar yorumları okudukça kafam rahatladı. bol bol sıvı tüketiyorum yediklerimi dikkat ediyorum ama stresliysen kesinlikle süt olmuyor. geceleri hiç üşenmeden kızımı üç kere kaldırıyorum. akşam yatmadan önce sağıp sütümü veriyorum. geceleri gerçekten süt daha bol geliyor. kızımı kaldırmadan yarım saat önce saatimi kurup sütümü sağıp hazırlıyorum. kızım mememden süt almasa bile verdiğim sütü biberonla içtikten sonra bana mutlu bakışını görseniz o zaman kendimi çok mutlu hissediyorum. doktorum bana da söylemişti geceleri süt salımı fazla olurmuş onun için geceleri iki iki buçuk saatte bir kaldırıp besliyorum

canım bende öyle günde 8 kere falan süt sağıyorum gerçekten çok zor şu an kapı dışarı çıkamıyacak durumdayım. canım sen sütünü sağdığında kaç cc süt çıkıyor benim hiç belli olmuyor ama geceleri süt bol geliyor hiç mama verdiğim olmadı. gündüz daha az geliyor daha doğrusu kızım yarım saatte bir saatte bir acıkıyor bende ne çıkarsa sağıp veriyorum yetmezse 30 cc mama hazırlıyorum. bazen boş boş mememi emiyor. benim günde 400 cc falan süt çıkıyor ama yetmiyor

canım niye alınıyım içim onlara karş o kadar dolu ki... kızım acıktığında odama geçiyorum kapıyı kapatıyorum hemen arkamdan kapıyı bile çalmadan içeri giriyor. birde beni diğer geliniyle kıyaslıyor. emzirirken bazen canım yanıyor ağlıyorum görünce aa özleminde canı yanardı ama hiç belli etmezdi emzirirdi. sütümü sağarken senin az geliyor özlemin bir biberon dolardı. özlemin bebekleri annenin memesine yapışırdı. allahtan uzak semtlerde oturuyoruz.

ahhh canım yazdıklarını okuyunca bır sene oncesıne dondum gogusum senınkı gıbı serttı sutten ve gogus ucum buyuktu kızımı memeye alırdım 2 emerdı kuvvetlı cekemedıgı ıcn doymazmıs hastanede sagdılar rahatladım hemsıre pompa kıralayın dedı kaynanam bız seldaya(eltım) almadık dedı doktorlar hep alın dıyorlar dedı benım koca kırlaamadı ne olduu bebegım sarılık oldu aclıktan tabı kaynana ne dedıı bızım sulalede yok sarılıkta genetık olur dedı busbutun sınırımı bozdu bır gece hastanede kaldık ayyy o gunler gelmesın bebegımın en guzel gunlerını zehır etttı

aglardı bebegım gecelerı kalkıp gelmezdı zaten bı mokkk bıldıgıde yoktuu

sonra canımcım o gıttı hersey normale dondu sutum olsun dıye ısırgan otu cayı ıctım mılupanın stell tea sını ıctım beslenmeme dıkkat ettım ve stresten uzak durdum
sen bıldıgını okuu sakın onun laflarına da canını sıkma sen streslenıp uzulursen bebgınde hısseder oda huzursuz olur canım

deniz canıma rkadaşlarım sana anlatmışlar zaten o süt takıntıları bende de çok oldu elelrim sadece göğsümdeydi acaba doldu mu sağsam çıkar mı nelre çektim kayınpedrinin ve kayınvalidenin tavrı da hiç hoş değil sağmanın ne olduğunu sen bana sor kızım ebni 3 aylıkken bıraktı ve ben ona 10.ayına kadar sağark verdim gece gündüz ne kadar zordu ama çok şükür kızım 10.ayında tekrar emmeye başladı hiç kafana takma hayatım bulgur,süt ve helva bende sütü çok arttırdı canım tavsiye ederim baktın yetmiyor canım mama da ver hiç emziremeyenleri düşün

ya nasıl insanlar bunlar ya kıyaslamaya bak tam bi saçmalık hiç kulak asma canım sen bebeğini düşün göğüs yaralrın için de ben evicap kullandım iğneyle deliyorsun içindeki jeli sürüyorsun çok rahatlatmıştı beni bide karbonatlı suyla sil pamukla oda bire bir ve ne derlerse sedinler aldırış etmee

bu sorunları yaşayan ne kadar çok kişi varmış.kayınvalidem gittiğinden beri kafam çok rahat kızımı emziremesem bile sütüm bitene kadar hep sağarak vereceğim. umarım sütüm çoğalırda mama vermekten kurtulurum. günde iki üç kere 30 cc mama hazırlıyorum.

Canım emzirmeye gayret et.Geç değil.Bişi olmaz , iyice acıksın.Önce emzirmeyi dene.Dik tut biraz, tam yatırma..

benim ilk başlarda 2 mememden toplam 30-40 cc çıkıyordu, sonra ne duyduysam denedim valla. derotu, incir, malt içeceği vb artık hangisi yaradı bilmiyorum ama 3 saatte mutlaka sağıyorum şimdi 80-120 cc arası çıkıyor, yetmediği yerde mama veriyorum...ne yapalım... çok zor gerçekten. ben 3-4 saatte bir 100-120 cc sağdığım sütü veriyorum veya mama...

bugün doktora gittik kızım 20 günde 700 gr almış. doktor kilosu çok iyi dedi mama vermenize gerek yok dedi. bugün hiç mama vermedik bir hafta böyle gidecek tekrar tarttıracağız anne sütü yeterli geliyorsa mamayı tamamen kesecek. doktor muhtemelen mamaya artık gerek kalmayacak dedi. emzirmeye çalış dedi ama kızım hala boş emiyor ilk bir kaç dakika sütü alıyor sonra boş boş emzik gibi emiyor. emzirdikten sonra sütümü sağıyorum hiç emmemiş gibi süt çıkıyor.

canım senin bebeğin kaç aylık hep sağarak mı veriyorsun sütünü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…