Denizcim bak ben deli oluyodum sütüm az diye.Kayınvalidem de baskı yaptı, yemiyosun yemiyosun. İşin aslı psikolojik gerçekten.Günde 6 lt su içiyodum ama kafamda hep süt, uyanıyodum göğüslerime dokunuyodum acaba birikmiş mi diye.Anıl da hep göğsümdeydi.Sabahlara kadar karanlıkta onu emzirdim. Sütüm yok yok dedim, ilk ay bebek 1500 gr almış.Doktor kızdı etle kemik beraber gelişsin dedi.Bak ne diyorum ben:Kafana takma relax ol.İlk 3,5 ay zor geçer .Bebeğini tam yatırma göğsünde.Biraz daha dik tut.Çünkü yatınca bebekler uyku pozisyonunu alırlar hemen.Dik tut biraz. Diyelimki yine emmiyo , eve pompa almışsın ya sağ canım.3-3,5 satte bir .Ben 4 aydan sonra sağarak tam bir yaşına kadar sütümü verdim.Ha birde bebeğin gazlıysa 2 saatte bir emzir.Sen süt verdikçe gazı artar ve uyumaz.Nasıl olsa ağlayacak bırak hem acıksın, hem barsakları rahatlasın.Bunlarda olmadıysa mama ver canım.Kafayı sıyırmaya gerek yok.Mama + meme olsun ne olur yani.Bu günler geçecek, ağlama...
canım en azından senin bebeğin emmek istiyor benim sütüm var ama bebeğim memeye 5 cm yaklaştığında dahi kıyamati kopartıyor. mememin ucu hiç yok, hiç ememedi bebeğim. hergün deniyorum ama nafile bu sabah çok üzüldüm ağladım sağark veriyorum sürekli 2 aylık oldu oğluşum günde 8 kez sağıyorum. çok zooor çok çeken bilir.
deniz diğer yorumları okumadım sadece bu son sayfaya baktım ama bişey sölicem belki ağır olacak belki alınacaksın belki kızacaksın ama bu senin bebeiği bu çocuğa senden iyi hiç kimse bakamaz onun tırnağının ucuna zarar gelse en çok sen üzüleceksin onun için aç uykusuz sen kalacaksın kayınvalidene ne oluyor ya .. karıştırma ve alınsada darılsada açık açık söle bu durumu anlat .. ya sen zaten lohusa bir kadınsın bu dönemde bu kadar üzerine gelinilmez anlamıyor bu insanlar sen de anlat ..ranızın bozulmasını istemiyorsan da ilerde lohusa depresyonuna girmiştim ne dediği bilmiyrdum dersin geçiştirirsin ama bir müddet bu şekilde davran ve ne olursa olsun al bebeğini git başka odada emzir başka odada besle onların yanında kalma yoksa sen kafayı yersin benden sölemesi..
ay o kadar sinirlendim ki kayınvalidene kayınpederine ne yazdığımı bile bilmiyorum gerçekten .
deniz canıma rkadaşlarım sana anlatmışlar zaten o süt takıntıları bende de çok oldu elelrim sadece göğsümdeydi acaba doldu mu sağsam çıkar mı nelre çektim kayınpedrinin ve kayınvalidenin tavrı da hiç hoş değil sağmanın ne olduğunu sen bana sor kızım ebni 3 aylıkken bıraktı ve ben ona 10.ayına kadar sağark verdim gece gündüz ne kadar zordu ama çok şükür kızım 10.ayında tekrar emmeye başladı hiç kafana takma hayatım bulgur,süt ve helva bende sütü çok arttırdı canım tavsiye ederim baktın yetmiyor canım mama da ver hiç emziremeyenleri düşün
canım bende öyle günde 8 kere falan süt sağıyorum gerçekten çok zor şu an kapı dışarı çıkamıyacak durumdayım. canım sen sütünü sağdığında kaç cc süt çıkıyor benim hiç belli olmuyor ama geceleri süt bol geliyor hiç mama verdiğim olmadı. gündüz daha az geliyor daha doğrusu kızım yarım saatte bir saatte bir acıkıyor bende ne çıkarsa sağıp veriyorum yetmezse 30 cc mama hazırlıyorum. bazen boş boş mememi emiyor. benim günde 400 cc falan süt çıkıyor ama yetmiyor
benim ilk başlarda 2 mememden toplam 30-40 cc çıkıyordu, sonra ne duyduysam denedim valla. derotu, incir, malt içeceği vb artık hangisi yaradı bilmiyorum ama 3 saatte mutlaka sağıyorum şimdi 80-120 cc arası çıkıyor, yetmediği yerde mama veriyorum...ne yapalım... çok zor gerçekten. ben 3-4 saatte bir 100-120 cc sağdığım sütü veriyorum veya mama...
canım senin bebeğin kaç aylık hep sağarak mı veriyorsun sütünü