2009 Haziran bebeklerinin Montessori Eğitimi Çalışmaları

Yaptığı yada yapacağı eylemin kartonlarda göstermenin yada ilerki aylarda nohutların içinden fasülyeyi ayırtmanın nebileyim elleriyle baskı yapmanın ne gibi ters etkisi olabilirki..bizde dr muza sorduk bu eğtim ailelerin bakış açısına göre değişir ayrıca aileler için zaman harcatan bir eğtim olduğu için çoğu aile pek kullanmıyor dedi.Okuduğum kitaplar,meteryaller bana çok şey öğretti. Bizde tam gaz devam yani Montessori eğtimine.Buda benim nacizane fikrim

yaniiii havvacım katılıyorum sana...
okuyarak,söyleyerek değil uygulayarakkk olan bi eğitimmm
evet özveri uğraş fedakarlık old. için her ailenin işine gelmiyor maleseff :eek:lmaz:

örneğin dışarıda yağmur yağdığında onu pencereden baktırıpp bunun yağmur olduğunu söyleyippp
akabinde çocuğu banyo yaptırmak için banyoya soktuğumuzda delikli şişeyle yağmur şeklinde tepesinden akıttığımızda o çocukk onun az önce öğrendiği yağmur terimi aklına gelip hemen cama bakmak için kafasını kaldırdığındaa banyodaaa
yağmuru çok gzl öğrenmişşş olacakkk..
bi saknca göremedim bennn :lepi:
doktorumuzda kesinlikle bu eğitimi önerdiii :lepi:

süpersin canım:sm_cool:
inanıyorum ki saadetcim bebeklerimiz çok şey öğrenecek bu şekilde.
durmak yok yola devam :lepi:

Yaptığı yada yapacağı eylemin kartonlarda göstermenin yada ilerki aylarda nohutların içinden fasülyeyi ayırtmanın nebileyim elleriyle baskı yapmanın ne gibi ters etkisi olabilirki..bizde dr muza sorduk bu eğtim ailelerin bakış açısına göre değişir ayrıca aileler için zaman harcatan bir eğtim olduğu için çoğu aile pek kullanmıyor dedi.Okuduğum kitaplar,meteryaller bana çok şey öğretti. Bizde tam gaz devam yani Montessori eğtimine.Buda benim nacizane fikrim
................................

Son düzenleme:
Aslında haklısında cnm. Fakat bu egıtım sadece nohutla kartonla olucak iş değilmiş.çok kapsamlı , çok farklı oyuncak gerektıren , bı egıtım ki anaokullarında bıle okadar ozenılmesıne karsın genede eksıklıkler olabılıyormuş.
gittiğim seminer olsun , kurs olsun , okudugum kıtaplar , okudugum unıversıte olsun .... sızın ogrettıgınız cok ıyı bısey bende onu ogluma ogretıyorum. her annede evladına ogretıyor. ama tam anlamıyla montessorıe egıtımınden bahsedersek tabıkı yapıcagımız eksıklıkler olucak . Ki ben ekonometrıyle ılgılenıorum ılgı alanımada pek gırmeyen bı konuyla bukadar ısrarcı olmak ıstemem. bunlar sadece uzman doktorumun bana soledıgı nacızane fıkırleri .

sende haklısın canım tabiki bizde sadece nohutla kartonla yapmıcaz bu işi. Ki benim alanım işletme olmasına rağmen hepimiz önce anneyiz evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz bu eğtimin adı ne olursa olsun öncelik onlara yararlı şeyler verebilmemiz.bu konu ilgi alanım değil diyerek kenarada çekilemem.neyse biz burada bilgi ve tecrübelrimizi paylaşmaya çalışıyoruz.umarım yararlı oluruz

sende haklısın canım tabiki bizde sadece nohutla kartonla yapmıcaz bu işi. Ki benim alanım işletme olmasına rağmen hepimiz önce anneyiz evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz bu eğtimin adı ne olursa olsun öncelik onlara yararlı şeyler verebilmemiz.bu konu ilgi alanım değil diyerek kenarada çekilemem.neyse biz burada bilgi ve tecrübelrimizi paylaşmaya çalışıyoruz.umarım yararlı oluruz

...............................

Son düzenleme:
tabiki paylaşımlarını yazacaksın canım hepimiz paylaşmak için burdayız.bizde seni ve cem i öptük canım zeyneple

Banyo kartonumuz :)
469.jpg
[/url][/IMG]

Son düzenleme:
süper olmuşşşş havvacımmmm eline sağlıkk

amannnn neyseee vazgeçtimmm....

Son düzenleme:
İlgi alanım değil diyerek kenara cekılmedım zaten :) sadece doktorumla konustum ve sızlede paylasmak ıstedim ama nedense dogru bılınen yanlıslar oldugu zaman kabul etmek yerıne bılmedıgımız - okumadıgımız konuyla ılgılı tartısmaya gırerıs bunu daha fazla yasamak ıstemıyorum cnm. senıde bebegınıde optum kocaman.

ne yanlış acaba ???
bilmediğimizi,okumadığımızı,ve en önemlisi araştırmadığımızı nerden biliyorsunnn?????
Doktorun ne kadar biliyorda atıp tutuyorrr????
Montessori mail grubuna üye olsunn ondan sonra iyi bir anlasın içeriğini sonra atıp tutsun
Yurt dışında bile okullarda bu eğitim söz konusuuu...
Lütfennn :eek:lmaz:

her konuda olduğu gibi bu konuda da farklı farklı düşünceler var...
birebir montessori eğitimini vermek tabiki münkün değil ama bebeğimize yararlı olmaya çalışmak ufak tefek şeyler olsada onlara bişeyler öğretmek güzel ve faydalı bunu adı montessori yada baska bişey önemli değil..önemli olan onların gelişimine oyunlar oynayarak, keşfetmeyi öğreterek katkıda bulunmak...
bebeklerin beyin hücrelerin en çok olduğu dönem 0-3 yaş arası yani bebeğimizin öğremeye en acık olduğu dönem...eğer bu hücreler kullanılmazsa bir çoğu ölüyor ve 3 yasından sonra kalanlarla devam ediyor çoçuğumuz hayata yani 3 yasından sonra kreşe gitmesi derler alması falan sadece kalanları kullanmasını sağlıyo.. yani bebeklerimizle bu tip aktivelerde bulunmak çok çok faydalı bunu bi oyun eğlence olarak görmeliyiz bebeğimiz hep oynuyor güzel vakit geçiriyor hemde öğreniyor.. dışarıdan bu aktiteler başkalarını basit saçma gelebilir hatta gülebilirler ama bebeğimiz büyüdükçe bunun faydasını hep birlikte göreceğiz canlarımmm. isim hiç önemli değil montessori yada başka bişey önemli değil biz sadece bebeğimizle eğlenceli aktiviteler yapıyor hoş vakit geçiriyoruz...
paylaşımlara devam arkadaşlar...

ne yanlış acaba ???
bilmediğimizi,okumadığımızı,ve en önemlisi araştırmadığımızı nerden biliyorsunnn?????
Doktorun ne kadar biliyorda atıp tutuyorrr????
Montessori mail grubuna üye olsunn ondan sonra iyi bir anlasın içeriğini sonra atıp tutsun
Yurt dışında bile okullarda bu eğitim söz konusuuu...
Lütfennn :eek:lmaz:
........................

Son düzenleme:
Önce siz uzman bir doktorla kendınızı bır tutmayacaksınız.yurt dısında degıl turkıyedede verılen bı egıtım. ayrıca ıster verrrr ıster vermeeee benı ne alakadar edebılır soylermısın ???? sen ıreme egıtım vermıssın vermemıssın bana bı yararı veya zararı yokki. herkes özgür. ben sadece konustugumuz konuyu buraya yazdım . ama benım doktorum yanlıs bılıyormuş . şimdi kendısıne bı telefon acıyım maıl grubuna uye olsun banada ole ATIP tutmasın çok ayıp çokkkk.

yok canımmmmnn
doktorum doktorummm birazda kendi bilgilerini konuşturrr doktorunun dediklerini iletceğineee
senii hiç alakadr etmez zatennnn İrem
yurt dışında değil türkiyede verilen eğitim öyle mii???bak bakalımmmm tarihine şekerimm atıp tutmakda ısrar etme hala :lepi:
Gitgide daha aşina olduğumuz Montessori eğitimi İtalya’nın ilk kadın doktoru olan Dr. Maria Montessori tarafından geliştirilmiştir. 1870 yılında doğan Dr. Maria Montessori, çeşitli ülkelerin eğitim sistemini ve çocuklarını incelemiş ve yaptığı çalışmalarla 1900′lü yıllarda etkisini gösterecek olan yöntemi geliştirmiştir.
Avrupa ama özellikle Amerika’da yaygın olan Montessori eğitim yöntemi -klasik eğitimden farklı olarak- sözlü eğitimden ziyade özel tasarlanmış araçların ve oyuncakların eğitimde daha etkin olduğuna inanır. Klasik sistemle tek ortak yanı okul öncesi eğitimin önemli olduğunu savunmasıdır.
‘Bir insanın en iyi konuşabildiği dil çocukluğunda öğrendiği dildir üstelik kimse ona öğretmemişken!’ diyerek çocuklukta alınan doğru eğitimin hayatta nasıl etkin olduğunu anlatmaktadır.

ne kadar anlatırsan anlat bütün bildiğin karşındakinin anladığı kadardırrr :teytey:

Son düzenleme:
doğru ... .... tartışmayın demişler, önce sizi kendi sevıyesıne ceker , sonra tecrubesıyle yener demişler...

saadetcim bu uyku oyun banyo yemek kartonlarından sonra ne yapabiliriz?
bir fikrin varmı canım

canımm farklı dokuda kumaşlar alıppp
içini doldurup pamukla falan top gibi,kare gibi dikdörtgen mi dikebilirzzz
bölelikle doku anlayısı değişirr ve şekiller için aşina olurr
mail topluluğunda görmüştüm bu uygulamayıı

ecemcim tartışmayalım bence artık diğer sayfada yazmıştın ya tartışmayacagım diye
paylaşımın varsa metaryalin falan buyur ama uzamasın

X