2009 Haziran bebeklerinin Montessori Eğitimi Çalışmaları

merhabalar saadet hanım.çok güzel olmuş kartlar.ellerinize sağlık.bende dergileri karıştırmaya başladım bile.bide bi tane çocuk psikiyatristi arkadaşım var.ona ulaşmaya çalışcam başka önerileri olurmu bizede diye.
diğer topici sürekli takip ediyordum ama sık sık yazamıyordum.buranın sürekli takipçisi olucam ama.
buarada ismim elif(belki diğer taraftan hatırlarsınız) kızımda alya

Saadetçim sağol canım bende başlıyım ufak ufak
resimlerini eklerim yaptıkça
tamam emelcimm..merakla bekliyorum :)

merhaba elifcimm
evet canım hatırladımm..yaratıcı paylaşımlarını merakla bekliyorum cnm..alyayı öptüm :)

saadetcim güzel bi sayfa olmuş canım.bende elimden geldiğince paylaşım yaparım ama benimde printerim yok.bişekilde eklemeye çalışırımmm.yapabilirsm..opuyorumnanaktan

bnmde printer,m yok cnm.dediğim gibi bebe dergilerinden temin ediyorumm..
bekliyorum cnm :)

akıllı bebekler akademisi adlı kitabı okumuşsunuzdur belki.ben 6-9 aylık kısmı yeni yeni okuyorum.miniklerle oynamamız önerilen oyunları hergün birer birer yazayım isterseniz.

hamileyken okuduğum sureler vardı ona..doğduğundan beridir de aynı sureleri dinlettiriyorumço surelere tepki vermeye başladı..şimdi de cevşene başlayacağım......aşinalık kazanmasını istiyorum

yaz elatun okuruzz :)
belki o oyunlarıda materyala çevirerek oynayabilirizzz
özel tasarladığımız araçlar oyuncaklarla..

selam kzılar.. sadetçim çok iyi düşünmüşsün.. bende iki gündür okuyorum o topiği .. hakaktende çok faydalı geldi banda.. güzel paylaşımlar inş.. resimelrde çok güzel olmuş cnm.. bende yuapayım bari.. benimde dergiler var evde.. saol canım..

öncelikle belki birçoğunu farkında olmadan yapıyoruz bu oyunların.hepsini hemen bu ay yapamasakta biyere not edip önümüzdeki 3 ay boyunca fırsat buldukça hemen hergün oynarız.
1 oyun:vücudumuzu tanıyalım oyunu
ayak parmaklarından başlayarak başa kadar çıkılabilir.
belli bir sıra izlemenin yanında sağdan sola geçiş yaparak bebeğin bu kavramları tanımasını sağlıyabiliriz.
oyuna başlamadan önce bebeğinizle göz temasına geçip sevecen bir sesle oyun hakkında bilgi vericez.
(hadi bakalım şimdi vücudumuzu tanıyalımm..ben elimle dokunarak vücudunun çeşitli uzuvlarını göztericem anlaştıkmı?hadi başlayalım gibi)
bu açıklamadan sonra sağ ayaktan başlayarak başına kadar tüm uzuvlarını tanıtarak ilk aşamayı bitirebiiliriz.(işte bu sağ ayağın bunlarda parmakların..tam beş tane hadi sayalım 1,2...5 gibi)oyun esnasında müzik yada doğaçlama bir şarkı söylemek oyuna geçişi kolaylaştırıyomuş ayrıca.
bu oyunlar çok basit gibi gelebilir ama kitabın her oyunla ilgili açıklama bölümünde hepsinin faydaları doyurucu şekilde anlatılmış.uzun olduğu için onları yazamıyorum.

hamileyken okuduğum sureler vardı ona..doğduğundan beridir de aynı sureleri dinlettiriyorumço surelere tepki vermeye başladı..şimdi de cevşene başlayacağım......aşinalık kazanmasını istiyorum
ne gzl cnmmm
tşkler cnm
yapıncada paylaş biizmle olur mu?

süper olmuş saadetcim emeğine sağlık.
bemde kocişi karton almaya gönderdim gelsin yapıştırayım akşam koyarım resmini.
tşkler zuzum
bekliyorum heycanla arkadaşım :)

gayaet güzel cnmm..biraz büyüsünler bu oyunu materyala çevirebiliriz
kartondan hazırlayıp bir çocuk vücüdumuzu tanıtabiliriz bi kaç ay sonra :)))
biraz zaman geçsin bunu not alıyorum yapıcağım

harika bi topik bu...ama eski montessori topigini bulamadim, hani onu okuyup biraz daha fikir edinecektim, bilen var mi yerini

bende bi bakayım ozaman eskisinee..
bugunku oyun kaldıraç oyunu..
temel amaç bebişin sırt ve boyun yapısı/kaslarını geliştirmek ve böylece boyunu dik tutma ve bağımısz oturma gibi aktivitelere hazırlık.
sırtüstü yatarak bebişi karnınızın üzerine yüzükoyun yatırın.ellerinizle koltuk altlarından tutarak ve gözlerinin içine bakarak bir kaldıraç gibi yukarı ve aşağı kaldırıp inidirin.önce çok yavaş sonra biraz daha hızlı olmak üzere değişik uygulamalar yapabilirsiniz.
yine kendi şarkılarınızı söyleyin.(hoop hani bebeğim nerdeymiş?işte orada bana bakıyorrrr..bir aşağı bir yukarı kaldıraç oyunu buu.....gibi)
sürünme denge kurma çabaları için beynin psikomotor bölgesisinin doğal gelişimini sağlamaya katkıda bulunan bir oyun buu..

saadetcim çok güzel olmuş bende en kısa zamanda yapmayı düşünüyorumopuyorumnanaktan

selam kızlar
Benimde 27 mayıs doğumlu Sevi Masal isimli bir kızım var, çok güzel kartlar Saadet eline sağlık, bende aranıza katılmak istiyorum, hergün aynı oyunlardan sıkıldık bende kızımda, eğlenirken öğrenicek çok güzel bir topik elinize sağlık, karton alıp kartlardan bende yapıcam en kısa zamanda, yapınca eklerim, ilk böyle başlanıyor heralde, bu heyecanımız hiç bitmez ve bebeklerimize bu doğrultuda eğitim veririz inşallah...

saadetcim çok güzel olmuş bende en kısa zamanda yapmayı düşünüyorumopuyorumnanaktan
tşkrler cnm
yap ve paylaş bizimleee cnm :)

hoşgeldin canım..tşkler bu arada :)
yapınca ekle ama mutlaka
evet cnm ilk böyle başlanıyorrr..daha çok materyal var yapılcak :)

bu kartları dayanıklı olması için asetat la kaplattırcammm..çnkü yakın zamanda ellerinde gezcek bebiişlerin :)

çok güzel bi topik bu inş bebişlerimize faydalı olucak bende yapıcam bu kartlardan şimdi sadece bakar öğrenmeye çalışır bi kaç ay sonrada neyin ne olduğunu bilir gösterir bile iyi akıl etmişsin saadetcim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…