2009 Haziran bebeklerinin Montessori Eğitimi Çalışmaları

SiremimS

İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
11.270
1.279
kızlar bi topik var ama onlar baya ilerlemiş montessori eğitimi hakkında onların bebekleri büyümüşş..
bizim kiler hemen hemen aynıı ay grubu...
beraber fikirlerimizi paylaşalım mı resimli paylaşımlarımızla
yapcağımız materyallerimizide koyarız..Böylelikle hergeçen gün neyden nasıl ne öğrendiler gibi paylaşımlarımızı aktarırızz
ben en kısa zamanda oyun,uyku,beslenme kartlarımızı ekliyceğim..
sizlerdende bekliyorumm... a.s.

eğitim hakkkında...
Gitgide daha aşina olduğumuz Montessori eğitimi ıtalya’nın ilk kadın doktoru olan Dr. Maria Montessori tarafından geliştirilmiştir. 1870 yılında doğan Dr. Maria Montessori, çeşitli ülkelerin eğitim sistemini ve çocuklarını incelemiş ve yaptığı çalışmalarla 1900′lü yıllarda etkisini gösterecek olan yöntemi geliştirmiştir.
Avrupa ama özellikle Amerika’da yaygın olan Montessori eğitim yöntemi -klasik eğitimden farklı olarak- sözlü eğitimden ziyade özel tasarlanmış araçların ve oyuncakların eğitimde daha etkin olduğuna inanır. Klasik sistemle tek ortak yanı okul öncesi eğitimin önemli olduğunu savunmasıdır.
‘Bir insanın en iyi konuşabildiği dil çocukluğunda öğrendiği dildir üstelik kimse ona öğretmemişken!’ diyerek çocuklukta alınan doğru eğitimin hayatta nasıl etkin olduğunu anlatmaktadır.

Son düzenleme:
hayırlı ve faydalı olur topiğimiz inş. en kısa zaman çekip ekleyeceğim kartların fotolarını
ceylin şimdilik kemiriyor :)

evet kızlar çok faydalı olcak eminim...
hepimizden güzel fikirler yaratıcılık çıkacağına..
ayşecim ceylin kemirmeden ekle sen :)

canım çok güzel bir topic açmışsın.benim yeğenimde 3 yaşındayken okuyabiliyordu.sayabiliyordu.onu gezdirirken plakaları okuyordum tek tek.dikkatimizi çeken şeyleride tek tek göstererk okuyorduk oyun gibi algıladı ve sıkılmadan çabucak öğrendi.telefon nomuzu bile ezberletmiştim kaybolma ihtimaline karşı.sorunca hemen söylüyordu.
kızımdada aynı şeyleri uygulamayı düşünüyorum.ınşallah başarılı olurum.

evet bende varımm..nerelerden araştırdınız.neler yapmalıyım nerelerden okumalıyım.bana önerirmisiniz kızlar.bende hazırlamak ve sizlerle paylaşmak isterim.

ben oyuncaklarıyla al ver hareketleri yaPTIRIYORUM al kızım deyip veriyorum oyuncagını tekrar istiyorum ver kızım diye heyecanlanıyor böyle söyleyince fırlatıyor :)

sesli bi oyuncagını çıngırak mesala önce gösterip sonra battaniyenin altına saklıyorum önce acmaya çalışıyo sonra bırakıp battaniyeyi agzına sokuyo :)
zamanla öğrenecekler tabi daha çok küçükler ama erken başlamakta fayda var...

maşallah yeğenine cnmm..
evet bende varımm..nerelerden araştırdınız.neler yapmalıyım nerelerden okumalıyım.bana önerirmisiniz kızlar.bende hazırlamak ve sizlerle paylaşmak isterim.

canım ben kısa bir süre sonra paylaşacağım..örneğin ilk materyal olarak uyuyan,emen mama yiyen,oyun oynayan bebeklerin resimlerini kesip sert bir kartona bi kartonda yapştır..sonra uyuyanları beşiğinn oldu. yere mama yiyenleri mama yediği yere oyun oynayanlarıda oyuncaklarının old. kısma koyarsınn..bunları yapmadan önce resimleri gösterip anlatarak 'bak kızım yada oğlum bebek annesini emiyor hadi sende beni em' gibisinden..
şimdi küçükler ama ilerde dahada anlıycaklar...
yanlız şimdidende resimler gösterilmesi gerekiyormuş..

Son düzenleme:
saadet çok güzel bi konuya el atmışsın tebrik ederim tatlım
canımın içi bende yapiim diyorum ama bebek resimlerini nerden bulcam prenterim da yok(

binnurcum ben bebe dergilerinden kesdim milupa, bebelac ,playskoll ,avent,hamileyiz biz dergisinden temin ettim brazdan ekliyorum...

evet beslenme,uyku ve oyun kartlarımız hazır..önlü arkalı yaptım..aynı konu için..
bölelikle 2 yönüne bakmayı keşfetsin..

[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]

saadet çok güzel olmuş ellerine sağlık canımmm
irem çok şanslı senin gibi melek bi annesi olduğnaa

kızlar bu kartların ne faydası varmış bebeğe ?
benim pek bir bilgim yokta,
topiğin hayırlı olsun Saadetçim paylaşımlarımız bol olsun opuyorumnanaktan

şekercim bu en basitlerii biraz büyüsünler daha çok materyal varr..
bu kartları da şöle anlatım kısaca..
mesale bunlar daha beek old için ilgilendikleri materyal yaptım.
bi kaç ay sonra hayvanları öğrenecekler mesale..ilk kedi kartını evde gösterip çıkardığı ses eşliğinde..
bunu kavrattıktan sonra hemen akabinde dışarı çıktığımızda kediyi görünce..
zihnindeki canlanacak ve onun kedi olduğunu hatırlıycak...

bu linktende incele cnm
Montessori Egitimi

eğitim hakkında....
Gitgide daha aşina olduğumuz Montessori eğitimi ıtalya’nın ilk kadın doktoru olan Dr. Maria Montessori tarafından geliştirilmiştir. 1870 yılında doğan Dr. Maria Montessori, çeşitli ülkelerin eğitim sistemini ve çocuklarını incelemiş ve yaptığı çalışmalarla 1900′lü yıllarda etkisini gösterecek olan yöntemi geliştirmiştir.
Avrupa ama özellikle Amerika’da yaygın olan Montessori eğitim yöntemi -klasik eğitimden farklı olarak- sözlü eğitimden ziyade özel tasarlanmış araçların ve oyuncakların eğitimde daha etkin olduğuna inanır. Klasik sistemle tek ortak yanı okul öncesi eğitimin önemli olduğunu savunmasıdır.
‘Bir insanın en iyi konuşabildiği dil çocukluğunda öğrendiği dildir üstelik kimse ona öğretmemişken!’ diyerek çocuklukta alınan doğru eğitimin hayatta nasıl etkin olduğunu anlatmaktadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…