2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar, oku oku zor bitirdim çenenize kuvvet maşallah
bizde oğlumla mama yedik , kremalı tavuklu patates ve makarna yedik
paşam iç su iç su şaşırdım, sonra kendim yiyeyim dedim meğer yemek biraz tuzlu olmuş :)
içi yandı demek yavrumun
bizim buralarda soğudu, içine normal beyaz atlet üstüne uzun kollu giydiriyorum
kışında yün atletler oluyorya, geçen kış kullandım sıcacık hiç üşümedi
bu senede alıcam büyüklerinden
uykusuda gündüz uykumuz pek yok, bir saat uyuyor, benimkisi yanımda yatıyor
demiştim hani karyolasının bir tarafının parmaklıklarını kestik bizim yatağa dayadık yanımda uyuyor böylece
gece 2-3 kerede emmeye kalkıyor , emerken uyuyor sadece
sütten kesilince nasıl uyutucam bilmiyorum
 
amanııııın bu ne cene böyle oku oku bıtıremedım.
aysecım salıncaga dıkkat et canım aman düşmesın yavrucak.bencede ayagında sallamaya alıstır .gittiğin yerlerde beşik arar durur sen bunalırsın sonra.
masallah elaya ne tatlı olmus öyle allah nazarlardan saklasın.
kızlar gece süt verirken tek seferdemı ıcıyorlar kuzularınız yoksa az az mı?elıf sımay 2-3 seferde ıcıyor 200 cc yı.içip hemen uykuya dalıyor sonra.
 
merhaba kızlar geçmişi hızlı okudum pek birşey anlamadım.müminecim geçmiş olsun.eminecim maşallah elaya genç kız gibi.

pamukefem sende hamilesin sanırım Allah hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin

ben buaralar çalışmaya verdim kendimi.mali müşavirlik sınavı açıklandı.7 dersten 3 ünü çalışmadan vermişim çok şükür.kaldı 4.onuda aralıkta geçicem inşallah.birde ehliyetim yoktu kursa yazıldım.onunda 23 ekimde sınavı var.kızım uyudu mu ders çalışıyorum

alhancım benim kızım gece kalkmıyor maşallah çok şükür.sabah mama yada süt veriyorum.oda 250 ml yi 2-3 kerede içiyor

iyi geceler
 
Çocuğunuzun diş sağlığı için dikkat

Çocuğunuzun diş sağlığı için dikkat
Beslenmeyle doğrudan ilgili olan diş sağlığı bebeklik döneminde başlıyor. Peki anne babalar bu konuda neyi doğru neyi yanlış yapıyor?

Çocukların şekerli besinlere alışması bebeklik dönemiyle başlar. Emziğin reçel, bal gibi tatlı besinlere batırılması gibi hatalar, çocuklarda önce süt dişlerine daha sonra da daimi dişlerine zarar verir. Çocuklarımızın diş sağlığını nasıl koruyacağımızı Dişeti Hastalıkları Uzmanı Sibel Öznur Örsal'a sorduk:
Çiğdem İŞLER yazıyor

- Bebeğin diş sağlığı için nelere dikkat edilmeli?

En önemli, en çok dikkat edeceğimiz konu 1 yaş üstü çocuklara gece süt verilmemeli. Gece ağlayarak uyandığında süt içirmeyin. Çok çok önemli. Sütü mutlaka gündüz ve şeker katmadan verin. Mamasına ve meyve suyuna şeker konulmasını asla önermiyoruz.

- Diş temizliğini nasıl sağlayacağız?

Çocukların dişlerinin anne tarafından temizlenmesi çok önemli. Bütün bebek setlerinde parmak fırçası dediğimiz, annenin baş parmağına geçirerek kullandığı fırçalar var. Tek diş çıksa bile annenin o dişi fırçalaması şart. Akşam sütünü içtikten sonra o fırçayla dişlerin temizlenmesi gerekiyor. Tabii ki anne bu işlemden sonra çocuğa biraz su içirmeli. Bakım ilk dişin çıkmasıyla birlikte başlamalı.

- Dişin çürümesini engelleyen besinler neler?

İlk başta peyniri sayabiliriz. İçindeki kazein denilen protein, diş kremi denilen ürünlere de konuluyor. Mesela Fransızların yemeğin ardından peynir yemesi bu yüzden. Yiyeceklerden lifli sebze ve meyveler diş çürükleri açısından çok önemli. Fizyolojik olarak diş temizleniyor, dişe yapışık gıda kalmıyor.

Besinin dişe yapışması da zararlı, değil mi?

Cips, şeker gibi yiyecekler diş yüzeyinde kalarak çürüğe neden oluyor. Çocuğun böyle bir alışkanlığı varsa yedikten sonra diş fırçalanmalı. Besin ağızda ne kadar çok kalırsa çörük etkisini artırıyor. Çocuklar bazen sevmediği şeyleri yanağa itip tutar. Bu durum sürekli olursa, o 2 dakikalar çürük etkisini artırıyor. Yanağında 12 saat boyunca köfte tutan çocuklar var. Asitli gıdalar çürük açısından önemli. Yüzeydeki mine tabakasının çürümesini sağlıyor. Kola ve sitrik asit içeren içeceklere dikkat edilmeli.

Çürük engelleyici gıdalar arasında balık, balık yağı, yer fıstığı (Yapısında fosfat var), kakao ve çayı da sayabiliriz. Çay içmek diş çürüğünü engelliyor, çay dişin rengini bozuyor ama flor içeriyor. Balık ve balık yağı önemli. Xylitol denilen muz ve mantarda bulunan maddenin, -şimdi çoğu sakızda da var- diş çürüğünü engellediği kanıtlandı. Yemeklerden sonra xylitol içeren bir sakız çiğnemek etkili olabilir.
 
günaydınn
bizim kız ağzını açmıyıoo fırcayıda oyuncak sanıyoo
siz nasıl temizliyosunuz kızlar dişleriinii
 
valla bende aldım ama fırçalıyomuş gibi maşşlah beya yapıyoda dah anlmazlarki
 
ben biz banyoda fırçalarken yanımızda durmasını sağladım öncelikle daha sonra babası fırçalarkende gönderdim önce fırçaya alıştı sonra dişlerine götürmeyi öğrendi tamamen alıştıktan sonra kendiside macun istedi önce macunu dokundurarak tattırdım tadını beğenmezse fırçalama işleminden soğuya bilirmiş çünkü ama o macunlu bi şekilde fırçalamayı daha çok sevdiii ve şuan da kendince bişeyler yapıyooo ::))) süt , meyve suyu zaten ağzına sürmüyo meyve olarak yiyooo böyle bizde
 
cok güzel bır paylasım olmus tesekkürler...
gece süt vermeyın denıyor ama acıkınca ne yapacagız?emmiyorda buna nasıl cözüm bulacagz kı?
 

sade sebzeyi atsız tussuz yemiyor canım, bizim yediğimiz yağlı salçalı sulu yemeklerden yiyor. gittinmi doktora?

ay bende düşünüyordum boya kalemi almayı bak şimdi gözüm korktu
vazgeçtimmmm

bizimki dün bulmuş kalem koltukları karalamış öyle duruyor, neyle silsem çıkar acaba.

ela 26 bu yasta cocuga kalem vermek yanlıs kasları calıstırdıgından tavsıye etmıyolar aslında bende vermek cok ıstıyorum ama....kızın cok tatlı masallah....bebek degıl cocuk gıbı ömasakllah


yanlış değil canım, aksine faydalı, kalemi tutmak kaba motor, kalemle karalamak ince motor hareketlerini geliştiriyor, beyin gelişimi için çok önemli, aynı şekilde kaşık vermek gerek eline.

dünden beri salıncağı istemez oldu rahat edemiyor herhalde, bende yavaş yavaş ayağa alıştırıyorum imdilik emerek uyuyor tabi.


1 kez düşmüş yavrum allahtan yere yakındı, sesini duyuramamış düşmüş halının üstüne.

iyiyim kankam ne olsun


demi haziran annelerinin çenesi düştü

ayşe nereye gitti bi anda
mert uyand canım, laptopu açık görünce nasıl yapıyorsa sisitem dosyalarını siliyor, herseferinde yedinen yüklüyorum.


aynen canım benimkide emerek uyuyor artık, göğsüm yara olmaya başlayacak sanki, yarım saaat falan bekliyoruz emerek.

gittiğim yerde reziliz zaten, çok kavga ediyoruz mert yüzünden eşimle misafirlikte, eşim dışarıya çıkıyor mertin uykusu gelince telefon ediyorum gel diye onun kavgasını yapıyoruz.
 
selam kızlar.okuldan geldım size bakayımd edim bi ama düne nazaran pek sakin bugün burası.nerdesiniz?
 
oldunuz mu filiz hadi hayırlı olsun cnm inş hasta olmaz grip oldunuz muu?
evet gülin sakin cnm burası nasıl gidiyo okull alıştımı kızın
 
valla derin de ben de alışıyoruz sanırım.ablam baktığı için bu kadar rahatım tabibi de çok şükür ders programımda güzel.cuma gunu gene değişecek gerçi ama inşallah o da güzel olur.mesela yarın 1 de gıdip 3.30 da gelıcem.o sırada da uyur zaten.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…