2009 Eylül Anneleri

dileek bacım sen böyle negatif düşünmezdin, lohusalık halleri galiba
ne demek iyi anne olamıyorum, yok kucağımda susmuyor
9 ay babasının kucağındamıydıkii babasını anası sansın kızzz
bi alemsin heee, sancısı varsa ondan sebep susmuyordur
hem bebekler babalarının kucağında kendilerini güvende hissederlermiş
ondan sebep susuyordur, benim kızda babasının sesini duyunca sakinleşiyor
arada bi inleyip naz yapıyor
şimdiki yavrular çok fena anam
senki kızını Allahın izni ile buraya kadar getirdin yaa, bundan sonra da en iyisini yapacaksın
süper bi annesin sen, kendini hep motive et, karamsar düşünme
bizde emziriken binbirtürlü takla atıyoruz, öyle kolay değilmiş annelik vesselam
ama hiçbirşeye değişilmicek harikulade bir duygu ELHAMDÜLıLLAH

herkes yavrsuna kavuştu dertler sıkıntılar anlatılıyo bende öleee içim çeke çeke okuyorum sizleri mafoldumben

slm güzel anneler ne güsel herkesler doğurmuş ya ben girmeyeli iki hafta olmuş son giriş tarihime bakıyorumda 31 agustos :) galiba benim gibisi yok aranısda bizim cok gaz sorunumuz oldu sabahlara kadar hiç susmadan ağladı yavrum hiç 10 dakka uyumadan kaç gece sabahladık çok gaz sorunu oluyor doktora götürdük otomobille gezdirin susar demişti biz geceleri saat 3 5 hiç farketmiyo çıkıp çıkıp samsun caddelerini turluyoruz ama nafile en son işte bi eczane var burda doğal ilaç yapıyormuş ona basladık 3 gün oldu bayagı faydasını gördük çook şükür en azından hiç susmadan ağlamıyor sadece geceleri kalkıp saat bası yarım saat memeden durmak istiyor :)) ben buna razıyım vallahi ağlamasında... bu arada bugün 30 günlük olduk aşıya gidecez ayın 17.sinde

gamma canım biz 3,gün çıkarken ilk topuk kanını aldılar
2, yide 12.gününde yani dün verdik
çok ağlattılar, canını çok yaktılar kızımın
vicdansız hemşireler :eek:klava:

ah yavrum kıyamam ben ona
bana sağlık ocağı dedi ilk kanı hastane alırlar doğunca 5. günü buraya getirin ikinciyi biz alcaz dediler hastaneyede sorcam bakalım eğer 2. yi de hastande alırlarsa sağlık ocağına götürmem diye düşünüyorum ay bir doğsa kuzum

slm güzel anneler ne güsel herkesler doğurmuş ya ben girmeyeli iki hafta olmuş son giriş tarihime bakıyorumda 31 agustos :) galiba benim gibisi yok aranısda bizim cok gaz sorunumuz oldu sabahlara kadar hiç susmadan ağladı yavrum hiç 10 dakka uyumadan kaç gece sabahladık çok gaz sorunu oluyor doktora götürdük otomobille gezdirin susar demişti biz geceleri saat 3 5 hiç farketmiyo çıkıp çıkıp samsun caddelerini turluyoruz ama nafile en son işte bi eczane var burda doğal ilaç yapıyormuş ona basladık 3 gün oldu bayagı faydasını gördük çook şükür en azından hiç susmadan ağlamıyor sadece geceleri kalkıp saat bası yarım saat memeden durmak istiyor :)) ben buna razıyım vallahi ağlamasında... bu arada bugün 30 günlük olduk aşıya gidecez ayın 17.sinde

bizim doktorda demişti, geceleri susmayınca alıp dışarı arabayla gezdirince susuyor bebekler
bizimde gazımız var ama öyle çok değil şükür
maşallah 1, ayı devirdiniz hee, artık aşılar başlar

evet canım ya bir ay oldu ne kadar çabuk dolu dolu gecti günler anlamadım bile çok zor ama bir okadarda güsel günler

kadir gecemiz mübarak olsun arkadaşlar dualarımız kabul olsun inşallah namaz kılamıycaz kuran okuyamıycaz diye üzülüyorum ama bol bol dua ederiz bisde

Dilekcim ne güldüm valla yaaa.. Demek kocanı annesi sanıyo he? Mümkün mü sence öyle bişey.. Bak erkeklerin vücut ısısı bizimkinden bir iki derece fazla olduğu için bebek en rahat onların kucağında gaz çıkarır ve en rahat orda rahatlarmış. Tatlım sen harika bi annesin ilk günden beri didinmelerini hayranlıkla izliyorum. Sürekli okuyosun araştırıyosun en iyisini yapmaya çalışıyosun bu bile yeter tatlım.. Sakın moralini bozma sürsün sürsün üç ay sürecek bu zorluklar hepsi geçecek.. Emzirmeyi becermek diye birşey yok bebeklerimiz çok küçükememiyo. emzirmekle annelik olmaz tatlım öyle olsa ineklerden iyi anne olmazdı eheh. Bak bana benim kızım bi kere bile ememedi beceripte ama ben dünyanın en iyi annesiyim yinede :) kendine güven ki bunu eylül hissetsin.

dilekcim sen çok iyi bir annesin, hem bilinçli hem de özverili.... bebek bunlar bi günü gününü tutmuyo, bi gün mışıl mışıl uyurken bi gün cin gibi oluyolar... daha düzene oturmaları zaman alacak... sen de elinden gelenin en iyisini yapıyosun zaten, zamanla herşey yoluna girecek tatlım... hepimizin sıkıntıları var, burada yazmadığımız unuttuğumuz o kadar çok şey var ki... dün gece beni her 1 saatte emdi mesela, normalde uyurdu... oyyy büyüseler de ellerinden tutup gezdirsek bıdıkları....

dileek bacım sen böyle negatif düşünmezdin, lohusalık halleri galiba
ne demek iyi anne olamıyorum, yok kucağımda susmuyor
9 ay babasının kucağındamıydıkii babasını anası sansın kızzz
bi alemsin heee, sancısı varsa ondan sebep susmuyordur
hem bebekler babalarının kucağında kendilerini güvende hissederlermiş
ondan sebep susuyordur, benim kızda babasının sesini duyunca sakinleşiyor
arada bi inleyip naz yapıyor
şimdiki yavrular çok fena anam
senki kızını Allahın izni ile buraya kadar getirdin yaa, bundan sonra da en iyisini yapacaksın
süper bi annesin sen, kendini hep motive et, karamsar düşünme
bizde emziriken binbirtürlü takla atıyoruz, öyle kolay değilmiş annelik vesselam
ama hiçbirşeye değişilmicek harikulade bir duygu ELHAMDÜLİLLAH

Beni cesaretlendirmeye çalıştığınız için gerçekten çok teşekkür ederim kızlar yaa ama ne bileyim kendime güvenimi nerdeyse kaybettim:KK43:(( Belki lohusa depresyonudur belki de bugüne kadar hiç yalnız kalmayışımızdan kaynaklanmaktadır yanımda hep ya eşim ya annem vardı ağrılar ve sancılar içinde emzirdim zaten birde gaz çıkartma ve avutma işiyle uğraşmamı hiç istemediler sağolsunlar ve bu da sanırım benim kolayıma geldi bugün ilk kez onunla yalnızım bakalım 3:00'teki beslenmemiz nasıl geçecek birde bende ya bebeğim kilo alamazsa ya gelişemezse korkusu var...Ayrıca sizin bebeklerinizinde vücudu soyulmaya başladı mı ve bunun için birşey yapıyor musunuz? Sebamed losyon alsam mı acaba nemlendirir rahatlatır diye dşündüm ama bilmiyorum ki işe yarar mı??? Ayrıca bebeğinizin yüzünü hergün ne ile siliyorsunuz? Bizim doktor gülsuyu önerdi 1benim bildiğim en saf gülsuyu Rosense'a ait onu da tirede 2 eczane satıyor ikisinde de kalmamış... Dediğiniz gibi babanın vücut ısısının daha yüksek olmasından kaynaklanıyor olabilir... Bu elbette kötü birşey değil ama ne bileyim benim kucağımda da sakinleşsin istiyorum... Artık bende illaki emziricem diye tutturmuyorum 6 saatte bir düzenli sağıyorum geri kalan zamanlarda da bazen emziriyorum o kadar...Ne yapayım önemli olan anne sütünü alması memeden veya biberondan... Bu arada nuby'nin natural touch biberonunu aldım çok güzel yumuşacık yavaş akışlı aldım artık onu kullanıcaz kızım için.

oh ne güzel bebbişlerine kavuşmuş anneler valla çok özendim size ama çok şükür az kaldı Allahın izniyle cuma bende kavuşacağım bebeğime size bir şey sormak istiyorum kafama takıldı topuk kanı 5 gün arayla 2 kere mi alınıyor cvp verirseniz sevinirim...Allah bebişlerinizle uzun sağlıklı bir ömür versin hayırlı kandiller bu arada bana da dua edin...

Canım inşallah kısa zaman içerisinde sende katılacaksın aramıza zaten seninle de konuşup dertleşicez bu konuları rabbim yardımcın olsun kolay bir doğum olsun inş. Bu arada topuk kanının aslında 1 kez alınması yeterli ama sağlık bakanlığının hastanelere getirdiği prosedür gereği hastanede de alıyorlar oysa en erken 48 saat sonra alınmalı oysa hastaneden 1 gün sonra çıkıyorsun yani 48 saati doldurmuyorsun ve hastanede alınan kan hiçbir işe yaramıyor sadece bebeğinin canı fazladan yanmış oluyor. Bizim hastane bu konuda çok iyiydi topuk kanı alınıp alınmaması bizim tercihimize kalmıştı ve bu konuda bize bir kağıt imzalattılar biz sorumlu değiliz diye bizde imzaladık sonra 4. günde burda sağlık ocağında topuk kanımızı aldılar yani defnemin canı 1 kez yandı.

herkes yavrsuna kavuştu dertler sıkıntılar anlatılıyo bende öleee içim çeke çeke okuyorum sizleri mafoldumben

Kıyamam ben sana canım gülcanım az kaldı tatlım sen ve oğluşnda kısa zaman içerisinde aramızda olacaksınız.

Biz 5. gecemizde çıkarmıştık araba ile dolaşmaya ve gece saat 1:00'de:))))

Dilek ciğim verdiğin bilgi için teşekkür ederim çok faydalı oldu inşallah canım az kaldı bizde gelcez aranıza kızımla..

dilekcim canım yaşadıkların çok normal sıkıntılar inan.
bizimki düzenli emiyor ama malesef sarılık sorunumuz çıktı çok üzüldük. düzelmeye başladı kuzum ama gözlerinin içi yüzü falan hala sarı. güneşe çıkardık, beyaz ışık taktık evimize düzelir diye bekliyoruz. doktorumuz sorun olmadığını söyledi ama işte insanın içi rahat etmiyor. oğluşun topukları süzgeçe döndü kıyamam yine dirayetli de çok ağlamıyor canım benim.

merhaba hanımlar..bebeğimi kucğıma alalı 2gün oluyor.sezaryanla doğdu bebeğim son dakka.ilk gün göğüslerim yumusaktı ama ikişnci gün sabah bir kalktım taş gibi olmuşlar.bebeğim yuımusakken tutabiliyodu ama şimdi çok sert olduğundan almak istemiyorum..sütü pomba ile boşaltmaya çalışıyorum ama hala sert..ben kızımı kendi sütümle beslemek istiyorum..lütfen bana yol gösterin göğüslerimi nasıl boşaltabilir ve yumusak tutabilirim..sankitonlarca yük var üst kısmımda..yürümek bile zor oluyor:KK43:(

tatlım ikinci gun benim de aynı sekildeydi ben akansıcak suda havluyu ıslatıp goguslerime koyup beklettim ve tirle ile çay bardagına sagdım ....kasıkla verdim . . .bir iki gune duzene girdi sende dene.....vucudunun dayanabilecegi sıcaklıkta olsun havlu

merhabalar... bizim gaz sorunumuz olmuyor şükürler olsun. her emişten sonra ya garklıyoruz ya da pırtlıyoruz. göğüslerim ilk başta yara oldu ama şimdilerde iyileşti sütümü sürüyorum. lansinoh arada sürüyorum. sarılık sorunumuz bizim de oldu. meleğim bir gece fototerapide kaldı ben de yanında kaldım. 13.6 ya kadar düşürmüştük bugün 14.8 e çıkmış ama doktorumuz normal dedi. zaten 10 günü atlattıktan sonra artmıyormuş artık. uyku düzenimizi henüz belirleyemedik biz de. gece gündüz belirli aralıklarla uyanıyoruz. bir hafta emip hemen uyuyorduk ama bir iki gündür bakınma seansları yaşıyoruz.

ah ne guzel baharcım insallah hiç gaz sorununuz olmaz . .genelde 15. gunden sonra baslıyormus bizimde oyle oldu inan uykusuzluktan sinirlerim bozuluyo bas agrısı da cabası su 3 ayımız bi geçse

Emelcim maşallah ya ne güzel kilo almış.. Benimki 800 gr. almış bi ayda sadece anne sütüyle besleniyo.. bu arada tatlım fön makinasını direk tutmayın sakın karnına ve ayaklarına çok zararlıymış.. Onun yerine benim gibi çoraplarını ısıtıp giydirin birde karnına yine kurutma makinasıyla bi bez ısıtıp koyun tatlım.. Derisini çatlatır direk üfleyen sıcaklık.. kurutma makinasının seside inanılmaz rahatlatıyo bebekleri :)

hmmmm tamam canım dikkat ederim ona bady uzerinden tutarız saç kurutma makınesi bizde :))

oh ne güzel bebbişlerine kavuşmuş anneler valla çok özendim size ama çok şükür az kaldı Allahın izniyle cuma bende kavuşacağım bebeğime size bir şey sormak istiyorum kafama takıldı topuk kanı 5 gün arayla 2 kere mi alınıyor cvp verirseniz sevinirim...Allah bebişlerinizle uzun sağlıklı bir ömür versin hayırlı kandiller bu arada bana da dua edin...

canım bizim ilk dogdugu gun hastanede aldılar bir sonraki de 1 hafta sonra idi

ємєℓ;9122774 .!.:
ah ne guzel baharcım insallah hiç gaz sorununuz olmaz . .genelde 15. gunden sonra baslıyormus bizimde oyle oldu inan uykusuzluktan sinirlerim bozuluyo bas agrısı da cabası su 3 ayımız bi geçse

ah canım ya tahmin edebiliyorum ne kadar zor olduğunu. biz de bir iki saatlik bölük pörçük uykularla uyuyoruz gecemiz gündüzümüze karıştı. bugün de kusma adetimiz çıktı ortaya. 2 defa kustu. :KK43:

slm kızlar herkezin kadir gecesi mübarek olsun.. gaz sorununa değinmek istiyorum ben 2 gündür karnına hafif hafif parmaklarımla vurup bacaklarını dizlerindne büküp karnına baskı yaptırıorum sonra kucaıma alıp sırtını sıvazlıorum oda ne pııırrrttt die uzuncana bi ses :) hem sesli hem kokulu allahım o vücutlardan onlar nasıl çıkıo anlamıorum.. her bebeğin kendine özgü gaz çıkarma şekli varmış ben yüzüstü yatırıncada çok rahatlıo.. ama tabi sadce gündüzleri yatırıorum öyle bende yanında oluorum ne olur ne olmaz die. walla bu bebekler maskara ediolar hepimizi denemediğimiz yol kalmıo.. siz neler yapıosunuz gaz çıkarmak için.. ha şunuda söliim ablamlar damlaların hiçbi işe yaramadıını söledi ki bencede haklılar ben sab ı 1 gün kullandım banamasın demedi.. en iyisi doğal yollar bence..

sab simpleks fayda etmedi.sıcak havlu koyuyorum karnına ayaklarına.bide ben isal oldum bebek rahatladı.heralde yediğim bişeyden.zinco yazdırdım doktora o da iyi diyorlar denicem.elanın bebeğide çok gazlı o da kullanıyor.sab al dedim aldı kız ama fayda etmedi.

kız sen doğurmamışmıydın? yanlışmı hatırlıyorum
yok canım ya daha dogurmadım ama adayım

Kıyamam ben sana canım gülcanım az kaldı tatlım sen ve oğluşnda kısa zaman içerisinde aramızda olacaksınız.

canım arkadasım çok tşk.ederim bende en kısa zamanda aranızda olmayı ümit ediyorum gazdan yaralı gögüs ucundan bahsedelim

X