2009 Eylül Anneleri

ayfer çok tanıdık bir hal :))))
heryer de yavrunun eşyaları, kucakta mayışık bir yatış pozisyonu
saç baş dağılmı :)) aynı ben

Şu an resim çeksem aynı pozu verebilirim :p

:roflol: tahmin etmiştim alkisalkisalkis

bu arada anlattığınız gaz sancısı ve çekiştirerek emme hatta memeyle bile durumdan kurtulamama bizdede var arkadaşlar.

tanıdık geldimi halimiz:))))))))))))-tatlicadiarzu-
Bi dolu koca göbişli hamileydik şimdi saçı başı dağılmış,gögüste omuzda ayakta bebiş oyalayan anneyiz :)
Ayfer hatırlarmısın buluştugumuzda teyzenin biri "aaaa bunların hepsi hamile" demişti şimdi buluşsak bi dolu çocuk :) bizi alırlarmı acaba şimdi cafelere??

yaa bu çocukların dertleri halleri tıpa tıp aynı yaa
benim kızda sancılanınca memede, memedende vazgeçemiyo, kıvranmaktanda
memeyi ağzında bir oyana bir bu yana çekiştiriyor, kopacak zaten böyle devam ederse
bende senin gibi tekrar emziriyorum susuyor, belkide diyorum doymuyor, emince rahatlıyor diye düşünüyorum, napiim
gaz sancımız hep var zaten, ama akşamları sıkıştırıyor
büyüdükçe geçer bence

Eslemcim ben 6dan bu yana ara ara emziriyorum hatta arada rezene çayı bile verdim ama biraz once goğusumde uyudu yatagına bıraktım şimdi ık mık sesler çıkarıyor :KK43:

Allah hepimizin yardımcısı olsunn bazen diyorumki ya ikiz olsaydı napardımm...:) bütün gün doğru düzgün uyumadı kabızız azcık yaptı akşam üstü şimdi yatıyor...mızmızlandı emzirdim tekrar yattı... biraz ütüm var onları yapıcam ..eşimde içerde maç izliyor bende aşkı memnuyu ... içim yanıyor yaa su bardağına doldurdum çayı artıkk.. içim yanıyor........ soğuk bişeyler içesim var.....

Kızlar bu arada bebekleriniz ıkınırken, sesli sesli yatarken emik veriyormusunuz yada kucagınıza alıyormuusunuz sussun diye? Ben karar vermiyorum bazen diyorum ıkınsın, ses çıkarsın dursun alışsın böyle durmaya diye ama bi süre sonra dayanamayıp ya kucağıma alıyorum yada emzik veriyorum. Siz ne yapıyorsunuz?

Allah hepimizin yardımcısı olsunn bazen diyorumki ya ikiz olsaydı napardımm...:) bütün gün doğru düzgün uyumadı kabızız azcık yaptı akşam üstü şimdi yatıyor...mızmızlandı emzirdim tekrar yattı... biraz ütüm var onları yapıcam ..eşimde içerde maç izliyor bende aşkı memnuyu ... içim yanıyor yaa su bardağına doldurdum çayı artıkk.. içim yanıyor........ soğuk bişeyler içesim var.....

Ahhh ahhh canım aynı soruyu ben kendime soruyorum vallahi, hem ben direkten dondum ikiz konusunda, hatta ücüz olacaktı başta, Ne yapardım bilmiyorumkafamçokkarıştı

Bi dolu koca göbişli hamileydik şimdi saçı başı dağılmış,gögüste omuzda ayakta bebiş oyalayan anneyiz :)
Ayfer hatırlarmısın buluştugumuzda teyzenin biri "aaaa bunların hepsi hamile" demişti şimdi buluşsak bi dolu çocuk :) bizi alırlarmı acaba şimdi cafelere??

Eslemcim ben 6dan bu yana ara ara emziriyorum hatta arada rezene çayı bile verdim ama biraz once goğusumde uyudu yatagına bıraktım şimdi ık mık sesler çıkarıyor :KK43:
yaa dimi:)şimdide aa bunların hepsi bebekli derler:)hepsi ayrı güsel ya yaşananlaaar.ayrıca o ık mık sesi bizdede var her daim.niyeyse omuzdaykene yok:)
canım soğuk içme gaz yaparmış.normal su iç onada şükürler olsun yarabbim.ikiz miki Allah yardım etsin bende düşünüyorumda onları.
Kızlar bu arada bebekleriniz ıkınırken, sesli sesli yatarken emik veriyormusunuz yada kucagınıza alıyormuusunuz sussun diye? Ben karar vermiyorum bazen diyorum ıkınsın, ses çıkarsın dursun alışsın böyle durmaya diye ama bi süre sonra dayanamayıp ya kucağıma alıyorum yada emzik veriyorum. Siz ne yapıyorsunuz?

valla bekliyom biraz ama o gözünü açıp ıınk mıınk başladımı bekledikten sonrası ağlama olacak biliyorum o yüzden dayanamayıp alıyorum.o yazarlar doktorlar yok bekleyinm yok şöle yapın cart curt hepsi teorik kardeşim.pratik başka başkaa.bebişine göre ayarlıyorsun kendini.

Bu arada sezeryan yapan arkadaşar sizinde göbiş deliğiniz eskisine gore daha buyuk ve çirkin mi

canım ağlamadıktan sonra alma bence kucağına, ben ağlamasını bekliyorum, öyle ıkınıp accık mızıklanınca sadece bakıyorum bi sorunmu var diye
yoksa fena alışcak kucağıma bu sefer işleri yapamicam, yoksa kucağıma almamak için zor tutuyorum kendimi, hep koklayıp öpmek istiyorum
kızım emzik almadı, keşke alsaydı yaa , çünkü bazen doyduğu halde memeyi ağzına istiyor, böyle durumda emzik en güzel yöntem

Gulay gelmişşşşş canım ben haftaya cts adanaya gidiyorum senin varmı planlarında adana.? Ruzgarımm nasıl,onunda varmı sancıları?

betülcüm girdim nete ama yazamadan hooop rüzgar ağlamada.... canım şimdi mersindeyiz merkezde, yarın tekrar yazlığa gidiyoruz. haliyle yazamıyorum buraya pek sıkkkk... havalar süper mersinde, valla sıcak memlekette bebek büyütmek daha kolay :) kat kat giydirme derdin yok... ama adanaya gidemeyiz tatlım hep mersinde olucaz. eğer sizin yolunuz düşerse ara lütfen beni, her zaman bekleriz. koşup beklerim hemen...

kızlar benim kızımın uyku düzeni oturdu, gündüzleri pek uyumuya ama gece 10 dan sonra saat 5, 6 ya kadar mışıl mışıl uyuyo sadece arada uyanıp emişiyoz o kadar. maşşallah kızıma kırkbirkere. ben bol bol ayaklarını popoya doğru ittiriyorum dururken eğer keyifliyse tüm gazını pırtlatıyor, yani ağlamasını ıkınmasını beklemiyorum.... ayaklarını itip çekiyorum karnına, bunun çok faydasını gördüm... bir de siz de deneyin mutlaka, altını açıp poposunun deliğine parmağımın ucunun iç etli kısmıyla pıt pıt diye vurarak basınç yapıyorum, valla hem kakasını yapıyor hem de acayip gazını çıkartıyor.... içinde ne varsa kaka gaz boşaltıyor hepsini.... mutlaka deneyin......

bunun haricinde mersine geldikten sonra sütüm neredeyse iki kat arttı... günde 3 yada 4 kutu 250 ml lik meyveli süt içiyorum... yani günde 1 litre oluyor içtiğim meyveli süt.... ve tek nedeni kesinlikle bu... çünkü yemek düzenim hiç değişmedi, mutlaka deneyin... süt bende eğer şekerli değilse gaz yapmıştı, ama meyveliler süt yaptı kat kat...

ben bebeği 30 günlükten itibaren mothercarin kangurusunda taşıyorum, hem ben hem kocam kullanıyo. o kadar rahatım ki her yere gidiyorum, alışverişe, annemlere, hastaneye.... kuzum içinde çok rahat hem sırtı çok dik tutuyor hem kafası arkadan destekli... içinde olmaktan çok mutlu....

yazlıkta internet olmadığımdan çok sık giremiyorum ama tüm geçmişi okudum... gazı olan bebişlerimize gazsız günler, uykusuz annelere uykulu günler diliyor ve hepinizi öpüyorum bol bol.....

Kızlar sızınde amelıyat yerınız uyuŞukmu..dıkıŞlerım ve etrafındakı bÖlge uyuŞuk..bıde amelıyat yerınız agrıyomu...benım bugun agrıyo nedense...

kızlar kanguruyu sormuşsunuz , ben mothercarin kangurusunu kullanıyorum yeni çıkanı, üç yönlü kullanılıyo.... hatta bıdık uyumayınca eşim onu evde takıp gezdiriyo, 10 dakika sonra deliksiz uykuya dalıyo, gazını da çıkarmasına yardımcı oluyo... valla ben kanguruyu kullanırken pek kafaya takmadım, kucağımda tutarken bile bu kadar güzel durmuyo bebek.... bacakları ayrık duruyor gibi görünüyor ama bence değil, bebek rahat içinde.... deneyin her işinizi halledersiniz valla. hatta annem çok kızdı bana ilk zamanlar ama sonra bebek ağlayınca içine koyup sustuğunu görünce rahat sanırım bebek diye onay verdi..... hatta kendi de taşımayı teklif etti.... hele şimdi de alıştım, içine koymak sadece 1, 2 dakikamı alıyor.

Ya valla bende geÇenlerde bı kez koydumda bacakları Çok ayrıldı gıbı oldu korktum Çıkardım gerı.

X