2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar sizinle hemen yeni aldığım bir haberin mutluluğunu paylaşayım....
İlkokuldan beri arkadaşlığımızı hiç koparmadığımız bir arkadaşımda hamileymiş.
Eşinin işi dolayısıyla Diyarbakırda şu an. Hemen aradım ve sıkı durun.
Aynı gün hamile kalmışız :)))) O da benim gibi 7+5 şu an.
Ne büyük bir tesadüf di mi???

Kızlar sizinle hemen yeni aldığım bir haberin mutluluğunu paylaşayım....
İlkokuldan beri arkadaşlığımızı hiç koparmadığımız bir arkadaşımda hamileymiş.
Eşinin işi dolayısıyla Diyarbakırda şu an. Hemen aradım ve sıkı durun.
Aynı gün hamile kalmışız :)))) O da benim gibi 7+5 şu an.
Ne büyük bir tesadüf di mi???

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 kıss anlaşsan bu kadar tuttmaz yahu. Allah arkadaşınada sağlıklı bir bebiş nasip etsin canım

ne güzel dilek, arkadaşınıda tebrik ederim.hamilelik boyunca birbirinize destek olup paylaşırsınız hoş bir tesadüf.

kızlar hepinizi öpüyorum. Ben yavaştan kaçar. Kendinize ve bebişlerinize dikkat edin. Yarın görüşmek üzereeeee

Çok teşekkür ederim kızlar, sağolun. Bence de hoş bir tedadüf oldu.
Ona da tavsiye ettim aramıza katılmasını...
Hadi Özgecim sana da iyi akşamlar ...
Yarın görüşmek üzere. Kendine ve bebeğine ii bak.

ooo ben gelene kadar tam 8 sayfa geçmiş... kızlar dr a gittim. kalp atışlarını gördük süper bi duygu.. tarifsiz.. benden test istedi ama tam kan sayımı bide çocua bulaşıcı bi hastalıım varmı falan die.. sizlerdende istemişlermiydi...

Kızlar yaa "Bengiii" isimli arkadaşımız (Gerçek ismi Emel) uzun zamandan beri aramızda
bulunmuyor. Kendisi öğretmendi belki yoğunluktandır sonuçta sömestr çok yakın
ama merak ettim yine de kendisini...
Hiç bu konuda bilgisi olan var mı aranızda? Bende msn adresi var akşam bakacağım.

ooo ben gelene kadar tam 8 sayfa geçmiş... kızlar dr a gittim. kalp atışlarını gördük süper bi duygu.. tarifsiz.. benden test istedi ama tam kan sayımı bide çocua bulaşıcı bi hastalıım varmı falan die.. sizlerdende istemişlermiydi...

Gözünaydın tatlım çok sevindim senin adına... Benden sadece smear testi istedi doktor.
Başka da test istemedi ama kan sayımı testini yaptırmayı düşünüyorum bende bir an önce hastaneye gidip sonuçta bir kansızlık falan varsa bir an önce teşhis edilsin ki ona göre bir tedavi uygulansın. Bu doktorlarında farklı farklı yaklaşımları var. Sinir oldum adama... Bunu onun düşünmesi lazım , benim araştırıp ta bulmam değil.
Kan sayımı dışında başka ne testi istedi. Tüm bunları not alayım da 2. gidişimde gözüne gözüne sokayım kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

Ayrıca şöyle bir liste var. Hepimizin işine yarayacağını düşünerek paylaşmak istedim sizlerle :

Genelde günümüzde kabul edilen prenatal takip planı şu şekildedir.

İlk Ziyaret : Gebeliğin tespiti, gebeliğin rahim içerisinde olduğunun tespiti, gebelik ürününün canlı olduğunun tespiti, Hastanın aile ve şahsi sağlık problemleri ile ilgili öyküsünün alınması, kan sayımı, kan grubu tayini, idrar tetkiki, enfeksiyonlar ile ilgili kan tetkikleri (hepatit, HIV vb.), risk
12. Hafta Fetal kalp atımlarının saptanması, büyümenin değerlendirlmesi
14-16. Hafta Büyümenin değerlendirilmesi, risk faktörleri varsa amniyosentez,
18-20. Hafta Gebelik yaşının yeniden teyid edilmesi, Doğumsal anomaliler yönünden ayrıntılı ultrason incelemesi,üçlü tarama testi yapılması
24. Hafta Doğum ile ilgili bilgilendirme, fetal gelişmi değerlendirme
28. Hafta Kan uyuşmazlığı varsa buna yönelikkoruyucu tetkik ve tedavi, şeker yükleme ile diabet taraması, Kan sayımı tekrarı, Risk değerlendirmesinin tekrarı.
30-40 Hafta Gebenin durumuna göre komplikasyonların gözlenmesi ve takiplerin planlanması, fetal iyilik halinin uygun yöntemlerle saptanması
41. Hafta Gün aşımına yönelik plan

Gözünaydın tatlım çok sevindim senin adına... Benden sadece smear testi istedi doktor.
Başka da test istemedi ama kan sayımı testini yaptırmayı düşünüyorum bende bir an önce hastaneye gidip sonuçta bir kansızlık falan varsa bir an önce teşhis edilsin ki ona göre bir tedavi uygulansın. Bu doktorlarında farklı farklı yaklaşımları var. Sinir oldum adama... Bunu onun düşünmesi lazım , benim araştırıp ta bulmam değil.
Kan sayımı dışında başka ne testi istedi. Tüm bunları not alayım da 2. gidişimde gözüne gözüne sokayım kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

canım ya bi dünya test istiyorlar, bendende istediler ama test kağıdı yanımda yoka ama akşam yazarım isterden

kan tahlil sonuçlarını gösterdim doktora ama idrarla ilgili bir test istenmedi benden,

sağol canımm.. bak ben sana neler istediğini yazayım tek tek..
tam kan sayımı
kan şekeri
hbs. ag
anti hbs
anti hcv
anti hıv
toxo lgm-lgG
rubella lgm-lgG
tam idrar tetkiki
TSH neonatal TSH

bi çoğunun ne olduğunu bilmiyorum.. şimdi netden araştırıcam...

slm kızlar bende bugün doktora gittim daha 4 haftalık bebişim doktor 2 hafta sonra gel dedi şimdi bişey belli olmaz dedi 26 ocakta randevum var artık 6 haftalık olacak kısmetse kalp atışlarıda duyulumu ozaman

Kızlar yaa "Bengiii" isimli arkadaşımız (Gerçek ismi Emel) uzun zamandan beri aramızda
bulunmuyor. Kendisi öğretmendi belki yoğunluktandır sonuçta sömestr çok yakın
ama merak ettim yine de kendisini...
Hiç bu konuda bilgisi olan var mı aranızda? Bende msn adresi var akşam bakacağım.

merhaba canım geldim isteeeee:1hug: ya sorma bir haftadır internetimde sorun vardı bugun duzeldi o kadar sinir oldum ki . . . .aklım hep burdaydı ınan senağlama dedim kızlar ne yapıyor ne ediyorlar ne zormus internetsiz olmak yaa insan herseyden bi haber . . .neyse ki kavustum artık sizlere :Saruboceq: eeeeee neler var neler yok bakalım herkesin bebişleri iyi mi ?

X