2009 Ekim-Bebeklerinin uyku ve emme düzenleri

barby_zennure

minik oglum geldi
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
804
2
44
Bebeklerimizin uyku düzenleri nasil acaba. Düzenli saatlerdemi emiyor ve uyuyorlar. Düzen koymanin bi yöntemi varmi yoksa bebeklermi kendi düzenlerini koyuyor.
Benimki düzensiz. Hemde oglum gögsümü emzik olarak kullaniyor :bbo: Emzik filan agzina almak istemiyor ben bi sekilde zorla alistirmaya calisiyorum. yoksa bütün gün ya kucagimda yada gögsümde.:eek:lmaz: Uykusu bazen uzun bazen 15-20 dk.
Sizleri merak ediyorum sizde nasil.

Genelde 1.5 ya da 2 saat kadar uyuyp kendisi emmek için kalkıyor. Ama uyku düzeni yok gündüz daha güzel geceleri gözleri açık ve alıştı ki yarım saat bi saat bakındıktan sonra emmeden uyumuyor alışkanlık oldu.. Yalancı meme almıyor dediğin gibi göğsümü emzik gibi kullanıyr bazen özellikel geceleri 1 saat memede kalıyo uyuyor tam çekerken cukcuk luyor :)... Sütüm yetmeyince yarım saat bir saatte bir kalkıyor bu sefer daha ç.ok sinirleniyo fazla gelmiyo diye daha uzun göğsümde duruyor karışık yani :=)
Annemden Allah razı olsun kayınvalidem den de onlar varda 2 saat 2 saat uyuyorum arada ..uykuya da düşkün olduğum için 1.5 2 saatte kalkınca hayalet gibi kalkıyorum çocuğu emzirirken annem habire kızımmmmm çocuğa bakk kızım burnu kapanmasın :))

benimki kurulu sat gibiydi maasallah emdiği uyudugu saat belliydi ama su 2 gündür deişti ....

ilk gün hariç bizimki gece ve gündüzü ayırt ediyor çok rahatım ilk başlarda her 2 saatte bir emzirmeye çalıştım çoğunda uyanmadı ayağına vurarak zorla uyandırdım bunu hemşire göstermişti. gece göğsümü uykusu yüzünden tutmadı aç kalmasın diye sütü biberonla veriyorum odanın ışığını karartıyorum gece hiç konuşmuyorum direk sütünü içirip gazını çıkarıp yatırıyorum oda zaten yarı uykulu içtiği için hemen uyuyor sabah 7 gibi gözleri açar öğlene kadar yarı uyur yarı uyanır öğleden sonra genelde uyur yanında biri yatarsa daha uzun süre uyuyor bende ceketimi koyuyorum kokumu alsın diye akşama doğru uyanır ve 23:00 da yatar uyanık olduğu saatlerde sanki hep aç gibi aranıyor yalancı meme vermiyorum evde gezdirerek rahatlamasını sağlıyorum gündüz olduğunu anlasın diye sürekli konuşup sesli ev işi yapıyorum gece gündüz ayrımına çabuk vardı şinmdilik rahatım bu arada artık 2 saatten daha uzun sürede emiyor ilk günler gibi değil. gece 3 saat aralıksız uyuyar bu süre gittikçe uzayacak. alt temzileme işinide yatmadan önce ve sabah kalkınca yapıyorumki gece uykusu kaçmasın. banyo sonrası ise daha uzun süre uyuyor.

Benim kızım geceleri 2 yada 3 saatte bi kalkıp emiyor ve uyuyor çok şükür:Saruboceq: ama aynı şey gündüzleri geçerli değil malesef:kedi: emziriyorum uyuyor memede, yatağına yatırdıktan sonra açıyor gözlerini ve uyumuyormafoldumben gündüz memede ne uyursa akşama kadar o oluyor ben anlamadım yeni doğan bebek gece gündüz uyumazmı süreklifisfisfis Allahtan bunun tam tersi değil gece uyumayıp gündüz uyusa napardım benkaydirigubbakcemile3

elamın anası benimkisi de gündüz uyumuyo..ilk 10 gün filan süperdi emer uyurdu akşama kadar..şimdi göğsümde uyuyo yatırınca 2 dk soora başlıo ağlamaya..gece de ağlıyo 2,5-3 gibi..kakıp emziriyorum filan...bi 3 saat filan ayaktayız..şanslıysak 2 saat..açıo gözleri faltaşı gibi uyutabilene aşk olsun..ooy oyy uykum waarrr

kızlar daha ne istiyosunuz gece uyumamaları o kadar fena ki..
bizim babamız da resti çekti.
artık gece ağladığında bebeği kaptığım gibi salona koşuyorum...
bir de bebeklerin gece uykusuna alışmaları için gece loş ışıkta olmaları gerekiyomuş. gndüz sesli gece sessiz ortam ayarlamalıymışız.
ha bi de gündüz emzirirken bebeklee konuşmak lazımmış. gece sükut...

elamın anası benimkisi de gündüz uyumuyo..ilk 10 gün filan süperdi emer uyurdu akşama kadar..şimdi göğsümde uyuyo yatırınca 2 dk soora başlıo ağlamaya..gece de ağlıyo 2,5-3 gibi..kakıp emziriyorum filan...bi 3 saat filan ayaktayız..şanslıysak 2 saat..açıo gözleri faltaşı gibi uyutabilene aşk olsun..ooy oyy uykum waarrr

anamm zuzum berramda öle hemii iyi bariikaydirigubbakcemile3
benimkide ilk zamanlar hep uyurdu son zamanlarda böle olmaya başladı, neyse hayırlısıyla bi kırkımız çıksında dahada düzene girecek inşallah:Saruboceq::Saruboceq:
benimde çok uykum varrrrr:bbo::bbo::bbo:

kızlar daha ne istiyosunuz gece uyumamaları o kadar fena ki..
bizim babamız da resti çekti.
artık gece ağladığında bebeği kaptığım gibi salona koşuyorum...
bir de bebeklerin gece uykusuna alışmaları için gece loş ışıkta olmaları gerekiyomuş. gndüz sesli gece sessiz ortam ayarlamalıymışız.
ha bi de gündüz emzirirken bebeklee konuşmak lazımmış. gece sükut...

cnm baba niye resti çekiyomuş yaaa:kızgın: tekmi yaptın sen o bebeyi:hulya:

ya bennimki bazen yarim saat bazende 5-6 saat uyuyor kalkmadan. Uzun uyuyunca ses yapiyorum uyansin acliktan öldü cocuk diye ama kalkmiyor yine. Acaba alip uyandirip emzirsemmi iyi olur yoksa uyandirmak iyi olmazmi uykusunumu alsa.
Bazende oglum uykusu olup bi türlü uykuya dalamiyor. Boyna acikmis gibi meme istiyor. Sanirim orada uykuya dalmak icin ama oradada herzaman dalamiyor. Bugün yine öyle oldu. saat 9 buccuktan beri ayakta arada 15-20 dk bi uyuyor agliyor. Gögsüm zimparalandi cikarim vermekten bi umut uyur diye ama nerdeeee. Nedenini bilmiyorum niye bööle oluyosa

ya bennimki bazen yarim saat bazende 5-6 saat uyuyor kalkmadan. Uzun uyuyunca ses yapiyorum uyansin acliktan öldü cocuk diye ama kalkmiyor yine. Acaba alip uyandirip emzirsemmi iyi olur yoksa uyandirmak iyi olmazmi uykusunumu alsa.
Bazende oglum uykusu olup bi türlü uykuya dalamiyor. Boyna acikmis gibi meme istiyor. Sanirim orada uykuya dalmak icin ama oradada herzaman dalamiyor. Bugün yine öyle oldu. saat 9 buccuktan beri ayakta arada 15-20 dk bi uyuyor agliyor. Gögsüm zimparalandi cikarim vermekten bi umut uyur diye ama nerdeeee. Nedenini bilmiyorum niye bööle oluyosa

cnm bikaçgün öncesine kadar benim kızımda 4-4.5 saat uyanmadığı oluyodu geceleri bende korkuyodum senin gibi, kime sölediysem bebeğin uykuyada ihtiyacı var uyandırma dedi bende uyandırmadım zaten artık o kadar uzun uyumuyo:1no2:
bütün bebekler aynı şeyleri yapıyo demekki, benim kızımda bazen uyumakta zorluk çekiyo :kedi:

benm oğlm gündüzleri uyuymuyorr ya sallıcan ya dolaştrcaksınn off offf..memeyide az emiyor dakika tutuyorum 6 dk oda en fazlaa:KK43:

Benim oğluşta geceleri pek uyumuyordu.Dün şöyle yaptım.Sütümü iyice sağıp gece 12de verdim.150cc kadar...Sabaha kadar uyudu.biberonla sütümü verince daha az gaz yaptı,daha rahat uyudu tontişim.Gündüzleri arada bir düzenli düzenli 3 saat uyuyor,arada bir uyumayacağı tutuyor bıdığın..Ama sütümü sağıp vermek rahatlattı onu,tavsiye ederim.

benimkinin gündüz uykusu yok.Bugün saat 10 dan 16:30 a kadar uyumadı.Göğsümde uyutuyorum yatırın ca açıyor gözlerini bir süre sonrada başlıyor ağlamaya.Geceleri ise belli olmuyor bazen 4 saat uyuyor bazen 2 saat uyuyup uyanıyor.Gece oda loş ışıkta olsun ve hiç konuşmayın sevmeyin ki gece olduğunu anlasın o zaman çok daha kolay uykuya dalıyor.Valla benim de bildiğim bebeklerin sürekli uyumaları gerektiği, valla hiçbirşeyimi doğru dürüst yapamıyorum.Emziklede ancak bir süre kandırabiliyorum.bazen beni delirtiyor.Kızlar allah hepimize boooollll sabırlar versinn.Çok zormuş bebek büyütmek

ilk günler emzik niyetine kullanmıştı kızım memeyi sabah 5-6 ya kadar memeyi agzında tutuyordu bitap düşmüştüm sonra aglason sızlasın vermicem meme dedim yarım saate cıkardım araları. 5 güne kadar dayan sonra düzene girmeye başlar dediler 5. günden sonra araları bi anda 2 saate cıkardım. 2 saatte bir meme veriyorum uykusu da 2-2.5 bazen de 3 saat sürüyo maşallah elhamdulillah.

Benim oğluşta geceleri pek uyumuyordu.Dün şöyle yaptım.Sütümü iyice sağıp gece 12de verdim.150cc kadar...Sabaha kadar uyudu.biberonla sütümü verince daha az gaz yaptı,daha rahat uyudu tontişim.Gündüzleri arada bir düzenli düzenli 3 saat uyuyor,arada bir uyumayacağı tutuyor bıdığın..Ama sütümü sağıp vermek rahatlattı onu,tavsiye ederim.

Aslinda bende öyle düsünmüstüm sütümü sagip sisede veriyim diye hem memeyi emzik olarak kullanmayi birakir dedim ama oda zor sanirim elektrikli pompa lazim. sen onla yapiyorsundur herhalde dimi canim. el pompasini denemedim ama onla cok uzun sürüyor zahmetli diyyorlar

Ben el pompasıyla sağıyorum.20 dakka felan sürüyor.Her iki memeyi 10ar dakka sağıyorum.Üstelik pompa sütümü arttırıyor..

Canancim banada bazen cok zor geliyor. hic bisiy yapamiyorum ya. sabah kalkiyoruz bebisimin sayesinde sabahin bi köründe kahvaltiyi yarim saatte hazirliyorum yere birakinca viyakliyor.inanirmisiniz tam sofrayi hazir edip oturuyorum basliyor aglamaya. hadi kalk onu emzir. beyefendi keyifle emiyor tabiii. uyukluyor emerken agzindan aliyorum uyudu diye birakiyorum. 5 -10 dakka sonra agliyor tabii doymadigi icin mafoldumben. yani kisacasi sürekli benlen ilgilen anne diyor cocuk....

Bugün sayesinde pek bisiy yiyemedim sütüm azaldi oda doymadi hic boyna arandi durdu.bütün gün durmadan meme vermek zorunda kaldim bisey gelmesede avunsun diye akannehir

Ben bebek dükkanından aldım.Burda ebebek var,internet üzerindende alışveriş yapabiliyorsun,avent markayı ve lanselohunkini öneririm.Sen Almanyada binbir çeşidini bulursun.Bence dene ,sütünün arrtığını göreceksin..Üstelik bebişinin ne kadar süt içtiğinide bilip içini rahatlatıyorsun.

X