2009 Ekim Anneleri

Günaydın güzel ekim anneleri, nasılsınız bakalım?
haftasonu giremedim hiç güzel haberler vardır umarım...
Benim meleğim eskisi kadar bulantı ve baş dönmesi yapmıyor bana dün çok iyiydim bugünde fena değilim (maşallah) şimdide endişe ediyorum acaba bişeymi oldu diye :KK43:(
Sizde durumlar nasıl?

Ya bak üzüldüm belirtiler yaşamana ama dediğin gibi iyiki varlar iyiki hissettiriyorlar kendilerini çok şükür, ben dün kendime hamile pantolonu aldım normal pantolonlarımın önü kapanmıyordu üzerine uzun tişörtler giyip kamufle etmeye çalışıyordum kot aldım yazada giyerim diye hoşumada gitti çok şeker , tulum falan olsa daha güzel olur aslında.:nazar::CüvCüv::emir_bebek::ecrin_bebek:

bir kıyafet önerisi de benden: büyük beden siyah tayt-beli sıkmasın- üstüne de istenilen bir tunik, yada bu sezon kısa robadan elbiseler var kalın trikodan, onlar da süper duruyor. Bunların altına da çizmeyle modern bir hamiş oluyoruz. Hamile mağazalarına gidip büyük paralar bayılmaya gerek yok zaten her yerde hamile tarzı hakim. Esas yazın süper olacak,uçuşan rengarenk şifon elbiselerle salacaz göbişleri Ağustosta inşallah:CüvCüv:

felisim inşallah duyarsın . sen duyarsan belki ben de hafta içi gidebilirim doktora. gelince yazarsın değil mi?

inşallah senin de sonuçların iyi çıkmıştır burcu kaydirigubbakcemile5

tabii ki yazarım, inşallah kötü birşey olmaz yaaa!!! Geçen hamileliğimde 7. haftada duyduk kalbini, 11. haftada tekrar gittiğimizde kontrole kalbi artık atmıyordu, 8. haftada ölmüş. Şimdi tam sevinemiyorum, tam bağlanamıyorum yine herhangi bir kontrolde alabileceğim böyle bir haberde yıkılmamak için... sonuçta aradan 4 ay geçmişti ki Allah yeni bir bebiş bağışladı bize, hiç aklımızda olmayan bir zamanda, içimde bir ses bu sefer tamamdır, diyor. Hayırlısı olsun!

Kızlar ben doktorumu değiştirmeye karar verdim. Ama eski doktorumla yeni gideceğim doktor aynı hastanede ve odaları karşı karşıyaaaaaa bir sorun olurmuki sizceeeeeeee

günaydın kızlar.bu gün 7 haftalık olduk ama bende bulantı falan olmadı.sadece çok uyuyorum.bi sorun yoktur değilmi.her bulantısı olmayanda bi sorun olacak diye bir şey varmı. ben daha doktora da gitmedim.

Kızlar ben doktorumu değiştirmeye karar verdim. Ama eski doktorumla yeni gideceğim doktor aynı hastanede ve odaları karşı karşıyaaaaaa bir sorun olurmuki sizceeeeeeee

canım bence olmaz. hem artık hekim seçme özgürlüğümüz var. sen hangisinde rahat ediyorsan ona gidersin bu senin hakkın canım, onlar da bunu biliyorlar zaten. bir sorun olacağını sanmıyorum :1hug:

tabii ki yazarım, inşallah kötü birşey olmaz yaaa!!! Geçen hamileliğimde 7. haftada duyduk kalbini, 11. haftada tekrar gittiğimizde kontrole kalbi artık atmıyordu, 8. haftada ölmüş. Şimdi tam sevinemiyorum, tam bağlanamıyorum yine herhangi bir kontrolde alabileceğim böyle bir haberde yıkılmamak için... sonuçta aradan 4 ay geçmişti ki Allah yeni bir bebiş bağışladı bize, hiç aklımızda olmayan bir zamanda, içimde bir ses bu sefer tamamdır, diyor. Hayırlısı olsun!

felisim şu ara bebeğin kalbinin sonradan durmasını çok duyuyorum ve istem dışı kafama takıyorum...
İnşallah bu bebeğini kucağına almak nasip olur...
sana bişey sorucam cnm, 11 haftada kontrole gittiğinizde 8. haftada kalbinin durup öldüğünü söylemişsin. 8. haftadan 11. haftaya kadar geçen sürede hiçbi belirti yaşadın mı? (mide bulantısı, kanama, baş dönmesi v.s.) bu 3 haftada sana hiç bi zararı olmazmıymış?
tekrar sıkıntılı günlerini hatırlatmak istemem ama bu sorular kafamı çok kurcalıyor.
yardımcı olursan sevinirim...

Günaydınnnn
kızlar cumartesi 2 ayrı dr a gittim birisi karından baktı bebek var kalp için erken boş gebelik değil dedi. folbiol verdi. diğeri direk alttan baktı eşimle birlikte girdik kalp sesini dinletti o kadar hızlı ki inanamadım. çok şükür içim rahatladı. darısı duymayanlara olsun.1. dr 2 hafta sonra tekrar gel dedi. 2.dr 1 ay sonra gel dedi.ikiside folbiol hariç bişi vermedi. çünkü benim hiçbir sıkıntım yok 2 hafta sonra kan verecem demir eksikse takviye verecek. iştahım yerinde sütümü falan içiyorum bulantım yok sadece eskiye göre daha çabuk yoruluyor ve daha erken yatıyorum hafta sonu yatarak geçirdim işyerindede sıkıntım olmuyo. yani bişimi var diye endişem boşunaymış.biz bulantısı olmayan şanslı annelerdeniz çok şükür.inşallah böyle devam eder. dr hafif hafif olsada başlar dedi. bakalım arada oluyo hafif ama gebe değilkende olan durumun aynısı o yüzden ayırt edemiyom.

bende senin gibiyim fatımacım gözünaydın çok sevindim:)) bende senin kadarken gitmiştim 1 ay sonra gel dedi doktorum bi kaç test istedi ve ikili testimizi yapacakmış banada folbiol vermişti:)) bugunlerde mide yanmam var biraz çok şükür iiyiz maşallah bize:)

handancım bir şey sorucam ilk ne zaman doktora gittin ve hangi ilacı verdi doktorun neler söyledi. tahlil filan yaptımı

bende senin gibiyim fatımacım gözünaydın çok sevindim:)) bende senin kadarken gitmiştim 1 ay sonra gel dedi doktorum bi kaç test istedi ve ikili testimizi yapacakmış banada folbiol vermişti:)) bugunlerde mide yanmam var biraz çok şükür iiyiz maşallah bize:)

çok sevindim senin adınada evet ya ben onu unuttum hafif midemde yanma mevcut oda çay içtiğimde oluyo sanırım işyerindede ne içiyim başka dimi. zaten açık içiyom.

zeynepcim ilk 4+4 ken gittim canım keseyi göremedik tabi folbiol ve progestan verdi ilk gdişimde progestanı bi paket içtim daha gerek yok dedi folbiole devam ediyorum , sonra 5+5 ken gittim kesemizi gördük , 7+1 kalp atışlarımızı duyduk şimdi bekliyoruz 1 ay sonra gidicez idrar ve kan testleri istedi onlar yapılcak

ilk gidişde bana sorular sordu doktorum hastalıklarımla ilgili felan akıl verdi bayagı

felisim şu ara bebeğin kalbinin sonradan durmasını çok duyuyorum ve istem dışı kafama takıyorum...
İnşallah bu bebeğini kucağına almak nasip olur...
sana bişey sorucam cnm, 11 haftada kontrole gittiğinizde 8. haftada kalbinin durup öldüğünü söylemişsin. 8. haftadan 11. haftaya kadar geçen sürede hiçbi belirti yaşadın mı? (mide bulantısı, kanama, baş dönmesi v.s.) bu 3 haftada sana hiç bi zararı olmazmıymış?
tekrar sıkıntılı günlerini hatırlatmak istemem ama bu sorular kafamı çok kurcalıyor.
yardımcı olursan sevinirim...

hayır tatlım, zaten hiçbir belirti yoktu, ne bulantı ne kusma hiçbir şey! zaten herkeste olmak zorunda da değil bulantı. 17mm lik bir fasulye zarar veremiyor tabi, ama daha ilerleyen aylarda olsa zehirlermiş, 15 dakikada aldılar zaten. Doktor, kanama, ağrı hiç mi birşey yoktu, diye sormuştu, hayır hiçbir şey yoktu. İlk sefer olduğu için patalojiye gönderilmedi embriyo. Kromozom anomalisi, kanın aşırı pıhtılaşması, toksoplazma veya belirli bir sebebe bağlı olmaksızın da yaşanabiliyormuş. Şimdi akşamları ilaçlarıma ilaveten 1 coraspin alıyorum çiğneyerek ve günde 5 lt su içiyorum, pıhtılaşmadan kaynaklandıysa kanı sulandırmak için. Her duyduğuna da endişelenme lütfen, bak, olacağı varsa oluyor, hamilelikte ne kanamalar geçirip de sağlıklı çocuk doğuranlar var, benim ilk seferki gibi laylaylom başlayıp bebeğine veda edenler var. Tabii ki bir lekelenme, kanama aşırı bir ağrı olduğunda doktora gideceğiz ama sürekli evhamla da yaşanmaz. Bakıyorum arkadaşlara, eyvah bulantım var diyenler de var, eyvah bulantım yok diyenler de:uhm:

Valla görüyoruz işte, esas mücadele doğurduktan sonra başlıyor değil mi kızlara.s

folicasit canım folbiol bebişimizin omirilik ve beyin gelişimi için sen diger doktora gidince söle ben folic asit kulllanmadım hiç diye yazar sana hatta geç kalmadan git bence canım folicasit önemli

benimde hiç bişiyim yok sadece arada çift taraflı kasıklarımda batma oluyo bide ne kadar geç yatsamda erken uyanıorum bu sabah 8.30 da kalktım ki normalde öğleden önce kalkmayan biriydim ya çok korkuyorum ben tedaviyle kaldım hamile acaba 4 martta keseyi görmek için çağırdı doktorum acaba diorum bugün bi bhcg testi yaptırıp başka bi doktora gitsemmi en son adet tarihim 18 ocaktı sanırım 5. haftamdayım kızlar nolur bi cvp verin hep korkuom bebişime bişi oldu yada olucak die kendi doktoruma gitmemede 9 gün var daha

Folbiol ne oluyo. Bana hiç bir şey vermedi.

folik asit canım. bebeğin sinir sisteminin gelişmesi için önemli, hatta planlanmış hamileliklerde 3 ay önceden başlıyorsun almaya. bazen değişik isimlerle de satılıyor folic plus olarak da bulabilirsin. Doktoruna sor, vermediyse de niye vermediğini sor mutlaka belki sana özel bir sebebi vardır, çünkü bunu herkese veriyorlar.

X