2009 Ekim Anneleri

benimde hiç bişiyim yok sadece arada çift taraflı kasıklarımda batma oluyo bide ne kadar geç yatsamda erken uyanıorum bu sabah 8.30 da kalktım ki normalde öğleden önce kalkmayan biriydim ya çok korkuyorum ben tedaviyle kaldım hamile acaba 4 martta keseyi görmek için çağırdı doktorum acaba diorum bugün bi bhcg testi yaptırıp başka bi doktora gitsemmi en son adet tarihim 18 ocaktı sanırım 5. haftamdayım kızlar nolur bi cvp verin hep korkuom bebişime bişi oldu yada olucak die kendi doktoruma gitmemede 9 gün var daha
6. haftada kese görünür canım kasık batması normal zaten. ben 5-6 haftası dşük yapmıştım o zaman kanamam oldu sende bişi yok endişe etme kan ver değer 2500 üzeriyse zaten kese görünür.

benimde hiç bişiyim yok sadece arada çift taraflı kasıklarımda batma oluyo bide ne kadar geç yatsamda erken uyanıorum bu sabah 8.30 da kalktım ki normalde öğleden önce kalkmayan biriydim ya çok korkuyorum ben tedaviyle kaldım hamile acaba 4 martta keseyi görmek için çağırdı doktorum acaba diorum bugün bi bhcg testi yaptırıp başka bi doktora gitsemmi en son adet tarihim 18 ocaktı sanırım 5. haftamdayım kızlar nolur bi cvp verin hep korkuom bebişime bişi oldu yada olucak die kendi doktoruma gitmemede 9 gün var daha

rrose canım endişelenme.bendede kasıkta batmalar çekilmeler oluyor.stres yapma canım.bende erken kalkıyorum uyuyamıyorum fazla.canım şu alttaki bebek resimlerini nasıl yapıyosunuz.daha doğrusu resmi oluşturdumda buraya nasıl aktaracağımı bilemedim.

6. haftada kese görünür canım kasık batması normal zaten. ben 5-6 haftası dşük yapmıştım o zaman kanamam oldu sende bişi yok endişe etme kan ver değer 2500 üzeriyse zaten kese görünür.

ya ne bilim çok tedirginim çok zor buldum ben bu meleği işte insan korkuyo napim lekem bile olmadı şimdiye kadar ama bulantım filanda yok yani hafif bişi oluyo arada ama normaldede oluyodu öle ne bilim ya aslında beklemek daha ii ama işte meleğime çok özlem duyuyorum bu tedaviler o kadar zorki bilemezsiniz akıl filan bırakmıyo insanda psikoloji bitio herşeye potansiyel sorun olarak bakıosun

arkadaşlar ya bişey dıyecegım sızlere ben hamıle olma ıhtımalımı anlayınca saglık ocagına gıttım ordakı doktor bana 10 gun daha gecsın oyle test yapalım demıstı bende 10 gun sonra gıdıp kan verdım gebelık testı ıcın ve hamılesın dedıler grıs ıslemlerını felan bıseyler yaptılar sonrada hastaneye kadın doguma ultrasyondan baksınlar dedı bende bugun gıtım ve doktor ultrasyona baktı ve hıc bısey gozukmuyor dedı normalmı bu gozukmesı lazım degılmı muhtemelen 5 haftalık hamıleyım oyle demıslerdı saglık ocagında normalda gozukmesı lazım dedılmı tekrar kan aldılar gebelık testı ıcın saat 3 gıbı sonuclar cıkıcak ama bu ultrasyon ısını anlamadım acıkcası canımı sıktı ?

Ben daha sonra telefonla aradım. Folik asit vermediniz diye. 2. sefer geldiğin zamna verecektim dedi.

iyi de bildiğim zaten nöral tüp defektleri gebeliğin sat'ten itibaren 38-40. günlerinde ortaya çıkıyor. yani folik asit ne kadar erken kullanmaya başlanırsa o kadar iyi.

rrose canım endişelenme.bendede kasıkta batmalar çekilmeler oluyor.stres yapma canım.bende erken kalkıyorum uyuyamıyorum fazla.canım şu alttaki bebek resimlerini nasıl yapıyosunuz.daha doğrusu resmi oluşturdumda buraya nasıl aktaracağımı bilemedim.

canım benim klinikten doktorumun hemşiresini aramıştım muayenedeydi şimdik aradı beni dediki sakın korkma zaten değerin gayet iyiydi biz bi sorun görsek kendimiz kan testi yaptırıp takip ediyoruz dedi dış gebelik yada boş kimyasal gebelik olduğunuda kan değerinden anlıolarmış bişiyin yok turp gibisin ama böle die die yapıcaksın kendini sen dinlen gez süreklide yatma dedi ay ffk nasıl rahatladı içim bi bilsen

bu arada kızlar banada doktorum folik asit vermedi çünkü elevit die bi vitamin alıorum onda anneyede bebeğede lazım olan herşey varmış folik asit demir filan aklınızda bulunsun

rknydn55 herkesin bünyesi farklı bazı keseler geç görünüıomuş canım inş seninkide öledir olumlu düşün inş görrürsün canım

slm ben aranıza yeni katıldım 6 haftalık hamileyim fakat 2 gündür koyu renkli bir akıntım var doktorumu aradım progestan diye bi hap verdi kanamaya dönüşürse ara dedi ama bu dönemde görülüyomuş böle lekelenmeler genede tedirgin oldum

arkadaşlar ya bişey dıyecegım sızlere ben hamıle olma ıhtımalımı anlayınca saglık ocagına gıttım ordakı doktor bana 10 gun daha gecsın oyle test yapalım demıstı bende 10 gun sonra gıdıp kan verdım gebelık testı ıcın ve hamılesın dedıler grıs ıslemlerını felan bıseyler yaptılar sonrada hastaneye kadın doguma ultrasyondan baksınlar dedı bende bugun gıtım ve doktor ultrasyona baktı ve hıc bısey gozukmuyor dedı normalmı bu gozukmesı lazım degılmı muhtemelen 5 haftalık hamıleyım oyle demıslerdı saglık ocagında normalda gozukmesı lazım dedılmı tekrar kan aldılar gebelık testı ıcın saat 3 gıbı sonuclar cıkıcak ama bu ultrasyon ısını anlamadım acıkcası canımı sıktı ?
karından bakıldıysa görünmemesi normal alttan bakıldıysa görünmesi lazım kan değerin önemli.

ALINTI:

6. Hafta

• Kollar ve bacaklar gelişmeye devam eder: Bu eklemler uzar, uzar... Daha sonra ayaklar ve dirseklerin kapanıp mesanenizde yerleştiğini hissedersiniz.
• Beyin gelişir: Önümüzdeki aylarda bebeğinizin beyninin 100 milyon nöron oluşturacağını biliyor muydunuz? Bu sadece bir başlangıç..
• Gözlerin retinası belirir: Bebeğinizin gözdeki görme merkezi olan retinası ilk kez belirginleşir. İçeriye bir göz attığınızda bebeğinizin görüntüsünün yenidoğmuş bir bebeğe yaklaştığını fark edebilirsiniz.
• Burun delikleri şekillenir: Burnu asıl yerine oturur ve burundan beyne giden sinirler belirir.
• Pankreas: Bebeğinizin vücut fonksiyonları ve büyümesi için gerekli olan insülini üretmeye başlar.
• Kalp atımları artık rahatlıkla görülebilir: Doktorunuzun kullandığı teknoloji uygunsa vajinal yolla yapılan ultrason altında 6 haftalık bir bebeğinizin kalp atışlarını rahatlıkla görebilir ve hatta duyabilirsiniz. Bebeğinizin kalp atışlarının görünümü adeta "bir kuşun kanadını çırpışı"na benzer.

Herkes bir vitamin kullanıyo ben kullanmıyorum off bana niye vermedi sanki yok değiştirecem ben bu doktoru

slm ben aranıza yeni katıldım 6 haftalık hamileyim fakat 2 gündür koyu renkli bir akıntım var doktorumu aradım progestan diye bi hap verdi kanamaya dönüşürse ara dedi ama bu dönemde görülüyomuş böle lekelenmeler genede tedirgin oldum

Canımm benimde 5-1 ken kanamam oldu bir iki damla aradım doktoru banada progestan verdi kanama yok şuandaha gelmedi

aramıza hoşgeldin:) korkma canım bazı kadınlarda olabliomuş olumlu düşün çok düşünmek takıntı yapmak stres bize göre degil rahat olmalıyız inş saglıkla kucagına alırsın bebişinihihoyyyt

kayamel bende merak ettim hangi siteden aldın bu bilgileri bizde bakalım verirsen adresi

Kızlar merhaba,
Benim satım 15 ocak ama ben 7 şubatta hamile kaldım tam 2 haftalık hamileyim. Mide bulantım yok ama uykum ve iştahım da azaldı.Bir de ilk muayenemde tansiyonum 13-8 çktı. Doktor çok dedi.Panik atak hastasıyım.Panik heyecan yaşayınca tansiyonum yükseliyor. Doktor ortalama önemli şu an normal olabilir dedi.Ama takip edicez.Mesela doktra gitmeden ve bana tansiyonumu söylemeden 1 gün önce tesadüfen ölçtürdüğmde 10-6 çıkmıştı. Doktrodan beri 14-9a yükseliyor. Sakinleşince 11-7oluyor. Aranızda bunu yaşayanlar var mı? Beni panikleten doktor oldu. Sonra hemen başka bir doktora geçtim o da şu an normal olabilir dedi ama ben evde yanlız kalınca kurup duruyorum ellerim terliyor panikten.
Yardımlarınızı rica ediyorum.

canım merhaba bende 2009 eylül anne adayıyım..bu tür lekelenmeler olabilir çünkü annesi bebeğin kendine yer açmaya çalışıyor..ama progestanı muhakkak kullan..ben şu an 10 haftalık hamileyim ve bende kullanıyorum..sağlıklı ve güzel haberlerini bekliyorum..ama iyi düşün iyi olsun güzelim..

X