Canım mantıken hazrılaman gerekenler ikiye ayrılıyor,senin eşyaların ve bebeğinin eşyaları..
1)Senin eşyaların:
-Tercihine göre 2 adet gecelik(2 pijama da olabilir,iki gecelik de olabilir,ben bir sabahlık gecelik takımı aldım,bir de normal bir gecelik.)
-ıki adet emzirme sütyeni,
-3-4-5 adet hamile kilodu yada hamilelilkte giyebildiğin rahatlıkta iç çamaşır,
-3-4 adet çorap
-Bir yada tercihine göre 2.çift terlik
-8-10 adet göğüs pedi,
-1 paket hijyenik pet
-Bir yelek ya da bir şal (lohusalıkta zaman zaman titremeler ve üşümeler dolayısyla tavsiye ediyorlar)
-Tercihine göre makyaj çantan,içine tarağını,diş fırça ve macununu,tercihe göre şampuan,saç kremini,losyonunu koyabilirsin)
-Arzuya ya da yatacağın hastanenein imkanlarına göre havlu,banyo havlusu,lif
-Elektrikli ve manuel süt sağma pompaların,
2)Bebeğin için:
-Duruma göre 2 takım hastane çıkışı,
-ıki adet biberon(tercihen gaz problemi olmaması adına Dr.Brown tavsiye ediliyor)
-Kalacağın hastanenin durumuna göre 15-20 adet 1 numara bebek bezi(hastaneden de temin edebiliyorlar)
-Yine kalacağın hastanenin durumuna göre,bebek şampuanın,pişik kremin, gibi hijyen malzemeleri,,,,
CADIARZUdüşünüyorum,aklıma gelenler bunlar canım,ben de kafamda eksiklerimi düşünüp tamamladım,şimdi yavaştan yerleştiriyorumm
önce ihtiyaçlarının bir listesini yap,
hastane çantasının üzerinde bulunsun,
istersen bebeğinin ve kendi çantanı ayrı da yapabilirsin,bebeğin çantasını tüllerle falan da süslüyorlar bazıları,o da tercihe kalmış
eksiklerini tamamladıkça listenden üzerlerini çiz ve yavaş yavaş tamamla canım..