• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Aralık Anneleri

dün akşam dedim ben zeyneple girsem sonra sana versem sen ben yıkanana kadar giydirir misin diye yapamam ki beceremem istersen annemi çağırırız dedi anında vazgeçtim uğraşamam yıkarım bebek küvetinde ohhh tek başıma 9 aylıkken gelmişti yıkarken aman fazla köpürtme aman ağzına su kaçmasın aman boğulmasın ben de 9 aydır tek başıma yıkıyorum birşey olmadı olmaz dedim aman aman kalsın

sen küvette yıkamaya devam et bencede

tünAydın dıyeyım barıı
berkayyyyyyyyyyy doğum gunun kutlu olsun,,rabbım uzun hayırlı omurler versın sana ve sevdıklerıne:71:
tünaydın
naber? nasılsınız? azra oynuyor mu aldığın oyuncaklarla

bide Gökay yürüme işini kıvırdı diyordum ki
akşam bayağı bayağı yürüdü, 20 adım attı, hatta heyecan yapıp hızlanmasa devamı da gelecekti ama
sabah 2 adım zor attı zıpa

sen küvette yıkamaya devam et bencede

tünaydın naber???

ıyıdır nılkunnn ne olsun
ya ben pastaneyı aradım kılosu 25 dedı ve oyle rakamlı pastalar standart oluyomuş yaklaşık 3 kılo ettı 75 lıra e bızde sadce 4 kışıyız o kadar pastaya ve masrafa gerek yok dıye duşunuyorum
,dedığın gıbı tuzlumuş bıraz ama kalablık olsak yıne tamam dıcem dekımsecıkler yok kı
sanırım kendım yapıcam pastayı

Aaaaaaaaaa gene çift çift yazıyor ya nasıl beceriyorum ben bunu delü oldum geçmiş çok diye korkanlar yarısı zaten benim tekrarlar

lokman bacı
akşam ıhlamur ayva yaprağı elma kabuğu tarçın kaynattıp bal koyup içirdim
sabahta pekmez verdim, burnunu açtım
mandalina suyu sıktım içirdm
boğazı için daha ne yapayım antibiyotik kullanmadan geçirmek istiyorum

çok sıcak içirme (soğuk zaten içirmiyorsundur)
defne yağı içeribilirsin veya becerebiliyorsa gargara da yapabilir (biz bu yağları en küçük 4,5 yaşındakilerde denemiştik o yüzden sıkıntı olmadığını biliyorum) günde 3 kez 2-3'er damla içmesi veya küp şekere damlatılmış şekilde yemesi yeterli
ıhlamura çörek otu kat vücut direnci artsın ayvanın kabuğunu ve çekirdeğini de koy yalnız balı sıcakken koyma nilgünüm çok riskli iş o balı ayrıca yedir hatta boğazı için bala biraz karabiber serpip yedirebilirsen boğazı ısınacağından kolay toparlar...
sıcak süte tarçın iyi gelir (içmesi biraz zordur ama boğaza takılır gibi olabiliyor) hatta en süperi tarçın, karabiber koymak sonra da ılındığında asla sıcakken değil bal koyabilirsin
şimdilik bunlar geldi aklıma
he bi de az konuşsun :34: :9:

bu arada iş yapıyorum muhabbeti sadece takip ediyorum gelene gidene merhaba hoşçakal vs vs

vermedım kı nılkunnnnnn
dun topları verdımmm sadece
baya oynadı cok sevdiii kuzum
ben o gun elbıse bakmayı unutmuşum,,doğum gunude gıyeceği yok:84:

Mina odadan odaya yurudugu halde unutuyormu dengesizmi benim kiz bazi sabahlar kapiya tutunuyor yada duvara sen yuruyebilyrsun birak elini gel diyince geliyo cok komikler ya deluuuler bunlar nilgun bu arada nilayada gecmis olsun cogalmadan bitsin gecsin hastaligi

bige ne zamandır yazıcam unutuyorum ya bende baktım kullanılmamış bışı var mnı dıye,,bı tane takım buldum 2 yaş bluz yelek pantolon takımı olur mu bu ve kıme yollıcam eger olursa?

tabii ki olur listeye ekleriz eh sana zahmet doğumgününe gelirken getirirsiniz :34:

Kuvette yikamak zor olmuyormu melike duruyormu icinde masallah diyeyim duruyorsa hala minaya ben kuvet icin oturma filesi aldim 8 aylikti sanirim digeri yirtildi diye ogun durmadi bende ayakta yikamaya basladim

ıyıdır nılkunnn ne olsun
ya ben pastaneyı aradım kılosu 25 dedı ve oyle rakamlı pastalar standart oluyomuş yaklaşık 3 kılo ettı 75 lıra e bızde sadce 4 kışıyız o kadar pastaya ve masrafa gerek yok dıye duşunuyorum
,dedığın gıbı tuzlumuş bıraz ama kalablık olsak yıne tamam dıcem dekımsecıkler yok kı
sanırım kendım yapıcam pastayı

e tabi kişi sayısı az ise hiç gerek yok yap kendin gitsin
hem kendi yaptığın en pahalı ve en güzelinden daha güzel olur

çok sıcak içirme (soğuk zaten içirmiyorsundur)
defne yağı içeribilirsin veya becerebiliyorsa gargara da yapabilir (biz bu yağları en küçük 4,5 yaşındakilerde denemiştik o yüzden sıkıntı olmadığını biliyorum) günde 3 kez 2-3'er damla içmesi veya küp şekere damlatılmış şekilde yemesi yeterli
ıhlamura çörek otu kat vücut direnci artsın ayvanın kabuğunu ve çekirdeğini de koy yalnız balı sıcakken koyma nilgünüm çok riskli iş o balı ayrıca yedir hatta boğazı için bala biraz karabiber serpip yedirebilirsen boğazı ısınacağından kolay toparlar...
sıcak süte tarçın iyi gelir (içmesi biraz zordur ama boğaza takılır gibi olabiliyor) hatta en süperi tarçın, karabiber koymak sonra da ılındığında asla sıcakken değil bal koyabilirsin
şimdilik bunlar geldi aklıma
he bi de az konuşsun :34: :9:

bu arada iş yapıyorum muhabbeti sadece takip ediyorum gelene gidene merhaba hoşçakal vs vs

dün tavuk suyu çorba içirdim karabiberli iyi gelir diye
balıda sıcakken koymuyorum ılımasını bekliyorum
dur defne yağı alayım hemen onuda deneyim bari
çok tşk ederim

vermedım kı nılkunnnnnn
dun topları verdımmm sadece
baya oynadı cok sevdiii kuzum
ben o gun elbıse bakmayı unutmuşum,,doğum gunude gıyeceği yok:84:

pazar günü mü vereceksin
annen gelebiliyor mu?

Mina odadan odaya yurudugu halde unutuyormu dengesizmi benim kiz bazi sabahlar kapiya tutunuyor yada duvara sen yuruyebilyrsun birak elini gel diyince geliyo cok komikler ya deluuuler bunlar nilgun bu arada nilayada gecmis olsun cogalmadan bitsin gecsin hastaligi

hımmmm sabah mahmurluğu diyelim o zaman
çok sağol pelin, antibiyotik kulanmadan geçer inşallah

bide annemin çörekotlu tarçınlı zencefilli sütün içine koyup kaynattığı bir karışımı vardı birde onu deneyeyim ben öğlen gittiğimde içireyim

slm kızlar tünaydın diyim artık geç oldu:)))berkay iyiki doğdun kuzu nice yıllarına inş...dün akşam kaynanamla konuştum daha gelmeden karışmaya başladı herşeye gelince düşünemiorum artık yok pastayı resimli yaptırın yok şurda bir pastane var ordan yaptıralım yok ben gelirken pastayı böreği yapar geitirim demye başladı anne dedim biz pastasını bir şeklinde ve modelli yaptırcaz resimli değil dedim neymiş o bir şeklinde dio:53:hem pastayı böreği ordan getirirken mahvolur dedim buraya gelince yaparız beraber sen tariflerini getir yeter dedim ayyy deli edio beni ben ne yapıcam yaaa eşimede dn sölendim durdum oda susuo ne desin garibim:)))dedim artık hersene yılbaşı doğum günü beraber kutlarız kızımın doğum ününde stresli gezerim artık dedim 2 ay kalırlar belki daha fazla her zmnki gibi dedim ayy inş az kalırlar yaaa:((ayyy amma sölend,m kusura bakmayın:(:14:

İzin verirlerse çekeriz de, müsaade edilmiyor olabilir.

inşallah izin verirler ..

tünAydın dıyeyım barıı
berkayyyyyyyyyyy doğum gunun kutlu olsun,,rabbım uzun hayırlı omurler versın sana ve sevdıklerıne:71:

günaydın canımm

bide Gökay yürüme işini kıvırdı diyordum ki
akşam bayağı bayağı yürüdü, 20 adım attı, hatta heyecan yapıp hızlanmasa devamı da gelecekti ama
sabah 2 adım zor attı zıpa

maşallah gökay .. :46: artık çözdü bu işi darısı başımızaa.. nilay' a çok geçmiş olsun .. inşll çabuk
atlatır.

Öykü kuzusuna geçmiş olsun.. Sorunsuz atlatmasına sevinidim.

Banyo işine gelince.. ben yada babası kim müsaitse o yıkıyoo .. ben yıkadıysam babsı giydiriyoo.. babası yıkadıysa ben ... yanlız bırakıp hç banyoya girmedim..

Kuvette yikamak zor olmuyormu melike duruyormu icinde masallah diyeyim duruyorsa hala minaya ben kuvet icin oturma filesi aldim 8 aylikti sanirim digeri yirtildi diye ogun durmadi bende ayakta yikamaya basladim
Ayakta iyi cesaret yıkıyorsun Pelin ben bir kere ayağa kaldırdım poposunu yıkıyayım diye eşime tut diyene kadar elimden kaydı küvete çarptı kafayı o günden beri de pek hoşlanmıyor yıkanmaktan az önce yıkadık yine kıyamet koptu önceden ne kadar severdi sudan çıkarınca ağlardı şu e bebekte banyo oyuncakları var shelcore'nin ondan mı alsam diye düşünüyorum şimdi
Shelcore Banyo Zamanı için Oyun Merkezi - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!

nasıl sevdirsem ki tekrar?

tabii ki olur listeye ekleriz eh sana zahmet doğumgününe gelirken getirirsiniz :34:
benım haberım yok herkese acık mı doğum gunu,,,eşlerle gelebılıyor muyuz?
Ne aldin karar verip sonunda diyeyim :) fatma

nılgun benı vazgecırıd masadan
aslında masayı almaya gıtmıştım ıkı uç tane oyuncak aldım ufak ufak bıde canım arkdaşım guzel bı fıkır verdı
altın kolye falan alıp koy bı yere buyuunce bak ılk doğum gununde bunu almıştık deyıp takarsın dedı oyle bışey de alıcam ınş

Senin annenler antalyadami mehtap degilse atiyorum annesine gidecek gunesle mehtap ocagin 15 inde desin esin

evet cnm annemler antalyada ama olmasada öle bişey diemez zaten güneşin doğum günü 25 aralık onlar 1kaç gün önceden gelirler artık ne zmn canları isterse giderler kaynana yufkacıda çalışıo bi ordan yırtarım yırtarsam ama geçen doğuma geldiğindede çalışıodu ama yine 3ay kaldı bi işime yaradı gibi yatamadım bile 1gün doğumdan sonra

nılgun nılaycığıma gecmış olsun ınş cabuk atlatır akıllı kuzum

çok sağol pelin, antibiyotik kulanmadan geçer inşallah

Nilgüncüğüm çok geçmiş olsun Nilay kuzumuza okuldan kapıyorlar herhalde herkes hasta.
İnşallah antibiyotiğe falan gerek kalmaz, zaten büyük çoğunluğu virütik enfeksiyonlar olduğu için kullansan da fayda etmiyor genelde doğal yöntemlere devam.

Back
X