2009 Aralık Anneleri

günaydın kızlarrr:52:

sölemeyi unuttum kayınvalideciğimi pazar günü uğurladık. gittiğinden emin olmak için otogara kadan gittim:21:22 gün süren kabusum bu senelik kısmı btti. allah seneye dayanma gücü versin. bide şu perşembe gününü atlatalım bakalım.doğum gününe gelebilecekmi.

bilgecim 3-4 tane elbise, bluz- etek şeklinde br takım.2-3 tane pijima. kullanılmamış 6-9 ay emzik.kime yollucem bunları :16:

günaydın hadi geçmişler olsun
nevraya yollıycaz ama bana lütfen elbiselerin kaç ay için olduğunu ve tam sayısına da bildir ki listeye işleyebileyim. bir de atkı örme faslımız var biliyorsun ona bir katkın olabilecek miydi?

bilgeciğim senin izelgeye nasıl ekleyeceğim

1 hırka 3 yaş ( kız )
1 hırka bebek
1 sweet 3-6 ay
1 alt üst kapşonlu takım kalın 3 ay
2 kapşonlu swwet 6-9 ay
1 alt üst kapşonlu takım kalın 9 ay
1 alt üst kapşonlu takım kalın 3 yaş?
1 alt üst takım kalın 6 ay
2 kalın altüst takım
1 alt üst kapşonlu takım kalın 6 ay
1 kalın patikli tulum ve hırka
1 patikli tulum ve şapkası
1 kalın kapşonlu yelek
1 ince kapşonlu yelek
1 salopet+gömleği+şapkası 1 yaş kız
2 kız pantolon 2 yaş
1 erkek pantolon 2 yaş
2 kız pantolon 3 ay?
1 alt üst kısa kol takım kız 1 yaş
1 mevlütlük tarzı elbise+ şapkası 3-6 ay?
1 örgü tarzı kalın kapşonlu hırka 3-6 ay?
4 bebek şapka
1 pijama takım

ben de bunlar var kızlar bedenleri çok net bilemiyorum bazılarında yazmıyor tahmini hafta sonu çıkarsam bir kaç parça daha büyük 4-5-6 yaş birşeyler bakmaya çalışırım annemde bez alıyım diyor

tatlım tahmini ne kadarlık için olduğnu yazarsan ona göre ekleyelim
valla siz nasıl ekliyorsunuz bilmiyorum zaten tesadüfi yaptım ben onu ben işlerim şimdi çağları belli olsun

:74::92::74::92::74::92::74::92::74::92::74::92:

biz gribe teslim olduk ailecekkkk :)))

çok geçmiş olsunnn .. bian önce atlatırsınız inşll..

Arkadaslarriiiiiimmm nerdesiniz B en hep yalniz kaldim ozledim siziii:58::1:

hoş geldin nazancım bizde seni özledikk.. nasıl gidiyoo herşey yolunda mı .. ypaşamız nasıl .. çok öpüyorummm ikinizi deee.. :54: :54:

hoşgeldin nazan

selam millet
burcu geçmiş olsun maaile size.

misafirlri gönderdim mutluyum huzurluyum işleri halledebildiğim içinde gururluyum ama çok yorgunum. daha ütü yapmam lazım. bugün 3 makine çamaşır yıkadım:(

kıymetcim nasılısn . görüşemizyoruzzz.. güzel kızınla seni kocaman öptümmmmm kolay gelsinn.. :54: :54:

rekora imza atmak üzereyim dün de uyumadı cadı 4 gündür toplasan 8 saatlik uykuyla duruyorum. gece sabaha kadar nazla uğraşıyorum sabahtan akşama kadar çokyoğunuz işlerle uğraşıyorum. bide bu akşam süpriz hazırlamış kızım bana normalde doğdundan beri 9 da yatan kız 11 de uyudu artık başım filan dönüyo bayılmak üzereyim okadaaarrr yorgunumki anlatamam. geçmişe bakamadım dolayısıle. kimler resim ekledi biri toplu yazsında bakim ya eskiden resimlere girip son eklenenleri görüyodum şimdi hiçbişey bulamıyorum hadi kendinize iyi bakın... eğer bu gecede uyumazsa zaten büyük bi ihtimalle yarın hastaneden yazıyo olurum :58:

sibelcim ona nasıl laf allah korusun ... hepsi aynı bunların büyüdükçe huylarıda değişiyoo.. allah yardımcımız olsun..

günaydın kociş traş oluyor ben de giyineyim işe gidicez kuşum uyuyor

günaydınn melikecimmm :3: :3:

herkese gunaydınnnnnn
bugun kızımla beraber uyuduk,,ben yanında olunca uzun uyuyır baya ya guzel uykumu aldım.
ne yapsak kocışımı ayrı odaya gondersek,,gercı alışsın ıstemıyorum bu seferde ama uyku oyleee guzeldıkııııııııı:97:

günaydınn fatmacımmm .. ohh ne güzel sefanız olsunn.. maşalah sizee..

ben seni anadolu yakası diye kodlamışım niyeyse :17:

bere herkesin yapabileceği bir şey değil canancım... benim burada örecek arkadaşlarımın bir kısmı sadece düz örmeyi biliyor hatta birininkini ben başlayıp ben bitireceğim vs... ama örebilen yapabildiği kadar örsün faydadır diye düşünüyorum, bir de hangi çocuğun başını hesaplayarak örücez sorunu da var...
ben evdeki çocuk atkılarını ölçtüm (bebek atkısı olursa daha kısa süre kullanırlar hem de büyüklere olmaz diye) ortalama en 15 cm boy 115 cm. benim açımdan 1 ters 1 yüzün sakıncası yok valla ama el oyalaması ve yiyeceği yün açısından düşünmüştük gerçi 2ye 2de çok farklı değil :6:
yalnız lütfen bugün en geç 14.30a kadar karara bağlayalım da haftasonu öreyim iki gün boşa geçmesin :6:
bu arada örecek 1 kişi daha buldum
ayrıca 3-6 yaş grubunun cinsiyet ve sayısını bildireceğim tığla yelek örecek tanıdık da buldum

tamamdır o zaman nevrada birikiyor koliler :13:

aman ne güzel maşallah allah bozmasın ayarını

oooh allah içinize sindirsin uyumak gibisi var mı yaaa :31:

günaydın bir de cümleten :92:

günaydın bigecimm.. :3: :3:

günaydınn..
bende kesintisiz en azından 3 saat uyumak istiyorum gece..zeynep odasında yatıyor 2 gecedir ben mahfoldum yarım saatte bir kalkmaktan..bide dün 1 kez uyutmuştum acaba gündüz fazlamı uyuyor dedim..ama hiçbişey değişmedi..sabahta 7.30 da ayaktaydı..nezaman bi uyku düzenimiz olacak bizim:(((

öznur günaydın canımm :3: :3:

Herkese günaydınn haşasın bugün cumaaa.. .....
herkese hayırlı cumalara .... :54: :54: :54:

günaydın hadi geçmişler olsun
nevraya yollıycaz ama bana lütfen elbiselerin kaç ay için olduğunu ve tam sayısına da bildir ki listeye işleyebileyim. bir de atkı örme faslımız var biliyorsun ona bir katkın olabilecek miydi?

bedenlerine tam bakarım öğlende canım. atkıdan haberim var dün cevap yazmıştım ama görmedin herhal gene yazayım ben bilmiyorum örmeyi annemde kıza bakıo ona ör diyemem. çevremde ördürecek insan arıyorum.bulursam katılacağım.:21:

Bilgeciğim kafama göre yazdım bedenleri patikli tulumlar zaten bebek yeleklerde 6-9-12 ne bilim şimdi giyse olur

günaydınn..
bende kesintisiz en azından 3 saat uyumak istiyorum gece..zeynep odasında yatıyor 2 gecedir ben mahfoldum yarım saatte bir kalkmaktan..bide dün 1 kez uyutmuştum acaba gündüz fazlamı uyuyor dedim..ama hiçbişey değişmedi..sabahta 7.30 da ayaktaydı..nezaman bi uyku düzenimiz olacak bizim:(((

yok oznur onu bende denedım hatta bazen cok gec yatırdım sabah erkenden kalakmasın dıye kaçta yatarsa yatsın aynı saatte uyanıyor..bıde gunuz uykularını duzenlı uyursa gece daha rahat uyuyor..memeden kesınceye kadar bıze rahat yok anlaşılan.
dun bı arkadaş 2. cocuğunda ılkındekı gıbı gecelerı meme vermemış mama vermış daha rahat etmış,,sabahtan akşama kaar cook emıyodu bende gece mamya başladım artık gece barı rahat edıyım dıye dedı,,,devam sutu daha tok tutuyormuş denesek mı acabaaaa bılemedım:26:

ben seni anadolu yakası diye kodlamışım niyeyse :17:

bere herkesin yapabileceği bir şey değil canancım... benim burada örecek arkadaşlarımın bir kısmı sadece düz örmeyi biliyor hatta birininkini ben başlayıp ben bitireceğim vs... ama örebilen yapabildiği kadar örsün faydadır diye düşünüyorum, bir de hangi çocuğun başını hesaplayarak örücez sorunu da var...
ben evdeki çocuk atkılarını ölçtüm (bebek atkısı olursa daha kısa süre kullanırlar hem de büyüklere olmaz diye) ortalama en 15 cm boy 115 cm. benim açımdan 1 ters 1 yüzün sakıncası yok valla ama el oyalaması ve yiyeceği yün açısından düşünmüştük gerçi 2ye 2de çok farklı değil :6:
yalnız lütfen bugün en geç 14.30a kadar karara bağlayalım da haftasonu öreyim iki gün boşa geçmesin :6:
bu arada örecek 1 kişi daha buldum
ayrıca 3-6 yaş grubunun cinsiyet ve sayısını bildireceğim tığla yelek örecek tanıdık da buldum

tamamdır o zaman nevrada birikiyor koliler :13:

aman ne güzel maşallah allah bozmasın ayarını

oooh allah içinize sindirsin uyumak gibisi var mı yaaa :31:

günaydın bir de cümleten :92:
metreyi bulamadım ya şimdi ölçtümde 6 karış yağmurun atkısı resimde çekicem fırsat bulunca
bere de çok kolay bige mesela 50 ilmek başlarız 1 ters bir düz yine öreriz en son iple büzeriz ohh al sana bere ucunada ponpon ya ne zaman gönderilcekki bunlar süresi varmı bnm eşim göreve gidecek çünkü

bedenlerine tam bakarım öğlende canım. atkıdan haberim var dün cevap yazmıştım ama görmedin herhal gene yazayım ben bilmiyorum örmeyi annemde kıza bakıo ona ör diyemem. çevremde ördürecek insan arıyorum.bulursam katılacağım.:21:

şimdi okuyunca hatırladım tülaycım tutamıyorum tek tek aklımda :17:

Bilgeciğim kafama göre yazdım bedenleri patikli tulumlar zaten bebek yeleklerde 6-9-12 ne bilim şimdi giyse olur

tulumlar da şimdi giyse olabilecek gibi mi?
elinizdeki malzemeleri bana mail atar mısınız kızlar?

yok oznur onu bende denedım hatta bazen cok gec yatırdım sabah erkenden kalakmasın dıye kaçta yatarsa yatsın aynı saatte uyanıyor..bıde gunuz uykularını duzenlı uyursa gece daha rahat uyuyor..memeden kesınceye kadar bıze rahat yok anlaşılan.
dun bı arkadaş 2. cocuğunda ılkındekı gıbı gecelerı meme vermemış mama vermış daha rahat etmış,,sabahtan akşama kaar cook emıyodu bende gece mamya başladım artık gece barı rahat edıyım dıye dedı,,,devam sutu daha tok tutuyormuş denesek mı acabaaaa bılemedım:26:

rahat etmek için anne sütü yerine mama mı??? bencilce bir seçim olmuş bence

metreyi bulamadım ya şimdi ölçtümde 6 karış yağmurun atkısı resimde çekicem fırsat bulunca
bere de çok kolay bige mesela 50 ilmek başlarız 1 ters bir düz yine öreriz en son iple büzeriz ohh al sana bere ucunada ponpon ya ne zaman gönderilcekki bunlar süresi varmı bnm eşim göreve gidecek çünkü

valla canancım bence sorun değil de düz örgüye bile zorlanabiliyor insanlar kafaları karışmasın diye dedim bir de şu an örecek kişi sayımız pek fazla değil o yüzden arkadaşların öremeyeceklerini de bizler örecek gibi görünüyoruz alnımızın akıyla şu atkı sayısını dolduralım vaktimiz kalırsa bere de örelim olur mu?
yılbaşı civarı olsa hepimiz için iyi olur ama esasen nevra ve ebru net tarih vermeli... ben şöyle bir baktım yılbaşından önceki cumartesi 25 aralık ... 3 gün öncesi Burak'ın doğumgünü yani nevra o tarihte muhtemelen doludur... yılbaşından sonra 1'i (ki olmaz) ve 8'i cumartesiye geliyor... ha pazar günü gidebiliyorlarsa 26 aralık mantıklı görünüyor ama dediğim gibi özünde götürecek olanların vermesi gereken bir karar bu

valla canancım bence sorun değil de düz örgüye bile zorlanabiliyor insanlar kafaları karışmasın diye dedim bir de şu an örecek kişi sayımız pek fazla değil o yüzden arkadaşların öremeyeceklerini de bizler örecek gibi görünüyoruz alnımızın akıyla şu atkı sayısını dolduralım vaktimiz kalırsa bere de örelim olur mu?
yılbaşı civarı olsa hepimiz için iyi olur ama esasen nevra ve ebru net tarih vermeli... ben şöyle bir baktım yılbaşından önceki cumartesi 25 aralık ... 3 gün öncesi Burak'ın doğumgünü yani nevra o tarihte muhtemelen doludur... yılbaşından sonra 1'i (ki olmaz) ve 8'i cumartesiye geliyor... ha pazar günü gidebiliyorlarsa 26 aralık mantıklı görünüyor ama dediğim gibi özünde götürecek olanların vermesi gereken bir karar bu
peki canım şöyle yapsak ocak başına kadar zaman verilse daha iyi ben örerim ama diyorumya eşim göreve gidecek aralıkta yok yollamak problem olur isterseniz bn bere öreyim sizler atkı örün takım olmuş olur hem zaman olması daha ii çünkü malum yağmurla hemen örmek zor ki hepimiz çoçukluyuz inşalah bulurum şu ipten hangi numara belli oldumu
canancım ne marifetlisin yaw hwpsi birbirinden güzel eline sağlık

yok canım ya hepsini ben örmedim anneannemiz sağolsun :46: bi kaçıda hediye geldi

kalça çıkıklığı için mesaj yazmıştım gördünmü öznur

canancım ellerine sağlık hepsi çok güzel
alize yi kaç numara şişle örmüştün?
bir yumak = bir atkı olarak mı görmeli ne dersin?

Son düzenleme:
peki canım şöyle yapsak ocak başına kadar zaman verilse daha iyi ben örerim ama diyorumya eşim göreve gidecek aralıkta yok yollamak problem olur isterseniz bn bere öreyim sizler atkı örün takım olmuş olur hem zaman olması daha ii çünkü malum yağmurla hemen örmek zor ki hepimiz çoçukluyuz inşalah bulurum şu ipten hangi numara belli oldumu

kuzum 34 tane şapkayı nasıl örcen??? :53:

ı

:54: :54: evet canım 25 c.tesi yapmayı planlıyoruz d.gününü bakalım kısmetse.. bana pazarda uyar .. neticede her zaman olcak bişey değil. tabii ebrununda okeylemesi lazım .. ebru gelince konuşalım canımcımm

canancım ellerine sağlık hepsi çok güzel
alize yi kaç numara şişle örmüştün?
bir yumak = bir atkı olarak mı görmeli ne dersin?
evet 1 yumak 1 atkı olur tahminim ancak denk gelir büyüklere 2 yumak gidiyor çünkü
kuzum 34 tane şapkayı nasıl örcen??? :53:

çokmuş yaa bn kaçırmışım sayıyııı :25:
ben atkı öreyim en iyisi :46::46:
ama aklım ipte işte bulabilirmiyim acaba diye tereddütteyim kaç no kartar verildimi birde bulamazsam tek renk fıstık yeişili alsam olurmuki hepsinin aynı olması gerek bu tür hediyelerin biliyorum ama

yok canım ya hepsini ben örmedim anneannemiz sağolsun :46: bi kaçıda hediye geldi

kalça çıkıklığı için mesaj yazmıştım gördünmü öznur

Bencede zaman uzatılsa daha iyi olur bende bikaç tane örebilirim belki ozamana kadar..

canancım gördüm cevabını teşekkür ederim canım..neyseki yağmurunki geçmiş. inşallah bizim bebeğinde iyileşir bikaç aya kadar..

canacım ellerinize sağlık ne güzel bereler valla yağmurcuğumu kıskandım resmen .. :27: :9:
güle güle iyi günlerde kullansın güzel prensesin..

evet 1 yumak 1 atkı olur tahminim ancak denk gelir büyüklere 2 yumak gidiyor çünkü

çokmuş yaa bn kaçırmışım sayıyııı :25:
ben atkı öreyim en iyisi :46::46:
ama aklım ipte işte bulabilirmiyim acaba diye tereddütteyim kaç no kartar verildimi birde bulamazsam tek renk fıstık yeişili alsam olurmuki hepsinin aynı olması gerek bu tür hediyelerin biliyorum ama

bir de hepimizin örgü öremediğini hesaba kat bizler zaten birkaç tane öreceğiz görünen o ki :13:
valla 6 numara önde gidiyor canancım saat 2 gibi anket kapanacak o dakikada hangisi önde olursa onu öreriz...
alizeyi kaçla örmüştün canan?
bu arada bizim topik dışından da oy kullananlar olmuş onları da dahil edeyim mi hariç mi tutayım değerlendirmede????

Back