2009 Aralık Anneleri

mcetin1, babyroze, b_i_o+, frezya_tg+, karanfil81+, katre78, mambaa, meybon+, nincebayrak+, Tweety75+

MAŞALLAH

ben geldim kızlar ancA. eve çıkarken sevgili kocişim aradı. akşama gidermiyiz dedi bende NEREYEEE dedim:9:annemler gelmiş(sanki bilmioz geldiklerini hacıdan geliyorlar)yemeğe gidermiyiz dedi.BAKARIZZZ dedim. :47:gerildim yafff. offff.şimdi yarın o bakmak istiycek ilk etapda pat diye yalnız bırakmıyayım ikisini demi. programını bilmiyo artı çocuk onunla yalnız kalmadı hiç. annem gelsin 1-2 gün göstersin diyorum kızlar ne dersiniz.:26:

bide bu doktor bana fantomalt ın yanında pediasure diye bi toz ilaç daha verdi . netten araştırdım nörolloji ve fiziksel gelişimi bozuk olanlarda kulanılıyo bide 1-10 yaş arası diyo nabayım bilemedim. başka doktoradamı danuşsam acaba yaa. bi akıl verin şu garibe:28:

tabii ki hemen yalnız bırakma... söylersin "büyüdükçe huy değiştirdi çok çabuk huysuzlanıyor, siz yorulmayın birbirinize alışana kadar annemle yardımlaşarak idare edin" diye... çocuğa atıver suçu zaten de yalan değil pat diye yalnız kalırlarsa
smilie_girl_270.gif

ne için verdi peki bu ilacı????? ben senin yerinde olsam doktora telefon eder sorardım böyle böyle okudum benim çocuğumda bu durum yokken bu sağlıklı bir seçim midir diye :47:

sabahta yazmıştımda on u aradım ...

canım benimki sabah 07 gibi bi 125 cc içiyoo .. saat 10 gibi kahv.yapar. eğer tek tek yemiyorsa ( genelde tektek yer ) 100 cc devam sütünün içine peynir+pekmez +yumurta +8 tahıllı kahvaltılığı katıp veriyoruz.. 11:30 gibi meyvesini , 12:30 gibi çorbasını yer akşama doğru yoğurtdu yer 19:30 gibi sütlü pirinçli muhallebisi yer ( bu arada bizimle sofrada olanlardan tırtıklar .. ) ve uyur ( bu aralar erken uyuyoo saatler alındı diye ) ondan sonrada ağladıkça yani ( genelde ) 10:00' da 01:30' da ve 04:30' ta 100 - 125 cc allah ne verdiyse içer .. bizim program böyle .. tabii paşamız bazen muhallebi yemek istemiyoo o zamanda süt yapıp veriyorumm .. keyfine göre değişiyoo yani.. ama geneli böyle

sağol paylaşımın için.benim kuzu 7 de uyanır.en som mamayı 5 gibi alır100-120cc 9-10 gibi kahvaltısını yiyor ben yumurta koyduğumgün peynir vermiyorum hala billmiyorum doğru mu.saoot 12 gibi meyve püresi-suyu içiyor.3 te çorba içiyor.4-5 gibi yoğurt yiyor.7-8 gibi gece tahıllı mama ya da muhallebi yiyor.arada bizim yemeklerden vermeye çalışıyorum.gündüz hiç mama almıyor.9 gibi uyuyor sonra da 2-3 defa mama alıyor.90-120 arası alıyor.

tabii ki hemen yalnız bırakma... söylersin "büyüdükçe huy değiştirdi çok çabuk huysuzlanıyor, siz yorulmayın birbirinize alışana kadar annemle yardımlaşarak idare edin" diye... çocuğa atıver suçu zaten de yalan değil pat diye yalnız kalırlarsa
smilie_girl_270.gif

ne için verdi peki bu ilacı????? ben senin yerinde olsam doktora telefon eder sorardım böyle böyle okudum benim çocuğumda bu durum yokken bu sağlıklı bir seçim midir diye :47:

doktora gittiğimde zaten dedim. 15 gün sonra kontorle çağırmıştı ben bu süre içinde vermedim.1 yaş üstü yazıyo falan dedim. doktor kotrolünde alıyosun zaten kilo alsın diye veriyorum dedi:37:. ama içim çok huzursuz.ellerim titriyo hazırlarken 2 kere yaptım içmedi zaten

doktora gittiğimde zaten dedim. 15 gün sonra kontorle çağırmıştı ben bu süre içinde vermedim.1 yaş üstü yazıyo falan dedim. doktor kotrolünde alıyosun zaten kilo alsın diye veriyorum dedi:37:. ama içim çok huzursuz.ellerim titriyo hazırlarken 2 kere yaptım içmedi zaten

iyi hoş da ne bileyim ya... ben olsam bir başka doktora da danışırdım o zaman. tatmin etmedi beni bu açıklama... kilo azlığıyla gelişim geriliği aynı şey değil ki? yani tamam azaltılmış dozdur muhtemelen vs de... valla çocuklar da hayvanlar gibi vücudunun ihtiyaç duyduğu şeyi sömürürcesine alıyorlar madem içmedi muhtemelen ihtiyacı yoktu ona :18:

ne ilacı canım ya kaçırdım ben bi kalkıyom bi oturuyom malum

iyi hoş da ne bileyim ya... ben olsam bir başka doktora da danışırdım o zaman. tatmin etmedi beni bu açıklama... kilo azlığıyla gelişim geriliği aynı şey değil ki? yani tamam azaltılmış dozdur muhtemelen vs de... valla çocuklar da hayvanlar gibi vücudunun ihtiyaç duyduğu şeyi sömürürcesine alıyorlar madem içmedi muhtemelen ihtiyacı yoktu ona :18:

benide hiç etmedi bilgecim. bide üstüne nette bi doktorun verdiği bi açıklama iyice canımı sıktı
ne ilacı canım ya kaçırdım ben bi kalkıyom bi oturuyom malum

pediasure diye bi toz canım.

pediasure
merhaba oğlum 24 aylık 12 kilo 87 cm çok iştahsız bir çocuk nerdeyse hiçbirşey yemiyor şuan beslenme desteği olarak pediasure kullanıyorum günde bir kez içiriyorum sorum şu acaba pediasureyi günde bir kez içirmem yeterlimi su yerine sütle de hazırlayabilirmiyim ayrıca oğlumun boy ve kilosu normal mi acaba şimdiden çok teşekkürler

CEVAP Pediasure kullanımı, Boy ve kilo değerleriniz.
Oğlunuzun kilo ve boy değerleri yaşına göre gayet normal.
24 ayın normal değerleri:
Kilo: 9.5 - 16 kg arası normal.
Boy: 80 - 95 cm arası normal.
Şimdi durum böyle olunca sizin tıpta sadece ileri derece beslenme bozukluğu olup çiğneme fonksiyonu olmayan nörolojik sorunlu ve felçli çocukların kullanımı için üretilmiş bir ürünü çocuğunuza kullandırmak istemenizi hiç bir çocuk hekimi onaylamaz. Hem bakın siz bir ev hanımısınız. Tüm gününüzü çocuğunuz için harcayabilir, ona sevebileceği şekilde yemekler, çorbalar yapabilirsiniz. Bunu için zamanınız var. Neden pediasura ihtiyacınız olsun ki. Pediasure doğal beslenen çocuklar için yapılmış bir ürün değil. Market ürünü hiç değil. Eczaneler bu ürünü ancak reçete ve heyet raporu ile verebilirler. Anlatabildim mi bilmiyorum. Nerden öğreniyorsunuz bu ürünleri.
Benim çocuğunuzun iyiliği için size önerim: Onu en doğru ve doğal nasıl besleyebilirimi öğrenip bunda sebat etmenizdir. eğer öğünlerini düzenli yapar ve hergün saati geldiğinde alması gereken yemek sıcak ve taze hazırlanmış olarak hazır olursa sizden iyisi yok demektir. Kaldırın öğün aralarındaki aburcuburları işiniz kolaylaşsın. Olmaz mı?

buyur burda:28:

pediasure
merhaba oğlum 24 aylık 12 kilo 87 cm çok iştahsız bir çocuk nerdeyse hiçbirşey yemiyor şuan beslenme desteği olarak pediasure kullanıyorum günde bir kez içiriyorum sorum şu acaba pediasureyi günde bir kez içirmem yeterlimi su yerine sütle de hazırlayabilirmiyim ayrıca oğlumun boy ve kilosu normal mi acaba şimdiden çok teşekkürler

CEVAP Pediasure kullanımı, Boy ve kilo değerleriniz.
Oğlunuzun kilo ve boy değerleri yaşına göre gayet normal.
24 ayın normal değerleri:
Kilo: 9.5 - 16 kg arası normal.
Boy: 80 - 95 cm arası normal.
Şimdi durum böyle olunca sizin tıpta sadece ileri derece beslenme bozukluğu olup çiğneme fonksiyonu olmayan nörolojik sorunlu ve felçli çocukların kullanımı için üretilmiş bir ürünü çocuğunuza kullandırmak istemenizi hiç bir çocuk hekimi onaylamaz. Hem bakın siz bir ev hanımısınız. Tüm gününüzü çocuğunuz için harcayabilir, ona sevebileceği şekilde yemekler, çorbalar yapabilirsiniz. Bunu için zamanınız var. Neden pediasura ihtiyacınız olsun ki. Pediasure doğal beslenen çocuklar için yapılmış bir ürün değil. Market ürünü hiç değil. Eczaneler bu ürünü ancak reçete ve heyet raporu ile verebilirler. Anlatabildim mi bilmiyorum. Nerden öğreniyorsunuz bu ürünleri.
Benim çocuğunuzun iyiliği için size önerim: Onu en doğru ve doğal nasıl besleyebilirimi öğrenip bunda sebat etmenizdir. eğer öğünlerini düzenli yapar ve hergün saati geldiğinde alması gereken yemek sıcak ve taze hazırlanmış olarak hazır olursa sizden iyisi yok demektir. Kaldırın öğün aralarındaki aburcuburları işiniz kolaylaşsın. Olmaz mı?

buyur burda:28:

haydaaaaaaaaaaaaaaa :53: sen bi başka doktora daha danış tülaycım en güzeli o

kilo aldırmak için karbonhidratını artıracaksın, çorbasını et suyuna yapacaksın, belki daha fazla pekmez verebilirsin ama tabii neden kilo aldırmak istendiği de tartışılır. kilo da faydalı bir şey değil neticede... kaç kilo şimdi ecrinnaz?

tülaycım bence de başka bi dr tanış.. sokakta mı bulduk bunları canım ver demesi kolay .. bi açıkla dimi allah allah gıcık oluyorum böle dr..

bu smly çok güzel oldu .. içimizi döküyoruz valla ..

haydi sıpama gidiyorum yarın görüşürüz kuzularınızı öpün koklayın benim yerime de

kilo aldırmak için karbonhidratını artıracaksın, çorbasını et suyuna yapacaksın, belki daha fazla pekmez verebilirsin ama tabii neden kilo aldırmak istendiği de tartışılır. kilo da faydalı bir şey değil neticede... kaç kilo şimdi ecrinnaz?

zaten diğer verdiği tozun (fantomalt) içeriği karbonhidrat.çocuğun maşallah diyeyim yemedği yada iştahsızlık sorunu yok. sadece o sıcaklarda diş çıkardı 3 ünü aynı haftada çok terledi falan kilo alımı yavaşladı.. ama yemesi öğünleri gayet düzenli.benide emiyor hala. şuan 8 kg

emzirmeyenlr kuzularınızı nasıl besliyorsunuz biraz paylaşır mısınız?

ben de emziriyorum canım. ama artık süt yerine ek besin ağırlıklı besleniyor sabah kalkınca emiyor sonra kahvaltı karışımı öğlen çorba et ya da tavuk takviyeli veya evde ona uygun yemek piştiyse ondan yiyor. 4-5 gibi meyve püresi (hala dilim dilim meyveye geçemedik) 7-8 gibi eve gidiyorum emziriyorum üzerine biraz yemek ya da çorba sonra 10 gibi emiyor 11 gibi de muhallebi yedirip uyutma çabalarına geçiyoruz. sabah kadar da farklı sıklıkta uyanıp emiyor yine. sen emzirmiyorsan bizim anne sütü verdiğimiz zamanlarda devam maması yapabilirsin içmiyorsa da muhallebisine kahvaltısına karıştırırsın.
ya bu çocuk fırlama mı nedir..
sandalyeleri çekiyo aşağı doğru sonra hızlıca kaçıyo ki üstüne düşmesin diye
bütün sandalyeleri kaldırdım babasının odasına.. kapıyıda kitledim.. herşeyi beceriyo bunlar
bak sen afacana :)) çok fena bunlar valla
ben geldim kızlar ancA. eve çıkarken sevgili kocişim aradı. akşama gidermiyiz dedi bende NEREYEEE dedim:9:annemler gelmiş(sanki bilmioz geldiklerini hacıdan geliyorlar)yemeğe gidermiyiz dedi.BAKARIZZZ dedim. :47:gerildim yafff. offff.şimdi yarın o bakmak istiycek ilk etapda pat diye yalnız bırakmıyayım ikisini demi. programını bilmiyo artı çocuk onunla yalnız kalmadı hiç. annem gelsin 1-2 gün göstersin diyorum kızlar ne dersiniz.:26:

bide bu doktor bana fantomalt ın yanında pediasure diye bi toz ilaç daha verdi . netten araştırdım nörolloji ve fiziksel gelişimi bozuk olanlarda kulanılıyo bide 1-10 yaş arası diyo nabayım bilemedim. başka doktoradamı danuşsam acaba yaa. bi akıl verin şu garibe:28:
bence de kim olursa olsun alışkın olmadığı biriyle pat diye bırakılmaz ki hala bebek sıfatında bu kuzular. ben 5 yaşındaki oğlumu bile bırakamıyorum. annele birlikte birkaç gün baksınlar ecrinnaz da alışsın öyle başbaşa kalsınlar. ama sıkma kendini sonuçta babaannesi kanı canı eminim o da en güzel şekilde bakacaktır.

canım pediasure u ayberk de vermişti doktor. o da 2 yaşına doğruydu. 1 yaşına kadar kilo ve beslenme sorunumuz çok büyük bir boyutta değildi. 2 yaşına doğru kilo almadığı hatta verdiği aylar oldu çiğneme problemi de vardı. yemeklerini düzenli yiyordu ama belki de istemeyerek yediği için hiçbirşey yaramıyordu çocuğa. sabah ve gece yatarken veriyordum süt gibi biberonla içiyordu. 4-5 ay kullandık sonra çiğneme sorununu falan çözünce az da olsa yemeye başladı normal sınırlara ulaştı. kestik. çok hareketli olduğu için enerji takviyesi gibi oldu en azından o dönemde.

ne sıklıkta verdi bilmiyorum ama sadece bebeğinin 1 yaşın altında olması nedeniyle tereddüt etmen doğal onu da doktorla tekrar görüş istersen. biz hiçbir yan etki veya zararını görmedik.

tülaycım bence de başka bi dr tanış.. sokakta mı bulduk bunları canım ver demesi kolay .. bi açıkla dimi allah allah gıcık oluyorum böle dr..

evet canım başka doktorada gidicem. saolasın

bu smly çok güzel oldu .. içimizi döküyoruz valla ..

haydi sıpama gidiyorum yarın görüşürüz kuzularınızı öpün koklayın benim yerime de
güle güle canım. öp bizim içinde
igdaş faturası gelmiş.. 149 TL

kışın he yapcaz yawwww :24:
bize kaç gelecek bakam daha akşam kocatan soruyodu faturayı merak ediyorum diye. merakı diner yakında:52:büle olursa:60:

[ımg]http://www.smiliegenerator.de/s38/smilies-366.png[/ımg]

[ımg]http://www.smileygarden.de/smilie/liebe/love3.gif[/ımg] [ımg]http://www.smileygarden.de/smilie/liebe/whip2_1-001.gif[/ımg]

hoşbulduk ta size ne oldu ayol acayip acayip şekillenmiş burası

[ımg]http://www.smiliegenerator.de/s38/smilies-367.png[/ımg]

hoşbuldum canım :16:

eferüm [ımg]http://www.smileygarden.de/smilie/dicke/5.gif[/ımg]

yaşasın o zaman [ımg]http://www.smileygarden.de/smilie/dicke/1.gif[/ımg]

nıhahahah kendimi buldum ya kullanacak yer arıyorum :60:

:18:
:28:

ben geldim kızlar anca. Eve çıkarken sevgili kocişim aradı. Akşama gidermiyiz dedi bende nereyeee dedim:9:annemler gelmiş(sanki bilmioz geldiklerini hacıdan geliyorlar)yemeğe gidermiyiz dedi.bakarızzz dedim. :47:gerildim yafff. Offff.şimdi yarın o bakmak istiycek ilk etapda pat diye yalnız bırakmıyayım ikisini demi. Programını bilmiyo artı çocuk onunla yalnız kalmadı hiç. Annem gelsin 1-2 gün göstersin diyorum kızlar ne dersiniz.:26:

Bide bu doktor bana fantomalt ın yanında pediasure diye bi toz ilaç daha verdi . Netten araştırdım nörolloji ve fiziksel gelişimi bozuk olanlarda kulanılıyo bide 1-10 yaş arası diyo nabayım bilemedim. Başka doktoradamı danuşsam acaba yaa. Bi akıl verin şu garibe:28:

ya canım benim okuduğum kitabı yazan dr pek önermiyordu bu tip kilo aldırıcaları ve neden gerek duyduğınuzu anlamadım bebeği yapay şeylerle kilo aldırıp vücuduna sağlıklı olduğu halde o ilaç türevi maddeyi sokacağına zayıf olsun allah korusun yapay herşeyin yan etkisi tartışmasız var benim fikrim tabii ama

doktora gittiğimde zaten dedim. 15 gün sonra kontorle çağırmıştı ben bu süre içinde vermedim.1 yaş üstü yazıyo falan dedim. Doktor kotrolünde alıyosun zaten kilo alsın diye veriyorum dedi:37:. Ama içim çok huzursuz.ellerim titriyo hazırlarken 2 kere yaptım içmedi zaten

içinden gelmiyorsa yapma derim ben başka dr a da danış ve sadece kilo için vereceksen verme

Back