2009 Aralık Anneleri

bende vermicem canım en azından başka doktorla görüşene kadar

bende aynen katılıyorum. kilo iyi bişi olsaydı hepimiz vermeye çalışmazdık

ben zaten minyon tipim. eşimde öle. ecrinnazın şuanki hali aynı sen diyo annem. genetik olduğunu düşünüyorum

saol arzucum.öle yapıcem

gel canım tanıştırayım seni pek bi körpe hafifde kırık:9:

saolun kızlar destek ve ilginiz için hepinizi kocaman öptüm:71:

boşver tatlım işine karışmak gibi olmasın ama bence gerek yok zaten anneler hissediyor eğer ihtiyacı olsaydı hem o içerdi hem sen hissederdin

Melike kesene bereket cok guzel hediyen ama neden kargo parasi verdinki gelirken getirirdin

güle güle kullanın canım size layık değil ama zaten geç yolladım kuzum birde beklemek istemedim daha fazla
bu arada ihtiyacın olan aklında olan birlşey var mı barı işinize yarayacak birşey olsun aramızdaki samimiyete güvenerek soruyorum ve eğer varsa da söylemezsen kırılırım

Var insana ihtiyacimiz var insan gibi insana minanin da insan gibi insanin buyuttugu guzel ahlakli duzgun minik cocuklara ihtiyaci var o yuzden yemin ederim hediyenin onemi yok sizler gelin yeterrr

İyi tamam kaplıcaya sokmadım yemeklerini de aşçıya amca sen bi dur ben bi yemek yapıyım kızıma mı dicem.tuzsuz baharatsız.aman neyse ben biraz daha oturayım şeyimin üstüne.vazgeçtim.

neden kaplicaya sokmuyorsun ki? ben kizimi hergun soktum valla 1 saat filan, cok da sevdi, hicbir zarari da yok. onemli olan guvenilir ve temiz bir havuz olmasi. herkesin girmedigi yani...

doktora gittiğimde zaten dedim. 15 gün sonra kontorle çağırmıştı ben bu süre içinde vermedim.1 yaş üstü yazıyo falan dedim. doktor kotrolünde alıyosun zaten kilo alsın diye veriyorum dedi:37:. ama içim çok huzursuz.ellerim titriyo hazırlarken 2 kere yaptım içmedi zaten

pediasure ilac degil canim aptamil gibi bi cesit mama. su koteledigin cevabi kiim yazmis bilmiyorum ama oyle korkup kesinlikle olmaz! diyerek uzak durmayi gerektirecek bir mama da degil. 1 yasin uzerindeki bebeklere tavsiye edilmesinin nedeni sut proteini icermesi, sindirim sorunu yaratabili yani. onun disinda hasta felcli cocuklara verilir baska da kimseye verilmez diye bir kaide de yok. belki turkiye'de o sekilde pazarlaniyordur, nedenini bilmiyorum. ama amerika orijinli bir markanin turkiye'de bu sekilde pazarlanmasi da bana biraz sacma geldi.

kilo alsin diye bu mamayi icmesine gelince: onemli olan bebegin kilolu olmasi degil, saglikli olmasi ve motor gelisimin normal olmasi. kilo alsin diye sirf yag da icirebilirsin, seker de yukleyebilirsin; 12 kiloluk bir bebegin olur ama saglikliz olur. eger gelisimi normalse pediasure'a hic gerek yok bence, cocugun midesini karistirmaya ne gerek var?

emziriyorsan, gunluk sebze, meyve ve yogurdunu aliyorsa yeterlidir. emzirmiyorsan aptamil gibi bi mamayla destek verebilirsin. 1 yasina kadar formul cinsi sutleri almasi gerek cunku.

Muzeyyen optm sizi iyiyiz cok sukur yogun biraz heycanliyim hemde cok belki bu yas gununden hicbisey anlamayacak ama ilk diye cok ozeniyorm bu arada gelen herkes foto makinasini getirsin unutmasin ben o gun pek cekemem :))) neyse kactim yemek yapacagim mina uyumusken

Var insana ihtiyacimiz var insan gibi insana minanin da insan gibi insanin buyuttugu guzel ahlakli duzgun minik cocuklara ihtiyaci var o yuzden yemin ederim hediyenin onemi yok sizler gelin yeterrr

canımsın ne güzel yazmışsın ne güzel bebeklerimizin ilk arkadaşları pırıl pırıl bebekler

saol canım. 1 yaş altında olması zaten beni korkuttu.du bakam bi çare bulacaz elbet.

canım bizimde kilomuz çok düşük hemde baya düşük bizim dr fantomalt verdi onu kullanıyoruz pedisure vermedi yani düşün biz 8 kilo bile değiliz bize vermedi ama imuneks diye bitkisel bi kapsül verdi bağışıklığı güçlendiriyomuş birazda iştah açıyomuş istersen dr una danışarak onu kullabilirsin kışın kullanılmasının faydalı olduğu söyledi dr bide balıkyağı kullanıyorum carlson dr haftada bir balık yiyosa gerek yok dedi ama maalesef benim oğlum yemiyo istersen bu tür takviyelerde bulunabilirsin

Muzeyyen optm sizi iyiyiz cok sukur yogun biraz heycanliyim hemde cok belki bu yas gununden hicbisey anlamayacak ama ilk diye cok ozeniyorm bu arada gelen herkes foto makinasini getirsin unutmasin ben o gun pek cekemem :))) neyse kactim yemek yapacagim mina uyumusken

tabi canım yaa herşeyin ilki bambaşka bir heyecan. ben bir kere yaşadım berkay da tekrar yaşıycam allah nasip ederse. inşallah herşey mükemmel olur çok güzel vakit geçirirsiniz allah içine sindirsin. akraba ile olan için birşey diyemiycem ama arkadaşlarıyla olanın renkli ve neşeli geçeceğini düşünüyorum. umarım çok eğlenirsiniz.

canan allah kavuştursun tezz zamanda inşallah canım

benden de sana kocaa bir tünaydıın. valla ben şahsıma aynen delü kuzularımın delü anası olarak dolanıyorum ortalıkta. ikisinin de burnu şakır şakır hönk hönk öksürüyorlar. sıyırmaya az kaldı yani kısacası. sen nasılsın canım öykü kuzusu nasıl?

allah allaah sıkıştırınca ağlaması kadar doğal birşey var mı? zaten diş çıkarma dönemindeler ağrıları sızıları oluyor bir de yanağını sıkmışlar çocuğun. geçmiş olsun.

sana yüce rabbimden çook çook sabırlar diliyorum tülay. ecrinnaza 41 milyon kere maaşallah diyorum. darısı arkadaşlarının başına inşallah:)

ah sorma nazan bizimki de pek temkinli bir çocuktu birkaç gündür yürüycem hevesine pat küt kafa üstü burun üstü nasıl denk gelirse düşüp duruyor. hep yüreğim ağzımda valla.

ben de çokluğundan şikayetçiyim. güzel olmasına güzel ama biraz fazla kudursun hemen ter içinde kalıyor saçları takip edip kurutmaya çalışıyorum yoksa zaten nanemolla havadan nem kapıyor.

yerim ben onun cic yapan ellerini dillerini. maaşallah.

maaşallah gökayıma da nilgüncüm. birden kendi başına koşmaya başlarsa şaşırma bence:)) artık ele avuca sığmıyorlar ne belde hayır kaldı ne kollarda. allah hepimize güç kuvvet versin.

seninki bir kere öğrenmiş yine hatırlar sen tekrar tekrar uygulat canım. biz halen ne tırmanabiliyoruz ne de inebiliyoruz.. asla bırakamıyorum yüksek bir yerde.

soğuk algınlığını saymazsak iyiler canım:) emre burak nasıl?

ah bilge ah benim gidişatım iyi değil dua edin allah kalan azıcık aklımı korusun valla:)) sen haber alınca bize de bildirirsin canım o zaman

hoşgeldin arzu. geçmiş olsun başın nasıl oldu? arda nasıl?

Hassasiyet. Ben o kadar da diilim arkadaşım.:)) Duymuşsunuzdur belki. Doğunca bebeğe atılan şaplak gibi basit bir hareket bile çocuğun ilerki yaşamında travma oluşturabiliyormuş. Ben kaderciyimdir. Herşey olacağına varır. Bilmiyorum bile bebeğime o şaplağı attılarmı? Ağlamasının doğalını anormalini hiç sorgulamamıştım arkadaşım ama arkadaşlarım sormuşlar nasıl dünya diye, dünden beri durumunu anlatmaya çalışmıştım. Normalmi diye insanların bebek sevme davranışının dozajını sorgulamak lazım aslında. Ömrümde hiç hatırlamıyorum ki bebek arabasında bir bebekle ilgilendiğimi. Anlayamıyorum insanların bu durumunu... Dünden beri birden bire içini çeke çeke ağlıyor. Sandığın gibi basit bir ağlayış değildi ve herşey neden olabilir. Nedense neden geçince bişiii kalmaz.:) Sağol geçmiş olsun dileğin için.

Hassasiyet. Ben o kadar da diilim arkadaşım.:)) Duymuşsunuzdur belki. Doğunca bebeğe atılan şaplak gibi basit bir hareket bile çocuğun ilerki yaşamında travma oluşturabiliyormuş. Ben kaderciyimdir. Herşey olacağına varır. Bilmiyorum bile bebeğime o şaplağı attılarmı? Ağlamasının doğalını anormalini hiç sorgulamamıştım arkadaşım ama arkadaşlarım sormuşlar nasıl dünya diye, dünden beri durumunu anlatmaya çalışmıştım. Normalmi diye insanların bebek sevme davranışının dozajını sorgulamak lazım aslında. Ömrümde hiç hatırlamıyorum ki bebek arabasında bir bebekle ilgilendiğimi. Anlayamıyorum insanların bu durumunu... Dünden beri birden bire içini çeke çeke ağlıyor. Sandığın gibi basit bir ağlayış değildi ve herşey neden olabilir. Nedense neden geçince bişiii kalmaz.:) Sağol geçmiş olsun dileğin için.

ben anlamadim olayi canim. cogu postu okuyamiyorum forumda... hastalandi mi bebegin? hirpalandi mi yoksa? cok gecmis olsun.

travmana travma katmak gibi olmasın da o bahsettiğin "güzelim"i yazan da benim... dakka bir gol bir şeklinde ilk tanıştığım insanın kullanması bende de travmaya yol açıyor ama uzun zaman muhabbet ettiğin insana arada kullanıyorum. sende belli ki sonrasında da travmatik oluyor o zaman sana söylemeyiveririm. bu velet yumuşattı beni yahu yoksa biri beni "güzelimci" sınıfına sokacak da ben de böyle sakin sakin cevap vericem peeeeeeeee..... olacak iş değildi
128.gif

senin gözler de bizim gözler de rahat edecek artık :46:

teşekkürler :56: sizlere de afiyet olsunnnnn

Nedir bu öfke hali ne dedim ki ben şimdi. Allahım yaa... :((((

ben anlamadim olayi canim. cogu postu okuyamiyorum forumda... hastalandi mi bebegin? hirpalandi mi yoksa? cok gecmis olsun.

:(((Boşver mamba sağol ilgin için. Herşey yolunda merak etme. Artık foruma veda ediyorum. En iyi günler sizlerin olsun. Herşey gönlünüzce olsun. Hepinizi herşeye rağmen insan olduğunuz için sevdim. Hepiniz benim için ayrı bir değersiniz. Sizleri hiç unutmayacağım.

:(((Boşver mamba sağol ilgin için. Herşey yolunda merak etme. Artık foruma veda ediyorum. En iyi günler sizlerin olsun. Herşey gönlünüzce olsun. Hepinizi herşeye rağmen insan olduğunuz için sevdim. Hepiniz benim için ayrı bir değersiniz. Sizleri hiç unutmayacağım.

allah allah. ne oldu ki?

övünç sen tamamiyle benim yazdığım cevabı farklı bir açıdan okumuşsun ve anlamışsın. sorguladığım şey dünyanın ağlamasınının doğalı değil insanların sana aa sıkıştırınca ağlıyor mu diye sormasıydı. tepkim bu soruyu sana sormalarıydı ve ben de buna istinaden sıkıştırınca ağlaması kadar doğal birşey var mı diye yorum yaptım. iki çocuk annesi olarak aynı şey benim bebeğime yapılsa senin kadar üzülür sıkılırdım ve belki de kendimi tutamayıp yapan kişiye tepkimi de belirtirdim. senin bebeğine yapılanı da aynı duygularla yorumladım. ne basite aldım ne de böyle anlaşılacak cinsten bir yorumda bulundum. ama sen benim yazdıklarımı okumamış gibi bir cevap yazmışsın. şaşırdım ve üzüldüm okuyunca.

ortalık gerildimi ya iki defa okudum anlamadım :( yogunluktan beynim zonkluyor .pelincigim gelmek isterimde ben hiç bilemem sizin oraları adresi bana özelden yazarsan haritadan bakarım gelmeye calısırım.ebru sen gidecenmi minanın dogum gününe

ortalık gerildimi ya iki defa okudum anlamadım :( yogunluktan beynim zonkluyor .pelincigim gelmek isterimde ben hiç bilemem sizin oraları adresi bana özelden yazarsan haritadan bakarım gelmeye calısırım.ebru sen gidecenmi minanın dogum gününe

valla gerilen gerilmiş ihale bana kaldı sanırım:) yazdığım cevabı defalarca okudum ben de nasıl böyle bir sonuç çıktı anlamadım. neyse sağlık olsun....

Allah tan bir engel çıkmazsa gideceğiz oğluşla inşallah.

kızlar bebişlere burun tıkanıklığı için ne kullanıyorsunuz? serum fizyolojik vermişti doktor bu 10 lu tüpte olandan doğduğundan beri bunu kullanıyoruz ama bu sefer pek etki etmedi sanki. aslında şakır şakır akıyor burnu ama yine de tıkalı emerken zorlanıyor kuzum yaa.

Back