2009 Aralık Anneleri

Hay Allahım her şey üstüste gelmiş gerçekten Burcu gerçekten bugün de hava hem yağmurlu hem de buz gibi. Başka bir ısıtıcı vardır inşallah evde.

mesajın içine girmişim bige idare et bacım

yarın açık mıdır acaba?? gitsem de haftasonu da çalışsam misal aklinialirimsmile

yemekte pizza varmış aç kaldım mafoldumben mecbur geri döndüm zaten tam olarak çıkış saatimize dair henüz gelen bir bilgi yok çocuklar şimdi gitti yakın zamanda biz de inşallahhhhhhhhhhh

gitmişsin ama, kardeşler arasında da genetik farklılıklar olabiliyor ya ikizler zaten tek yumurta ikizi onlarda farklılık yok tabii. Aynı ailede aynı alışkanlıklarla yetişseler bile farklı yönde olabiliyor gelişim ve eğilimleri demek istedim bacım :)

gittiğim gibi döndüm :2: bi daha da ne zaman gitcem bilemiyorum mafoldumben

doğru demişin bacım... deniyorum ama çok da umursamıyorum açıkçası ebru... elbet bir gün yiyecek en fazla el gün "aaaaaaaa koca çocuk yiyemiyo şımartmışlar" der ki onu da hiçbir yerime sallayacak cins değilim malum kötükedihüso

eh çocuklar gittiğine göre sizi de yollarlar birazdan herhalde
He vallaha desinler ne olacak vızz gelir tırıss gider.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar bende aralık annesi olarak sizinle paylaşmak istedim.havalar soğuk mevsim değişikliği derken bebişlerin hastalığıda kaçınılmaz oluyor.benim kızımda hasta oldu dr götürdüm ve göğsü dolu diye antibiyotik tedavisi uyguladı.tabi bunun yanında başka ilaçlarda verdi.başka dr.larada gittim reçeteyi gösterdim tedaviyi uygun buldular.içime hiç sinmedi kullanmayalım dedim eşime ama yinede belki durumu daha kötüye gider diye kullandık.daha sonra kadir tuğcuya sorma imkanım oldu ve tamamen gereksiz bir tedavi olduğunu söyledi.daha öncede onun yazılarını çok okuduğum için bilgi sahibiydim.uygularsınız veya uygulamazsınız ama ben bilginiz olması açısından bilinçlenmek için yazıyorum.bebişlerimize gereksiz yere antibiyotik kullanmayalım.anitbiyotik gerecek tedavilerde wbc değerinin yüksek olması gerekiyor.yoksa boşuna tedavi.aşağıda sorumu ve cevabını yazıyorum.herkese sevgiler.

merhaba kadir bey
kızım geçen hafta ağlayarak uyandı.öksürüğü,burun akıntısı,hırıltısı ve 38 derece ateşi vardı.dr a götürdüm.muayene sonucunda bronşiolit bulguları var göğsü dolu diye prednol,ampisid,ventolin,iliadin verdi.5 gün boyunca iğneleri yaptır gel dedi.ertesi gün tekrar dr.a gittim.kızımın ateşi,öksürüğü,burun akıntısı yok genel durumu iyi bu ilaçları kullanmak istemiyorum dedim.göğsü dolu kullanacaksın dedi.başka dr gidip muayene ettirdim ve eski dr.un verdiği reçeteyi gösterdim.gayet güzel bir tedavi dedi.bende ilaçları kullandım ama içim hiç rahat değildi.coldmix aldım kullandım ama kızım onu kullanınca çok öksürdü.sizce bu tedaviye gerek varmıydı.burada çok dr değiştirdim ama hepsi aynı kadir bey.en basit rahatsızlığı için bile reçeteyi dolduruyorlar ama çoğunu almıyorum.cevap için şimdiden teşekkür

gelen cevap
Belli başlı kriterler var: 1- Ateşi yoksa antibiyotik gerekmiyor. 2- Ateşi ile birlikte burnunda "sugibi" bir akıntıda başladı ise, antibiyotik gerekmiyor.3- Prednol "Kortizon" dur, bu griplerde işi uzatır, kronik hale getirir, doktora daha çok gitmek zorunda kalırsınız. ( Son 30 seneden beri kimseye Prednol iğne vermedim)... Bu ilaç ancak Acil servislerde, nefes borusu ödem yapmış, boğulmak üzere olan hastalar verilir. 4- Ventolin, Astım ( Bronşit) ilacıdır, Gripal enfeksiyonlarda ( Bronşiolit) yeri yoktur. 5- Antibiyotikler nezleyi tedavi etmez..6- Çok darda kalırsanız, bir kan sayımı yaptırıp WBC sayısına bakın, yüksek çıkarsa antibiyotik başlarsınız. .
Ama gelin görünki, memleketimiz doktorları bu tip ezberci yaklaşımları çok seviyorlar. Birde işin içine ilaç firmalarının ve laboratuvarların "komisyonları" girince... düzeltmek çok zor oluyor.

Gunaydin tulay ve muzeyyen daha iyimisin muzeyyen

günaydınnnnnnnnn Şeniz nasıl oldun? paşalar nasıl?

günaydın canım, nasıl olduni toparladın mı

sormayın başıma geleni kızlar yaa. salı günü dört de randevum vardı doktora gittim gidene kadar benim boynumun sol tarafı balon gibi şişmeye başladı ateşim yükseldi bütün vücudum ağrıyor ağrıdan ağlıyordum artık randevu saati geldiğinde. neyse dehşet bir anjin geçiriyorsun dedi doktor ve çok hızlı bir şekilde abseleşiyor boynunun şişliği de ondan dedi. ateşim 38,5 olmuş bu arada. çabuk etki etsin diye penisilin iğne verdi. ben hiç kullanmamış olduğumu belirtmeme rağmen. hemen yaptır ilk iğneni aşağıda dedi. iğneyi yaptırdım anneme zor attım kendimi. gece bir uyandım yine ateş ve bütün vücudumda kırmızı döküntüler. ateş düşürücü aldım sabahı zor ettim. sabah dooğru doktora baktı penisilin alerjisi dedi değiştirdi ilacı. gündüz döküntüler geçti. dün akşam yine bu sefer daha şiddetli bir şekilde kendimi ordan oraya attım kaşıntıdan. acile gitttik iğneler testler rezilim çıktı valla. çok şükür şimdi daha iyiyim ama halsizlikten dizlerim tutmuyor. yatıyorum hala.

selam arkadaşlar epeydir uğramıyordur daha doğrusu yazmıyordum. katı gıda mevzuunu duyunca daldım. o biraz dönemsel galiba bilge. benim kızım seninkinden biraz büyük ama inanırmısın on gün öncesine kadar o da aynı şeyleri yapıyordu sanki öğürmek alışkanlık olmuş gibi. diline değer değmez kusuyordu. çorbanın içindeki kıymadan, ekmekten.. küçücük bi pütürden bile. ama dilimi ısırayım ara ara sürekli denedik biz biz şimdi çok şükür kendisi ekmek koparıp yiyor. bende yanındayken oturmuşken veriyorum ki çünkü arada çok büyük parçalar koparabiliyor. bizimde doktorumuz demişti et ve balık gibi şeyleri tiftilmiş halde yiyorsa sorun yok diye. şimdi pilav bile yiyor kuzum çok şükür. belki sizinde bizim gibi 15-20 güne daha ihtiyacınız vardır. malum bu sıpalar her şeyi aynı zamanda atlatıyorlar.

eh çocuklar gittiğine göre sizi de yollarlar birazdan herhalde
He vallaha desinler ne olacak vızz gelir tırıss gider.

yok son saniyeye kadar ağzını açmadığı için bu insanların planı mı vardır? gelip alacak mı vardır? sadece doğal hakları olarak çıkacakları saati bilmek mi isterler? düşünen yok allama bin şükür bekliyoruz bakalım :mymeka:

sağol arkadaşım kadir tuğcu'yu da bilmiyorum ama benim de en önemli kriterimdir en ufak bir şeyde ilaca sarılıp sarılmadığına mutlaka bakarım bir doktorda vereliniortak

hey allahım!!! çok geçmiş olsun müzeyyencim ya allah bu kadarla gelmiş geçmiş etsin artık mümkünse tüy dikmeyi bıraksın

inşallah bakalım neşe.. diyetisyene göre 10 ayı bitirmiş her çocuk her şeyi yiyebilirmişşşşşşşşşşşşş benimki yemiyo yiyemiyo işte kaydirigubbakcemile3 gerçi ona göre sağılmış sütü de bir şekilde alacaktı ama pes etti tamam onları da içmeyiversin oldu en sonunda kaydirigubbakcemile2 bu konuda da rahat bırakın diyecek zannımca ama ben zaten rahat bıraktım çoktan

ay ben gidiyorum ya sabaha kadar keyif mi bekliycem...

hadi pazartesi görüşürüz kendinize ve kuzucuklara çok iyi bakın

tekrar EN BÜYÜK BAYRAM KUTLU OLSUN HEPİMİZE turkbayragi

Ay alıntı yaapamıyorum
2 de gideceğim diye harıl harıl iş yetiştirmeye çalışıyorum idare edin

müzeyyen çok çok geçmiş olsun çabucak atlat inşallah....

bige güle güle canım görüşürüz, valla gidebilirsen hatta gidipte bizide bilgilendirirsen sevinirm

neşe görünmüyorsun ne zamandır nasılsın bebiş nasıl?

azyep tşk bilgilendirme için bende sevmem antibiyotik kullanmayı önemli bi kriter benim içn

zsa canım bebişin hayırlı olsun. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
yanlış okumadıysam gökay ve minanın burunları tıkalı. geçmiş olsun ilerlemez inşallah kuzuların durumu.
nilgün ve tülay siz de kendinize dikkat edin yağmuru yemişsiniz hasta olmayın valla kızlar. bu sefer benim gözüm çok korktu hastalıktan.

burcucum senin de hepsi üst üste gelmiş aksilik valla. ne diyim uzaklaşıp birine devretme şansın varsa kaç derim yoksa da allahtan sabır dilerim. dikkat et de bunca işin arasında eylülü üşütme canım yaa.

katı gıda konusunda ben de genetik olduğuna inanmıyorum. ayberk 2,5 seneye yakın pütürlü yemedi çiğnemedi doğru düzgün. berkay şimdiden canı istedi mi çok güzel ısırarak ve çiğneyerek yiyor. ama ısısrarak ve çiğneyerek yediğinde az yiyor. püre şeklinde çok yiyor. ben de önce açken bir kısmını katı şekilde yediriyorum. istemediği yerde kalanını püre yapıp yediriyorum doyuyor. üzerine de biz yerken lokma lokma bizim yediklerimizden de yiyor.

ebru sağol canım şimdi daha iyiyim.

bu arada berkay da sabaha karşı alev alev ateşle uyandı. eyvah bulaştı benden dedim. fitil attım hemen. sonra emdi ıkındı sıkıntı kakasını yaptı hemen ateş de düştü. şimdi kudurup duruyor hiçbirşeyi yok. hiç bu tarz bir tecrübe yaşayanınız oldu mu acaba???

kızlar sizler nasılsınız bebişleriniz iyidir inşallah. sadece bugünkü geçmişi okuyabildim. aklımda kalanlar bunlar.

haydi bende toparlanıyorum yavaş yavaş

hepimizn CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUNturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragi

hepiniz kendinize ve bebişlere iyi bakın
öpüldünüz
kaçtım ben

merhaba kızlar geçmişi okudum kaynatmışsınız..
gökay ve mina nın burnu tıkalıymış napcaz bu burunlarını bunlarıın.. allah başka şey vermesin yeterki..
hamile olan arkadaşa yazmıştım tekra hayırlı olsun inşallah sağlıkla gelsin..
ımmm başka
başka önemli bişey göremedim.. atladığım varsa kusra bakmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…