2009 Aralık Anneleri

burcu şarkı bır işe yaramadı :KK43:
depresif durumlardan bahsetmışsiniz bana gezme çok iyi geliyor valla :) evden çıkınca süper iyi hissediyorum kendımı
ya kızlar az önce mınayı emzırırken meme ucum çok acıdı baktım neoluyor diye beyaz bırşey gördum süt zannettım degil silince geçmedı acı ve sızlama hıssı veriyor tam meme ucunda hatta delıgın bıraz içinde sayılır beyaz iltahapmı acaba oldum :KK43:umarım degildir mınayı nasıl emzırırım o zaman ben :KK43:
Pelin bahsettiğin şeyin aynısı bende de on gündür var. (Canberkten yazamıyorum bu ara hiç bişey mızıl mızıl)
Çok acıyor emzirirken. Mümkün olduğunca sağıp veriyorum, ya da göğüs ucuyla emziriyorum. Karbonatlı suyla yıkayıp lansinoh sürüyorum yine de azalsa da geçmiyor
Çok acı veriyor emzirirken

kızlar bısey sorucam
emır i kucagıma alırken kolları kütlüyo,oncelerı pek onem vermedım ama kafama takılıyo sizde de var mı?bi kemık problemı mı acaba yaa endıselendım bi an..acil cevap lutfen...

mınayı 2 gundur saatle emzırıyorum bıraz zorlanıyoruz ama basarıyoruz maşallahımız var o yuzden pek ugrayamıyorum şu sıra birde çocuk dogmadan önce hiçbirşey için ahkam kesmeyeceksın bunu geçte olsa anladım ayakta sallamam dıyen ben 2 gundur memede uyumasın dıye ayakta sallayarak uyutuyorum memede uyursa gazı kalmasın dıye bide emzıgı uyuturken agzında tutmaya basladı yavas yavas aman maşallah dıyeyımde ben bu şekil yapmam dıyorsum göya hamıleyken kendı kendıme şimdi maşallah dıyorum vayyy beee

Aman maaşallah diyelim:nazar::nazar::nazar:
Ben de ahkam kesiyordum ayağımda sallamam diyefalan şimdi ah diyorum keşke ayağımda uyusa o zaman ellerim serbest kalırdı böyle kucağımda uyumasından iyiydi. Hiç olmazsa ellerim serbest kalırdı ama denedim nafile uyumuyor ayakta.

kızlar bısey sorucam
emır i kucagıma alırken kolları kütlüyo,oncelerı pek onem vermedım ama kafama takılıyo sizde de var mı?bi kemık problemı mı acaba yaa endıselendım bi an..acil cevap lutfen...
benim kızımın da bileklerinde bazen çıtlamalar oluyo özellikle giydirirken felan ama nedenini hiç araştırmadım

slm kızlar nasılsınız arzucum sende kaynanandan şikayetcisin sanırm aman cnm sabret ya haftada 1kere geliomuş zATEN benimki 2aydır yanımda ve gitmeye nieti yok demiştimya cnm vede dün eşimle bebeği aldık dşar çıktık die bi surat bi surat sonrada bende bensiz oturmaya gittiniz sandım markettemiydiniz dio evet dedim alışverişe gittik giycek bişeyim yok alışveriş yaptım dedim böle bi baktı ii yapmışın dedi ne yapcam bilmiyom eşimlede kavgalıyım zaten of of hep bu yüzden isimlerinin geçmesi yetiosenağlama zaten

of valla düzenim kalmadı evimde ya onun yüzünden çocuumada bi düzen oturtamadım bebeğin ne olduu kimde olduu belli deil bebekte şaşırıo ne oluo die:)bişey deil stresten kaşıntı tuttu doumdan beri durduk yere kaşıntılarım ve kabarmalarım oluo hiç belli olmuo bi üstümü deiştirince bi hiç bişey yokken doktor kntrolüme gittimde bunada bi baktımam lazım

kızlar bısey sorucam
aynısı bizimkinde de oluyor önemli bişi değildir inş.altını alırken de bacaklarını kaldırdığım zaman da o ses çıkıyor

kızlar bısey sorucam

benim de kızımda özellikle bacaklarında oluyor ama heralde bir derdi olsa canı yansa ağlar diye düşünüp stres yapmamaya çalışıyorum keyfi yerinde

Pelin bahsettiğin şeyin aynısı bende de on gündür var. (Canberkten yazamıyorum bu ara hiç bişey mızıl mızıl)
Çok acıyor emzirirken. Mümkün olduğunca sağıp veriyorum, ya da göğüs ucuyla emziriyorum. Karbonatlı suyla yıkayıp lansinoh sürüyorum yine de azalsa da geçmiyor

canım benimde doğumdan 1-2 hafta önceye kadar göğüs ucu sorunum vardı hastanede kanamıştı sonrada kıpkırmızı et görünüyor ve çok acıyordu hiç işe yaramıyor gibi gelmesine rağmen lansınoha devam ettim şimdi çok şükür hiçbirşey kalmadı sakın bırakmna kreme devam et çok işe yarıyor

günaydın aralık anneleri hafta sonu acaip bi bunalıma girdim benim kilolarım takıldı kaldı bi de haftasonu gelen misafirlerimden biri kiloların hiç gitmemiş dikkat et biraz çok kötü duruyor diye beni bi güzel aşağıladı kendiside doğum yapalı 6 ay oldu eski kilosuna kırkı çıkmadan dönmüş yediklerine çok dikkat etmiş falan filan iide banane diycektim zor tuttum kendimi :KK43:(

Allah Allah delimidir nedir bu millet yaaa...kendide yeni doğurmuş bilmiyomu senin nasıl bir psikolojide olduğunu...vela havle de canım...

slm ben basımdan beri emzirme ile ilgigi problemler yaşıyorum.5.kontrolümüzde %13 kilo kaybı çıktı.oğlum dehidrasyon (su keybı) nedeniyle 2 gün küvezde kaldı. meğer sütüm yetmemiş evde anlayamadık ilk günden hastanede biraz mama takviyesi yapılsaydı ben de evde devam edip hemde emzirseydim hem sütüm artardı hemde bunları yaşamazdum.oğlumu küvezde görmekte beni etkiledisu an iki aylık sütüm öceki gibi değil mamayla beslemeye devam ediyorum.beni emmesini çok istedim bunun için yemediğim şey kalmadı.mamayı dozunu bazen azaltıyor.beni emdikten sonra mama vermemei söylüyor doktorum. önceden beni emdikten sonra mama alıyordu şimdi almıyor.ya sade mama vareceğim ya da meme.son 3 gümdür mamayı da az alıyor biberonu zorla veriyarum önceleri 60cc alıırdi şimsi 10-30cc arası anca alıyor.beni de doğru düzgün emmiyor.5 dkta fazla göğsümde kalmıyor.ne yapacağımı şaşırdım aç kalma korkusunu üzerimden atamadım .çucuğumun bir günü diğer gününü tutmuyor hala anlayamadım doyup doymadığını.başta yaşadığımız bu olaydan dolayı hepimizde bu korku var.sütüme tek başına güvenemiyorum.nasıl anlayacağım çocuğuma yeterli beslediğim i görüşlerinizi bekliyorum ÇOK BUNALDIM ARTIK

biz aşıları olduk geldik bakalım nasıl bir gece bizi bekliyor ??? Allah yardımıcımız olsun...bu arada bu sağlık ocakları ne kadar ilgili walla afferin dedim...

slm ben basımdan beri emzirme ile ilgigi problemler yaşıyorum.5.kontrolümüzde %13 kilo kaybı çıktı.oğlum dehidrasyon (su keybı) nedeniyle 2 gün küvezde kaldı. meğer sütüm yetmemiş evde anlayamadık ilk günden hastanede biraz mama takviyesi yapılsaydı ben de evde devam edip hemde emzirseydim hem sütüm artardı hemde bunları yaşamazdum.oğlumu küvezde görmekte beni etkiledisu an iki aylık sütüm öceki gibi değil mamayla beslemeye devam ediyorum.beni emmesini çok istedim bunun için yemediğim şey kalmadı.mamayı dozunu bazen azaltıyor.beni emdikten sonra mama vermemei söylüyor doktorum. önceden beni emdikten sonra mama alıyordu şimdi almıyor.ya sade mama vareceğim ya da meme.son 3 gümdür mamayı da az alıyor biberonu zorla veriyarum önceleri 60cc alıırdi şimsi 10-30cc arası anca alıyor.beni de doğru düzgün emmiyor.5 dkta fazla göğsümde kalmıyor.ne yapacağımı şaşırdım aç kalma korkusunu üzerimden atamadım .çucuğumun bir günü diğer gününü tutmuyor hala anlayamadım doyup doymadığını.başta yaşadığımız bu olaydan dolayı hepimizde bu korku var.sütüme tek başına güvenemiyorum.nasıl anlayacağım çocuğuma yeterli beslediğim i görüşlerinizi bekliyorum ÇOK BUNALDIM ARTIK

geçmiş olsun...bence öncelikle bu korkulu ve sıkıntılı halinden vazgeçmelisin..anne sütü veremezsen dünyanın sonu deilki, formül mamalarda çok güzel...bize doktorumuz, günde 3-4 kere kaka,7-8 kere çiş yapıyosa doyuyor demektir demişti...(kaka metobolizmaylada alakalı tabii) bi de eğer ağlamıyosa doyuyo demektir...doymasa çığlık çığlığa ağlar bebeğin...ben senin yerinde olsam bu sürünceme halinden kurtulurdum ve sadece mamaya geçerdim en azından o zaman 3 saatte bir 90 cc mama alır ve doyduğu kesinleşir...

bence....
sen ilk iş bebişe mama ver bırguzel doysun
sonra yap bir kahve iç rahatla kendıne gel
sonra eger yoksa elektrıklı pompa al sag ne kadar çıkıyorsa onu ver yetmeyecek olçudeyse mamaya devam
sagmayıda bırakma ama
sagdıkça ve psikolojin duzeldıkçe sutun artacak emın ol
mama verdıgın içinde bebiş sakın olacak doyacak çunku o pozitiflikte sana yarayacak
birde şu varya tabı hepimiz verelım sadece anne sutu ama yoksa yoktur yanı kasma kendını 2 tane kızı var ablamın anne sutu gr.almadılar napalım ölelimmi yani
kafanı rahatlat sutun o yuzden yetmıyor şuan bence

TeŞekkÜr edrım .ama bu konuda dedıĞın gıbı takıntılı odum.mamayı almayı azalttı dıye 1.5 gÜn kadar baŞka mamaya geÇtım.ona mı onu da bılemedı doktorlar 10 gÜn ıshal sorunu yaŞadık.kımısı de bu ÇocuĞun kakası normale dÖnmÜŞ dedıler. Önce katı ve Şekıllı yapıyordu ya mama azaldı benı emdıĞı ıÇın cıvıklaŞtı ya da ıshal olduĞu ıÇın.tahlıllerınde hıÇ bıŞey cıkmadı.Şımdı daha dÜzene gırdı cıvıklıĞı ve kakasını yapma sıklıĞı azaldı.bazen gece boyunca emzırıyorum amagece 12 de mamayı mutlaka verıyor uyutuyorum.8 saat boyunca hıŞ ÇıŞını yapmıyor bu normal mı ben de o zaman benden beslenemedıĞın dÜŞÜnÜyorum.gecelerı ben uyandırmasam aÇım dıye uyanmıyor.bırgÜn denedım 5 saat boyunca hıÇ uyanmadı.sakı alıĞı son haddın e varmadan aĞlamıyor.zaten baŞtada aĞlasaydı sÜtÜmÜn tetmedıĞını aÇ kaldıĞını anlardık.sakın maŞallah.

bu çocuklar buyuyene kadar perte çıkartacaklar bızı :)
ben kardesım aradıgında sorayım bakalım varmı bıldıgı bışey

X