2009 anne adayları

niye bu topikte kimse sorulara cevap vermiyor bazıl kişiler samimi ve karşılıklı yazışıyorlar ben yeni değilim ama çok sık yazmıyorum.okadar soru yazdım hiçbirine cevap alamadım.sizler bu konuda tecrübelisiniz benim tüp bebekte ilk mikroenjeksiyon denemem olacak bugün 2.pregon iğnemi vurduk 12 tane var bu iğneler bitince hemen ogün çatlatma iğnesi mi vuruluyor 12 gün göbekten iğneler devam edecek çatlatma olacak yani toplama işlemi kaçıncı gün oluyor ve transfer kaç gün sonra oluyor 2.3.4.gün transferi neye göre belirleniyor.tabi herşey yolunda giderde transferim olursa!!!e2 denen şey nedir rahim duvarı kalınlığıyla mı ilgili ve rahim d.kalınlığıyla ilgili sorun olup olmadığı iğneler vurulurken mi anlaşılıyor bana bu konuda hiçbirşey söylenmedi de.bir de sperm kalitesi 8/1, 7/2 gibi değerler gördüm topikte hangi değer daha kaliteli olduğunu gösterir.lüütfen sorularımı cevaplandırın kızlar ya.ayrıca beni başka konularda da bilgilendirebilirsiniz.şuanda ben de herşey soru işaretli?

ayrıca olumsuzluklarla karşılaşan arkadaşlar sizin adınıza da çok üzüldüm inşallah Allah'ım bizlere dde birgün sağlıklı bebişler nasip eder,Allah hepimizin yardımcısı olsun

mrb cnm benimde ilk tüp bebek denemem çok bilmiyorum ama burda okuduğum şeylerden etkilendim rahim kalınlığı şöyle iyi böyle kötü kanama olması falan beni şimdiden düşündürmeye başladı o yüzden bu şekilde iletileri çok okumamaya çalışıyorum etkilendiğim için.bence doktoruna sor bu soruları eminimki cevaplayacaktır ve şimdiden ne yaşayacağına dair endişeye kapılma çünkü moralimiz yüksek ve stressiz olmalıyız bunu biliyorsun.herşey olacağına varır.

2 gündür foruma çok takıldım.burdaki mutlu haberlere çok sevindim ama bize olumsuz gibi görünen ama belkide rabbimce hayırlı olan haberlerede elimde olmadan çok üzüldüm ve iki gündür üzerimde bi durgunluk endişe oluştu acaba şöyle olacakmı böyle olacakmı diye.. bu yüzden tedavi süresince siteye girmicem ama sonucu paylaşmak isterim .....allahım herkese hayırlı evlatlar nasip eder ve dualarımız kabul olur...

zero merhaba
o kadar cok soru sormussunkı hangıne cevap versem yanı bıldımlerımle sana yardımcı olmaya calısırım ben 6 kere tup bebek denemıs bırı olarakk

-cnm ıgnelerının bıtmesı yumurtalarının buyum hızına baglı herkrste degısıyor tabı yumurtaların toplanacak olgunluga geldıgınde ıgnelerı kesıyorsun o zaman catlama ıgnenı vuruyorsun genellıkle catlama ıgnelerı genelde gece yaklasık olarak 11 yada 12 gıbı oluyor dr un sana su gun gel yumurtaların toplanacak dıyor yumurtalarının toplandıgı gun anestezıyle bayılıyorsun yaklasık 30 dk bır ıslemle yumurtalarını toplayacaklar bu arada sen amelıyattayken esınden sperm alıcaklar yumurtalar toplandıktan sonra dollenmeye bırakılıyor embryologlar yumurtaların dollenme hızına kalıtesıne gore transfer gununu belırlıyorlar genelde bu 3.gun oluyor 5gun ve sonrası blast embryo demek yanı dısarda 5gun yasan embryonun anne rahmınde dahacok tutunma sansı var bu arada rahım kalınlıgın kontrol edılıyor tabıı kalınlasması ıcın ılaclar alıyorsun transfer gunune hazırlıyorlar yanı rahım duvarı kalınlıgı dr unun takıbı altında oluyor zaten e2 testı benım bıldıgım kadının yumurtlamasını gosteren hormon transferın oldugu zaman bu degerın dusuk olması gerekırken yumurta buyumesı ıcın aldıgın ıgneler zamanında yuksek olması gerek

cnm sperm kalıtesı konusunda bılgım yok malesefff

yardımcı olabıldıysem sevınırım bu arada arkadaslar yannıs bılgılendırdıgım bısıı varsa duzeltın olurmuuu

sımdıden basarılar zeroooo

canım senin soruların cevabını bilmiyorum ama ben kendi denememi anlatayım ben gonal f kullandım son iğneyi yurduğumun ertesi günü çatlatma iğnesi yaptım 36 saat sonra yumurtalar toplanır sonra mikro enjeksiyon yapılıyo benim ikinci gün transfer oldu aslında bende bilmiyorum neye göre 2. gün koydular ben erken deyince 1. kalite merak etme olcak dediler sonra 3 saat hastanede 3 günde evde yattim sonrada normal hayatıma döndüm

daha iyiyim canım

sen ne yapıyon yeniden denicenmi

biz heralde 1 yıl ara vercez gibi

ıyı olmana coksevındım cnm arkadasımmm

ben ıyıyım cnm sızlerden guzel haberler alsaydım belkı hemen baslardım ama kotu sonuc almaktan cok korkuyorum olumsuzluklara hazır degılım ama tekrar denemeyı cok ıstıyorummm allahım nasıp ederse 1 ay sonra yavas yavas baslamayı dusunuyorum

bencede ara ver cnm ama suresını sen bılırsın tabıı kendını hazır hısstdıgınde hemen basla cnm bu arada tatıle cık kafanı dagıtmaya calıs cocugu dusunme derım gerekırse burayada gırme kafanı dınnendır yanı

sunuda unutma tup bebekde dr lar cok ara vermenı ıstemezler vıcut hormonları almısken tabıı en onemlısı maddı durumun varsa dene cnm bak ben 6 kere denedım haylen elım bombos kacıncıda tutacak kım bılır allahım bılır tabıı ısyanda etmıyorum benım dr um tup bebekde sabır lazım kacıncıda bılınmez ama sonunda bebegıne kavusucaksın derrr

sen pgt yaptırdınmı onu merak ettim

bide kanda kromozom testimi ne onu yapcaklar bide pıhtılaşmaya bakcaklar

cnm ben pgt yaptırmaım yanı dr hem malıyetlı dedı gerek gormedı bazen pgt de embryolar zarar gorebılıyormus rıske atmak ıstemedım

kanda kromozomlarada baktırmadım cnm dr um ucuz bısııı ıstersen bakalım ama genetık bozukluluk oldugunu dusunmedıgını soyledı ama bu denememden once yaptırmayı dusunuyorumm benımkı sadece sanssızlık bırı kımyasal dıgerı dısgebelıkdı ıste bu arada bılıyorsun benımtupumun bırı alındı dıgerı de baglandı tekrar dıs gebelıge engel olmak ıcın ve sıvı oldugnu dusundu dr ummm

senın 2.denemendı dımı cnm bu arada ben 6 denemede 3 dr degıstırdım kafanı karıstırmak ıstemem ama benım dusuncem el elden usundur bırının goremedıgını dıgerı gorebılır cnm

bilmiyorum bende düşündüm ama bu 5. doktorum bu iki tüp bebeği burda yaptırdım bazen ege üniverstesine gideyim diyorum ama bilmiyorum

HAKLISIN ÇOK SORU SORDUM YA KUSURABAKMA AMA İNSAN NELE YAŞAYACAĞINI MERAK EDİYOR.YANİ YUMURTA SAYISI YETERLİ OLURSA İĞNELER BİTMEDEN DE TOPLAMA İŞLEMİ YAPILABİLİR Mİ?sağolasın çok yardımcı oldun.Allah hepimizin yardımcısı olsun

benim için kötü olan dr olmaması için hiçbir sebep yok diyor herşey güzel değil mükemmel diyor ama sonuç negatif o beni üzüyor bu gende bişey çıkmazsa artık olmayacak demek bunun bi çaresi yok demekki bizde açıklanamayan bi sorun var paconun dışında

rıca ederım cnm

bazı ınsanların yumurtaları cok cabuk buyuyor bazılarınınkı cok yavas tamamen senın vıcuduna baglı dr karar verecegı bır durum cnmmm

bide her denemede şans azalıyormuş bende ona çok üzüldüm normalde 2 3 kerede tutması lazımmış ama 7 kere denenebilirmiş ben o kadar güçlü değilim kaldıramam

teşekkürler aslında haklısın i,nsan ister istemez etkileniyor olumlu sonuçlarla mutlu oluyoruz ama olumsuzluklar da tedirginlik veriyor.Allah hepimiz hakkında hayırlısını versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…