2009 anne adayları

Her deneme bir sonrakinin başarı şansını etkiler mi?
Prof. Dr. Aydın Arıcı:

2005 yılında yayınlanmış bir bilimsel makaleden aldığım grafiği yukarıda gösteriyorum. Avrupa’da 750 çift üzerine yapılmış bu çalışmada grafiğin solundaki sayılar yaş faktörüne bakmadan her tüp bebek denemesindeki canlı doğum oranlarını göstermekte. Alttaki sayılar ise hamile kalamamış çiftlere kaçıncı denemenin yapıldığını gösteriyor. Bu araştırma bize şu bilgiyi veriyor: Birinci denemede başarısız olan bir çiftin ikinci denemesinde beklenen başarı oranı ilkinin %70’idir. Daha sonraki denemelerde ise başarı şansı sürekli olarak bir öncekinin yarısı kadardır. Burada önemli olan tabii ki fazla bir araştırma yapmadan körlemesine üst üste tüp bebek denemesi yağmamaktır. Her denemeden sonra detaylı olarak başarısızlığın nedenleri araştırılmalı ve gereken tedaviler yapılmalıdır. Başlangıçta gözden kaçmış olabilecek bir çok sorun olabilir.

neyse canım inşallah sen gebe kalırsın sonuçta iki kere gebelik yaşadın seninki şanssızlık ben bi kere bile tatmadım

bilmiyorum bende düşündüm ama bu 5. doktorum bu iki tüp bebeği burda yaptırdım bazen ege üniverstesine gideyim diyorum ama bilmiyorum

cnm hepımız aynı seylerı yasıyoruz benımde esımde sorun yok ben pco hastasıyım aslında cogu ınsan bu durumda normal uollarla bıle hamıle kalabılıyor belkı bırgun sende kalırsın neden olmasın ben 6 dr a gıttım rahım fılmımde sorun olmadıgını tuplerımın acık oldugunu soyledıler su ankı dr um fılme bajtı ve bana sol tupun ıslevını yıtırmıs dedı ınanmadım 6 kısı yalanmı soyledı bumu dogru dedım guldum ıcımden takı dr um tup bebek denedım ve o tupume yerlestı bebegım nedenı ıse bozuk olması tupumun sımdı hak verdım kendısıne demekkı olabılıyormus cnm dr um tupumu kurtarmayı dusunmedı bıle dıs gebelıkte olmustu dırek aldı cnm tekrarlama olasılıgı yuksek oldugundan

ama dr guvnmen cok onemlı tabıkııı guvenıyorsan devam et tabıkı ınsallah bıdahakı denemende yavruna kavusursun cnm benımmm

toplam kackere denedın cnm kenarda dondurulmusun varmıııı

bide her denemede şans azalıyormuş bende ona çok üzüldüm normalde 2 3 kerede tutması lazımmış ama 7 kere denenebilirmiş ben o kadar güçlü değilim kaldıramam

sansın azaldıgı kanıtlanmıs bısıı degıl cnm
ben 4 denememde gebe kalamadım ama 5 ve 6 da kaldım sana enguzel ornek olmam lazım dımııı

haklısın aslında neyse zaten birazda kadere teslim olmak lazım belkide hayırlısı böyle ne bileyim allahım inşallah sana ikiz evlat versin seni bekliyorum inşallah önümüzdeki ay sen güzel haber vercen bize

ben üç kera ilaç 2 aşılama 1 mikro 1 dondurulmuş başka dondurulmuşum yok

haklısın aslında neyse zaten birazda kadere teslim olmak lazım belkide hayırlısı böyle ne bileyim allahım inşallah sana ikiz evlat versin seni bekliyorum inşallah önümüzdeki ay sen güzel haber vercen bize

cnm arkadasım senınle tanısmamıs olsam bıle ınan yanımdaymıssın gıbısın su an yanımda olsan acılarını senınle paylasmak senınle aglamak ısterdım ınan bana ama hepımız yasaık uzulduk bak dımdık ayaktayız pes etmek yokkkkkkk bılıyorumkı sende bende dervıs sera ablam hepımız k.k herkes bırgun bebegı olucak bugunlerı unutucazzz yeterkı buna ınanalım dımmmm anne olucazzzzzzz ınanalım herseyden once buna ınanalım ve pes etmeyelımmmmm

Elif biz de elimizde olmayan sebeplerle 1 yıl ara vereceğiz mecburen.. ama 1 yıl ara vermek kötü mü olur acaba diye kafama takılıyor.. hemen deneyin daha iyi diyorlar ama zaten bizim dondurulmuş falan da yok.. iş nedeniyle izinler ancak seneye mümkün...

benimde hem maddi çünkü 8.000 tl tutcak belki daha fazla bide tedavi sırasında çok kilo aldım 76 kiloyum eşim 60 kiloya düşmeden denemeyelim diyor çünkü fazla kiloda şansı azaltıyor

benden başka tedavi sırasında kilo alan varmı kaç kilosunuz zayıflamak için ne yapıyorsunuz

benden başka tedavi sırasında kilo alan varmı kaç kilosunuz zayıflamak için ne yapıyorsunuz

canım her ne kadar bu ilaçların kilo aldırmadığı idda edilsede bir çok kişiden aynı şeyi duydum, ben de 10 kg. a yakın aldım son 1 yıl içinde. yanlız güzel olan gerçekten çok çok kendimi hırpalamadan verebilidim bir kısmını. bol spor bol su ve yavaş çiyneyerek 5kg. verdim. eğer sonucum negatif olursa yediklerimi kısarak devam edicem. ...
sana katılıyorum kilo vermeliyiz, tedavi için olumlu olabilir.
rabbim hayırlısını versin hepimize

elifcim ve diğer arkadaşlar ne diyeceğimi bilemedim çok üzgünüm hakkınızda hayırlısı olsun biliyorum bu sözler sizi telkin etmez ama yanlız değilsiniz arkadaşlar inanın Rab bütün kullarını çeşitli şekillerde denermiş sizinde sınanmanız sadece bununla sınırlı kalır inş ilerleyen zamanlarda dualarla pes etmeden tabiki yaradanın kurallarına karşı gelmeden güzel sonuçlar alabilirsiniz rab yardımcınız olsun dualarınız ve dileklerinizi kabul etsin ... Hiç bir zaman pes etmeyin... Hayat herşeye rağmen güzel ve devam ediyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…